luni , 2 octombrie 2023
Home / SLIDESHOW / Cum pariem pe sub/peste număr de goluri | Strategia Under/Over
Strategia Under/Over

Cum pariem pe sub/peste număr de goluri | Strategia Under/Over

Strategia Under/Over este foarte simplă dar presupune atenție și răbdare. Atunci când pariem sub/peste număr de goluri, sunt câțiva pași pe care pariorii de under/over îi știu și îi aplică cu mare atenție:

  1. Aflarea numărului mediu de goluri înscris de către fiecare echipă

  2. Calculul probabilităților și estimarea golurilor care se pot marca

  3. Identificarea pariurilor valoroase și a cotelor care merită jucate

  4. Stabilirea mizei și plasarea pariului 

De fapt, nu este niciun secret dar primele două puncte trebuie tratate analitic. Nu pariezi peste 2.5 goluri la meciul Man. City – Man. United doar pentru că gazdele au o serie excelentă acasă iar oaspeții au încasat câte un gol în ultimele  partide din 5 jucate. E ceva mai mult decât atât.

Pariurile pe linie, pe rezultatul meciului, 1X2 sunt cele mai populare și cele mai utilizate de către majoritatea pariorilor. Pariurile pe numărul de goluri marcate, sub/peste număr de goluri (under/over) vin după cele plasate pe rezultatul unui meci. De foarte multe, poate nu ai destule informații sau cotele nu sunt suficient de bune ca să pariezi pe 1X2 și îți îndrepți atenția către numărul de goluri. Aici nu ai decât două variante: sub (under) și peste (over). Deși sunt multe piețe pentru sub/peste (under/over), cele mai populare pariuri sunt  sub/peste 2.5 goluri  (under/over 2.5). Limita este la stabilită cu 0.5 tocmai pentru a elimina posibilitate unei a treia variante, dar se întâlnesc multe handicapuri asiatice limitate la @2.00, @3.00 sau la +/- 0.25 ori 0.75.

În comparație cu alte sporturi, la fotbal se marchează destul de rar. Acesta este și motivul pentru care atât casele de pariuri cât și pariorii, studiază cu atenție statistica numărului de goluri marcat de fiecare echipă sau jucător ori compartiment de jucători în parte. Strategia Under/Over presupune analize statistice și calcule corecte precum și o informare bună.

De exemplu, dacă la un meci pentru peste 2.5 goluri, la Netbet ai cota de @1.98 iar la Sportingbet de @1.92, știi că prima este mai bună. Dar este acestă cotă valoroasă, merită să mizezi banii pe ea? În Premier League, media de goluri marcată pe meci este de 2.4, în campionatul italian Serie A, media este de 3.21, în timp ce în Spania, La Liga are o medie de 2.85 goluri marcate pe meci.

Strategia Under/Over

Aflarea numărului mediu de goluri înscris de către fiecare echipă

Numărul mediu de goluri marcat în fiecare campionat este diferit. În Franța, Ligue 1 numărul mediu este de 2.59 goluri per meci, în Germania este 2.81, în Premier Legue dar din Rusia, numărul este 2.08 goluri marcate per meci. Primul pas este să afli numărul de goluri marcate de către cele două echipe care joacă în meciul pe care vrei să pariezi. Pentru asta sunt o multe site-uri, despre unele am scris în acest articol: LINK

Calculul probabilităților și estimarea golurilor care se pot marca

Pentru a calcula probabilitate unui anumit număr de goluri se folosește distribuția Poisson. În cartea sa “Taking Chances” John Haigh a folosit următorul tabel:

taking-chances-john-haigh
Strategia Under/Over

Așadar, acest tabel indică faptul că este ușor de calculat probabilitatea pentru sub 2.5 goluri (under 2.5 goals) într-un meci în care echipa gazdă are o medie de 1.2 goluri înscrise iar echipa oaspete are media de 0.8. Plecând de aici, se pot calcula probabilitățile pentru fiecare scor corect sub 2.5 goluri: 0-0, 1-0, 0-1, 1-1, 2-0, 0-2.

Identificarea pariurilor valoroase și a cotelor care merită jucate

Cota = 100/probabilitatea determinată de tine

Dacă tu ai deteminat probabilitatea ca fiind 74, atunci cota valoroasă este 100/74 = 1.74 care se transpune în cotele pe care le găsești la casele de pariuri. Ce găsești sub @1.74, nu merită pariat. Cu cât cota este mai mare decât @1.74 cu atât mai mult merită să fie pariată.

Stabilirea mizei și plasarea pariului

Acesta este ultimul pas și pare cel mai ușor, dar și aici pot apărea factori neprevăzuți. Unul ar fi diminuarea cotei, tu ai decis să pariezi pe sub 2.5 goluri la cota @2.02 dar în timp ce încerci să plasezi pariul cota scade și ajunge la @1.95. În acest caz, poți aștepta câteva minute și o eventuală revenire a cotei la valoarea inițială sau treci mai departe ingorând noua cotă oferită de casa de pariuri.

Pariurile sub/peste număr de goluri, under/over sunt pretabile la cashout și la trading. Așadar o miză rezonabilă și responsabilă, mai ales că ai la dipoziție și pariuri live, la cele mai multe meciuri în care folosești Strategia Under/Over.

 

 

STAI! Citeste si despre

Semnificațiile cotelor și interpretări ale pariorilor

Semnificațiile cotelor și interpretări ale pariorilor

Semnificațiile cotelor sunt foarte des discutate ca indicatori preciși ai desfășurării unui joc. Departe de …

Fun Tokens - criptomonezi echipe de fotbal; chiliz, superfani, riscuri și câștiguri

Fun Tokens – criptomonezi echipe de fotbal; chiliz, superfani, riscuri și câștiguri

Fun Tokens sunt, în general, active care pot reprezenta dovada proprietății sau chiar a calității …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *