joi , 12 septembrie 2019
Home / Stiri pariuri / Vremea la un meci de fotbal și care sunt cele mai bune pariuri în funcție de condițiile atmosferice (2019)

Vremea la un meci de fotbal și care sunt cele mai bune pariuri în funcție de condițiile atmosferice (2019)

Vremea la un meci de fotbal este un factor destul de important și care se răsfrânge asupra pariurilor puse. Atunci când faci o analiză mai complexă a unei partide, iei în considerare și starea vremii (estimată). Dacă însă pariezi live, vremea devine extrem de importantă iar influența ei este uneori decisivă.

Fiind un factor obiectiv, influențează jocul ambelor echipe și trebuie tratată ca un aspect secundar. Nici nu trebuie să acorzi o importanță exagerată, dar nici să neglijezi complet factorul vreme.

Vremea la un meci de fotbal reprezintă condițiile atmosferice în care se defășoară jocul. Fotbalul este un sport care se practică (încă) în aer liber. Foarte puține stadioane sunt complet acoperite și pot asigura condiții optime indiferent de vreme.

Vremea la un meci de fotbal este mai greu de cuantificat și de transpus într-o ecuație. Nu este deloc simplu să acorzi o pondere acestui factor și să calculezi cum poate afecta dinamica unei partide. Cert este faptul că unele fenomene atmosferice influențează direct jocul uneori în mod ireversibil. Gândește-te doar la faptul că se poate accidenta din cauza terenului alunecos, mingea poate lua traiectorii ciudate din cauza vântului ș.a.m.d.

Este deja celebru comportamentul lui Jose Mourinho, de pe vremea când antrena Real Madrid. Atunci obișnuia să ceară udarea gazonului când echipa juca contra Barcelonei. Umiditatea favorizeză alunecarea mai rapidă a balonului și dezavantajează echipele care abuzeză de pase. Iar Barcelona din acea vreme pasa mai mult decât orice altă echipă europeană de top. Totuși, prea multă umiditate face balonul incontrolabil și traiectoria paselor devine impredictibilă. Pentru jucători devine dificil să estimeze o pasă, cât de repede va aluneca balonul și unde va ajunge.

Posesia mingii este influențată puternic de condițiile atmosferice. Ploaia și vântul pot schimba radical șansele la posesie

Vremea la un meci de fotbal și cum influențează pariurile

Există o anumită dilemă printre pariori în privința temperaturilor scăzute. Reduc aceste temperaturi (scăzute) numărul de goluri marcate? Când este vreme frumoasă și temperatura caldă, aerul este mai ușor iar mingea are traiectorii drepte. Sunt favorizate pasele, lansările în adâncime, jocul aerian.
Când temperatura este scăzută, mingea se duce mai lent iar jucătorii depun mai mult efort. În plus, mai este un aspect. Legat de presiunea atmosferică. Cu cât presiunea atmosferică crește, cu atât crește și presiunea în interiorul balonului.

Cât timp îți ia să analizezi un meci de fotbal în 7 pași la miză fixă (2019)

Așadar: pe vremea caldă, mingea are tendința să devină mai ”plină” iar când este vreme rece să fie mai ”moale”. Desigur, aceste modificări fizice sunt greu sesizabile însă pot avea efect asupra traiectoriilor.

Partidă jucată pe ploaie torențială – sursa foto: weather.com

În privința performanței jucătorilor, chiar afectează vremea în mod semnificativ? Am observat următoarele:

Da, vremea rea are următoarele efecte: 

 • Oferă un avantaj echipei mai slabe și egalizează cumva șansele
 • Reduce abilitățile jucătorilor
 • Face jocul mai imprecis

Vremea rea și temperaturile scăzute, reduc numărul de goluri. Atunci când este rece (și/sau plouă), de obicei, se marchează mai puține goluri. Prin urmare, pariurile pe sub 2.5 goluri, sub 3.5 goluri pot fi mai benefice.

Alte aspecte ce țin de vreme și impactul asupra pariurilor (live)

Multe stadioane prezintă condiții specifice de joc. În funcție de amplasament, fiecare stadion are un microclimat pe care echipele care evoluează pe el ”acasă” îl cunosc foarte bine și îl exploateză. De exemplu, Viitorul Constanța are stadionul foarte aproape de mare iar briza își face simțită efectul. Mingea este deseori deviată iar traiectoria ei poate suferi modificări. Pentru un executant de lovituri libere și/sau cornere, acest contează enorm. La un corner, o diferență de 10 cm poate separa un gol de o mare ratare. Un jucător tehnic se poate ajuta de vânt când bate un corner și, cu ceva efect, balonul poate ajunge direct în plasă.

X pauză un pariu de cota @2.00 – Când și în ce campionate să pariezi pe X pauză (2019)

Dacă ar fi să reprezentăm schematic imparctul vremii:

 • ninsoare și vânt: jocul devine o loterie. Echipele au tendința de a juca cât mai compact și a se mișca în bloc.
 • ploaie ușoară: mingea alunecă mai repede dar scade viteza de reacție a jucătorilor
 • teren ud – ploaie densă: echipele cu jucători tehnici au de suferit. Scade numărul driblingurilor, crește numărul tackling-urilor, deplasarea în teren devine deficitară.
 • vânt: mingea rămane la sol, echipele au tendința de a juca cu pase scurte. Jocul aerian devine inexistent, traiectoria balonului devine înșelătoare.
Numărul faulturilor poate crește considerabil pe timp ploios

Cele mai bune pariuri în funcție de condițiile atmosferice

Multe case de pariuri oferă pariuri speciale legate de posesie, numărul de faulturi, numărul paselor. Aceste pariuri sunt primele influențate de către vremea la un meci de fotbal. Chiar și o ploaie rapidă de vară poate modifica economia unui meci. Terenul devine umed, crampoanele intră mai adânc, jucătorii deplasează mai greu.

Dintre tipurile de pariuri de luat în calcul atunci când vremea este neprielnică:

 • handicap (+1, +1.5, +1.75 etc.) în favoarea echipei mai slab cotate. Asta datorită faptului că echipa mai puternică nu își poate valorifica pe deplin potențialul.
 • numărul de cornere redus față de media estimată
 • numărul de șuturi redus față de media estimată
 • număr crescut de faulturi, implicit numărul mai mare de cartonașe galbene. Totuși, la numărul de cartonașe trebuie văzute condițiile specifice ale fiecărui joc
 • numărul mai mic de goluri față de cel estimat (xG)

Strategia peste 1.5 goluri (2+) – cota @2.00 – 3 meciuri (17 Mar 2019)

STAI! Citeste si despre

Ce pariem pe Viitorul în sezonul 2019 – 2020 (Liga 1)

Ce pariem pe Viitorul în sezonul 2019 – 2020 (Liga 1)

Pariem pe Viitorul în acest nou sezon, un proiect ce li-a dovedit viabilitatea. Viitorul Constanța …

Când merită să pariem pe scor corect 0-0? (2019) 5 sfaturi utile

Scor corect 0-0, adică un meci în care nu se înscriu goluri iar ambele echipe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *