vineri , 17 mai 2024
Home / Distractie Culinara / Cel mai bun kebab din București?

Cel mai bun kebab din București?

Casa aceea veche din Alecu Russo, unde se taie cu Icoanei și cu Dacia, e cunoscută pentru fostul restaurant Aquarium, mare vedetă pe piața restaurantelor din București o bună bucată de vreme. Apoi au mai fost niște restaurante și pizzerii după el, însă niciunul nu a avut viață lungă.

Maher a deschis acum, la începutul lui februarie. A făcut o amenajare simplă, cu economie, a decorat cu ce a găsit la îndemână, a pus niște galantare cu cărnuri pentru grătare, după modelul consacrat deja, și a dat drumul.

Meniul lui Maher e cel clasic, nimic în plus, nimic diferit. Mâncarea nu a fost cine știe ce, cu excepția kebabului care ni s-a părut chiar cel mai bun din București, și mie, și invitaților mei. Și a fost și o porție consistentă, cu patru bucăți mari – număr rar întâlnit în celelalte restaurante libaneze și arăbești. Alte mâncăruri nu au fost la fel de bune: humusul, sambusa cu brânză, fatush, babaganush, labneh, moutabal, și terminând cu lipia din punga de plastic. Desertul a fost bun, desigur.

Serviciul cam apatic și distant la Maher, cu o domnișoară care nu știu de ce și-a ales un job în hospitality, s-ar descurca mult mai bine în altă parte, cu siguranță. Prețurile rezonabile, clienți avea la câteva mese.

Maher se recomandă ca un restaurant libanez, “deschis de copiii lui Naser 3”. Dacă ei și-au făcut un brand din acest nume, să le fie de bine și să profite de el. Au succes, am fost și la celelalte restaurante ale lor, sunt un fel de cantine populare, cu trafic intens. Probabil că tot pe aici trebuie pus și Maher.

de George Butunoiu, (februarie 2018)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *