joi , 12 septembrie 2019
Home / Articole populare / Lista celor mai bune restaurante din Bucuresti in 2018, Premiile Restocracy 2018 – Bucureşti
Restocracy

Lista celor mai bune restaurante din Bucuresti in 2018, Premiile Restocracy 2018 – Bucureşti

S-au desemnat Premiile Restocracy pentru cele mai bune restaurante din Bucuresti in 2018, care au fost inmanate castigatorilor pe 1 februarie in cadrul unui eveniment ce a avut loc la Hotel Epoque.

Cel mai bun restaurant din Bucureşti în 2018 – Le Bistrot Francais<http://www.restocracy.ro/le-bistrot-francais-restaurant/> Am mai luat în calcul câteva restaurante pentru acest premiu (Maize<https://www.restocracy.ro/maize-restaurant/>, Ginger<https://www.restocracy.ro/ginger-sushi-bar-lounge-restaurant/>, Veranda Casa Frumoasa<https://www.restocracy.ro/veranda-casa-frumoasa-restaurant/> etc.), însă Le Bistrot Francais<https://www.restocracy.ro/le-bistrot-francais-restaurant/> e, totuși, cel mai aproape de tipologia “restaurantului de lux” la care se așteaptă cineva când aude despre un astfel de titlu.

Bucatarii nationale si specific dominant: Cel mai bun restaurant romanesc boieresc din Bucureşti în 2018 – Zexe<https://www.restocracy.ro/zahana-zexe-icoanei-restaurant/> În Bucureşti sunt doar două restaurante care au mâncare românească boiereasca, Zexe<https://www.restocracy.ro/zexe-zahana-aviatorilor-restaurant/> și Jariștea<https://www.restocracy.ro/locanta-jaristea-restaurant/>. Am dat premiul tot lui Zexe<https://www.restocracy.ro/zexe-zahana-aviatorilor-restaurant/>, ca și anul trecut.

Cel mai bun restaurant cu Bucătărie Românească Fină din Bucureşti în 2018 – MAIZE<https://www.restocracy.ro/maize-restaurant/> Și aici sunt foarte puține restaurante în Bucureşti, fiindcă Noua Bucătărie Fină Românească e abia la început, are un singur an de când a apărut, așa că puțini au reușit să pătrundă. Alegerea a fost simpla aici, MAIZE<https://www.restocracy.ro/maize-restaurant/> e încă detașat de celelalte câteva restaurante similare. Sper să se ascută concurenta anul acesta…

Cel mai bun restaurant romanesc tradițional din Bucureşti în 2018 – Caru’ cu Bere<https://www.restocracy.ro/caru%ca%bc-cu-bere-restaurant/> Aici a fost greu, după cum am spus. Ne-am gândit și la Lacrimi și Sfinți<https://www.restocracy.ro/lacrimi-si-sfinti-restaurant/> al lui Mircea Dinescu, însă ei își spun (și așa si este), bucătărie creativă românească, contemporană, și nu se încadrează bine în niciuna dintre aceste trei categorii de bucătărie românească, dacă nu o punem la socoteală și pe cea urbană. Cei de la Caru’ cu Bere<https://www.restocracy.ro/caru%ca%bc-cu-bere-restaurant/> au câțiva furnizori speciali și referințele celor care l-au vizitat sunt bune, în ciuda volumului imens. Daca alte restaurante cu specific tradițional românesc se simt nedreptățite, poate că au dreptate, măcar într-o oarecare măsură.

Cel mai bun restaurant cu specific internațional din Bucureşti în 2018 – Joseph by Joseph Hadad<https://www.restocracy.ro/joseph-joseph-hadad-restaurant/> Și aici am avut mai multe restaurante pe short-list: Prime<https://www.restocracy.ro/restaurant-prime/>, Casa di David<https://www.restocracy.ro/casa-di-david-restaurant/>, Veranda Casa Frumoasa<https://www.restocracy.ro/veranda-casa-frumoasa-restaurant/>, si nu numai. I-am dat premiul lui Joseph Hadad<https://www.restocracy.ro/joseph-hadad-2/> știind, mai degrabă, ce poate face dacă vrea, și nu pentru ce găsești în farfuria de zi cu zi de la restaurantul lui din Aviatorilor.

Cel mai bun restaurant italian din Bucureşti în 2018 – Poesia<https://www.restocracy.ro/poesia-restaurant/> Cu mențiunea de mai sus cu privire la bucătăria italiană tradițională, aici alegerea a fost mai simplă, fiindcă Poesia<https://www.restocracy.ro/poesia-restaurant/> e singurul restaurant cu specific italian din Bucureşti care face ceea ce noi, la Restocracy, considerăm bucătărie fină.

Și alte restaurante italienești (Le Vivier<https://www.restocracy.ro/le-vivier-restaurant/>, Isoletta<https://www.restocracy.ro/isoletta-restaurant/>) au produse de cea mai bună calitate și fac bucătărie fină, într-o oarecare măsură, însă Poesia<https://www.restocracy.ro/poesia-restaurant/> ni s-a părut ceva mai original și mai îndrăzneț și de aceea l-am premiat ca restaurantul cu cea mai buna bucătărie italiană din Bucureşti în 2018. La fel ca și anul trecut, de altfel.

Cel mai bun restaurant franțuzesc din Bucureşti in 2018 – L’Atelier<https://www.restocracy.ro/l-atelier-restaurant/> Aici alegerea a trebuit sa fie făcută între Le Bistrot Francais<https://www.restocracy.ro/le-bistrot-francais-restaurant/> și L’Atelier<https://www.restocracy.ro/l-atelier-restaurant/>, la egalitate în evaluările noastre, așa ca am ales L’Atelier<https://www.restocracy.ro/l-atelier-restaurant/> pentru cea mai buna bucătărie franțuzească din Bucuresti, și pentru ca i-am dat “premiul cel mare”, deja, lui Le Bistrot Francais<https://www.restocracy.ro/le-bistrot-francais-restaurant/>.

Cel mai bun restaurant japonez din Bucureşti in 2018 – Yuki<https://www.restocracy.ro/yuki-restaurant/> Am luat în calcul restaurantele japoneze “generaliste”, pentru ca sushi are deja o categorie separată. Alegerea a fost făcută între Yuki<https://www.restocracy.ro/yuki-restaurant/> și Benihana<https://www.restocracy.ro/benihana-restaurant/>, la fel de bune în evaluările noastre, chiar dacă meniurile sunt foarte diferite. I-am dat lui Yuki<https://www.restocracy.ro/yuki-restaurant/>, mai degrabă, fiindcă Benihana<https://www.restocracy.ro/benihana-restaurant/> a luat premiul anul trecut…

Cel mai bun restaurant nord-vest mediteranean (european) din Bucureşti în 2018 – Corto Maltese<https://www.restocracy.ro/corto-maltese-restaurant/> Oricum am luat-o, nu i-am găsit concurenți foarte puternici lui Corto Maltese<https://www.restocracy.ro/corto-maltese-restaurant/>, așa ca alegerea a fost aproape naturală.

Cel mai bun restaurant sud-est mediteranean (bucătărie orientală și nord-africană) din Bucureşti în 2018 – Sharkia<https://www.restocracy.ro/sharkia-restaurant/> Lui Sharkia<https://www.restocracy.ro/sharkia-restaurant/> i-am fi putut da la fel de bine și premiul pentru cea mai buna bucătărie libaneză și apropiat-orientală din Bucureşti, fiindcă se detașează (deși nu foarte mult) de celelalte restaurante orientale, însă am preferat să introducem această categorie separată, distinctă, și de dragul simetriei, nu în ultimul rând.

Cel mai bun restaurant grecesc din Bucureşti în 2018 – Amvrosia<https://www.restocracy.ro/amvrosia-restaurant/> Surprinzător, nu sunt atât de multe restaurante grecești în Bucureşti pe cât și-ar închipui oricine. Doamna Zisi<https://www.restocracy.ro/lady-chef-evanthia-zisi/> de la Amvrosia<https://www.restocracy.ro/amvrosia-restaurant/> gătește foarte bine când găsește produse bune și când se și ocupă personal de la un capăt la altul. Tot ce se poate ca în anumite zile mâncarea să nu fie la fel de bună la Amvrosia<https://www.restocracy.ro/amvrosia-restaurant/>, dacă nu e Doamna Zisi<https://www.restocracy.ro/lady-chef-evanthia-zisi/> pe acolo. Însă când a fost bună, a fost foarte bună, nu am mâncat în altă parte mai bine grecește, așa ca i-am dat și anul acesta premiul.

Cel mai bun restaurant spaniol din Bucureşti în 2018 – Pata Negra<https://www.restocracy.ro/pata-negra-restaurant/> Pata Negra<https://www.restocracy.ro/pata-negra-restaurant/> e singurul restaurant spaniol din Bucureşti – dintre cele puține, trebuie spus – care încearcă să facă mâncare ceva mai deosebită, mai originală și mai bine pusă în farfurie. Ceilalți merg exclusiv pe bucătăria tradițională, populară. De aceea i-am dat premiul pentru cea mai buna bucătărie spaniolă din Bucureşti în 2018 lui Pata Negra<https://www.restocracy.ro/pata-negra-restaurant/>.

Cel mai bun restaurant libanez din Bucureşti în 2018 – Four Seasons<https://www.restocracy.ro/four-seasons-restaurant/> Aici chiar că a fost dificil! Sunt trei restaurante libaneze în top: Piccolo Mondo<https://www.restocracy.ro/piccolo-mondo-restaurant/>, Zaitoone<https://www.restocracy.ro/zaitoone-restaurant/> si Four Seasons<https://www.restocracy.ro/four-seasons-restaurant/>, și chiar libanezii lor le numesc alternativ și în egala măsură pe fiecare alternativ când le ceri sa spună care e cel mai bun restaurant libanez din Bucureşti. Și acum a intrat în forță și cu mare pompă și Mandaloun<https://www.restocracy.ro/mandaloun-restaurant-libanez/>, de câteva luni, și are toate șansele să le ia premiul anul viitor, dacă nu-l vor închide cei care sancționează restaurantele în care se fumează fără nicio jenă.

Cel mai bun restaurant chinezesc din Bucureşti în 2018 – Zen Garden<https://www.restocracy.ro/zen-garden-restaurant/> Pentru noi a fost ușor să desemnăm Zen Garden<https://www.restocracy.ro/zen-garden-restaurant/> ca fiind cel mai bun restaurant chinezesc din Bucureşti în 2018, ca și anul trecut, de altfel. Totuși, părerile pe piață sunt atât de divizate, încât nici nu ne-am mai pus problema să ținem seama și de altele.

Cea mai buna bucătărie urbana din Bucureşti în 2018 – MA Bistro<https://www.restocracy.ro/ma-bistro/> Recunosc ca nu am vizitat toate restaurantele cu bucătărie urbană din Bucureşti, creativă, modernă, contemporană, cele care au bucătari tineri, de obicei, pasionați și cu imaginație. Dintre cele pe care le știm, însă, micul MA Bistro<https://www.restocracy.ro/ma-bistro/> de la Piața Floreasca ni s-a părut ca are cea mai bună mâncare. Totuși, desemnarea premiului pentru această categorie cu cea mai buna bucătărie urbană din Bucureşti în 2018 trebuie privită cu rezerva semnalată mai sus.

Cel mai bun sushi bar din Bucureşti în 2018 – Ginger<https://www.restocracy.ro/ginger-sushi-bar-lounge-restaurant/> Și Argentine<https://www.restocracy.ro/argentine-restaurant/> și Yoshi<https://www.restocracy.ro/yoshi-restaurant/> au sushi la fel de bun, când îți prepară cei doi chefs ceva special, așa cum știu ei să facă, însă la Ginger<https://www.restocracy.ro/ginger-sushi-bar-lounge-restaurant/> de la Radisson fac asta oricând și pentru oricine, de asta le-am dat premiul pentru cel mai bun sushi bar din Bucureşti în 2018. Cel mai bun oister & caviar bar din Bucureşti în 2018 – Le Vivier<https://www.restocracy.ro/le-vivier-restaurant/> Le Vivier<https://www.restocracy.ro/le-vivier-restaurant/> au cele mai bune fructe de mare fine și crude din Bucureşti, la fel ca și Isoletta<https://www.restocracy.ro/isoletta-restaurant/>, de altfel, Mesogios<https://www.restocracy.ro/mesogios-seafood-primaverii-restaurant/> și alte câteva restaurante care, din ce am auzit, le cumpără tot de la Le Vivier<https://www.restocracy.ro/le-vivier-restaurant/>. Sau, oricum, de la același furnizor de stridii și fructe de mare din Bretagne, în Franța, cele mai bune din lume. Așadar, alegerea Le Vivier<https://www.restocracy.ro/le-vivier-restaurant/> drept cel mai bun oister & caviar bar din Bucureşti a fost aproape naturală.

Cel mai bun steakhouse din Bucureşti în 2018 – Red Angus<https://www.restocracy.ro/red-angus-restaurant/> Aici am făcut o alegere subiectivă, pentru că și JW Steakhouse<https://www.restocracy.ro/jw-steakhouse-restaurant/> de la Marriott, și Osho<https://www.restocracy.ro/osho-restaurant/> și Vacamuu<https://www.restocracy.ro/vacamuuu-restaurant/> sunt la fel de bune, cu vită de cea mai bună calitate și echipamente de top în bucătărie. Or, l-am ales și noi pe cel mai mic dintre ei, Red Angus<https://www.restocracy.ro/red-angus-restaurant/> din Centrul Vechi, drept cel mai bun steakhouse din Bucureşti în 2018 spre încurajarea altor “outsiders” să intre în această competiție.

Cel mai bun restaurant de peste și fructe de mare din Bucureşti în 2018 – Mesogios<https://www.restocracy.ro/mesogios-seafood-primaverii-restaurant/> Și aici a fost greu de ales, fiindcă sunt multe alte restaurante de peste și fructe de mare la fel de bune – e suficient să vă uitați la rezultatele competiției noastre din 2018<https://www.restocracy.ro/topul-mancarurilor-2018-castigatorii/> la categoria peste și fructe de mare: Isoletta<https://www.restocracy.ro/isoletta-restaurant/>, Fish House<https://www.restocracy.ro/fish-house-restaurant/> (câștigătorul competiției), Raionul de Pește<https://www.restocracy.ro/raionul-de-peste-restaurant/> și altele. Totuși, Mesogios<https://www.restocracy.ro/mesogios-seafood-primaverii-restaurant/> are o eleganță aparte, așa că l-am diferențiat și prin aceasta când am decis să-i dăm titlul de cel mai bun restaurante de peste și fructe de mare din Bucureşti în 2018.

* * *

Cel mai bun Chef din Bucureşti în 2018: Nici aici nu am stat prea mult pe gânduri, i-am dat premiul Cel mai bun și mai creativ chef din Bucureşti în 2018 lui Alex Petricean<http://www.restocracy.ro/chef-alex-petricean/> de la MAIZE<https://www.restocracy.ro/maize-restaurant/>, și pentru încurajarea noii generații de tineri si talentați chefs, nu în ultimul rând.

Premiile speciale: Cel mai bun restaurant nou deschis în Bucureşti în 2018 – KAIAMO<https://www.restocracy.ro/kaiamo-restaurant/> Alegerea a fost naturală, pentru ca acest restaurant Kaiamo<https://www.restocracy.ro/kaiamo-restaurant/> are și mâncare foarte bună, e și foarte original, spectaculos amenajat, cu servicii aparte și, înainte de toate, pentru ca e un promotor al Noii Bucătarii Românești Fine și Creative.

Cel mai original spectacol de restaurant din Bucureşti în 2018 – Locanta Jariștea<https://www.restocracy.ro/locanta-jaristea-restaurant/> Și în 2018 și înainte, Locanta Jariștea<https://www.restocracy.ro/locanta-jaristea-restaurant/> a avut mereu spectacolele acelea seara care încântă de zeci de ani pe cei care se duc acolo. Nu toți sunt admiratori ai astfel de spectacole, nici ai amenajării opulente cu toate din alte vremuri, însă nouă ne place, așa ca i-am dat premiul pentru cel mai original spectacol de restaurant din Bucureşti.

Cel mai distinctiv serviciu într-un restaurant bucureștean în 2018 – Chelnerițele de la Select<https://www.restocracy.ro/club-select-restaurant/> Am premiat de fiecare dată serviciile din restaurante. Extrem de subiectiv, desigur, însă e felul nostru de a arăta ce considerăm un serviciu bun într-un local și ce unul prost. Cele trei chelnerițe de la Select (în poza din dreapta sus) sunt acolo de zeci de ani, așa ca ar fi putut primi acest premiu la fel de bine și în anii trecuți. Sunt niște personaje de film, în adevăratul sens al cuvântului. Păcat că nu vor veni să-si ia premiul, nu le va lăsa managerul să plece, fiindcă nu mai are cu cine lucra în restaurant. Poate ca vom face un video cu ele într-o zi, să le vedeți și altfel decât nemișcate în poză. Aveam în plan să-i dăm lui Miki premiul pentru «Cea mai încântătoare făptură întâlnită într-un restaurant din Bucureşti 2018», dar nu am mai găsit-o, a plecat de la restaurantul în care am văzut-o ultima dată și nu mai știm nimic de ea. Poate ca la anul…

Mențiuni – Preferintele Restocracy: Argentine<https://www.restocracy.ro/argentine-restaurant/> și Infinitea<https://www.restocracy.ro/infinitea-ceinarie/> Anul acesta le-am dat celor de la Argentine<https://www.restocracy.ro/argentine-restaurant/>, care au un mare chef, pe Catalin Petrescu<https://www.restocracy.ro/chef-catalin-petrescu/>. Le-am dat și celor de la Infinitea<https://www.restocracy.ro/infinitea-ceinarie/>, mic bistrou, ceainărie și cafenea, pentru ca au avut curajul sa fie din altă lume într-un oraș care nu mai are repere.

Asta e tot pe anul acesta, urmează în câteva săptămâni să lansăm competiția «Topul mâncărurilor din Bucureşti în 2019», a doua ediție, continuarea celei bine cunoscute deja, de anul trecut…

*******

Sinteza: · Cel mai bun restaurant din Bucureşti în 2018 – Le Bistrot Francais<http://www.restocracy.ro/le-bistrot-francais-restaurant/> · Cel mai bun restaurant romanesc boieresc din Bucureşti în 2018 – Zexe<https://www.restocracy.ro/zahana-zexe-icoanei-restaurant/> · Cel mai bun restaurant cu Bucătărie Românească Fină din Bucureşti în 2018 – MAIZE<https://www.restocracy.ro/maize-restaurant/> · Cel mai bun restaurant romanesc tradițional din Bucureşti în 2018 – Caru’ cu Bere<https://www.restocracy.ro/caru%ca%bc-cu-bere-restaurant/> · Cel mai bun restaurant cu specific internațional din Bucureşti în 2018 – Joseph by Joseph Hadad<https://www.restocracy.ro/joseph-joseph-hadad-restaurant/> · Cel mai bun restaurant italian din Bucureşti în 2018 – Poesia<https://www.restocracy.ro/poesia-restaurant/> · Cel mai bun restaurant franțuzesc din Bucureşti in 2018 – L’Atelier<https://www.restocracy.ro/l-atelier-restaurant/> · Cel mai bun restaurant japonez din Bucureşti in 2018 – Yuki<https://www.restocracy.ro/yuki-restaurant/> · Cel mai bun restaurant nord-vest mediteranean (european) din Bucureşti în 2018 – Corto Maltese<https://www.restocracy.ro/corto-maltese-restaurant/> · Cel mai bun restaurant sud-est mediteranean (bucătărie orientală și nord-africană) din Bucureşti în 2018 – Sharkia<https://www.restocracy.ro/sharkia-restaurant/> · Cel mai bun restaurant grecesc din Bucureşti în 2018 – Amvrosia<https://www.restocracy.ro/amvrosia-restaurant/> · Cel mai bun restaurant spaniol din Bucureşti în 2018 – Pata Negra<https://www.restocracy.ro/pata-negra-restaurant/> · Cel mai bun restaurant libanez din Bucureşti în 2018 – Four Seasons<https://www.restocracy.ro/four-seasons-restaurant/> · Cel mai bun restaurant chinezesc din Bucureşti în 2018 – Zen Garden<https://www.restocracy.ro/zen-garden-restaurant/> · Cea mai buna bucătărie urbana din Bucureşti în 2018 – MA Bistro<https://www.restocracy.ro/ma-bistro/> · Cel mai bun sushi bar din Bucureşti în 2018 – Ginger<https://www.restocracy.ro/ginger-sushi-bar-lounge-restaurant/> · Cel mai bun oister & caviar bar din Bucureşti în 2018 – Le Vivier<https://www.restocracy.ro/le-vivier-restaurant/> · Cel mai bun steakhouse din Bucureşti în 2018 – Red Angus<https://www.restocracy.ro/red-angus-restaurant/> · Cel mai bun restaurant de peste și fructe de mare din Bucureşti în 2018 – Mesogios<https://www.restocracy.ro/mesogios-seafood-primaverii-restaurant/> · Cel mai bun restaurant nou deschis în Bucureşti în 2018 – KAIAMO<https://www.restocracy.ro/kaiamo-restaurant/> · Cel mai original spectacol de restaurant din Bucureşti în 2018 – Locanta Jariștea<https://www.restocracy.ro/locanta-jaristea-restaurant/> · Cel mai bun Chef din Bucureşti în 2018: Alex Petricean<http://www.restocracy.ro/chef-alex-petricean/> de la MAIZE<https://www.restocracy.ro/maize-restaurant/>

STAI! Citeste si despre

3 SUPER PONTURI la Chelsea - Arsenal finala UEFA League 2019

3 SUPER PONTURI la Chelsea – Arsenal finala UEFA League 2019

Chelsea – Arsenal este a doua finală europeană între echipe engleze din acest an. După …

Liverpool - Tottenham finala Champions League 2019: avancronică, ponturi și cote bune de pariat

Liverpool – Tottenham finala Champions League 2019: avancronică, ponturi și cote bune de pariat

Liverpool – Tottenham se va juca pe 1 Iunie 2019, pe Wanda Metropolitano Stadium din Madrid. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *