sâmbătă , 20 martie 2021
Home / Topuri / Top 10 cei mai bine platiti antrenori din fotbalul mondial in 2020
Diego Simeone

Top 10 cei mai bine platiti antrenori din fotbalul mondial in 2020

Sportul rege, fotbalul, atrage o multime de fani si odata cu fanii si o multime de bani. Drepturile financiare obtinute din televiziune, sumele din marketing si vanzarea biletelor aduc o multime de bani in conturile cluburilor.

Pe langa jucatori, vedetele incontestabile ale acestui sport si antrenorii fac parte integranta din echipele pe care le manageriaza, dovedindu-si de fiecare data importanta in jocul acestora. Nu trebuie sa ne mire ca antrenorii echipelor importante din fotbalul mondial primesc salarii pe masura importantei echipei pe care o antreneaza si a rezultatelor pe care le obtin.

In cele ce urmeaza am intocmit pentru voi top 10 cei mai bine platiti antrenori din fotbalul mondial.

1Diego SimeoneAtletico Madrid€43 milioane
2Antonio ConteInter Milan€30 milioane
3Pep GuardiolaManchester City€27 milioane
4Jürgen KloppLiverpool€24 milioane
5José MourinhoTottenham€23 milioane
6Zinedine ZidaneReal Madrid€23 milioane
7Ernesto ValverdeFree Agent€19 milioane
8Fabio CannavaroGuangzhou Evergrande€14 milioane
9Rafael BenitezDalian Yifang€13 milioane
10Carlo AncelottiEverton €12 milioane
Diego Simeone

In varsta de 50 de ani, Diego Simeone se identifica, cu performantele recente ale clubului Atletico din Madrid. A reusit sa imprime echipei mentalitatea sa de invingator si “rautatea” pe care o avea in timpul cand activa ca jucator la marile cluburi europene. Faptul ca a devenit cel mai bine platit antrenor de fotbal din lume este rezultatul anilor de munca, a performantelor obtinute si a fidelitatii pe care a aratat-o clubului.

Antonio Conte

Citind CV-ul lui Antonio Conte putem vedea care sunt motivele pentru care italianul se claseaza pe locul 2 in topul celor mai bine platiti antrenori. Cu trei campionate castigate in Serie A cu Juventus si un titlu in Premier League cu Chelsea, Conte a revenit in Serie A la Internazionale Milano pentru a stopa hegemonia celor de la Juventus. Ramane sa vedem daca se va ridica la inaltimea salariului pe care il primeste.

Pep Guardiola

Despre Pep Guardiola nu putem avea decat cuvinte de lauda. Putem spune fara sa ne inselam ca a implementat un  nou stil de joc in fotbalul mondial. In timpul in care antrena la Barcelona a reusit sa castige tot ce era posibil, a plecat de la echipa tocmai pentru ca nu mai avea cum sa evolueze. Dupa plecarea de la Barcelona a reusit sa mai castige de 3 ori titlul cu Bayern Munchen si de 2 ori cu Manchester City. Urmarim cu atentie evolutia viitoare a lui Pep Guardiola in anii ce va sa vina, cu siguranta mai are multe de aratat!

Jurgen Klopp

Jürgen Klopp este antrenorul momentului in fotbalul mondial. A reusit sa ii scoata pe Liverpool campioni dupa ce nu mai castigasera campionatul din 1990. Klopp este adeptul fotbalului spectacol si toate echipele la care a antrenat au adoptat acest stil de joc fiind o placere sa le urmaresti.

Jose Mourinho

José Mourinho nu mai are nevoie de nici o prezentare. A bifat de-a lungul carierei toate trofeele posibile, “The Special One” practica un fotbal inchis dar care produce rezultate. Spurs, echipa la care actualmente antreneaza Mourinho ocupa locul 3 in Premier League, la doar 3 puncte de lider, deci sanse pentru a castiga campionatul sunt.

Zinedine Zidane

Unul dintre cei mai mari jucatori de fotbal din lume nu avea cum sa nu devina unul dintre cei mai mari antrenori, Zinedine Zidane este la inceput de drum in cariera de antrenor. A reusit sa castige de la carma echipei Real Madrid de 3 ori consecutiv trofeul Champions League, de 2 ori La Liga, de 2 ori Super Cupa Spaniei, de 2 ori Campionatul Mondial al Cluburilor si de 2 ori Supercupa Europei. Cu asa un palmares putem spune fara sa ne inselam ca Zidane isi merita pe deplin salariul!

Ernesto Valverde

Ernesto Valverde a petrecut 3 ani pe banca Barcelonei pana la inceputul anului 2020 cand a fost debarcat de la conducerea echipei din cauza lipsei de rezultate in Champions League sau mai exact pentru ca nu a castigat aceasta competitie. In acest moment Valverde nu antreneaza la nici o echipa dar datorita contractului pe care l-a avut la echipa catalana si-a facut loc cu usurinta in topul nostru.

Fabio Cannavaro

Fabio Cannavaro a fost unul dintre marii fotbalisti pe care Italia i-a dat fotbalului mondial. Dupa terminarea carierei de fotbalist a ales sa antreneze si in urma ofertei celor de la Guangzhou Evergrande a ales sa antreneze in China pe un salariu considerabil.

Rafa Benitez

Rafael Benitez are o multime de trofee in palmares, cu toate acestea fiind spre final de cariera a ales banii chinezilor de la Dalian Yifang.

Carlo Ancelotti

O alta legenda in lumea antrenorilor de fotbal, Carlo Ancelotti este unul dintre cei mai buni manageri din fotbalul mondial. Ancelotti a antrenat atat la nivel de echipe de club cat si la nivel de nationala unde a reusit aa obtina rezultate importante.

STAI! Citeste si despre

Top 5 cele mai sexy jucatoare de golf

Ce puteti citi in acest articol Golful este un sport care necesita inteligenta si indemanare. …

Masinile fotbalistilor de top

Ce puteti citi in acest articol Este cunoscut faptul salarile fotbalistilor care joaca la echipele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *