Să dai cash-out la pariuri nu este chiar o acțiune întâmplătoare. Agonia și extazul din ultimul minut de joc, gândește-te la asta. În trecut, acest lucru ar fi putut fi factorul care să strice weekend-ul unui parior.
Dacă echipa pe care ai pariat a fost egalată în ultimul moment, fără îndoială că știi starea de frustrare. Dacă însă a marcat târziu, cu siguranță ai uitat asta din cauza momentului fericit.
Având în vedere revoluția tehnologică și disponibilitatea sporită a telefoanelor inteligente și a dispozitivelor mobile, operatorii de pariuri au venit cu noi opțiuni. Pentru pariori pare o cale de se asigura și a câștiga timp prin acceptarea unei sume oferite. Rezultatul, în multe privințe, nu s-a schimbat: același obiectiv final poate să producă totuși emoții sau frustrare ori încântarea produsă de câștigul total sau parțial.
Să dai cash-out ori nu? Sunt și aici o mulțime de aspecte psihologice care influențează comportamentul de pariere. Unii vor accepta riscul până la final, alții se vor mulțumi cu un câștig mic. Rămâne un oarecare regret atunci când dai cashout dar pariul este câștigător?
Ce puteti citi in acest articol
Ce înseamnă să dai cash-out la pariuri?
Voi folosi fotbalul ca exemplu, dar aceleași principii se aplică și în cazul tenisului, al baschetului și al altor sporturi în care se aplică funcția de cash-out.
Există, în general, două situații în care pariorii sunt tentați să renunțe la a mai urmări un pariu: atunci când lucrurile merg bine și atunci când lucrurile nu se desfășoară conform previziunilor.
Deci, atunci când lucrurile merg bine, casa de pariuri aleasă poate oferi o sumă de închidere care să te convingă să soluționezi pariul mai devreme.
De exemplu, am pariat 10 Lei pe Manchester United pentru a câștiga cu Chelsea. United conduce cu 2-0 la pauză și jocul pare deja decis. Dacă United ar avea 2 – 1, atunci suma totală ar fi de 30 Lei dacă ai păstra pariul live până la sfârșitul jocului.
Dar traderii știu că mulți dintre noi suntem nervoși în ceea ce privește unele pariuri. Deci, în acest exemplu, ar putea oferi 22 de Lei ca valoare de retragere. Aceasta ar fi suma la care să dai cash-out.
A face sau a nu face Cash Out?
Cash-out = să închizi un pariu și să încasezi
Tentat? Mulți sunt contra și ezită dar și mulți iau suma oferită. În majoritatea cazurilor, jucătorii pierd, iar casele de pariuri câștigă, de fapt, ca o consecință. Deci, în timp ce cash-out-ul a fost o inovație utilă pentru pariori, casele de pariuri pot considera că vor avea de câștigat pe termen lung.
Să vedem și cealaltă parte a monedei: recuperarea atunci când lucrurile nu merg bine. Luând un alt exemplu: am pus pe Manchester United să câștige și sunt conduși cu 1-0 la pauză. Am câstigt 10 Lei la 2 – 1 dar acum casa noastră de pariuri oferă o sumă de 4 Lei pentru a evita o totală pierdere. Îi poți accepta sau nu.
Deci, apare o dilemă: presupunem că United va pierde și ești la 4 Lei posibil cash-out (o pierdere de 6 Lei) sau speri că pot întoarce jocul în a doua jumătate (o pierdere potențială de 10 Lei dacă nu).
O mare parte din procesul de luare a deciziilor se va baza pe profilul tău psihologic. Ești un jucător căruia îi place riscul sau unul care încearcă să vadă pariurile ca o pe o afacere?
Ce case de pariuri oferă cashout?
Casele de pariuri importante oferă cash-out jucătorilor pe foarte multe evenimente sportive: de la fotbal și rugby până la tenis și snooker.
Trebuie totuși să verifici termenii și condițiile specifice fircărui operator
De ce răbdarea la pariuri este o trăsătură esențială a celor care au succes
Betfair (D.ONJN 1291/29.07.2016)
Netbet (D.ONJN 1279 /29.06.2016)
Sportingbet (D.ONJN 1558/25.08.2016)
Admiral (D.ONJN 1283 /28.06.2017)
Fortuna (D.ONJN 1560/25.08.2016)
Betano (D.ONJN 172/30.01.2017)
Maxbet (D. ONJN 2555/22.12.2016)
Unibet (D.ONJN 1564/25.08.2016)

888 (D.ONJN 1439/12.08.2016)
Modele decizionale pentru cash-out?
Pariorii prudenti vor folosi statistici pentru a lua o decizie. S-ar putea să consideri că aceasta este prea mult iar asta se impune atunci când vine vorba de sume mari. Totuși, ca să îți optimizezi profitul, este într-adevăr singura modalitate rezonabilă.
Iată un exemplu din Anglia Premier League. ediția 2015/16. Este vorba despre unele statistici relevante care pot determina deciziile ca să dai cash-out.
Luând exemplu, în sezonul 2015/2016 Bournemouth a câștigat doar două dintre primele 12 meciuri (16%). Interesant este că în cele 12 meciuri, echipa a condus în 42%.
Deci, dacă ai fi pariat 10 Lei pe Manchester United pentru a câștiga Bournemouth, iar United a fost conusă cu 1-0 la jumătatea partidei, aputeai fi tentat să dai cash-out. Dar dacă ai ști despre oscilațiile și înclinația celor de la Bournemouth pentru a conduce la pauză fără a câștiga neapărat la final, ai ezita în luarea deciziei.
Riscul finalului de partidă
Tot în sezonul 2015/2016 din EPL, statisticile golurilor marcate de echipele din Premier League arătau după cum urmează:
• Minutul 0-15: N / A
• Minutul 16 – 30: Bournemouth
• Minutul 31-45: Arsenal, Everton, Southampton
• Minutele 46-60: Man City, Man Utd, Newcastle, Sunderland, West Brom
• Minutul 61-a 75-a: Aston Villa, Norwich, Swansea, Watford.
• 76-a 90-a minut: Chelsea, Crystal Palace, Leicester, Liverpool, Stoke, Spurs, West Ham.
Este vorba despre înclinația unei echipe de a marca în intervalul respectiv.
Probabil, teoreticienii vă vor spune că în Premier League în sezonul 2015/16 mai multe goluri au fost înscrise prepronderent mai târziu. Cele multe goluri au fost marcate în intervalul de 76-90 de minute, asta este adevărat.
Dar, un astfel de tabel este util pentru pariurile individuale (West Ham are înclinația spre 1-1, dar șanse să înscrie târziu). De asemenea este util în modelarea comportamentului de pariere.
În privința tendinței de a renunța când lucrurile nu merg cum ai previzionat, nu uita că fotbalul este un sport foarte intens pe final. Sunt nenumărate exemplele de partide întoarse chiar în minutele de prelungire.
Modele des întâlnite în practică:
- 20% – dai cash-out atunci când închiderea pariului îți oferă un profit de 20%, atunci când este vorba despre mize rezonabile
- 5 – 7% – dai cash-out atunci când atingi un mic prag de profit procentual iar suma pe care o pariezi este mare
- 4/X – dai cash-out atunci când pe un bilet ai cel puțin 4 pariuri câștigătoare
- cash-out rapid/ primele 10 minute – atunci când pariezi pe sub 2.5 goluri, iar jocul se desfășoară foarte lent.
Cum pariem pe sub/peste număr de goluri | Strategia Under/Over
Strategie cash-out, sfaturi și idei
Așa cum am menționat anterior, casa de pariuri îți va oferi un profit pentru un pariu la cah-out. Partea bună este că acest lucru ajută la maximizarea marjei de profit.
Acesta este în special cazul în care pui bilete. Dacă ai un un bilet (acumulator) cu 6 selecții și cinci dintre acestea arată bine, atunci suma la care poți să dai cash-out este generoasă. Sau dacă 4 partide s-au încheiat, ori variante adiacente.
Una din strategiile confirmate este miza fixă pe bilete de câteva meciuri la peste 1.5 goluri.
Iei 6 meciuri de peste 1.5 goluri, la ore diferite (pe cât posibil) iar dacă la primele 3 se marchează deja rapid câte 2 goluri, te poți gândi la cash-out. În cazul în care nu se marchează, poți acoperi pe scor corect sau următorul gol.
Multe goluri au tendința de a apărea în ultimele 15 minute, deci chiar dacă nu vrei să dai cash-out, poți aștepta pentru o confirmare târzie.
Pe de altă parte, dacă dai cash-out ai posibilitatea să utilizezi fondurile rapid. De asemenea, poți minimiza daunele cauzate de o zi proastă de pariuri și poți reface banca ușor
Psihologia pariorului de succes pe fotbal
Importante sunt câteva principii:
• Încearcă să fii pragmatic: o retragere timpurie este una care se plătește, chiar dacă profitul este mic.
• Ai în vedere faptul că plasat pariul pentru un motiv – nu te grabi să dai cash-out dacă nu e cazul.
• Utilizează statisticile în avantajul tău. Îți oferă modele și indicii de comportament al echipelor.
• În fotbal, cele mai multe goluri sunt înscrise în ultimele 30 de minute ale meciului; nu uita acest lucru când decizi să dai cash-out sau să aștepți.