miercuri , 19 decembrie 2018
Home / Strategii Pariuri / Pariuri suspecte în 2017 – raportul ESSA

Pariuri suspecte în 2017 – raportul ESSA

Pariuri suspecte au fost considerate destul de multe la nivelul anului trecut. Conform Asociației pentru Integritatea Sportului (ESSA), casele de pariuri au raportat un număr ridicat de pariuri suspecte, în total 114.

Asociația pentru Integritatea Sportului are în componență următorii operatori de pariuri: Sportingbet, Stanleybet, Unibet, Paddypower-Betfair, 888, abb, bet365, bet-at-home, Betclic, Bedaq, Betsson, Betstars, Expekt, Betvictor, Betway, Cashpoint, Bwin, Fonbet, Gamesys, Interwetten, Ladbrokes-Coral, Sportingindex, Skybet, Sportium, Stoiximan, WilliamHill. Aceste case de pariuri conlucrează și comunică între ele sub egida ESSA pentru a preveni și împiedica pariuri suspecte.

Pariuri suspecte în 2017 comparativ cu alți ani

ESSA și membrii săi au raportat 114 de pariuri suspecte și care au fost investigate, unele cu sprijinul autorităților în al patrulea trimestru din 2017. În total, la nivelul anului 2017 au fost 266 alerte de pariuri suspecte.

Despre pariuri suspicioase online și cum să te ferești de ele

Tenisul (160) și fotbalul (45) au reprezentat 77% din totalul general al pariurilor suspecte pe parcursul anului trecut.

Alertele care acoperă alte sporturi au crescut semnificativ, mai ales la tenis de masă, baschet și volei, reprezentând 23% din toate alertele
în 2017. Numărul de sporturi diferite pe care au fost identificate pariurile suspecte, de asemenea, a crescut, atingând cifra 11 în 2017 (de la 6 în 2015 și 8 în 2016).

Din punct de vedere geografic, Europa continuă să fie pe primul loc în privința pariurilor suspecte, asociația semnalând 144 (54%) alerte în 2017, în timp ce Asia este pe locul secund cu 50 de alerte (19%).

În perioada 2015-17 ESSA a raport 496 alerte din 13 discipline sportive diferite.

Pariuri suspicioase tenis: 71

Pariuri suspicioase fotbal: 18

Pariuri suspicioase tenis de masă: 7

Pariuri suspicioase badminton: 5

Pariuri suspicioase voley: 4

Pariuri suspicioase handbal: 3

Pariuri suspicioase baschet: 2

Pariuri suspicioase e-sports: 2

Pariuri suspicioase hochei pe gheață: 1

Pariuri suspicioase snooker: 1

La nivelul anului 2017, iată și repartiția geografică a alertelor de pariuri suspecte:

Se observă un loc fruntaș ocupat de Franța (pariuri suspecte pe tenis), urmată de Italia, România având o singură alertă.

La fotbal însă, România și Serbia, fiecare cu câte 5 alerte, ocupă poziția secundă după Grecia.

Țara cu cele mai multe alerte a fost Turcia, pe zona asiatică dar și la general, toate pariurile dubioase fiind pe tenis.

Din păcate, tenisul fiind sport individual, este mai predispus corupției și partidelor trucate. Fără îndoială că sunt urmărite avantaje financiare de care încearcă să profite diverse grupuri.

Demersuri împotriva pariurilor suspecte

Khalid Ali, secretarul general al ESSA, a declarat următoarele: “Anul trecut s-a dovedit a fi unul dintre cele mai importante, provocatoare și totuși un an productiv. Eficacitatea sistemului de alertă al asociației a fost consolidată printr-o creștere a numărului de membri, continuă să fie recunoscută public de către părțile interesate. Acordurile noi privind schimbul de informații au fost, de asemenea, puse în aplicare, astfel încât să putem reacționa mai ușor la acestea schimbând tendințele și provocările atât pentru acțiunile membrilor noștri, cât și pentru partenerii noștri din întreaga lume.

“Pentru a completa acest lucru, asociația urmează să se angajeze într-o nouă serie de patru proiecte pentru a depista meciurile trucate, aceasta fiind o parte a politicii noastre continue de a sprijini și a promova eforturile de integritate din partea tuturor membrilor noștri. Se concentrează tot mai mult atenția asupra integrității pariurilor pe piețele existente și potențiale noi și pe ESSA a încercat să reflecte acest lucru în răspunsurile sale la consultările de politică și în angajamentul său mai larg.

“Anul următor (2018) va fi o altă perioadă importantă pentru sectorul de pariuri, iar integritatea va fi din nou pe ordinea de zi. ESSA va continua să promoveze adoptarea unor măsuri proporționale și eficiente politicilor de integritate și reglementările pieței. Invităm toți operatorii să se angajeze în a proteja piața pariurilor sportive, sportul și consumatorii de corupție, să ne gândim să ne alăturăm în promovarea acestor acțiuni “.

Despre pariuri suspicioase online și cum să te ferești de ele

ESSA (Asociația pentru Integritatea Sportului) este recunoscută pe scară largă pentru că a contribuit la reglementarea piețelor și la descurajarea activităților frauduloase la pariuri sportive. Un element important al succesului ESSA a fost capacitatea sa de a culege rapid informații detaliate privind activitatea de pariuri suspecte și de a transmite informațiile necesare autorităților de reglementare și autorităților sportive relevante pentru a lua orice decizie considerată necesară.

Pariuri suspecte
Protejează sportul Sursa: eu-ssa.org

Mandatul central al organizației este de a facilita parteneriatele intersectoriale și de a proteja operatorii, clienții și organismele sportive de corupția legată de pariuri. ESSA a stabilit, prin urmare, acorduri de schimb de informații cu un număr mare de organisme de conducere din domeniul sportiv, inclusiv FIFA și CIO. De asemenea, există și aranjamente similare cu o serie de autorități de reglementare a jocurilor de noroc, cum ar fi Comisia britanică pentru jocuri de noroc și omologii săi din Alderney, Malta și Gibraltar.

STAI! Citeste si despre

Merită să pariezi pe meciuri amicale? | Analiză și 10 sfaturi utile

Meciuri amicale, partide de pregătire, jocuri fără miză toate fac referire la partidele jucate de …

Terenul propriu

Terenul propriu: analiza pariurilor pe gazde în 2018 – Strategii pariuri (II)

Terenul propriu și avantajul pe care îl oferă acesta este o parte esențială a pariurilor.  Ai …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *