duminică , 27 decembrie 2020
Home / Articole populare / Pariurile sportive în timpul pandemiei de coronarvirus și după acesta
Pariurile sportive în timpul pandemiei de coronarvirus și după acesta

Pariurile sportive în timpul pandemiei de coronarvirus și după acesta

Pariurile sportive în timpul pandemiei de coronarvirus au fost afectate dramatic. Încetarea, suspendarea, amânarea evenimentelor sportive a creat un șoc resimțit puternic. La nivelul meu, de parior individual, lipsa evenimentelor cu care eram obișnuit a fost extrem de neplăcută. Zile întregi, vizualizam ofertele caselor de pariuri online observând cum se modifică. Și nu într-un mod plăcut pentru mine.

Sunt obișnuit cu fotbalul, tenisul, baschetul, hocheiul pe gheață. Chiar dacă nu frecvent, am pariat pe baseball, rugby, handball, Formula 1 și chiar ski. Ca să nu mai vorbesc de pariurile pe evenimente politice sau alte pariuri speciale.

Iar toate acestea, au dispărut lăsând un gol uriaș. Un gol care nu poate fi umplut de niciun alt substituent. Fie că e vorba de pariuri virtuale, pariuri pe eSports, jocuri la cazino sau loterii. Și acestea au farmecul lor, dar sunt parior. Mizez pe evenimente pe care le cunosc, le studiez, le urmăresc. Pe sporturi pe care le înțeleg. Dacă nu vreau să înțeleg, trec imediat pe Grecia Kino și pun 5 bilete care să mă distreze. Dar nu înteleg nimic din ele. Mă bucur dacă îmi iese unul și câștig sau trec mai departe. Nu pot face o analiză, nu pot urmări dacă nr. 19 e accidentat sau nu și nu intră în urnă.

Meciuri virtuale, pericole reale

Atâta timp cât erau evenimente sportive, nu mă gândeam că poate veni o zi în  care să îmi lipsească. Nu doar mie, ci și caselor de pariuri. Dar ce au făcut operatorii, în afară de faptul că au suspendat activitatea locațiilor stradale?

Ei bine, operatorii de pariuri s-au concentrat în a oferi produse care să suplinească lipsa sporturilor reale. eSports, sporturi virtuale, sloturi, poker, bingo, toate au concurat să suplinească lipsa pariurilor pe evenimente sportive reale. La acestea s-au adăugat tenisul de masă și câteva campionate obscure în care se juca ceva asemănător fotbalului (Belarus, Nicaragua, Tadjikistan).

Pariurile sportive în timpul pandemiei
Pariurile sportive în timpul pandemiei

Pariurile pe virtuale au avut mult de câștigat. Datorită graficii dar și faptului că rezultatul este cunoscut rapid, virtuale au acoperit o mică parte din golul lăsat. Au apărut și critici, cele mai importante subliniind pericolele dependenței. Viteza și ritmicitate meciurilor virtuale, pot atrage un parior și îl pot face să își piardă cumpătul. Tocmai datorită numărului mare de evenimente, poți fi tentat să joci mult și necontrolat.

Pariuri virtuale – avantaje și dezavantaje pentru jucători

Spre deosebire de un meci de fotbal real, jocurile virtuale se desfășoară în continuu. 24/24, timp în care poți paria pe o echipă de zeci de ori. Astfel, poate apărea o anumită adicție iar dorința de a recupera pierderile este mult amplificată.

Schimbări în industria pariurilor sportive

Unele guverne au apreciat pericolelor actuale, chiar și pe cele legate de pariuri în timpul pandemiei. Autoritățile belgiene au introdus o limită de 500 EUR pe săptămână la depozite pe site-urile locale. Guvernul spaniol a impus o restricție privind publicitatea jocurilor de noroc. A fost alocată o fereastră de patru ore între 1 și 5 dimineața. Letonia a interzis jocurile de noroc online până la ridicarea restricțiilor datorate coronavirusului. Totuși, acestea sunt excepții.

Pariurile sportive în timpul pandemiei de coronarvirus

Majoritatea țărilor au făcut modificări minime, iar măsurile au fost foarte timide. Un insider din industrie, care lucrează pentru un furnizor de plăți care se ocupă cu 50 de site-uri de pariuri din întreaga lume, a spus că trecerea la jocuri de cazino, virtuale și bazate pe abilități, cum ar fi poker și backgammon, a fost rapidă și aproape universală. “A existat o schimbare clară în mentalitatea oamenilor, pentru că nu au făcut sport”, a declarat acesta în condițiile anonimatului. 

Estimări financiare arată că pierderile operatorilor au fost mai mari de 35% în această perioadă. Procentul se referă la activitatea totală a unei case de pariuri.

Vor mai fi pariurile sportive așa cum le știm?

Este absolut hilar să vedem jucători purtând masca pe teren. Ori să îl vedem pe Djokovic dezinfectându-și mâinile la fiecare două ghemuri jucate. Dar unele reguli se vor schimba. Este posibil să avem mai multe pariuri, mai multe opțiuni. Deja, în Bundesliga se vor efectua 5 schimbări în timpul unei partide de fotbal.

În 16 – 18 Mai am văzut reluarea campionatului german. Bundesliga I și Bundesliga 2, iar jocurile au fost de calitate. Având în vedere pauza competițională, s-a jucat la un nivel ridicat. În toate partidele am avut la dispoziție pariurile cu care suntem obișnuiți. De la 1&2+ până la IGG & II0-2, toate tipurile de pariuri care ne-au lipsit.

Este posibil ca avantajul terenului propriu să fie diminuat în perioada următoare. Lipsa spectatorilor proprii reduce avantajul echipei gazdă. Dar, în același timp, nu trebuie să uităm că oaspeții călătoresc iar o distanță de 4-500Km își poate pune amprenta asupra jucătorilor.

Influența VAR-ului asupra pariurilor sportive (2020)

În unele partide, VAR-ul a intervenit dramatic și a afectat rezultatul final. Trebuie să ne obișnuim însă cu aceste modificări care vor fi tot mai dese și mai vizibile în următoarele etape.

STAI! Citeste si despre

Top 5 cele mai bogate cluburi de fotbal din lume

Ce puteti citi in acest articol Stim cu toti ca fotbalul nu mai este doar …

Moneymanagement explicat la pariuri - miza fixă și marile ei avantaje (în 2020)

Moneymanagement explicat la pariuri – miza fixă și marile ei avantaje (în 2020)

Miza fixă este poate cea mai populară și cea mai utilizată metodă de moneymanagement la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *