
Strategia cartonașelor la pariuri presupune o altfel de informare și analiză a meciului de fotbal pe care vrem să pariem.
În acest caz, abordarea partidei este din perspectiva stării disciplinare. Avem de analizat și interpretat factorii care influențează acestă stare de disciplină și care pot provoca diferite evenimente.
Acest tip de pariuri, pe cartonașe galbene (în special) și roșii este într-o creștere continuă în ultima perioadă.
Tot mai mulți pariori își îndreaptă atenția către starea disciplinără a partidelor de fotbal.
Conform Regulamentului FRF:
Articolul 17 – Cartonaşul galben
Cartonaşul galben este avertismentul dat de arbitru unui jucător în timpul jocului pentru a sancţiona comportarea nesportivă de o gravitate redusă.
Articolul 18 – Eliminarea (cartonaşul roşu)
1. Eliminarea este dispoziţia dată în timpul unui joc de arbitru unei persoane de a părăsi terenul de joc şi împrejurimile acestuia, inclusiv banca de rezerve. Persoanei care a fost eliminată i se permite accesul în tribună.
2. În cazul jucătorilor, eliminarea este urmarea unui cartonaş roşu direct sau indirect (cumul de cartonaşe galbene).
3. Oficialul care a fost eliminat poate da indicaţii persoanei care îi ţine locul pe banca de rezerve, dar atunci când face aceasta trebuie să se asigure că nu deranjează spectatorii din jurul său şi că nu perturbă desfășurarea jocului.
4. O eliminare determină automat suspendarea pentru jocul următor, atât pentru jucători, cât și pentru oficiali, până când organismul responsabil cu luarea deciziei urmează să individualizeze sancţiunea în funcţie de gravitatea faptelor.
5. Nerespectarea prevederilor de la pct. 4 atrage dublarea măsurii sancționatorii aplicate.

Ce ar trebui să știm atunci când pariem pe cartonașe:
- casa de pariuri la care jucăm, trebuie să ofere pariurile pe cartonașe la toate partidele pe care le considerăm de interes. Sportingbet.ro este o agenție pe care te poți baza și care oferă o gamă intersantă de pariuri pe cartonașe
- se recomandă folosirea unui sistem de monitorizare a stării disciplinare a echipelor pe care pariem: câte cartonașe roșii a primit, câte cartonașe galbene a luat, care sunt jucătorii predispuși dar și cei care sunt expuși sancțiunilor
- arbitrul este deosebit de important, ca și media cartonșelor arătate de către cel aflat la centru. Toleranța, stilul de arbitraj, istoricul, flexibiliatea și standardele pe care le folosește fiecare arbitru pentru a se impune, toate sunt de luat în calcul la strategia cartonașelor la pariuri
- cei trei T: tactica, tempo-ul și temperamentul, de luat în calcul mai ales la pariurile live. Cu cât partida evolueză, cotele se modifică, jocul suferă modificări. Tactica, aici pot apărea diferite situații: faulturi comise de apărători obosiți, faulturi comise de apărători care se simt depășiți de adversarii direcți, simulări ale atacanților sau mijlocașilor, gesturi nesportive datorate presiunii. Toate acestea pot provoca cartonașe galbene sau roșii. Tempo-ul și temperamentul țin mai mult de partea subiectivă, de natura jucătorilor și de modul cum gestionează aceștia situațiile din meci.
Cele mai cunoscute și pariate opțiuni aici sunt:
- numărul total de cartonașe arătat într-un meci (galbene/roșii)
- numărul total de cartonșe arătat fiecărei echipe (galbene/roșii)
- jucătorii care vor lua cartonaș (galben/roșu)
- intervalul de timp în care va fi arătat un cartonaș (galben)
- primul cartonaș, ultimul cartonaș
- cartonașe totale: par sau impar
După cum am văzut, există mai multe tipuri de pariuri însă principalul este Câte cartonașe galbene vor fi arătate în meci, în timpul regulamentar de joc.
Acesta este pariul cel mai important și cel mai jucat. În funcție de analizele făcute de către fiecare agenție de pariuri, limita este stabilită la 3.5, 4.5, 5.6 etc.
Strategia cartonașelor la pariuri se referă în principal la numărul total de cartonașe galbene arătate într-o partidă de fotbal, in subsidiar putând fi jucate pariuri derivate.
Când pariem peste la Strategia cartonașelor la pariuri:
- când arbitrul acordă cu ușurință cartonașe galbene, acesta fiind modul său de a conduce jocul
- când linia este stabilită la o cifră pe care o considerați valoroasă (3.5 este rezonabilă, 4.5 este de luat în calcul, 5.5 este o limită destul de dificilă)
- când aparătorii sunt duri, apelând deseori la faulturi pentru a întrerupe diverse faze de joc
- când avem jucători “abonați” la astfel de sancțiuni, cunoscuți pentru caracterul lor irascibil și/sau lipsa calităților tehnice
- când diferența de valoarea între cele două echipe este mare iar acest fapt o face pe cea slabă să joace cât mai dur pentru a stopa jocul adversarilor
Sursa foto: goal.com