vineri , 19 aprilie 2019
Home / Articole populare / Roger Federer 2018 Campionul de la Wimbledon

Roger Federer 2018 Campionul de la Wimbledon

Roger Federer a redefinit ceea ce este posibil la Wimbledon, ridicând trofeul de opt ori după 11 finale. Un record absolut, probabil unul care va rămâne mult timp neegalat. Dar, înainte de a 20-a apariție în turneu, elvețianul a recunoscut cu sinceritate: chiar și el are emoții, chiar și el este nervos.

“Sunt puțin nervoas, cu toată sinceritatea. Este o afacere mare “, a spus Federer înaintea primului joc pe iarba londoneză.

“Întreaga atmosferă se schimbă la Wimbledon și îți dai seama că toți ochii sunt asupra ta. Asta te face să te simți nervos”.

Federer a petrecut 310 de săptămâni pe prima poziție clasamentului ATP și a câștigat 98 de titluri în carieră. Deci atenția nu este nimic nou pentru elvețian. Dar totuși, orice turneu la Wimbledon este o mare provocare.

”Este întotdeauna o mulțime de cereri de la jucători, dar îmi place. Este și o mare onoare. Încerci să faci tot ce poți. De abia aștept. Este interesant.” 

Roger Federer 2018 Campionul de la Wimbledon

În această ediție 2018, primele două partide au fost o ușoară încălzire pentru RF:

3-0 cu Lacko

3-0 cu Lajovic

Având în vedere dispoziția de joc arătată, cu greu cred că îi poate face față orice jucător din circuit.

Un singur meci pierdut de Federer pe iarbă în ultimele 9 partide, 1-2 în finala de la Halle cu Borna Coric.

Fiind la a 20-a prezență la Wimbledon, Federer va stabili un record pentru era Open. Elvețianul egalează, de asemenea, un record de 20 de victorii la Wimbledon ale lui Jimmy Connors.

1285 de ași a servit Roger Federer pe iarba londoneză, dintr-un total de 10.004 servicii. De la prima sa apariție în 1999, Federer a produs un as în 12,8% din punctele sale pe serviciu.

În 2009, Federer a avut 127 de ași în șapte meciuri, dintre care 50 în finală, ceea ce reprezintă un alt record.

Este jucătorul cu cele mai multe prezențe, dar la fete Martina Navratilova are 135 de meciuri disputate la acest turneu.

Singurele înfrângeri în finale au fost în 2008, când a pierdut la Rafael Nadal, în 2014 și în 2015, când a cedat la Novak Djokovic.

STAI! Citeste si despre

Pariuri live la Baumbet: Ofertă, opțiuni, cote și sfaturi de pariere

Pariuri live la Baumbet – casa de pariuri are o mulțime de evenimente live pe …

Ce va face Simona Halep la Australian Open 2019?

Simona Halep debutează la Australian Open 2019 marţi, de la ora 10:00, contra estoniencei Kaia Kanepi (70 WTA). Aș dori …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *