duminică , 19 mai 2024
Home / Articole populare / Psihologia pariorului de succes pe fotbal

Psihologia pariorului de succes pe fotbal

Psihologia pariorului pe fotbal este cea care face diferența între câștigători și pierzători. Este adevărat că pariorii de succes știu mult fotbal, sunt la curent cu foarte multe date statistice, știri și informații, și sunt capabili să aleagă cele mai bune pariuri câștigătoare. Încă nu este cunocută cu adevărat rețeta succesului, foarte mulți dintre cei care obțin câștiguri la pariuri, nu fac publice alegerile lor și nici modul în care ajung la ele. Poate că unii sunt foarte buni la matematici aplicate, poate că alții știu să exploateze mai bine informațiile sau poate că sunt buni la a găsi pariuri de succes.

psihologia-pariurilor

Toate cele enumerate mai sus ajută un parior și, cu siguranță, sunt foarte mulți întrunesc toate condițiile. Este greu de crezut că poți fi un parior bun și profitabil fără cunoștiințe aprofundate din campionatele pe care pariezi. Mai mult decât atât, este imposibil fără anumite calități, fără o abordare sistematică și metodică și fără un money-management desăvârșit.

Sunt două aspecte esențiale pentru a pentru a pune pariuri de succes:

A. Abordarea pariurilor ca pe o activitate sistematică

Aici întră tot ce ține de studiu, analize, informații, organizare, stil de joc și până la urmărirea și analiza pariurilor anterioare. Sunt aspecte care pot fi învățate, studiate, aplicate în diverse feluri. Pentru pregătirea pariurilor sunt foarte multe informații accesibile, site-uri de specialitate, grupuri de Facebook ș.a.m.d., important este faptul că deprinderile se obțin în timp, în funcție de abilitățile fiecăruia.

B. Calitatea alegerilor făcute

Aici intervine flerul, inspirația, capacitatea de a face alegeri și de a obține profit. Orice se poate învăța la pariuri, mai puțin cum să faci alegeri de calitate. Că faci alegeri proprii, că alegi dintre ponturile propuse pe site-uri sau, pur și simplu, cumperi predicții apelând la cei care se ocupă cu așa ceva, nimeni nu te poate învăța cum să alegi.

Există tehnici și metode prin care să alterezi sau să triezi pariurile care nu sunt valoroase, prin care să triezi cotele pe care le iei în calcul, există softuri de monitorizare a cotelor în urcare sau în scădere, dar alegerile făcute sunt influențate de tiparul pshihologic și de mecanismele găndirii fiecăruia. Pshihologia pariorului de succes se diferențiază substanțial la acest capitol.

Ce înseamnă să pariezi pe termen lung?

Majoritatea specialiștilor în pariuri sunt de acord cu faptul că pariorii de succes au o gândire obiectivă, sunt buni în managementul pe obiective, tratează cu calm informațiile pe care le au la dispoziție și iau decizii raționale. Una dintre cheile succesului este la aceste decizii raționale, bazate pe informațiile cunoscute și capacitatea analitică de a lua decizii bune pe termen lung. Iar termen lung, să fie clar pentru toată lumea, înseamnă un număr de cel puțin 1000 de pariuri! Așa cum orice sezon are un număr de meciuri, iar un campionat un număr de etape, tot așa un parior își măsoară profitabilitate și eficiența după un număr suficient de mare de pariuri puse. Trei pariuri căștigătoare postate pe 2 site-uri și 3 grupuri de Facebook, sunt fix pix, o idioțenie de tâmpiți și care nu fac altceva decât să inducă în eroare și să creeze confuzie.

Știu că deja sună obositor și foarte greu. Să ne gândim cum ar fi să analizezi ultimele 50 de pariuri pe care le-ai pus și să tragi o serie de concluzii. Dar să le analizezi pe ultimele 100? După această analiză, mai ai de luat și decizii. Nu este deloc ușor, crede-mă când îți spun asta.

psihologie

Este foarte ușor pentru cineva să susțină că analizeză și pariază obiectiv, dar nu este deloc așa. Sunt o seamă de procese și factori care influențează procesele decizionale, iar unele chiar nu sunt cunoscute nici psihologilor. Emoțiile sunt cele care te pot afecta fără să îți dai seama iar alte procese pshihologice fac același lucru. De exemplu, când pui un pariu în timp ce te gândești la total altceva sau când ești presat de timp, ori când te-ai grăbit și ai ales doar sentimental pentru că îți place mai mult o echipă de fotbal. Pentru a fi mai specific, creierul nostru este predispus la ceea ce este cunoscut sub numele de prejudecăți cognitive. Prejudecata cognitivă este un model de eroare în judecată care survine în anumite situații particulare, conducând la distorsiuni ale percepției, judecată greșită, interpretări ilogice sau diferite și lipsite de sens.. Aceste prejudecăți ne pot forța să ne gândim în mod irațional sau ilogic. Ele sunt o parte intrinsecă a psihicului nostru și ne afectează în mod subconștient. Pot avea un impact enorm asupra modului în care interpretăm informațiile, modul în care acționăm și modul în care luăm deciziile. Predispozițiile noastre cognitive pot afecta și alte zone ale vieții noastre: uneori într-un mod pozitiv, dar uneori într-un mod negativ. În acest articol urmărim unele prejudecăți care ne afectează atunci când pariem pe fotbal. Cel mai important este să înțelegem psihologia pariorului, modul în care se manifestă în legătură cu pariurile noastre și cum putem încerca să depășim orice efecte negative pe care le pot avea.

Afinitățile față de anumite echipe de fotbal sau jucători

Una dintre problemele cele mai mari pentru pariori este legată de afinitățile pe care le au pentru o echipă, un jucător sau mai mulți, o competiție gen Champions League sau, pur și simplu, față de un club, un nume, o siglă. “Îți poți schimba viața, convingerile politice, nevasta, dar niciodată, niciodată nu îți poți schimba clubul favorit” a spus cândva Eric Cantona, un copil problemă și un mare răsfățat al fotbalului.

Îți poți schimba viața, convingerile politice, nevasta, dar niciodată, niciodată nu îți poți schimba clubul favorit

Putem vorbi aici de afinități directe și cultivate în timp sau de afinități apărute în ultimul timp ca urmare evoluției unei echipe sau a unui jucător. De exemplu, aici am putea discuta despre situația lui Harry Kane, atacantul celor de la Tottenham care înscrie meci de meci. despre Paulo Dybala de la Juventus care evoluează la un nivel fascinant sau despre evoluția spectaculoasă a celor de la Manchester City, care joacă altceva în acest sezon sub comanda lui Guardiola.

Majoritatea pariorilor sunt suporteri ai unei echipe de fotbal. Aceștia știu deja foarte bine că trebuie să evite pariurile pe echipa favorită. Acesta deja este un postulat în domeniul pariurilor sportive și în psihologia pariorului de succes: Nu paria pe echipa favorită! (1)

Mult mai periculoase sunt însă afinitățile pe care ni le formăm urmărind o anumită echipă. Să presupunem, spre exemplu, că jucăm pe Napoli, urmărim și analizăm această echipă meci de meci. După câteva pariuri de succes, ne formăm impresia că este o echipă de peste 2.5 goluri (la meciurile căreia se marchează cel puțin 3 goluri). În scurt timp va apărea tendința de over pe această echipă, adică să pariezi peste 2.5 goluri fără să mai studiezi cu atenție adversarii. De aici până la a crește miza, mai e doar un pas, de obicei, făcut cu nonșalanță.

Ne formăm și afinități sau prejudecăți (depinde din ce punct de vedere) pentru anumite tipuri de pariuri, pe care le jucăm cu regularitate. Îți vine foarte ușor să treci de la peste 1.5 goluri la peste 2.5 goluri apoi la ambele marchează și peste 2.5 goluri, sau să crești pasul la handicap pe una dintre echipele pe care pariezi. Asta înseamnă că ai o afinitate față de un anumit tip de pariuri căruia îi acorzi un grad crescut de încredere. Tot așa îți poți forma o prejudecată față de un alt tip. De exemplu, atunci când pariezi ambele echipe înscriu și pierzi un pariu, apoi și pe al doilea, și pe al treilea…conștiința va trage un semnal de alarmă și vei evita să mizezi pe acel pariu în viitor.

Prejudecăți legate de money-management

Nu paria mai mult decât îți poți permite să pierzi. Acesta este cea mai importantă regulă a pariurilor. Orice parior o cunoaște, oricine acceptă realitatea acestei afirmații. Pariurile sportive reprezintă o activitate distractivă, înseamnă distracție dar și responsabilitate. Succesul presupune responsabilitate! Din acest motiv, fii conștient în permanență de miză, de bancă, de potențialul câștig, dar ia în considerare o potențială pierdere.

Știm cu toții că sunt o mulțime de sisteme de pariere, toate axându-se pe miza folosită. De fapt, miza este punctul central de la care pleacă toate sistemele de pariere. Sistemul de pariere cu miză fixă, sistemul de pariere cu miză progresivă, sistemul Martingale, sistemul D Alembert, sistemul LaBouchere, sistemul Paroli, sistemul Fibonacci, sistemul 1-3-2-6, fiind doar câteva dintre cele mai cunoscute și utilizate de către pariori. Oricare dintre dintre aceste sisteme te ajută să controlezi miza și să reduci eventualele pierderi. Niciunul nu te învață cum să câștigi, nici măcar cum să alegi pariurile. Există și șisteme bazate pe studiul oscilației cotelor, dar și acolo intervine alegerea subiectivă pe care o face fiecare.

Psihologic, după un pariu, două sau trei câștigătoare, după un bilet reușit și încasat apare tendința firească de a mări miza. Și asta pentru că te gândești că pariezi din câștig, adică “pariezi pe banii lor” sau “joci pe banii caselor de pariuri”. Această optică este păguboasă pe termen lung.

Subestimarea forțelor proprii sau supraestimarea capacității de a controla profitul

Nu încerca să recuperezi pierderile în mod rapid. La ce se referă asta? La a mări miza progresiv, astfel încât la următorul pariu să recuperezi și miza pierdută pe cel anterior. Psihologic, un pariu pierdut poate provoca o stare de neliniște și frustrare. Nimeni nu pariază pentru a pierde, iar în cazul firilor competitive, o pierdere repetată poate afecta încrederea în forțele proprii.

Dacă îți subestimezi forțele proprii, este de preferat să joci constant doar folosind aceeași strategie și mize mult mai mici decât cele pe care le consideri normale. Dacă evaluezi că ești un parior care își permite pariuri mize de 100 RON, spre exemplu, dar în același timp îți subestimezi capacitatea și nici nu ai prea multe cunoștințe sau nu ai timpul necesar pentru a studia, cea mai bună variantă este să reduci miza la 40-50%. Auto-subestimarea poate apărea foarte ușor și în cazul unor pierderi repetate dublate de senzația că oricât ai analiza și orice ai paria, nu câștigi. Exact aceeași senzație ca tilt-ul la poker când apare o serie negativă din care, parcă, nu poți ieși. În acest caz, cel mai indicat este să iei o pauză de câteva zile. Nicio echipă de fotbal nu joacă în fiecare zi, nu văd de ce un parior ar trebui să mizeze zilnic. Este total contra-indicat și dăunător. În primul rând încrederea în sine are de suferit și apoi apare o anumită oboseală psihică generată de acestă încrâncenare. Nici măcar la servici nu te duci în fiecare zi, așa că ia o pauză la câteva zile. Un alt motiv foarte întemeiat care susține această optică este faptul că nu te poți specializa și cunoaște la fel de bine toate campionatele.

Și supraestimarea capacității proprii poate fi dăunătoare. Această senzație de invincibilitate poate să apară după câteva pariuri foarte profitabile, după o serie de bilete sau de pariuri câștigătoare. Cea mai mare prostie pe care o poți face în acele momente este să crești miza proporțional cu valoare câștigurilor. După o anumită perioadă și pe măsura ce capeți mai multe cunștințe, poți ajunge să pariezi atât pre-meci cât și live, să faci trading, ori să speculezi diferite cote sau oportunități. Toate acestea presupun moderație, mai ales că surprizele în fotbal sunt la ordinea zilei. Casele de pariuri câștigă mult când sunt suprize iar favoritele nu câștigă. Pariorii pierd, pentru că au mizat sume, adeseori, consistente pe favorite. Pariatul pe meciuri de 1Solist (meciuri pe care le consideri dinainte cu rezultat știut) este nerecomandat de către mulți analiști și tipsteri. E drept, cotele mici nu impresionează, cotele mici nu câștigă concursuri. Din experiența de peste 15 ani în domeniul pariurilor sportive, vă spun că pariatul pe cote mici, e rentabil, dar presupune o atenție sporită și o analiză consistentă a pariurilor puse. Binînțeles, și aici intervine calitatea alegerilor făcute și flerul ca să eviți suprizele și să alegi doar căștigători. În cazul cotelor mici, matematica nu este de prea mare ajutor, sistemele de pariuri neputând să ne salveze prea mare lucru. Psihologia pariorului de succes pe fotbal presupune să știi că o cotă mică pierdută nu este deloc ușor de recuperat. De exemplu, la PSG – Nice 1 @1.30, dacă mizezi 100 Lei pe 1 poți câștiga 130 Lei (ai riscat 100 Lei pentru un profit de 30 Lei). Dacă apare o surpriză și meciul se termină egal sau câștigă Nice, ai pierdut 100 Lei și vei avea nevoie de cel puțin 3 pariuri câștigătoare, la aceeași cotă de @1.30.

Când ești într-o perioadă nefastă, apare tendința de a micșora valoarea cotelor jucate, concomitent cu creșterea mizei. Când ești într-o perioadă bună, cu mai multe pariuri câștigătoare, apare tendința creșterii numărului de pariuri jucate.

money-management1

Psihologia pariorului si lipsa unei educații privind pariurile sportive

Educația pariurilor sportive presupune în primul rând înțelegerea fiecărui tip de pariu în parte. Sunt pariurile importante, 1×2, șansa dublă, sub/peste număr de goluri, ambele echipe marchează/nu marchează dar și o mulțime de pariuri derivate, de cele mai multe ori extensii ale primelor. La acestea se adaugă handicapurile asiatice atât pe partidă cât și pe numărul de goluri. Diferența dintre 0.5 și 0.75, spre exemplu, este semnificativă și presupune o altă abordare în anatomia partidei. Pariurile speciale, cartonașe, cornere, posesie etc., au alte particularități și presupun o analiză diferită. Nu în ultimul rând, pariurile live au specificul lor, cotele sunt mult mai dinamice, valoarea se modifică în permanență. Un exemplu clasic aici este cel al handicapului asiatic la 0.5. Dacă majoritatea pariorilor cunosc faptul că 0.5 este echivalentul șansei duble, mulți sunt mirați și nu înțeleg handicapul asiatic 0.5 specific la pariuri live.

handicap-asiatic

Tot de educație și experiență ține și capacitatea de anticipare a cotelor pentru diferite meciuri, chiar înainte de a fi afișate de către casele de pariuri. Momentul afișării cotelor este unul sensibil și, cu cât anticipezi mai bine o cotă, cu atât mai mare posibilitatea de a face profitchiar înainte de începerea meciului! Vorbind în termeni de profit, poți obține din exploatarea diferențelor de cote care apar în timp.

Ține de psihologia pariorului de succes, să alegi și să joci cote valoroase pe termen lung. Totuși, trebuie să urmărești și să pariezi pe meciurile care le au două echipe de-a lungul sezonului. Dacă luăm Arsenal – Liverpool, de exemplu, tunarii pot avea cota @2.30 la primul meci pe care îl joacă pe teren propriu (care se termină 3-1, să spunem), @2.10 la al doilea meci, care poate fi într-o cupă (2-2, să presupunem că se termină) și @3.20 pe  terenul cormoranilor (1-4, presupunem acest rezultat). Orice parior responsabil ar lua în considerare peste 2.5 goluri la fiecare meci și peste 1.5 goluri pentru bilete la pariuri. Un parior specializat pe campionatul englez ar paria peste 3.5 goluri, acesta pariu viind mai valoros pe termen lung. Un suporter ar paria 3-0, 2-0 și orice alt scor corect, fiind cunoscută predilecția insularilor pentru pariurile pe scor exact.

 Psihologia pariorului

Prejudecăți legate de încredere, focalizare și disponibilitate

Opiniile formate, adesea la începutul sezonului, sunt printre cele care se încadrează la prejudecăți legate de încredere. De fapt, aceste opinii sunt cele care ne conduc către pariurile pe care le punem. Să luăm un exemplu din Liga 1:

  • la începutul sezonului, apreciezi că Steaua va lua campionatul și va marca, în medie 2 goluri/meci. Psihologic vei avea tendința să pariezi peste 2.5 goluri la meciurile acestei echipe;
  • la începutul sezonului, apreciezi că CSU Craiova are șanse mari de a se lupta la titlu, dar echipa nu are un stil de joc ofensiv și nici atacanți de mare valoare. Psihologic vei avea tendința să pariezi sub 2.5 goluri la meciurile acrestei echipe;
  • la începutul campionatului, apreciezi că CFR Cluj este o echipă foarte ofensivă, cu atacanți prolifici, dar cu o apărare nu prea bine pusă la punct. Echipa va marca și încasa, cu aproape aceeași usurință. Psihologic vei avea tendința să pariezi ambele marchează la jocurile acestei echipe.

Este doar un simplu exemplu, dar arată cum sunt influențate predicțiile și așteptările unui parior. Este destul de periculoasă clasificarea echipelor pe sub și peste la numărul de goluri, dar mai mult decât atât, este o prostie să crezi că nu ai astfel de prejudecăți. Fiecare dintre noi are aceste prejudecăți, iar ele influențează modul în care facem analize. Având prejudecăți legate de încredere, atunci când analizezi o partidă, ai tendința să te concentrezi asupra datelor și informațiilor care confirmă și întăresc opiniile tale. Pe de altă parte, ai tendița de a ignora orice informații care sugerează că te-ai putea înșela.

Datele, informațiile, studiile unor partide trebuie să te conducă către o alegere, nu analizezi pentru a confirma alegerea deja făcută!

Prejudecățile legate de focalizare sunt cele care te fac să acorzi o atenție sporită și o mai mare greutate primelor informații luate în calcul atunci când iei o decizie. Poate să apară foarte ușor atunci când este vorba de cote și este una dintre prejudecățile care pot fi extrem de înșelătoare. Psihologia pariorului conține ideea cotelor mici și sigure. Cotă mică – siguranță mare. Una dintre cele mai înrădăcinate prejudecăți și care nu poate fi eliminată din psihicul nostru.

Un exemplu simplu, un meci între Dinamo și Juventus București, dinamoviștii fiind favoriți la cota @1.40. La o casă de pariuri găsești cota @1.42, iar la alta @1.39. În acel moment, cumva @1.39 pare cota mai sigură și bună de jucat, chiar dacă știi că este o prostie.

ancora

În general vorbind, efectul de ancoră (prejudecăți legate de focalizare) apare atunci când privești cotele și îți faci o idee despre meciuri în baza celor știute de tine și a cotelor afișate de către casele de pariuri sau site-uri gen livescore. Se creează impresia falsă, că meciul este dictat de acele informații.

Acesta este unul din motivele pentru care, de cele mai multe ori, cotele trebuie văzute ca un indicator și analizate pe principiul valorii, doar după ce ai făcut deja analiza meciului care te interesează. Revenind la psihologia pariorului de succes pe fotbal, orice parior cu experință îți va spune să lași cotele la urmă, înainte de a plasa pariul.

Referitor la prejudecățile legate de disponibilitate, aici intră evenimente, meciuri de fotbal pe care le consideri memorabile. Este firească tendița de a acorda o mai mare importanță meciurilor care te afectează cel mai mult. Orice parior este influențat aici, fie că recunoaște sau nu. Altfel spus, creierul uman acordă o mai mare probabilitate meciurilor care sunt mai ușor de imaginat, de previzionat. Spre exemplu, meciurile în care se înscriu peste 3.5 goluri sunt mult mai ușor de ținut minte decât cele în care se înscriu sub 2.5 goluri. De aici tendința firească a multora de a paria peste 3.5 goluri, deși fotbalul este un sport în care nu se marchează prea des! Tot aici se poate vorbi despre forma echipelor, pentru că e mult mai simplu să pariezi pe o echipă care vine după o serie de 3 victorii decât pe o echipă care vine după o înfrângere.

Efectul de turmă la pariurile pe fotbal

Efectul de turmă este tendița de a lua decizii în baza a ceea ce alții spun sau fac. În psihologia pariorului de succes, nu se regăsesc pariuri bazate pe informații de acest gen. Din contră, majoritatea pariurilor de succes provin din exploatare acestor pariuri publice, pariuri jucate de o mulțime de oameni și promovate ca atare.

Formează-ți propria opinie, analizează meciul înainte de a te lăsa influențat de alții. Și la pariuri este la fel ca la școală, dacă copiezi nu iese bine. Asta pentru că nu ai un tablou complet al acelui pariu, poate nu cunoști echipele, poate nu știi analizele și stilul de pariere a celor care susțin acele pariuri. Efectul de turmă apare pe toate grupurile de pariuri, indiferent de mediul de socializare. Ești tentat să iei și să joci poturi, ceri codul biletului…românii au dezvoltat un adevărat spirit de turmă. Psihologic, această tendinţă de a urma un grup, fără a trece prin filtrul gândirii proprii eventualele consecinţe, se explică prin programările la care am fost supuşi.
efectul-de-turma

Casele de pariuri știu foarte bine faptul că pariorii sunt înclinați să mizeze pe echipele favorite. Nu doar că știu acest lucru, dar îl și exploatează cu iscusință.

De exemplu, la un meci foarte popular, să zicem Viitorul – Steaua, casele de pariuri știu că se va paria masiv pe victoria Stelei. Ca urmare, vor diminua cota Stelei, de la @1.50 la @1.30, făcând-o mai puțin atractivă. Chiar și așa, marjoritatea celor care au de gând să parieze pe acest joc, o fac cu cea mai mare nonșalanță.

Și uite așa, meciul se termină 1-1, casele de pariuri fac o grămadă de bani după acest joc, suporterii înjură echipa dar rămân alături de ea iar pariorii se gandesc că Steaua va câștiga data viitoare și își vor recupera pierderile. Iar tu te-ai luat după curentul care susținea victoria Stelei ca fiind cel mai bun pariu. Caută-ți oaia în tuma de mai sus! Psihologia pariorului de succes nu se aplică la oi.

Câteva considerații privind psihologia pariorului de succes pe fotbal

Mintea umană este extrem de complicată și puternică. La pariuri, sunt multe aspecte pe care nu le poți cunoaște, oricât ai studia. Din acest motiv, recunoaște faptul că pariurile se pun în condiții de incertitudine. Psihologia pariorului de succes cere abilitatea de a gândi rațional și capacitatea de a lua decizii obiective.

Aspectele prezente mai sus privind psihologia pariorului te ajută să analizezi rațional, deciziile pe care le iei îți aparțin în totalitate. Sunt și prejudecăți sau procese psihologice care afectează activitatea de pariere, dar cel mai important este să înveți să îți controlezi emoțiile și să conștientizezi că soluțiile raționale și pariurile responsabile sunt atuurile pe care le ai la îndemână.

STAI! Citeste si despre

Cele mai mari greșeli pe care le poți face la pariuri sportive

În mod normal, acest articol ar fi avut titlul ”Cele mai mari greșeli ale unui …

Ghidul loteriilor de tip keno

Îți prezentăm Ghidul loteriilor Keno pentru ca totul să devină mai simplu între atât de …

15 comentarii

  1. Articolul e intru-catva bun pentru incepatori desi prea greoi si prea repetitiv. Am retinut in special”prejudecati” din el.
    Am mai retinut ca “pariurile pe cote mici trebuie studiate bine” HA! A facut unu un easy money reusit o data si gata. Cotele mici nu sunt de luat in considerare decat pentru bilete de 4-5 meciuri cu sume moderate, fara pretentii pe termen lung.
    Altfel, referitor tot la aceste prejudecati, pe un parior trebuie sa il intereseze doar atunci cand nu se adeveresc si nu atunci cand sunt “”in carti”.
    Cunoasterea campionatelor m-a ajutat foarte putin la inceput, in ..tinerete desi nici acum nu sunt batran ci doar ramolit, ma uitam toata ziua la meciuri. Efectul la pariuri? 0! Jucam 20 de favorite pe bilet. Dar asta nu intereseaza se invata in timp iar de 15 ani pariorii au mai evoluat si ei chiar daca nu avem istoria englezilor de exemplu in domeniul asta si nici macar o literatura de specialitate adecvata, sunt carti pe amazon, putine bune insa. Recomand Nassim Nicholas Taleb cu Fooled by Randomness, Lebada Neagra sau Antifragil. Sau o carte politista.
    Spiritul de turma: Nu stiu daca cad char pe subiect insa il stii pe Proff (a great gambler) care saracu si-a pierdut 10 ani cumparand predictii de la toti care au fost pe val o luna s.a.m.d. A pierdut mult! Dar acum stie sa FURE predictii bune. O specializare pe gandirea a diferiti tipsteri nu este de neglijat. Noi am facut altceva si probabil ne-a ajutat si pe noi pentru ca presupunea o anumita disciplina.
    Revin la prejudecati: Un parior de obicei stie ce va paria dinainte si analizeaza meciul doar pentru a-si confirma ideea, iar eu personal am cazut in plasa dupa n-spe ani la Basel- Benfica. Concluzia e, pe cat posibil, evitati disperarea.
    Nu juca mai mult decat iti poti permite sau nu paria cat ai nevoie sa catigi: PRIMA REGULA! Sau ca s-o zic mai frumos sau mai la moda..pariaza responsabil :)))). Sigur, asta e valabil la ospatarii de la restaurantu de langa o agentie de pariuri care i-au si ei o spaga de 10 lei si o pun la pariuri. Dar noi despre asta vorbim? Ne intereseaza orice ageamiu care intra intr-o casa de pariuri? Nu suntem Isus! Ideea e sa ajuti oamenii care vor sa faca ceva din pariuri.
    Analize, arbitri, vreme, statistici, draci, laci. Gandeste-te la un parior care face asta zilnic. E mult prea obositor si reiterez ideea ca el e deja influentat de rezultatul pe care stie ca il va alege. Nu, lucrurile trebuie simplificate, n-a jucat Ronaldo la Real 5 meciuri a facut vreo 3 egaluri acasa. In fine, pe asta il stim da pe Bangu Banga nu. Sau chiar pe Palic de la Steaua cu care apararea joaca mai bine. Nenorociea e ca nu te poti uita la toate meciurile din toate campionatele. Aici intr-adevar e nevoie de mult studiu, la atacanti e mai usor, le numeri golurile, la fundasi te cam incurci. So let’s keep it simple.
    Sigur, sunt oameni cu un psihic mai ferm care poate procesa mai multa informatie ca mine, asta o recunosc, dar nici asta nu e o solutie cum nu e nici minim 1000 de pariuri ca sa iti faci o parere. Pai as fi riscat o suma considerabila pe Romania Nigeria de acum multi ani cand au ajuns nigerienii cu o juma de ora inainte de meci la aeroport. Cota 1.8. Nah, nu am avut bani. Chestia e ca bookmakerii pot fi si ei luati prin surprindere uneori si te-ai scos din 3 pariuri deastea pe an. Exemple sunt destule si gura lumii ajuta de multe ori.

    Revin cu mai multe comentarii maine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *