sâmbătă , 23 februarie 2019
Home / Strategii Pariuri / Totul despre pariuri pe La Liga

Totul despre pariuri pe La Liga

Europa are o serie de campionate puternice, dar de departe cel mai atractiv pentru jucători este cel spaniol. Denumită Primera Division, sau La Liga, aşa cum este în acte, competiţia iberică este un magnet datorită condiţiilor meteo, care îl favorizează în faţa celor din Germania sau Anglia, dar şi a granzilor Real Madrid şi Barcelona, unde oricine visează să joace.

Vezi si Biletul zilei

La Liga a fost înfiinţată în 1929 şi e iubită de pariori

La Liga a fost de la început un fenomen îmbrăţişat de suporteri, care au văzut rapid un nou mod de petrecere pasională a timpului liber. A început în urmă cu 89 de ani cu doar 10 cluburi şi s-a jucat aşa până în 1934. Treptat, numărul lor a crescut până la un maxim de 22, câte a avut La Liga în sezoanele 1995-1996 şi 1996-1997. Real Madrid, Barcelona, Athletic Bilbao, Real Sociedad, Arenas Club de Getxo şi Real Union au fost deschizătoarele de drumuri în La Liga, o competiţie pe care s-a pariat de când e lumea. Şi în România a fost prezentă la Pronosport, iar acum casele de pariuri devorează acest campionat.

Real Madrid şi Barcelona cântă şi restul dansează

În La Liga dăm peste cele mai titrate şi mai iubite echipe de fotbal de pe Pământ, Real Madrid şi Barcelona. Cu toată faima unor Bayern Munchen, Juventus sau Manchester United, nimeni nu rezistă în faţa unei propuneri de la cei doi giganţi spanioli care îşi impart supremaţia în Primera după perioade. Real Madrid e prima cu 33 de titluri câştigate, iar catalanii sunt pe doi cu 24 de campionate în vitrină. Atletico Madrid, 10 titluri, Athletic Bilbao, 8 titluri, Valencia, 6 titluri, Sociedad, două titluri, şi Deportivo, Sevilla şi Betis, cu câte un singur titlu, sunt echipe care mârâie la cei doi coloşi, dar rareori cu efect pe tabelă.

La Liga are 20 de echipe şi se desfăşoară după sistemul vară-vară

Prima ligă spaniolă a beneficiat şi ea de o puternică strategie de marketing care a făcut-o vizibilă pe tot mapamondul. Consumatorilor le trebuia spectacol şi aşa s-a ajuns la o lărgire a numărului echipelor din La Liga până la 20. Aşa este din 1997, de când stagiunea se desfăşoară din august până în mai sub forma a 38 de etape cu câte 10 partide. Primele patru clasate merg în Liga Campionilor, din sezonul următor fără preliminarii, cum era cazul locurilor 3 şi 4. Locurile 5, 6 şi de cele mai multe ori şi 7, pentru că Copa del Rey a mers mai totdeauna la echipele din top, acced în Liga Europa. De asemenea, ultimele trei clasate retrogradează în al doilea eşalon.

La Liga, cel mai prolific campionat în cupele europene

Am enumerate deja foarte multe argumente pentru care La Liga este unul dintre cele mai tari campionate din lume, dar forţa fotbalului spaniol este dată cu adevărat de ce se întâmple în Europa. Cluburile iberice au fost tot timpul o forţă pe continent, iar cifrele nu mint. În zeci de ani de supremaţie s-a ajuns ca La Liga să fie campionatul cu cele mai multe trofee europene câştigate, indifferent că vorbim de Liga Campionilor sau Cupa UEFA, actuala Ligă a Europei. Real Madrid este regina din cea mai puternică competiţie intercluburi din lume, cu 12 trofee câştigate, iar Barcelona ridică Spania cu încă cinci Ligi ale Campionilor. Cele 17 Ligi în total aduse de cei doi granzi fac din Spania cea mai titrată ţară la acest capitol, mult înaintea Italiei şi Angliei, care au doar câte 12 trofee în vitrină.

el clasico

De asemenea, în Liga Europa tot ibericii conduc, dar datorită Sevillei care are cinci trofee, cele mai multe din istoria competiţiei, două mai multe decât Juventus, Inter şi Liverpool, care au câte trei. Real Madrid şi Atletico Madrid, cu câte două trofee câştigate, plus trofeul Valenciei duc zestrea Spaniei la 10, adică lideră în Europa, unde Italia are 9 trofee, Anglia 8 şi Germania doar 6. Cu asemenea statistici de partea ei, nu mai e nevoie să spunem mare lucru despre ce înseamnă La Liga în Europa.

Românul Torje, în mijlocul unui meci trucat în La Liga

Goana după un ban grămadă nu avea cum să nu corupă minţi şi în Spania, iar La Liga nu a fost ocolită. Cel mai recent scandal legat de blaturi sau pariuri truncate a avut loc la nivelul primei ligi în mai 2014, când se crede că Espanyol Barcelona a lăsat-o mai moale în jocul cu Osasuna, care avea nevoie de un punct ca să se salveze de la retrogradare. Ziarele au spus că Sergio Garcia, căpitanul catalanilor a negociat totul pentru 250.000 de euro, doar că nu l-a inclus în afacere şi pe românul Gabriel Torje, în care nu avea încredere. Acesta a jucat chiar foatre bine în acel joc şi, pentru a nu le strica totul, se pare că a fost schimbat inexplicabil în a doua repriză. Din păcate nu s-a putut demonstra acest lucru şi la tribunal, iar afacerea nu s-a lăsat cu condamnări.

Ronaldo

Alte mari scandaluri din cauza unor pariuri trucare nu s-au mai întâmplat în La Liga, dar fotbalul mic din Spania e cutremurat frecvent de ele. În 2017 antrenorul lui Eldense a fost arestat după ce echipa lui a încasat un 12-0 de la echipa a doua a Barcelonei, în Cupa Spaniei, iar nu mai departe de februarie anul acesta 10 persoane au fost reţinute sub susipiciunea că au aranjat meciuri la a treia şi a patra ligă din Spania, pentru anumite persoane din China.

Cele mai întâlnite tipuri de pariuri în La Liga sunt cele pauză – final

La Liga este un campionat spectaculos, dar acest lucru nu înseamnă tot timpul şi unul cu multe goluri. Astfel, cei care pariază des pe Primera ştiu că jocurile stau foarte mult în echilibru şi din acest motiv varianta de egal la pauză sau la final e tot timpul o idée bună, la o cotă de 1,70 – 1, 80. Desigur, se excepetază de la această semi-regulă meciurile Barcelonei şi ale lui Real Madrid, care calcă totul în picioare şi nu aşteaptă a doua parte a jocului ca să marcheze. Sub 2,5 goluri sau nu marchează ambele, mai ales în confruntările dintre echipele care se zbat la retrogradare, sunt de asemenea tipuri de pariuri cu procentaj bun de reuşită. Desigur, acestea sunt doar câteva exemple, La Liga fiind un campionat întors pe toate feţele de casele de pariuri.

Analiza meciurilor din La Liga  este foarte importantă

Informaţiile sunt decisive înainte de pariere, iar în La Liga nu se face excepţie. Absenţa unor jucători de bază, forma de moment sau istoricul partidelor directe pot influenţa în bine un bilet, dacă sunt interpretate corect. Asta pentru că nu e totuna nici la Barcelona sau Real Madrid dacă joacă sau nu Messi sau Ronaldo, sau dacă Atletico n-a câştigat în ultimii 10 ani pe terenul Valenciei, ca să şi exemplificăm puţin în argumentare. Toate aceste lucruri pot fi aflate de pe site-uri care vă vaf analiza meciurilor din La Liga mult mai uşoară, cum ar fi flashscore.com sau soccerway.com, surse de foarte mare acurateţe.

Cele mai bune case de pariuri la care putem juca La Liga

Prima ligă spaniolă nu lipseşte din nicio ofertă, oricât de sărăcăcioasă ar fi ea. Aşadar, cele mai bune case de pariuri la care puteţi juca La Liga pot fi căutate după proximitatea lor fizică sau natura pariurilor speciale. Asta pentru că nu toate oferă posibilitatea de a miza bani pe jucătorul care este eliminate, intervalul de minute în care se marchează sau câte cartonaşe galbene vor fi acordate. Superbet şi Fortuna sunt cele mai complete din acest punct de vedere, atât în ceea ce priveşte agenţiile stradale, cât şi site-urile online. De asemenea, Unibet, Sportingbet sau Winnmaster vă pot satisface pretenţiile cu doar o apăsare de mouse.

El Clasico, cel mai vizionat derby din lume

La expunerea de mai sus nu credem că mai e nevoie să spunem că Real Madrid – FC Barcelona este cel mai celebru derby din La Liga. Asta pentru că e şi cel mai celebru de pe Planeta Pământ. Vizionat anul de zeci de milioane de oameni, El Clasico, cum este el supranumit, surescită energii nebănuite şi strategii de marketing uimitoare de fiecare dată când se joacă. Şi au fost suficiente ocazii. Real – Barca s-a disputat până acum de 172 de ori, catalanii ieşind învnigători de 113 ori.

Lionel Messi

Madrilenii s-au impus de 99 de ori, iar 60 de partide s-au încheiat la egalitate. Derby-uri célèbre sunt însă şi cele intra-orăşeneşti, cum ar fi Real – Ateltico, derby-ul Madridului, Sevilla – Betis, derby-ul Sevillei, Barcelona – Espanyol, derby-ul cataluniei. Nu putem să.l lăsăm pe dinafară la celebritate nici pe Bilbao – Sociedad, derby-ul Ţării Bascilor.

În La Liga se dau multe galbene, dar rareori roşii

Prima ligă spaniolă nu este una deloc cuminte, indisciplina fiind la ea acasă. Din fericire pentru amatorii de pariuri pe cartonaşe există şi arbitri care să sancţioneze imediat orice derapaj, astfel încât în partidele din La Liga zboară cartonaşele galbene la fiecare meci. Ca un exemplu, în sezonul 2017-2018 nu mai puţin de 30 de jucători au sărit de 10 cartonaşe galbene încasate, iar câţiva au depăşit chiar borna 15.

LaLiga SPANIA

Cei mai duri dintre ei sunt Lerma, de la Levante, Jaume Costa, de la Villareal şi David Suarez, de la Getafe. Culmea, aşa cum “donează” galbene, aşa se abţin arbitrii spanioli de la cele roşii. Rareori vezi eliminări în La Liga, în aceeaşi stagiune la care am făcut referire doar Ramos, căpitanul Realului, şi Jordi Amat, de la Betis, văzând de câte două ori roşu în faţa ochilor.

Recomandăm pariurile pe golgheteri

Bayern Atletico

Puţine lucruri se ştiu dinainte într-un campionat ca cel spaniol, dar cine se va bate pentru titlul de golgheter în La Liga asta chiar poate fi intuit. Pe lângă Ronaldo şi Messi, care n-au lipsit din această luptă în niciunul din ultimele cinci sezoane, Griezman şi Suarez sunt şi ei acolo, tot timpul cu cote bune pentru o clasare pe podium sau cu un minimum de 20 de goluri în cont. Pariurile antepost pe golgheterii din La Liga pot fi astfel o variant bună atât pentru un bilet combinat la început se sezon, cât şi pe parcurs, cand se mai allege grâul de neghină.

 

STAI! Citeste si despre

Cash Out la pariuri: ce ar trebui să știi despre Cash Out în 2019

Cash Out – Opțiunea de a câștiga un pariu mai devreme a devenit o ofertă …

Ghem, set, meci: cum să alegi meciurile de tenis la pariuri în 2019

Ghem, set, meci – caracteristicile tenisului, sport care ne oferă cele mai multe pariuri la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *