vineri , 23 februarie 2024
Home / Articole populare / Inteligența artificială la pariuri sportive în 2023
AI

Inteligența artificială la pariuri sportive în 2023

Inteligența artificială începe să suscite din ce în ce mai mult interes în domeniul pariurilor sportive. Dezvoltarea agoritmilor predictivi și integrarea datelor culese, pot duce pariurile la un alt nivel. Un pas uriaș a fost  făcut cu xG-ul (expected goals), indicator calitativ agregat. Algoritmii ce țin de inteligența artificială pot procesa o cantitate uriașă de date într-un timp foarte scurt. În acest fel, poate părea că ai acces mai rapid și eficient la tot ce ține de analiza unui meci și alegerea pariului potrivit.

Jocurile de noroc vor fi interzise la mai puțin de 300 metri de școli, locuri de joacă și instituții financiare

Aparent, pariorii sunt în avantaj. Alegerile intuitive vor fi înlocuite cu unele motivate statistic. Poate fi interesant, dar poate fi și prostesc să vizezi că AI-ul va paria și va face bani pentru tine.

AI în domeniul pariurilor sportive în prezent

Lay The DrawFGBot. FormGenieGreyhound Racing RobotBf Bot ManagerLaypro88, PounceBet for Android and iOSMomentum System și BetDriver, iată o scurtă listă cu cei mai apreciați boți de pariere. Boții utilizează interfața de programare a aplicațiilor (API) pentru a accelera procesul de plasare a pariurilor pe baza unui sistem sau a unei strategii de joc pentru a decide ce pariuri să plaseze.

O divizie Fintech, Stratagem, va lansa un fond de investiții pentru pariuri sportive care utilizează AI pentru a prezice rezultatul meciurilor. Stratagem vede piețele de pariuri sportive ca fiind locul ideal pentru a testa strategiile AI ale companiei. Efectiv, urmează să cartografieze terenurilor de fotbal în timp real, să urmărească evoluția jucătorilor și traiectoriile balonului, pentru a genera cote și a estima rezultate.

Este captivant să te gândești la dezvoltarea aplicațiilor inteligente și la cum se vor aplica în pariuri. Automatizarea proceselor reduce efortul făcut dar presupune riscuri și, deocamdată, sunt foarte multe critici în privința AI.

Avantajele boților de pariere și cele mai cunoscute aplicații automatizate

AI într-un viitor foarte apropiat?!

Algoritmii de învățare automată pot analiza rezultatele trecute și pot identifica modele care să indice rezultate viitoare. Un exemplu practic sună cam așa: un algoritm de învățare automată ar putea analiza performanța unei echipe de-a lungul unui sezon și poate folosi aceste informații pentru a estima evoluții în viitor.

În plus, învățarea automată poate fi folosită pentru a detecta anomalii sau valori aberante în seturile de date care ar putea scăpa ușor analiștilor umani. Acest lucru poate ajuta pariorii să identifice posibile oportunități pentru pariuri, altfel greu de observat.

Și, cel mai important, pentru pariorii pasionați, algoritmii de învățare automată pot fi utilizați și pentru a automatiza anumite aspecte ale pariurilor sportive, cum ar fi plasarea de pariuri sau urmărirea câștigurilor și pierderilor.

Probleme de etică sau glume de prost gust?

Amazon, MLS, Sportsradar, Vaix, printre alții, admit o integrare inevitabilă a inteligenței artificiale în pariuri sportive. Totuși, ar trebui să estimăm destul de clar următoarele:

  • care vor fi avantajele pariorilor
  • care vor fi avantajele operatorilor
  • care vor fi eventualele riscuri

Să crezi că inteligența artificială este doar un concept abstract și vag, asta e o prostie. Să crezi că AI-ul va paria și va face profit în timp ce tu te bronzezi prin insule, asta e o prostie și mai mare. Dar dacă AI îți spune că ești prost ar trebui să crezi asta?

Sunt multe de spus și sunt multe de urmărit, dar:

  • acuratețea AI va fi mereu influențată de neprevăzut,
  • printre riscurile și provocările cheie ale utilizării chatbot-urilor GPT pentru pariuri sportive este potențialul de predicții și recomandări inexacte sau nesigure. Deși acești roboti de chat pot fi extrem de preciși și de încredere în unele cazuri, ei nu sunt perfecți și s-ar putea să nu ofere întotdeauna  cele mai precise sau de încredere informații,
  • AI va fi influențat de către rutinele de programare, capacitatea de a învăța poate fi uriașă însă discernământul…
  • Există riscul ca platformele de pariuri sportive să devină dependente de chatbot-uri GPT, ceea ce ar putea duce la probleme dacă tehnologia eșuează sau întâmpină probleme.

STAI! Citeste si despre

Despre depuneri la Superbet – păreri de parior

Din punctul meu de vedere sunt câteva aspecte esențiale atunci când vine vorba de a …

Capcanele pariului 1Solist. Despre încredere, marjă, payout și profit

Întrebarea care persistă mereu la un parior este ”Pot face profit cu meciuri de 1Solist?”. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *