RF, SD, I&II, CMR, COR, PsF pot părea prescurtări ciudate și fără niciun înteles pentru mulți. Ne-am obișnuit însă cu ele, sunt notații pe care le întâlnim la casele de pariuri. Multe dintre acestea am început să le folosim în discuțiile cu alți pariori, în articole sau atunci când facem biletele.
Unii consideră că folosirea abrevierilor și a simbolurilor le oferă un aer de cunoscători. Da, unele notații sau prescurtări impresionează și pot crea impresia că știm mai bine acel tip de pariu. PsF în sus, PsF în jos, PsF pe bilet. PsF = pauză sau final. Ne-am obișnuit însă cu fotbalul și ne raportăm la evenimente care au 2 reprize. Dar ce facem când vedem 1PsF1 sau 2PsF? De unde o apucăm și încotro?
Să vedem ce notații analizăm în acest articol: FR, SD, I&II, CMR, COR, PsF. Ar fi RF = rezultat final, SD = șansă dublă, I&II = în prima și în a doua repriză, CMR = câștigă minim o repriză, COR = câștigă oricare repriză și clasicul PsF = pauză sau final. Unele sunt întâlnite mai des și la folosim cu ușurință, altele ne fac să căscăm ochii mari. Pentru că sunt notații care ne pot deruta și care să fie explicate confuz, este bine să verificăm.
Casele de pariuri vor face tot ce le stă în putință să ne încurce. Nu sunt organizații donatoare, nu sunt agenții de binefacere. Este cunoscut cât de înșelătoare sunt unele oferte. Informații prezentate truchiat, reguli schimbate în timpul jocului și multe alte acțiuni menite să inducă în eroare.
Erori logice la pariuri sportive de care ar trebui să știi când faci o analiză
Ce puteti citi in acest articol
FR, SD, I&II, CMR, COR, PsF – Simbolurile pariurilor și explicațiile lor
Sunt case de pariuri care au T&C de joc explicate pe zeci de pagini. Nici măcar un jurist cu experiență nu ar înțelege mare lucru din formulări alambicate și cu dublu sens. Iar o lege a lui Murphy care spune că Dacă știi ca ceva nu poate merge prost și îți iei toate măsurile de precauție corespunzătoare, atunci altceva va merge prost, se aplică cel mai bine în acest domeniu.
FR sau RF – rezultat final
Se referă la rezultatul final înregistrat și/sau omologat de către operator. Vom întălni, RF 1, RF X sau RF 2, notații care doar ne pot induce în eroare. Chiar dacă un operator de pariuri alocă simbolurile pentru rezultate cunoscute, dublarea creează confuzie.

Și iată diferența, în următoarea imagine: – fr 1 – notație dubioasă și care te poate deruta –

SD – șansă dublă
2 variante posibile dintre care râmâne 1. Șansa dublă este considerată acoperitoare și ”mai sigură” de către mulți pariori. Nu spunem niciodată însă SD 1X ori SD 12. Spre deosebire de un pronostic obişnuit 1 X 2, un pronostic SD conţine două din cele trei rezultate posibile (1X, 12, X2). Șansele de câștig cresc, cota scade proporțional.

X pauză un pariu de cota @2.00 – Când și în ce campionate să pariezi pe X pauză (2019)
I&II – în prima și în a doua repriză
Sunt notații întâlnite la fotbal, acolo unde avem 2 reprize. I și II reprezintă cele două jumătăți ale partidei, care sunt considerate perioade distincte. O repriză durează 45 de minute + minutele de prelungire dictate de arbitru. Orice pariu pe repriză acoperă întreaga durată până la fluierul arbitrului.
În acest caz, literele latine au devenit ușor de acceptat, înțeles și utilizat.
I – prima repriză
II – doua repriză
Vom întâlni însă și PR – prima repriză, DR – a doua repriză. O altă reprezentare (mai rar întâlnită) este 1R și 2R sau R1 și R2.
Șuturi pe poartă, cornere și cartonașe – dinamica unor pariuri diferite
CMR – câștigă minim o repriză
Ideea acestui pariu este de a separa jocul pe cele 2 reprize care devin evenimente distincte. La Real Madrid – Atletico Madrid 0-2/1-2 CMR1 este un pariu câștigător. Chiar dacă a fost 0-2 la pauză și 1-2 la final, golul marcat de Real Madrid a făcut ca gazdele să câștige o repriză. Și CMR2 este câștigător, oaspeții câștigând prima repriză.
Totuși, chiar dacă este flexibil, acest tip de pariu are limitările lui.
COR – câștigă oricare repriză
COR = CMR însă aici facem diferența între CMR/COR și PsF. Sunt pariuri diferite, chiar dacă au anumite atribute care se suprapun. Diferența este mare, CMR/COR nu este PsF. Trebuie să evităm confuzia, deoarece:
- câștigă oricare repriză = echipa pe care pariem trebuie să caștige cel puțin o repriză. Practic, aveti 2 evenimente distincte, prima repriza și a doua. Fiecare repriza se consideră un eveniment distinct.
- pauză sau final = echipa pe care pariem trebuie să caștige la pauză sau final.
Early Cash Out la Senatorbet, explicat cu bilete practice
PsF – pauză sau final
Pauză sau final este un pariu foarte îndrăgit. Notația este foarte cunoscută, PsF, și a fost rapid asimilată de către pariori. Dar ne-am pus vreodată întrebarea cât este de avantajos pentru noi? Din punct de vedere ale cotelor și al payout-ului.
✓ Pariul „Pauză sau final (PsF)” este tipul de pariu pentru care Jucatorul trebuie sa indice corect cel puţin unul dintre rezultatele la pauză sau la finalul meciului. – conform Superbet.ro
PsF 1 la pauză şi / sau la final de meci conduce / câştigă echipa gazdă
PsF X la pauză şi / sau la final de meci este egalitate
PsF 2 la pauză şi/ sau la final de meci conduce / câştigă echipa oaspete
Revolut la pariuri sportive online – merită să îl folosești?