miercuri , 19 iunie 2019
Home / Strategii Pariuri / Totul despre pariuri pe Bundesliga

Totul despre pariuri pe Bundesliga

Nemţii şi-au creat imaginea unor oameni care îşi cam fac norocul, nu-l invocă sau îl aşteaptă de la forţe superioare sau din tot felul de activităţi care nu presupune cuvântul magic: muncă. Ei bine, asta era cândva, dar saxonii nu mai sunt nici ei chiar aşa de “serioşi” şi pariurile sportive au găsit în Germania un teren liber şi foarte fertile. Şi ar fi fost şi păcat să nu fie aşa când acolo se joacă unul dintre cele mai puternice fotbaluri de pe planetă.

Bundesliga are o istorie tânără, dar foarte importantă pentru pariori

Nemţii au jucat fotbal încă de la începutul secolului XX, dar au ţinut lucrurile la nivel de amatori pentru câteva zeci de ani. În 1900, la Leipzig s-a format o primă asociaţie cu 86 de membri, iar în 1949, după Război, au luat fiinţă cinci ligi regionale. În 1963, după câteva eşecuri zdrobitoare ale naţionalei Germaniei, a devenit necesară o ligă profesionistă de primă mână şi ea a luat fiinţă la Dortmund cu 16 reprezentante din fiecare regiune alese după acest criteriu, dar şi după rezultatele de la amtori şi situaţia financiară.

Astfel, Eintracht Braunschweig, Werder Bremen, Hamburger SV, Borussia Dortmund, 1. FC Köln,  Meidericher SV (acum MSV Duisburg), PreuBen Munster, Schalke 04, 1. FC Kaiserslautern, 1. FC Saarbrucken, Eintracht Frankfurt, Karlsruher, 1. FC Nürnberg, 1860 Munchen, VFB Stuttgart şi Hertha Berlin au jucat primul sezon de Bundesliga adevărată, aşa cum o ştim noi azi.

În Bundesliga e Bayern şi restul lumii

Desigur că discuţia despre cea mai tare echipă din fotbalul german e inutilă şi un copil de clasa a V-a ştie răspunsul: Bayern Munchen. Bavarezii nu formează doar cel mai titrat club din Germania, dar şi cel mai solid financiar şi cu cei mai mulţi fani. E echipa care împreună cu Hamburg nu au retrogradat niciodată şi care, spre deosebire de hanseaţi, nici nu par s-o facă prea curând.

Cele 28 de titluri din vitrină, ultimul luat chiar în acest an de graţie, 2018, întăresc spusele, dar Bundesliga a mai fost câştigată şi de alte cluburi. Desigur, toate se află la ani lumină în spatele lui Bayern, dar le amintim doar pe FC Nurnberg, 9 titluri, Borussia Dortmund, 8 titluri, şi Schalke, 7 titluri. Bremen, Borussia Monchengladbach sau Leverkusen sunt alte echipe care au făcut furori în ultimii ani.

Sezonul de Bundesliga se joacă în 34 de etape

Nemţii sunt printre puţinii reprezentanţi ai fotbalului vestic care au decis să nu mărească artificial numărul echipelor din primul eşalon, doar de dragul televiziunilor. Astfel, competiţia a rămas strânsă şi asta face din Bundesliga unul dintre cele mai echilibrate campionate, deşi modul în care câştigă Bayern titlul nu face să pară aşa. Prima ligă nemţească se desfăşoară după celebrul calendar european toamnă – primăvară, cu prima etapă programată undeva la mijlocul lui august, iar ultima la început de mai. E aşa de peste 20 de ani şi lucrurile funcţionează perfect.

În final, primele patru merg în grupele Ligii Campionilor, (regulă nouă), ultimele două retrogradează în liga secundă, iar locul 16 joacă un baraj tur retur cu locul trei din 2. Bundesliga.

Cluburile din Bundesliga au făcut legea pe plan European

E ştiut faptul că nemţii nu fac lucrurile pe jumătate şi când se apucă de ceva nu se lasă până nu le iese bine. Fotbalul nu face excepţie şi asta s-a văzut nu doar din expansiunea fenomenului în competiţiile interne, cât mai ales din rezultatele reprezentantelor Bundesligii în cupele europene. Bayern este şi aici “Regină”, a treia din Europa după Real Madrid şi AC Milan, cu 10 finale jucate, cinci câştigate, cinci pierdute. Din Bundesliga, Hamburg a mai câştigat o Ligă a Campionilor, iar Eintracht Frankfurt, Borussia Mönchengladbach şi Bayer Leverkusen au mai jucat câte o finală.

Totuşi, nemţii sunt sub spanioli, italieni şi englezi la trofee continentale câştigate deşi Gladbach, Frankfurt, Leverkusen, Bayern şi Schalke au adus în ţară şi 6 Cupe UEFA (Ligi Europa).

Meciuri din Bundesliga trucate de un arbitru parior

O altă caracteristică a nemţilor se spune că este corectitudinea, dar banul făcut uşor are puterea de a corupe şi cele mai drepte gene de pe faţa Pământului. Astfel, nici Bundesliga, altfel unul dintre cele mai credibile campionate din lume, n-a scăpat de scandalurile legate de meciuri truncate pentru pariuri. De departe cel mai mare a fost cel din 2004, când Robert Hoyzer, un celebru arbitru de primă ligă, a fost acuzat şi condamnat pentru că paria pe meciurile sale şi le ghida spre rezultatul aniticpat de el. Spre deosebire de alte campionate, respectivul a fost ras din fotbal împreună cu alţi câţiva colaboratori de-ai săi şi de atunci, cel puţin din câte se ştie public, aşa ceva nu s-a mai întâmplat la nivelul primelor trei divizii.

0-2 goluri, cel mai probabil pronostic la pariuri pe Bundesliga

Am specificat deja că prima ligă germană este una foarte strânsă valoric şi meciurile se desfăşoară exact după acest algoritm previzibil. În Bundesliga se înscriu foarte puţine goluri, rareori peste 3 şi rareori cu ambele echipe marcatoare. O demonstrează şi statistica. Doar Bayern Munchen, Hoffenheim, Dortmund, Leverkusen şi Leipzig depăşesc acest barem, restul fiind sub medie. Stuttgart e recordmena de meciuri cu puţine goluri, 29 marcate şi 35 primite. Se deduce uşor şi faptul că celebrul ambele marchează trebuie evitat dacă se joacă la co automat, deşi puteţi simţi diferit la unele meciuri.

Cum analizăm un meci din Bundesliga

Informaţiile sunt vitale înaintea oricărui pariu plasat, deşi reduc riscul fără să-l elimine în totalitate. Cu excepţia argumentelor clasice care privesc forma de moment, suspendaţii sau accidentaţii dintr-o tabără şi istoricul întâlnirilor directe, foarte importantă este o statistică rezultată din analizarea meciurilor cu miză. 0-0 e scorul cel mai întâlnit la barejele pentru promovare retrogradare, dar şi pentru derby-urile din subsolul clasamentului mai ales pe final de sezon. Astfel, luaţi asta în calcul data viitoare când vă faceţi un bilet pe Bundesliga.

Cele mai bune case de pariuri la care putem juca Bundesliga sunt cele care există şi în Germania

Orice casă de pariuri are în ofertă meciurile din prima ligă germană, dar diferenţa se face la alte aspect. Importante sunt numărul şi diversitatea pariurilor oferite de respective casă, precum şi dinamica de urmărire a desfăşurării unui joc. Foarte bune pentru pariere sunt casele de pariuri online care funcţionează şi la sursă, adică în Germania, şi care din acest motiv oferă cea mai largă paletă de pronosticuri.

Bet365 şi Bwin sunt în vârful topului, doar că deocamdată şi-au pierdut licenţa de funcţionare în România. Imediat sub vin însă Unibet, Netbet, Tipico și Sportingbet, toate manageriate direct pe filieră germană. În România Superbet, dar mai ales Superbet.ro, sunt maeştri pe Bundesliga mai ales pentru că oferă toate partidele în sistem live-stream. Iar asta este cu atât mai important cu cât campionatul german nu s-a văzut la TV în ţara noastră, în sezonul 2017-2018.

Bayern – Nurnberg, Dortmund – Schalke şi Hamburg – Bremen, cele mai celebre derby-uri

Bundesliga a creat de-a lungul anilor o serie de rivalităţi duse la extreme. Practic, există războaie între regiuni, războaie între echipele din acelaşi oraş sau derby-uri care divid ţara în două, trei sau chiar patru părţi. Dintre toate le amintim pe cele mai des întâlnite cum ar fi derby-ul Bavariei, Bayern München vs. 1. FC Nürnberg, derby-ul Germaniei, Bayern Munchen – Borussia Dortmund, derby-ul Berlinului, Union vs. Hertha, derby-ul Nordului, Hamburger SV vs. Werder Bremen sau derby-yul Ruhrului, Borussia Dortmund vs. Schalke 04.

Disciplina nemţească fereşte de cartonașe galbene şi roșii

Dacă vă plac tipurile de pariuri pe cartonaşele roşii sau galbene e bine de ştiut că la Bundesliga acesta e de obicei un cal mort. Asta pentru că nici măcar în derby-urile încinse enumerate mai sus nu se sare calul pe teren, iar arbitrii au autoritatea necesară să ţină jocurile în frâu. Iar cifrele stau mărturie pentru pentru acest aspect. După 31 de etape scurse din sezonul 2017-2018 doar trei jucători atinseseră bariera de 10 cartonaşe galbene încasate, Papadopoulos, de la Hamburg, Falette, de la Frankfurt şi Ascacíbar, de la Stuttgart. Nici la eliminării nu a fost vreun festival. Doar Söyüncü, de la Freiburg, şi Donati, de la Mainz, au incasat două roşii în acelaşi interval al aceluiaşi sezon.

Recomandăm jocul fantasy kicker pentru a şti totul despre Bundesliga

Desigur că informaţiile fac totul în lumea pariurilor de azi şi dacă sunt alăturate corect unui noroc cât de cât decent şi care vă vizitează regulat atunci chiar puteţi spera să faceţi uşor nişte bani. Nemţii au înglobat însă toate aceste caracteristici într-un joc organizat de site-ul revistei Kicker, care nu este altceva decât un fel de Fotbal Manager pe Bundesliga. Totul constă în a-ţi face un lot de jucători cu un buget fix şi în funcţie de realizările respectivului prim 11 să câştigi premii în bani şi obiecte. E un fantasay care te prinde imediat şi care îţi obţine fără să vrei aproape orice informaţie care ar putea fi relevantă înainte de a paria, cum ar fi forma de moment, absenţe sau istoricul rezultatelor direct.

Borussia Dortmund - Bayern Munchen

STAI! Citeste si despre

X pauză un pariu de cota @2.00 – Când și în ce campionate să pariezi pe X pauză (2019)

X pauză reprezintă egalul după primele 45 de minute. Pariul pe X pauză se încasează …

Cum sa acoperi un bilet cu 2 meciuri ramase

Cum să acoperi practic un bilet cu 2 meciuri rămase (2019)

Cu doar 2 meciuri rămase sau 3, te gândești că ești deja câștigător. Dar, de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *