joi , 12 septembrie 2019
Home / Articole populare / Wimbledon 2019 ATP: mari favoriți și uriașe suprize la Londra

Wimbledon 2019 ATP: mari favoriți și uriașe suprize la Londra

Wimbledon 2019 ATP și-a deschis porțile, marele turneu masculin pe iarbă intrând în faza calificărilor. Pentru noi este important tabloul feminin datorită numeroaselor jucătoare românce, însă cel masculin este cel care ne atrage în mod deosebit.

Marea surpriză este reapariția lui Andy Murray, mulți dintre noi crezând că și-a încheiat cariera la Australian Open în Ianuarie.

O altă premieră va fi copertina ce va acoperi Court One începând din acest sezon. Ploaia încurcă des programul meciurilor la Londra însă deja este tradițională la acest turneu.

Va fi introdus și tie-break-ul în setul decisiv, deci nu vom mai avea partide maraton. Este de neuitat întâlnirea dintre John Isner și Nicolas Mahut, partidă care a durat 11 ore și 5 minute.

Wimbledon 2019 ATP – marii favoriți ai turneului

Cotele de mai jos sunt la Baumbet, agenție de pariuri unde găsim cotați favoriții:

  • Novak Djokovic @2.35
  • Roger Federer @3.95
  • Rafael Nadal @6.00
  • Andy Murray @13.25
  • Alexander Zverev @14.25
  • Stefanos Tsitsipas @15.50
  • Marin Cilic @17.75
  • Milos Raonic @21.00
  • Felix Auger Aliassime @26.00

La prima vedere, cotele sunt destul de scăzute și sunt unii jucători supra-cotați. Zverev, de exemplu, are un sezon slab și nu reușește să mai suprindă pe nimeni. A făcut partide foarte ciudate iar cotarea lui în primii 10 jucători este suprinzătoare. Chiar dacă stilul de joc serviciu-vole este cel ma potrivit pe iarbă, neamțul pare concentrat pe alte sporturi. Vom paria împotriva lui.

Andy Murray este al 4-lea favorit la câștigarea turneului. Cel puțin, așa ne arată cotele. Cam prea mare încrederea într-un jucător care nu a evoluat în ultimele 6 luni decât sporadic. Chiar dacă este favoritul publicului și, incontestabil, unul dintre cei mai valoroși (foști) jucători, nu am miza pe victoria lui în 2019.

Wimbledon 2019 ATP – pe cine pariem

Forma jucătorilor este importantă, la fel și poziția din clasamentul ATP. Ne oferă indicatori de care putem ține seama atunci când alegem un meci. În general, este bine să evităm marii favoriți la pariuri simple ori să ne gândim la handicap seturi/ghemuri atunci când pariem pe Djokovic, Federer sau Cilic. Aceștia au cote destul de reduse la victorie și nu prezintă o valoare prea ridicată.

Unul dintre pariurile atractive este minim un set și poate fi luat atunci când este vorba de jucători cu serviciu solid și care se mișcă rapid pe iarbă.

 Merită să pariezi câștigă minim 1 set la tenis?

Atenție la jucătorii care au fost accidentați. Oricât ar fi de valoroși și oricât de important este turneul, iarba este o suprafață solicitantă și înșelătoare. Este foarte ușor ca o accidentare să recidiveze iar acei jucători nu vor putea evolua la maxim.

Serviciul este arma nr. 1 pe iarbă însă este nevoie să de lovituri rapide, fără prea multă așezare în teren. Desigur, cel mai important factor este adaptarea pe iarbă și condiția fizică care să permită, uneori, meciuri de 5 seturi.

STAI! Citeste si despre

Super câștig de 174,406.4 lei la o loterie europeană (Stanleybet)

Cu toții ne încercăm norocul la unele loterii, mai ales când nu găsim foarte multe …

ele mai sexy jucătoare de tenis românce (2019)

Cele mai sexy jucătoare de tenis românce (2019)

Sunt jucătoare de tenis românce care au reușit să se impună în top 100 WTA,  Prin …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *