marți , 21 mai 2024
Home / Topuri / Top 5 cele mai bogate sportive din lume
cele mai bogate sportive

Top 5 cele mai bogate sportive din lume

Cele mai bogate sportive din lume, in marea lor majoritate, vin, de unde credeti….din tenis! Este momentul sa va “facem cunostinta” cu cele mai bogate doamne si domnisoare care si-au cladit averea practicand diverse sporturi.

5. Venus Williams: $95 milioane

Venus Williams

Venus Williams este una dintre cele mai importante jucătoare din istoria tenisului feminin. Ea și sora ei mai mică, Serena, au fost cele mai vizibile fețe ale erei post-Steffi Graf în tenisul feminin, care a fost definit de un nivel de atletism și putere rar întâlnit la sportivii anteriori. Venus a devenit profesionistă în 1994 la vârsta de 14 ani și a câștigat 49 de titluri în carieră – inclusiv șapte turnee de Grand Slam – și a câștigat aproape 42 de milioane de dolari în premii în bani. Cel mai important, Venus a fost prima femeie afro-americană care a câștigat un titlu de Grand Slam de la Althea Gibson în 1958, când a câștigat la Wimbledon în 2000.

Citeste si “Despre depuneri la Superbet – păreri de parior”

4. Alexis DeJoria: $100 milioane

Alexis DeJoria este un concurent de drag racing NHRA la categoria Funny Car. Alexis și-a petrecut cariera dărâmând barierele din lumea curselor dominată de bărbați. În 2016, a devenit prima femeie care a concurat în 100 de evenimente Funny Car câștigand de cinci ori. În 2014, ea a câștigat cea de-a 60-a ediție anuală a naționalelor americane la Indianapolis, unul dintre cele mai prestigioase evenimente din sportul pe care il practica.

3. Steffi Graf: $145 milioane

Când Steffi Graf s-a retras în 1999, a fost momentul în care s-a încheiat una dintre cele mai mari ere din istoria tenisului feminin și a semnalat începutul erei moderne dominate de surorile Williams. Ea ar putea fi considerată cea mai mare jucătoare din istoria sportului, indiferent de gen. Ea a fost clasată pe locul 1 timp de 377 de săptămâni – 186 consecutiv – zdrobind următorul cel mai apropiat punct al oricărui bărbat sau femeie. Ea și-a încheiat cariera cu 107 titluri. Este singura jucătoare de tenis care a câștigat vreodată toate cele patru turnee de Grand Slam de cel puțin patru ori și singura care a câștigat toate cele patru turnee de Grand Slam și o medalie de aur olimpică în același an. A câștigat 22 de titluri de Grand Slam în total.

2. Maria Sharapova: $180 milioane

Maria Sharapova

Maria Sharapova s-a retras în februarie 2020, după o carieră de aproape 20 de ani care a început în 2001. Clasată pe locul 1 de cinci ori diferite pentru un total de 21 de săptămâni, ea a câștigat 36 de titluri la simplu, inclusiv cinci  Grand Slam-uri. Sharapova a câștigat fiecare Grand Slam cel puțin o dată, triumfând de două ori la Openul Francez. Pe lângă cele aproape 39 de milioane de dolari pe care le-a câștigat pe teren, Sharapova se bucură de o carieră de succes ca model și susținător al diverselor celebrități.

1. Serena Williams: $210 milioane

Serena Williams

Serena Williams a câștigat 23 de titluri de Grand Slam, cele mai multe din Era Open. Joaca tenis profesionist din 1995, ea a fost forța dominantă a tenisului feminin din generația ei. A câștigat aproape 94 de milioane de dolari pe teren, dar este și femeie de afaceri, care investește în companii startup și își creează propria linie de modă.

STAI! Citeste si despre

Top 8 cei mai urmariti sportivi de pe Instagram

Ce puteti citi in acest articol Top 8 cei mai urmariti sportivi de pe instagram, …

Top 5 cei mai nebuni jucatori de fotbal

Ce puteti citi in acest articol Fotbalul este plin de frumosi nebuni, adevarate superstaruri, desigur …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *