sâmbătă , 14 septembrie 2019
Home / Strategii Pariuri / Pariuri pe șuturi pe poartă și capcanele acestora (2019)

Pariuri pe șuturi pe poartă și capcanele acestora (2019)

Pariuri pe șuturi pe poartă reprezintă un tip de pariu relativ nou dar care a început să capete din ce în ce mai mulți susținători. Multe case de pariuri nu au în ofertă pariuri pe șuturi pe poartă, altele le adaugă ca pariuri speciale și le găsești la anumite meciuri. Sunt însă și operatori, cum ar fi Netbet, care oferă acest tip de pariu în mod constant. Alte case de pariuri unde găsești această piață: Casa Pariurilor, Betano, Betfair, Superbet, Stanleybet.

Conform definiției date de către UEFA, un șut pe poartă este acel șut care s-ar transforma în gol dacă nu este oprit de către portar. Sunt destule întrebări legate de numărul total al șuturilor și corelația cu câte șuturi pe poartă apar într-un meci. Părerile analiștilor sunt împărțite, însă numărul total al șuturilor este considerat oarecum mai imporant. Un indicator utilizat în statistici și care arată potențialul ofensiv al echipelor.

TSR – rata numărului total de șuturi într-un meci. Spre exemplu, Manchester United a expediat 562 șuturi și a primit 494 sezonul trecut. Asta presupune TSR de 0.53. Ideea este simplă: hai să numărăm șuturile. Apoi să vedem câte dintre acestea au fost pe poartă, câte au fost spre poartă. De la ce distanță s-a tras? Din ce unghi? Câte s-au transformat în gol? Și uite așa, numărul întrebărilor și al dilemelor crește.

Pariuri pe șuturi pe poartă – Liverpool

Într-un articol foarte interesant, Andrew Beasley a prezentat situația cormoranilor pentru sezoanele trecute. El a tratat foarte direct șuturile pe poartă considerând că acestea se pot transforma în gol sau nu.

Se observă în grafic cum a crescut ponderea șuturilor pe poartă în ultimele 2 sezoane. Pe de altă parte, aceasta trebuie corelată cu stilul de joc și cu tacticile managerilor care au fost la Liverpool în anii trecuți. Mă refer aici la Rafa Benitez și diferențele conceptuale față de stilul lui Klopp, de exemplu.

Șuturile celor de la Liverpool theredmentv.com

Graficul mai sugerează faptul că Liverpool reușește un echilibru foarte bun între ofensivă și defensivă. Cu excepția celor de la Manchester City în 2017-2018 și Chelsea în 2009 – 10, nicio echipă din Premier League nu a avut rezultate mai bune în ultimii 9 ani.

Dacă ar fi să luăm șuturile fiecărui jucător dintre cei care au avut cel puțin 120 de șuturi începând cu 2011:

Acuratețea șuturilor la jucătorii lui Liverpool – theredmentv.com/
  • se remarcă acuratețea ecepțională a lui Salah care este urmat de Sturridge și Firmino (totți cu peste 40%)
  • Luis Suárez este singurul jucător care a avut mai multe șuturi într-un sezon decât Salah – sezonul 2017 – 18. Totuși, uruguayanul nu a avut aceeași acuratețe și a făcut un volum foarte mare
  • diatanța de la care s-a tras este, și ea, foarte importantă. Se pare că, la echipele engleze de top, calitatea șuturilor pe poartă este în creștere iar Liverpool nu face excepție

Strategie de pariere – Cota 2 din două goluri pe meci

Pariuri pe șuturi pe poartă sau pe total șuturi?

În sezonul trecut, Manchester City a avut cele mai multe șuturi pe poartă pe teren propriu – 7.94/meci. A urmat Arsenal cu 7.68 șuturi pe meci și Liverpool cu 7.1. City a terminat în top 3 (Man City, Liverpool, Chelsea) ca număr mediu al șuturilor expediate într-o partidă. Man United, care a terminat sezonul pe 3, a avut același număr de șuturi ca și  Crystal Palace (11) care au terminat cu 37 de puncte mai puțin. Dar Man United a avut o acuratețe a șuturilor mult mai bună pe teren propriu.

Comparativ, iată jucătorii cu cele mai multe șuturi pe poartă din EPL, sezonul 2018 – 2019 (până la data de 4 Mai 2019):

Șuturi pe poartă în EPL - sezonul 2018 - 2019 Mai 2019

Este clar și fără dubiu faptul că acest tip de pariu este dependent de formula ofensivă. Cum echipele de start sunt cunoscute cu o oră înaintea începerii partidelor, este bine să știi ce jucători vor evolua. De exemplu, la United Pogba trebuie să fie în primul 11 pentru a estima un număr de șuturi pe poartă mai mare.

În același timp, nu este o regulă generală ca șuturile pe poartă să fie direct proporționale cu numărul total al șuturilor. Acuratețea și calitatea șuturilor sunt mai importante decât volumul total.

Cele mai comune greșeli pe care le fac pariorii și cum să le eviți în 2019

Ce pariem la șuturi pe poartă

Merită să pariezi pe așa ceva doar dacă urmărești foarte atent statisticile unor jucători și evoluția echipelor pe teren propriu vs deplasare. Altfel, este un pariu hazardant în care este dificil să apreciezi acuratețe șuturilor expediate.  Să luăm exemplul Newcastle – Liverpool, meci din EPL 4 Mai 2019. Liverpool se află în luptă directă cu City pentru titlu și nu își permite niciun pas greșit. Iată ce pariuri avem la Netbet:

Newcastle este cotată la +/- 2.5 șuturi pe poartă, în timp ce Liverpool la +/- 5.5. În deplasările din Premier League, cormoranii au o medie de 5.3 șuturi pe poartă. Asta ne arată că opertorul a setat limita statistic, ridicând-o cu câteva procente. Numărul total mediu al șuturilor este 12.7/partidă în deplasările celor de la Liverpool. În medie, în ultimele 6 confruntări directe dintre cele două au fost cel puțin 2 goluri marcate. Diferența apare la numărul de goluri marcate. În timp ce Newcastle are o medie de 1 gol/meci, Liverpool are 2.3 goluri marcate.

Chiar dacă Liverpool vine după înfrângerea de la Barcelona, meciul este vital pentru primul loc intern. Diferența față de City este de doar un 1, deci trupa lui Klopp nu își permite un meci slab. În aceste condiții, peste 5.5 șuturi pe poartă expediate de Liverpool este un pariu valoros.

STAI! Citeste si despre

Cum pariem pe outsideri la tenis – Wimbledon 2019

Wimbledon 2019: când vine vorba de pariuri valoroase, pe outsideri la tenis avem de unde …

Easy money (strategia cățărătorului) în 3 exemple simple și ușor de înțeles

Easy money (strategia cățărătorului) este una dintre cele mai îndrăgite strategii de pariere. Din păcate, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *