Prejudecăți la pariuri vor exista întotdeauna. Mai jos este o trecere în revistă a celor mai comune prejudecăți și mituri dar și verdicul în cazul fiecăruia.
La fel ca toate activitățile legate de bani și emoții, pariurile sportive au dat și vor da destule mituri și superstiții. Unele dintre ele au fost acceptate de către pariori, altele sunt încă apreciate ca realități.
Ce puteti citi in acest articol
Prejudecăți la pariuri: adevărat sau fals?
-
Când joacă prima cu ultima clasată e un pariu sigur
Una dintre cele mai mari prejudecăți la pariuri atunci când vine vorba de valoare. O mulțime de pariori consideră aceste meciuri ca având un grad maxim de siguranță și pariuri deja câștigătoare.
În mod clar, cotele sunt mici și întotdeauna vor fi suprize. Când aceste surprize se produc, au un impact uriaș asupra pariorilor.
Foarte mulți pariori pierd sume mari jucate pe cote mici, iar casele de pariuri își asigură un profit substanțial. Fals!
-
Primele runde din campionat sunt periculoase
Nu spun că nu poți câștiga sau că nu poți face profit din primele jocuri. Nu susțin nici faptul că pot apărea mari suprize. Totuși, atunci când pariezi în primele etape, te expui unor anumite riscuri generate de lipsa informațiilor și mai ales de faptul că nu realizezi complet cum o echipă sau alta abordează partida.
Nefiind destule partide jucate, statisticile din primele runde sunt irelevante. Relațiile de joc nu sunt închegate iar analiza jocului se face în condiții de totală incertitudine.
Așadar, te expui unui risc nejustificat pariind în primele etape. Adevărat!
-
Nu poți face profit pariind pe favoriți clari
Deși este clar că, de cele mai multe ori valoarea este pe outsideri ori pe un handicap în favoarea lor, orice parior poate face profit jucând pe favoriți. Ideea este că, în cazul favoriților clari, casele de pariuri reduc foarte mult cotele și este mai greu să găsești valoare. Pe de altă parte, ești tentat să alegi cât mai multe meciuri și ești expus surprizelor.
În cazul favoriților clari, din cauza cotele mici, nu poți aplica sisteme de pariere iar pentru a beneficia de pariu șansă ești nevoit să joci (de exemplu) cel puțin 10 meciuri pe bilet.
Citește mai mult despre cum să pariezi 1Solist
Recunosc faptul că sunt un fan al pariurilor pe favoriți clari, în condițiile analizei stricte a pariurilor puse.
Pe zi ce trece, pariorii devin mai evoluați, capacitatea de a alege se rafinează și este o certitudine că poți face profit pariind pe favoriți clari. Fals!
-
Nu paria pe echipe care nu au motivație
Pur și simplu acest mit este unul hazliu și te poate pune în situații în care să găsești cote foarte valoroase. Una dintre acele prejudecăți la pariuri des întâlnite și care te influențează în mod negativ.
Această superstitiție a apărut datorită faptului că pariorii își doresc ca echipa pe care mizează să fie 100% determinată și să aibă de suferit mai mult decât ei dacă pierd pariurile.
Desigur, sunt situații și situații, și fiecare dintre acestea sunt observate prin analiză, însă există nenumărate cazuri în care echipa considerată fără motivație are o cotă bună, joacă bine și câștigă împotriva previziunilor.
Află cum gândește un parior de succes
Nu uita că fotbalul nu este un sport tocmai curat și o mulțime de blaturi apar în toate campionatele. Unele sunt descoperite, altele nu.
Așadar clar vor câștiga, nu au nevoie de victorie, iau 3 puncte sigur, mereu bat acasă rămân la nivelul expresiilor parioristice determinate de dorință. Fals!
-
Nu poți câștia dacă utilizezi ”easy-money”
Easy-money înseamnă, în primul rând, să pariezi sume mari pe cote foarte mici. Se apropie cumva de 3, dacă este vorba de pariuri pre-meci sau este luată în calcul o cotă foarte mică dacă este vorba de pariuri live.
Pariezi mult, riști mult. Nu uita fptul că, de cele mai multe ori, cotele mici nu sunt cote sigure. False prejudecăți care te îndeamnă să crezi că poți câștiga rapid folosit cote mici sau foarte mici, nu își au locul în strategia ta generală.
Totuși, easy-money nu înseamnă să pariezi toată banca pe un singur meci. Nici nu înseamnă că trebuie să câștigi pentru că ai ales cea mai mică cotă posibilă. Și aici intervine analiza, cunoașterea meciului, capacitatea de alegere, și, nu în ultimul rând, răbdarea.
Cum să pariezi folosind easy-money
Sunt numeroase exemple de easy-money, tehnica fiind utilizată de mulți pariori de succes. Fals!
-
Meciurile în competițiile europene afectează meciurile în competiția internă
În fotbalul modern primează banii. Cu excepția Premier League, banii sunt în competițiile europene. Este firesc ca fiecare echipă să dorească să avanseze pe cât posibil și să încaseze sume mai mari.
Este bine documentat faptul că echipele angrenate în competiții europene, au sincope în campionatele interne. Asta se datorează și oboselii, rotației jucătorilor, euforiei uneori.
Așadar, atenție la echipele care joacă în campionat și apoi au meci european sau invers. În funcție de obiective, antrenorul va odihni unuii jucători și va utiliza rezerve. Adevărat!
-
Casele de pariuri aranjează meciuri
Una dintre cele mai mari aberații pe care o poate susține un parior. Două motive principale și clare care arată faptul că nicio casă de pariuri modernă nu are interes să se implice în trucarea meciurilor: 1. ar avea doar de pierdut, 2. integritatea și imaginea unei case de pariuri sunt vitale în domeniu.
Trucarea unui meci ar presupune nerespectarea unor standarde legale. În condițiile licențierii, orice risc de acest gen ar afecta grav o casă de pariuri. Nu doar consecințe de imagine dar și consecințe legale cu urmări dintre cele mai grave.
Casele de pariuri mari, cu licențe multiple în diferite legislații, sunt cotate la bursă. Orice știre credibilă, le poate afecta financiar. Mai mult decât atât, operatorii de pariuri sunt sensibili inclusiv la reclamațiile sau plângerile făcute împotriva lor la diferite organisme în domeniu. Fals!
Despre meciurile trucate la tenis
-
Casele de pariuri vor să pierzi mulți bani
Un alt mit complet greșit. Operatorii de pariuri vor obține, într-adevăr, profituri uriașe dacă PSG pierde acasă cu Nantes sau dacă Manchester City cedează în fața celor de la Stoke.
Dar știi că un meci în marjă 0 ar trebui să îți ofere cote de @2.00 cu @2.00, dacă ar fi să pariezi pe handicap asiatic. În ciuda acestui fapt, ți se oferă cote de @1.91 cu @1.91, în cel mai bun caz.
Diferența de la @1.91 la @2.00 este marja ce reprezintă profitul operatorului. Când scad cotele, este datorită pariurilor plasate.
Așadar, o casă de pariuri nu se așteaptă ca tu să pierzi sume enorme în favoarea lor. Din contră, multe au un management de risc care limitează mizele unor jucători. Nu în ultimul rând, parierea responsabilă, ține de educație dar și de money-managementul fiecăruia. Fals!
-
Mania meciurilor trucate
Da, unele meciuri sunt aranjate. Este cunoscut acest flagel și se fac eforturi susținute pentru a-l combate. Au fost cazuri când jucători au fost suspendați pe viață ori echipe au fost retrogradate și sanționate pecuniar.
Totuși, să pretinzi că e blat de fiecare dată când pierzi câte un pariu, poate e cam mult. Sunt chiar destui pariori care cred că 50% dintre pariurile lor pierzătoare se datorează meciurilor trucate, mai ales când meciul nu decurge conform așteptărilor și o echipă pierde în prelungiri. Statistica însă, te contrazice cu argumente de netăgăduit.
Permutări, aranjamente, combinații? Teorii parioristice ale conspirației
Este printre cele mai comune prejudecăți întâlnite la pariurile sportive.
În general, un meci trucat are cât mai puține elemente de identificare și este foarte greu de detectat de către pariori, chiar și de către cei cu foarte mare experiență și cu mulți ani de pariere în spate. Fals!
-
Sunt ghinionist, mă tot scoate un meci
Lasă ghinionul deoparte, îți pot spune, cu certitudine că nu ești deloc ghinionist. Norocul nu are de a face cu pariatul pe termen lung. Pur și simplu nu ai pariat destul respecând o strategie aleasă.
Și așa sunt destule idei preconcepute și prejudecăți la pariuri, nu este cazul să îți creezi idei false.
În timp, vei realiza că norocul și ghinionul sunt două noțiuni care se compensează una pe cealaltă. Nu poți avea mereu noroc, nu poți fi mereu ghinionist.
În general, oricare parior este tentat să amintească doar momentele nefaste și în care a fost ghinionist, nu și pe cele în care a avut noroc.
Dacă te tot scoate un meci, scoate-l și tu pe el. Redu numărul meciurilor pariate.
Se zice că, pe termen lung, doar un procent de maxim 8% dintre cei care pariază, au succes și profit constant. Tot așa de bine, e credibil faptul că 1% să fie ghinioniști și să aștepte norocul 100 de ani.
Din fericire, nu ești printre cei care sunt urmăriți de ghinion. Fals!
-
Sunt speriat de cotele în creștere
Aici mentalitatea e simplă, pariorii au senzația că operatorii de pariuri ar putea ști ceva despre acele meciuri.
Oricum, în 90% din cazuri, liniile cotelor sunt mutate de către piață. O casă de pariuri care oferă mereu cote prea mici, va fi evitată cât de curând. O casă de pariuri care oferă cote prea mari, va fi expusă riscurilor legate de pariurile sigure. Sunt situații și situații, ideea e că nu sunt case de pariuri care să ofere cote slabe și cote tari.
La fiecare dintre casele de pariuri poți găsi cote foarte bune și cote sub media pieței. Depinde doar de tine și de sursele tale de informare. Până la urmă, alegerea îți aparține.
La momentul actual, finele anului 2017, pe piața românească nu sunt prezente casele de pariuri cu marjă foarte mică și care oferă cote de gen @1.99 cu @1.98. Chiar și așa, cotele în creștere sau scădere, trebuie considerate ca un indicator și nu ca un motiv de panică. Fals!
-
Sistemele de pariere fac bani pentru tine/sistemele de pariuri te vor ruina
Ambele abordări sunt disproporționate și departe de adevăr. Nu există un sistem de pariere care să îți garanteze câștigul, dar fiecare dintre ele se apropie de ambele afirmații.
Una dintre cele mai comune prejudecăți la pariuri este cea legată de sistemele de pariere. Nu a fost descoperită încă formula matematică a succesului și niciun sistem nu va face pentru tine profit de unul singur.
Gândește-te că la pariuri, profitul vine de pe urma analizei, studiului, informării continue și a cunoașterii tuturor instrumentelor pe care ți le oferă casele de pariuri.
De exemplu, criteriu Kelly nu îți garantează profitul, dar ai șanse să obții câștiguri folosindu-l. Mai important însă, îți limitează pierderile. La fel, Sistemul Martingale, nu îți garantează profitul decât dacă ai o bancă practic infinită. Exemplele pot continua.
Vei întreba ce nevoie mai ai de sisteme și strategii pariuri. În primul rând acestea îți oferă modele, în al doilea rând te învață că disciplina este extrem de importantă.
Așadar, fiecare afirmație are un sâmbure de adevăr dar și foarte multă nesiguranță. Fals!
-
Pariorii deștepți mizează simplu
Nu exclud nicio metodă, nici o strategie de pariere, nici o tehnică de joc, sunt de acord cu faptul că se pot face bani din bilete la pariuri.
Când pariezi bilete cu mai multe meciuri, cu cât iți crești cota, cu atât îți reduci șansele de câștig și pierzi din valoarea cotelor.Acesta este motivul principal pentru care pariurile simple au cele mai mari șanse de reușită.
Nu fac aici un paralelism între pariuri simple și pariuri multiple, fiecare are avantaje și depinde foarte mult de modul în care alegi să pariezi, dar valoarea este la pariuri simple. Adevărat!
De ce răbdarea la pariuri este o trăsătură esențială a celor care au succes
2 comentarii
Pingback: La Liga: Celta Vigo - Betis - Super cotă de @1.90 | BettingInside.ro
Pingback: Ghidul complet al caselor online la care poți pune pariuri sportive live | BettingInside.ro