duminică , 26 mai 2019
Home / Articole populare / Sub/peste 1.5 goluri – Cele mai bune strategii de pariere

Sub/peste 1.5 goluri – Cele mai bune strategii de pariere

Sub/peste 1.5 goluri sau, în engleză, under/over 1.5 goals este, poate, cea mai importantă piață de pariuri pentru cei care pariază simplu pre-meci și live, pentru cei care fac trading, dar și pentru care pun bilete cu mai multe evenimente.

Îți prezint în continuare, o abordare bazată pe experiența de peste 17 ani în domeniul pariurilor sportive și 2 metode practice de a face bani pariind pe sub/peste 1.5 goluri.

Ce este piața sub/peste 1.5 goluri?

Departe de mine dorința de a fi didactic, sub/peste 1.5 goluri este o piață în care pariezi dacă vor fi mai mult sau mai puțin de 1,5 goluri într-un meci de fotbal.

Bineînțeles că nu poate fi vorba de jumătate de gol sau de un gol și jumătate. Piața nu sugerează că va fi o jumătate de gol,  aceasta este doar o limită destinată a face doar două rezultate posibile.

Deci, dacă nu există goluri sau un gol, atunci rezultatul este sub 1.5 goluri.

Dacă există două sau mai multe goluri, atunci rezultatul este de peste 1.5 goluri.

Iată rezultatele din tabel:

Scorul corect al partidei  Rezultat

0-0, 0-1, 1-0                               sub 1.5 goluri

Oricare alt scor                        peste 1.5 goluri

Să pariez pe sub 1.5 goluri sau peste?

Piața de peste 1.5 goluri poate fi una foarte atrăgătoare pentru a paria, deoarece bucuri de golurile care trebuie marcate și nu trebuie să îți faci griji pentru cine va câștiga meciul. Cel puțin, asta este varianta fără stres.

Tot ce ai nevoie este două goluri marcate în meci pentru ca pariul să fi. În principiu, un pariu peste 1.5 goluri este solid în partide cu două echipe ofensive sau în care se întâlnesc 2 echipe cu apărare slabă.

Variantele intermediare se analizează separat și în funcție de specificul fiecărei partide. Dacă se întîlnește liderul cu o echipă aflată în zona retrogradării, nu înseamnă că că vor fi o mulțime de goluri. Nici dacă o echipă are o serie de 8 meciuri cu câte 2 goluri marcate, nu înseamnă că va face astfel de partide la nesfârșit.

În general, o mare parte a jocurilor se încheie cu cel puțin două goluri, aproximativ 70-80% conform statisticilor. Pornind de la această idee, dacă pariezi constant peste 1.5 goluri, te poți aștepta la pariuri câștigătoare în mod repetat.
În plus, poate fi distractiv să pariezi pe golurile care urmează să fie marcate, fiecare lovitură liberă, corner sau ocazie la poartă putând fi o sursă potențială de profit.

Ca și în cazul altor piețe, sub/peste 1.5 este o piață foarte populară și, prin urmare, are o lichiditate excelentă. Așadar, nu ar trebui să fie o problemă cotele bune, valoroase.

Totuși, sunt destule cazuri în care această piață are o marjă mai mare decât cea de sub/peste 2.5 goluri. Cotele sunt parcă mai mari când vine vorba de 2.5 goluri, fiind considerată limita cea mai importantă într-un meci de fotbal.

Există, așadar, și unele riscuri de care trebuie să ții seama:

În primul rând, cotele nu tind să fie foarte bune. În general, acestea sunt între @1.2 și @1.4 pentru peste 1.5 goluri, deci nu faci profituri prea mari de la fiecare pariu câștigător. Din contră, riști să ai câteva pariuri câștigătoare după care unul nereușit care să te treacă pe pierderi.

În al doilea rând, poate fi frustrant să vezi un joc dinamic, cu o mulțime de șanse de gol care să nu se concretizeze.  Poate fi foarte neplăcut și cam dificil să faci acoperiri, pentru că va trebui să jonglezi cu scor corect sau cu alte tipuri de pariuri.

Nu în ultimul rând, trebuie să urmărești cu atenție știrile pentru a te asigura că jucătorii cheie vor fi în teren. Asta presupune să te apropii cât mai mult de ora începerii partidei și să nu pariezi decât atunci când știi formațiile de start.

Sub/peste 1.5 goluri la Uruguay – Franța partidă din sferturile de finală Cupa Mondială din Rusia 2018

Sunt destui atacanți de valoare, destule ofensive considerate de cel puțin 2 goluri/meci.  Chiar și așa, este importantă și defensiva adversă, precum și toate aspectele ce țin de analiza unui meci de fotbal.

Strategia 1 – Sub/peste 1.5 goluri

Prima variantă a acestei strategii presupune să găsești două echipe opuse: una puternică în atac, cealaltă cu probleme în defensivă. O echipă care să marcheze ușor și una care să încaseze la fel.

De pildă, dacă iei doar soccerstats, vei găsi o mulțime de statistici privind golurile marcate de fiecare echipă. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe liga care te interesează, apoi să mergi la statisticile fiecărei echipe.

Să luăm Premier League și poți vedea cu ușurință câte meciuri de sub/peste 1.5 a avut fiecare echipă:

Fiind vorba de sezonul 2017-2018, observi că Arsenal a făcut peste 1.5 goluri în 82% dintre partidele jucate, Leicester City are cel mai mare procentaj, de 89%, în timp ce Burnley și Newcastle United sunt doar ușor peste limită, ambele cu peste 1.5 goluri în doar 58% din meciurile jucate.

Mergând mai adânc și analizând pe echipă, iată cum stă Manchester City pentru sezonul trecut:

84% dintre partidele jucate au fost de peste 1.5 goluri pe cetățeni. Pe teren propriu, 89% dintre partide iar în deplasări 79%. Se observă și media uriașă a golurilor marcate în fiecare meci, de unde se înțelege că mai bine pariezi peste 1.5 goluri marcate de City/meci sau pe un joc de peste 3.5 goluri.

Prin comparație, iată statisticile celor de la Napoli, echipă din Serie A și care a avut un sezon bun în 2017-2018:

Sub/peste 1.5 goluri

Majoritatea partidelor de peste 1.5 goluri, dar media de 66% nu este una prea ridicată. Din contră, Napoli este o echipă care înscrie mai ușor în fața propriilor suporteri, ca și dovadă 74% din partidele de peste 1.5 goluri înregistrându-se pe teren propriu.

În deplasare, media scade la 58%, la fel și cea a golurilor marcate pe meci, 1.79.

Desigur, valoarea așteptată este pe jocurile echipelor mai puternice pe teren propriu. Statistic, obișnuiesc să înscrie mai ușor în fața suporterilor și pot fi jocuri care să depășească și limita de 2.5 goluri.

În același timp, e mai valoros un pariu peste 1.5 goluri (chiar goluri marcate de o singură echipă) atunci când City ori Napoli joacă în deplasare. Când joacă acasă, cotele sunt prea mici, de multe ori de evitat. Mai ales dacă nu joacă anumiți jucători. Din acest motiv, echipele de start/formulele de echipă sunt decisive atunci când pariezi sub/peste 1.5 goluri.

Strategia 1 – Sub/peste 1.5 goluri

O a doua variantă este să te bazezi pe live. Să pariezi pe meciurile pe care le urmărești, vezi ce se întâmplă în teren, simți jocul și desfășurarea de forțe.

Tendința firească este ca meciurile de fotbal să înceapă destul de lent ambele echipe cântărind potențialul adversarului. Statistic, se înscrie mai mult în repriza secundă și mai mult decât te aștepți în ultimele 15 minute de joc.

Toate statisticile pe care ți le oferă casa de pariuri sunt bune de analizat în permanență. Nu baza însă doar pe o singură sursă.

Din experiența a câtorva sute de pariuri, este de preferat să prinzi un meci în care nu se înscrie în primele 15 minute. După acest timp, cota la peste 1.5 goluri începe să crească într-un ritm foarte bun.

De ce răbdarea la pariuri este o trăsătură esențială a celor care au succes

Cele mai bune case de pariuri la care să joci Sub/peste 1.5 goluri

Betfair

Aici găsești cele mai multe piețe de pariuri, cea mai bună lichiditate și ești sigur că vei putea paria și live pe aceste jocuri.

Baumbet

O casă de pariuri solidă, unde pariurile pe goluri sub/peste le găsești cu ușurință, în partea de sus la fiecare partidă.

NetBet

Mize excelente, la fel și cotele. Stau foarte bine la partea de pariuri live, handicapuri asiatice și platformă foarte stabilă

Sportingbet

Una dintre cele mai serioase case de pariuri, cote foarte bune, meciuri live, poți paria cu ușurință sub/peste 1.5 goluri

Get’s Bet

Mai nouă online, Get’s Bet vine cu niște cote peste media altor case de pariuri, chiar și la partea de live.

STAI! Citeste si despre

Cota @2 – Aprilie 2019 – cele mai bune pariuri și cote pe care să mizezi

Ce puteti citi in acest articol Cota @2 – 3 Aprilie 2019Cota @2 – 5 …

Merită să pariezi câștigă minim 1 set la tenis?

Câștigă minim 1 set este un pariu care devine din ce în ce mai atractiv. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *