duminică , 21 iulie 2019
Home / Articole populare / Secretele pariurilor: De ce nu sunt pariorii lăsați să câștige

Secretele pariurilor: De ce nu sunt pariorii lăsați să câștige

Pariorii se plâng adesea de foarte multe piedici pe care le întâlnesc. De la lipsa timpului până la restricții impuse de către casele de pariuri. Toate aceste nu fac decât să construiască anumite bariere între pariori și operatorii de pariuri, mai mult sau mai puțin justificate.

O spun de la început, cu toată responsabilitatea și experiența care mi-a permis să pariez la câteva sute de operatori online și online:

Casele de pariuri nu sunt inamicii pariorilor!

Casele de pariuri obțin profit de pe urma marjelor. Au interesul să aibă cât mai mulți clienți care să parieze pe cât mai multe evenimente, pariuri cât mai variate. O casă de pariuri câștigă atunci când pariorii pierd. Absolut adevărat. Dar o casă de pariuri nu pierde atunci când pariorii câștigă. Pentru că se asigură, pentru că traderii/providerii de cote oferă atât cât să le permită.

În plus, casele de pariuri câștigă și de pe urma marjelor. Aici e simplu, când cota reală este @1.94 iar casa îți oferă @1.82, diferența reprezintă câștigul ei pe termen lung. Un lucru cunoscut de către toți pariorii cu experiență.

Marja cotelor la casele de pariuri – cum să o folosești în avantajul tău!

Este firesc să fie câștigători, nu o crede nimeni că ei sunt prea iubiți. Dar atunci când câștigi, la tine ajung banii altor pariori, atunci când pierzi banii tăi ajung la alți jucători. Este un circuit simplu, un mecanism al pieței.

Secretele pariurilor: De ce nu sunt pariorii lăsați să câștige
Secretele pariurilor: De ce nu sunt pariorii lăsați să câștige

Departe de a spune că operatorii de pariuri sunt încântați când au mai mulți câștigători. Nu, casele de pariuri nu sunt organizații de caritate ci agenți economici dispuși să apeleze la toate tertipurile legale pentru a te faci să dai lor banii.

Pe lângă acest fapt, orice parior se confruntă și cu propria lăcomie, cu dorința de a arăta că se pricepe, cu diferite alte nevoi pe care le cunoaște fiecare.

De ce casele de pariuri închid sau limitează conturile?

Este cert faptul că atunci cînd o casă de pariuri îți închide sau limitează contul, niciodată nu îți va oferi o explicație completă.

Asta pentru faptul că își protejează metodele de analiză și procedurile. Mai mult decât atât, orice operator de pariuri are stipulat în Termeni și Condiții faptul că își poate alege clienții, chiar poate limita și închide conturi la propria discreție.

Nu poate să șteagă un cont de joc însă. În țara noastră, orice casă de pariuri licențiată este obligată să păstreze credențialele și istoricul unui cont de pariuri pe o perioadă de timp prevăzută de lege.

Art. 131 din HOTĂRÂREA Nr. 111/2016 din 24 februarie 2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de punere în aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 77/2009 prevede:

(4) Organizatorul de jocuri de noroc la distanţă păstrează reclamaţiile şi documentele aferente pentru o perioadă de minimum 2 ani de la data înregistrării fiecărei reclamaţii şi le va înainta atât ONJN, cât şi altor organe competente, la solicitarea acestora, cu respectarea legislaţiei privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

Unele case de pariuri nu vor accepta pariori care știu cu adevărat ce fac.

Iată ce mi s-a întâmplat cu ani în urmă, atunci când piața românească nu era regularizată și erau prezente toate casele pariuri ce ofereau servicii jucătorilor români.

Într-o zi m-am trezit având contul blocat la câteva case de pariuri. Este drept că veneam după o perioadă cu foarte multe pariuri, mize variate, o perioadă în care câștigasem destul de bine. Totuși, faptul că nu mai puteam intra în conturi, a venit ca o lovitură neplăcută și foarte greu de acceptat.

De fapt, nu am acceptat situația. Nu mă simțeam cu nimic vinovat, nu pariasem împotrivă la acceași casă de pariuri, nu făcusem pariuri multiple, nici trading, absolut nimic din ceea ce ar putea fi suspicios. Și totuși, aveam conturile blocate, în două dintre ele și ceva bani. Mai mult decât neplăcut.

Am început să vorbesc pe chat, sau dau mailuri, să cer explicații și să știu ce am de făcut. Răspunsurile nu au venit ușor și, de fiecare dată au fost foarte vagi. Oricât am insistat, nu am primit nicio informație validă, nicio motivație mulțumitoare. Singura parte pozitivă a fost faptul că am primit asigurări în privința banilor din cont. Într-adevăr, pe aceștia i-am primit înapoi.

Nu pariasem sume mari, dar pariasem rapid și consistent. Făcusem profit și devenisem un client cu ”potențial de risc”. Pentru că operatorii de pariuri au departamente de analiză de risc care monitorizează comportamentul pariorilor.

Doar tenis și fotbal, acestea fiind sporturile pe care mizasem. Însă, la fel de adevărat că pariurile mele respectau criteriul Kelly și erau foarte atent calculate. În cazul mizei fixe, toate paririle respectau miza cu strictețe, niciodată mai mult, niciodată mai puțin.

Money management și cele 3 strategii principale la pariuri

Cu certitudine, comportamentul meu de parior a atras atenția departamentelor de risc. Având în vedere că aveam conturile validate, singurele soluții rămase pentru ei: limitarea sau banarea.

În conturile limitate, cea mai mare miză pe care o puteam folosi era 0.5$, de unde am dedus imediat că nu mai aveam ce căuta la acel operator de pariuri.

Dacă am făcut arbitraj și trading? Da, făcusem arbitraj și trading pe tenis. Această metodă care presupune obținerea unui mic profit, orice s-ar întâmpla, nu are absolut nimic ilegal sau imoral. Totuși, casele de pariuri în cauză, s-au putut prevala de faptul că acceptă doar pariori amatori, doar pasionați de a-și pierde banii.

Care sunt motivele pentru care jucătorii sunt excluși (banned)?

Casele de pariuri pot avea numeroase motive pentru a limita contul de joc sau a exclude un parior.

Începând de la faptul că nu ți-ai verificat identitatea în termen și până diverse comportamente de pariere pe care le consideră riscante.

Atunci când te trezești având contul limitat, este clar că reprezinți un risc pentru acea casă de pariuri.

Care sunt motivele pentru care pariorii sunt excluși

Cunosc puține cazuri în care limitele de pariere a unui cont au fost ridicate. De obicei, se întâmplă acest lucru atunci când faci demersuri repetate, inclusiv la organisme independente care se ocupă cu monitorizarea pieței pariurilor.

E bine să respecți termenii și condițiile casei la care pariezi. Dacă nu cunoști acești termeni și condiții ești foarte vulnerabil pentru că poți face greșeli neintenționate dar care costă timp și bani, sau amândouă.

Care este politica generală față de pariorii câștigători?

Câștigătorii atrag. Banii atrag. Atunci când câștigi, mulți ar vrea să fie prietenii tăi. Iar dacă sunt și câștiguri consistente…

Superbet: Top 5 cele mai tari câştiguri la pariuri sportive

Foarte mulți operatori de pariuri promovează biletele câștigătoare, marile câștiguri sau orice alte încasări care dau bine la imagine.

Ai observat că există bloguri cu bilete câștigătoare, chiar topuri și diverse prezentări. Aceste câștiguri sunt reale și aparțin unor pariori inspirați.

Și normal că vrei să te afli printre acești câștigători. Nu e important numele, nici alte aspecte ce țin de pregătirea fiecăruia. În schimb, este importantă dorința de a câștiga. Și ai văzut că se poate.

Asta nu înseamnă că va trebui să mizezi mai mult. Nicidecum, întotdeauna trebuie să fii responsabil și să tratezi fiecare informație cu atenție și moderație.

 

 

STAI! Citeste si despre

Rusalii 2019

Programul agențiilor de pariuri de Rusalii 2019

Programul agențiilor de pariuri de Rusalii 2019, pentru ca acesta ne interesează, este un program …

GG3+ la Baumbet, un pariu foarte căutat

GG3+ la Baumbet, un pariu foarte căutat

GG3+ la Baumbet reprezintă acel tip de pariu în care ambele echipe înscriu iar una …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *