luni , 22 iunie 2020
Home / Strategii Pariuri / Pariuri valoroase – Valuebets
Pariuri valoroase - Valuebets, www.bettinginside.ro

Pariuri valoroase – Valuebets

Pariuri valoroase” sau “pariuri de valoare” ori “pariuri cu valoare” este echivalentul în română a expresiei engleze “value bets”, care se referă la un tip de pariu presupunând existența unei cote supra apreciate, peste valoarea reală.

Un pariu valoros înseamnă implicit o cota valoroasă, adică acea cotă ce corespunde unei probabilități mai mici de a se produce evenimentul decât cea pe care o consideră un parior.

Pariurile valoroase sunt definite ca selecții la evenimente/meciuri unde în opinia (subiectivă) a pariorului, probabilitatea de reușită este mai mare decât probabilitatea matematică exprimată prin valoarea cotei oferite de către agenția de pariuri.

 

Formula de calcul a pariurilor valoroase

Cum se calculează?

Formula de calcul este:

Valoarea pariului: cota selecției * estimarea procentuală / 100 > 1

Un exemplu simplu bazat pe handicap asiatic sau pe șansă dublă: la un meci Manchester United – Barcelona, cotele sunt 2.04/3.10/3.30 adică 2.04 pentru victoria celor de la Manchester, 3.10 pentru egal și 3.30 pentru victoria Barcelonei.

Cotele la handicap asiatic sunt MU (-0.5) 2.04 /Barcelona (+0.5) 1.80 ori, la șansă dublă MU (victorie, 1) 2.04 /Barcelona (egal sau Barca victorie, X2) 1.80.

Matematic, valoarea este pe cota de 2.04 însă acestă valoare va fi influențată și de aprecierile fiecărui parior, deoarece cotele reale (true odds) nu pot fi calculate cu exactitate – mai ales că sunt foarte mulți factori care influențează alegerile – astfel că fiecare dintre noi poate avea propria sa evaluare în ceea ce privește șansele meciurilor sportive/evenimente.

Valuebet-ul/Pariul valoros este până la urmă șansa pariorului de a găsi acele selecții pe care le poate juca pe termen lung și care pot fi supraapreciate de către casele de pariuri.

Sursa foto: olbg.com

STAI! Citeste si despre

Șansă dublă și goluri un pariu multiplu foarte competitiv (2020 – Netbet)

Șansă dublă și goluri înseamă 1 sau x sau 2 și total goluri în meci. …

Influența VAR-ului asupra pariurilor sportive (2020)

Influența VAR-ului asupra pariurilor sportive (2020)

Influența VAR-ului asupra pariurilor sportive este incontestabilă și a afectat deja tipologia pariurilor live. VAR-ul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *