sâmbătă , 13 aprilie 2024
Home / Articole populare / WTA Australian Open 2023 – Favoritele pe tabloul feminin

WTA Australian Open 2023 – Favoritele pe tabloul feminin

WTA Australian Open 2023 debutează într-un context destul de ciudat pentru tenisul feminin. Campioana din 2022, Ashleigh Barty s-a retras. Simona Halep (finalistă cândva la Antipozi) este suspendată pentru dopaj. Naomi Osaka mai mult plânge decât joacă tenis. Sofia Kenin vine după o perioadă foarte grea. În schimb, sunt câteva jucătoare care și-au ridicat nivelul de joc și care vor emite pretenții în Australia.

Turneul feminin WTA Australian Open se anunță unul care ar putea fi dominat de Iga Swiatek, o jucătoare cu peste 50% procentaj de reușită a loviturilor de retur. O consistență care pune mare presiune pe adversarele aflate la serviciu.

E inutil să spun că tenisul feminin este un sport plin de surprize iar primul turneu de Grand Slam al anului este perfect pretabil pentru asa ceva. Un motiv serios să fim foarte prudenți când pariem pe WTA.

WTA Australian Open 2023 – Favoritele

Iga Swiatek – mare favorită, poloneza este cotată la @2.75. Având în vedere cât este de instabilă evoluția fetelor, cota trebuie tratată cu mari rezerve. Ajutată și de serviciu dar mai ales de adaptabilitate la orice suprafață, Iga Swiatek pare a nu avea o rivală reală la acest turneu.

Pentru mine, ea este numărul 1. Are atât de multă consistență în joc. Nu îi poți găsi slăbiciuni. Cred că a învățat cum să își controleze emoțiile și devine mai bună pe zi ce trece. Cred că o să rămână numărul 1 WTA dacă o să continue seria extraordinară de victorii a spus Barbara Schett, experta Eurosport.

Aryna Sabalenka – nr. 5 WTA s-a impus în turneul de la Adelaide însă nu a avut o adeversară pe măsură în finală. În 2021 a câștigat titlul WTA Australian Open, ceea ce o recomandă pe deplin. Îi convine suprafața de joc, îi funcționează serviciul foarte bine și poate repeta figura din 2021. Cota @10.00 la victorie pare valoroasă dacă își ține nervii în frâu.

Caroline Garcia – bine cotată după ce a câștigat Turneul Campioanelor dar și turneul de la Cincinnati. O jucătoare foarte flexibilă care a revenit miraculos în top10. Despre ea a spus Andy Murray că ”va fi numărul 1 într-o zi”, lucru pe care l-ar putea demonstra în acest an. Cota @12.00 arată că este considerată la același nivel cu adversarele ei de top, mai puțin Swiatek.

Jessica Pegula – o opțiune foarte interesantă la câștigarea titlului. Americanca și-a îmbunătățit substanțial jocul, se adaptează bine pe hard, are un joc închegat și în forță. Anul trecut a ajuns până în sferturi unde a fost depășită de Barty. Mai are o victorie în 2 seturi contra Igai Swiatek la United Cup, un titlu pe hard la Guadalajara, deci încredere maximă. Cota @12.00 merită atenția noastră pentru cea mai bogată jucătoare din lume.

Să fie Cori?

Să confirme deplin sau să facă al turneu capricios? Poate mai mult, va și realiza?

Cori Gauff – Americanca în vârstă de 18 ani a ajuns deja în top 10 WTA, a ajuns pe locul 1 mondial la dublu și și-a asigurat un loc în prima sa finală de simplu de Grand Slam (Roland Garros 2022). Din cauza vârstei, poate avea probleme în a gestiona uriașa presiune.

Ons Jabeur – un parcurs foarte bun în 2022 cu prezențe remarcabile în turneele de Grand Slam. A declarat că este gata să facă pasul spre nivelul următor. A ratat ultima ediție a turneului datorită unei accidentări. Cota @12.00 la câștigarea trofeului, dar nu mă impresionează. Chiar dacă se adaptează excelent la căldura din Australia, tunisianca nu face față contra unei jucătoare mai inteligente tactic.

WTA Australian Open
WTA Australian Open

Cotele la câștigarea WTA Australian Open 2023 la Netbet

Pariuri pe WTA Australian Open

Desele schimbări de situație fac tenisul feminin potrivit pentru trading. În același timp, se impune foarte multă atenție la pariurile pe favorite. Pot apărea oscilații de formă mari, evoluții ciudate, comportamente care să ridice semne de întrebare.

Altfel, pare că nu sunt mari orgolii care să se înfrunte și în afara terenului. Rămâne de văzut câte jucătoare vor veni la turneu doar ca să defileze cu un nou echipament.

Cele mai bune pariuri în această situație sunt cele pe răsturnări de scor. O jucătoare condusă să câștige setul sau să întoarcă meciul. Prima variantă nu dă atât de multe bătăi de cap.

Important este că, puține jucătoare își fac serva. Din acest motiv, orice break trebuie văzut ca un eveniment de joc normal fără influență dramatică asupra jocului.

STAI! Citeste si despre

AI

Inteligența artificială la pariuri sportive în 2023

Inteligența artificială începe să suscite din ce în ce mai mult interes în domeniul pariurilor …

#Sutpepoarta – ponturi, pariuri, păreri și comentarii (14.03.2023)

#Sutpepoarta – ponturi, pariuri, păreri și comentarii 27.02.2023 Petrolul Ploiesti – CFR Cluj 2 @1.85 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *