miercuri , 19 iunie 2019
Home / Strategii Pariuri / Cât sunt de importante primele 6 meciuri din debutul sezonului
primele 6 meciuri

Cât sunt de importante primele 6 meciuri din debutul sezonului

Cât sunt de importante primele 6 meciuri din debutul sezonului fotbalistic într-o perioadă în care se joacă destul de multe partide în fiecare campionat. Unele campionate sunt mai solicitante, altele au mai puține partide, pe ansamblu anduranța jucătorilor este un punct sensibil și foarte important la pariuri.

Discut aici despre debutul sezonului fotbalistic și despre evoluțiile echipelor dar și despre modul în care primele meciuri pot influența comportamentul din întregul sezon. Cât este de important momentul în care o echipă ia 3 puncte? Citește în continuare pentru a înțelege impactul fiecărui punct asupra unei echipe de fotbal.

Ce ai de învățat din primele 6 meciuri pe care le dispută fiecare echipă

Fiecare meci de fotbal pune în joc 3 puncte valorice în clasament. Totuși aceste puncte sunt tratate diferit, fiind discutate puncte dintre care unele sunt mai ”importante” sau ”valoroase” decât altele.

Există mai multe motive pentru care cele trei puncte obținute printr-o victorie în fotbal pot fi mai mult sau mai puțin importante în funcție de caz. Atunci când echipele care se află aproape în clasament sunt deseori etichetate ca situații de”șase puncte” – aceasta deoarece o echipă câștigă trei puncte, iar cealaltă poate pierde trei puncte. În total, 6 puncte.

Desigur, nici o victorie nu pare mai valoroasă decât alta, indiferent de cât de des auzim acest clișeu. Cu toate acestea, analizând modul în care echipele se comportă în primele șase meciuri ale sezonului poți vedea dacă  evoluluția lor are un efect asupra poziției lor generale în clasament și dacă primele șase jocuri sunt cele mai importante din sezon.

Șase jocuri reprezintă foarte puțin pentru a trage concluzii pe un, dar evident ne pot spune mult mai mult decât un joc. Folosind Premier League ca exemplu, lista de întâlniri este compilată la întâmplare, dar este împărțită în cinci seturi, ceea ce înseamnă că în primele șase meciuri fiecare echipă va juca trei meciuri pe teren propriu și trei partide în deplasare.

În debutul oricărui nou sezon, există multe aspecte de luat în considerare la pariuri. Jucătorii noi, noii manageri, sponsori și chiar un nou stadion pot avea un impact asupra modului în care o echipă va juca și după șase jocuri,  începi să vezi dacă impactul asupra echipei este pozitiv sau negativ. Primele șase jocuri oferă, de asemenea, jucătorilor șansa de a evalua modul în care joacă nou-promovatele.

Cum să utilizezi datele statistice din anii trecuți

Mai jos sunt date din ultimele patru sezoane din Premier League, care arată numărul mediu de puncte per meci (PPG) făcut de fiecare echipă și clasamentul după șase jocuri. Acesta este apoi comparat cu PPG-ul echipelor la sfârșitul sezonului (38 de jocuri) și clasamentul final.

2017/18 Premier League Season

2016/17 Premier League Season

2015/16 Premier League Season

2014/15 Premier League Season

Ce se întâmplă dacă o echipă are rezultate bune în primele 6 meciuri?

Te poți aștepta ca cei care au performanțe bune în primele șase meciuri ale sezonului și s-au găsit în partea de sus a ligii  să rămână într-o poziție similară în următoarele 32 de jocuri. Asta, dacă interpretezi doar date statistice și previzionezi un trend.

Există, totuși, exemple de echipe care depășesc așteptările în cadrul celor șase jocuri și apoi regresează până la mijloc (sa și mai rău) în restul sezonului (sau invers). Căderea celor de la Aston Villa de pe 6 pe 17 în 2014/15 și saltul celor de la Crystal Palace de pe 20 pe 11 anul trecut, sunt doar două exemple care se remarcă.

Este interesant de remarcat faptul că echipa care a câștigat Premier League s-a aflat în afara primelor patru după șase jocuri în primele ocazii de la introducerea sezonului 38 în 1995/96 – (Manchester United s-a deplasate de pe locul 10 pe 1 în 2002/03, Manchester City a câștigat liga, în ciuda faptului că a fost pe șapte după șase jocuri în 2013/14, iar Chelsea s-a deplasat de pe 8 pe 1 în 2016/17).

Ce se întâmplă dacă o echipă are rezultate slabe în primele 6 meciuri?

Ca și echipele care au câștigat multe puncte în primele șase meciuri, cele care se găsesc în partea de jos a clasamentului, fără multe puncte după șase jocuri, tind să lupte în restul sezonului.

Cel puțin o echipă din ultimele trei, după primele 6 meciuri a fost retrogradată în 21/23 din cele 38 de sezoane din Premier League.

Există excepții de la regula de mai sus – evoluția celor de  Southampton de la 16 după șase jocuri la 6 după 38 în 2015/16 este un astfel de exemplu. Cu toate acestea, faptul că cel puțin o echipă din ultimele trei după șase jocuri a fost retrogradată în 21/23 din cele 38 de sezoane din Premier League arată cât de greu este să recuperezi de la un început slab.

În timp ce o echipă din ultimele trei după șase jocuri este de obicei retrogradată din Premier League la sfârșitul sezonului, două dintre cele trei sunt, de asemenea, retrogradate destul de regulat – acest lucru s-a întâmplat în 10 ocazii în ultimele 23 de sezoane iar trei au fost retrogradate într-o singură ocazie – 2006/07).

Concluzii:

Deși există excepții, echipele care încep slab tind să sfârșească și mai slab.

Pot fi evoluții oscilante în primele partide, pot fi jocuri de acomodare însă handicapurile sunt greu de recuperat.

Pariorii pot beneficia de utilizarea datelor de mai sus în diferite moduri atunci când pariază pe Premier League. Deoarece piețele suferă modificări în timpul sezonului din Premier League, pariorii pot evalua dacă o echipă oferă încă valoare după un început bun sau rău atunci când analizează șansele ei reale după primele 6 meciuri.

Alternativ, primele 6 meciuri ale sezonului pot fi folosite pentru a măsura performanțele și a ajuta la prezicerea rezultatului meciurilor individuale. Pe lângă utilizarea rezultatelor din prima parte a sezonului, aplicarea distribuției Poisson și utilizarea unui model de obiective așteptate vor ajuta, de asemenea, pariorii să utilizeze o abordare mai strategică a pariurilor.

STAI! Citeste si despre

X pauză un pariu de cota @2.00 – Când și în ce campionate să pariezi pe X pauză (2019)

X pauză reprezintă egalul după primele 45 de minute. Pariul pe X pauză se încasează …

Cum sa acoperi un bilet cu 2 meciuri ramase

Cum să acoperi practic un bilet cu 2 meciuri rămase (2019)

Cu doar 2 meciuri rămase sau 3, te gândești că ești deja câștigător. Dar, de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *