vineri , 19 aprilie 2019
Home / Stiri pariuri / Pariuri pe cornere – strategii și sfaturi de la pariori de top (2018)

Pariuri pe cornere – strategii și sfaturi de la pariori de top (2018)

Pariuri pe cornere reprezintă o piață populară pentru un pariorul cu ceva experiență, și care este în stare să studieze statisticile cu un ochi și să fie atent la cursul jocului pe care îl urmărește. Elementele de bază sunt simple, chiar evidente, știm cu toții cum reacționează o echipă puternică care se vede condusă pe propriul teren cu un gol diferență. Face toate eforturile să egaleze, uneori acționând de o manieră disperată pentru a reintra în joc și a prelua controlul partidei.

Scenariul de mai sus favorizează jocuri cu multe lovituri de colț, cu multe cornere. Dezvoltând, ajungem la cel puțin 2 strategii de pariat pe cornere, ambele fiind aplicabile cu disciplină, răbdare și atenție.

În timp ce unii pariori caută valoare la meciurile populare și pe care le urmăresc live, alții au dezvoltat tehnici de pariat pe cornere sau alte metode care se diferențiază de cele clasice.

Ce spun statisticile la pariuri pe cornere

La unele case de pariuri online, găsești statistici interesante legate de cornere:

 La valori apropiate, echipele obțin mai multe cornere atunci când pierd în fața unor adversari de același calibru;

 Marile favorite câștigă, în medie, cu 6 cornere în plus dar obțin 8 atunci când pierd;

 Dacă echipa mai puternică atacă mai mult dar nu înscrie, aceasta obține mai multe cornere;

 Un corner poate fi respins de către apărarea echipei presate, însă poate duce la o nouă lovitură de colț. Sunt dese cazurile când o echipă beneficiază de 2 cornere consecutive într-un minut.

 Formul prin care se poate determina numărul cornerelor pe care le obține o echipă:

Proporția cornerelor = 0.1818+(0.6365*P)

Așadar, dacă de la o partidă așteptăm o medie de 2.6 goluri iar de la favorită să marcheze 2 goluri, ori în propoție de 77%, acea echipă ar trebui să obțină 67% din totalul cornerelor acordate pe parcursul meciului.

Ponturi pentru pariurile pe cornere

Atât strategia, cât și presiunea partidei influențează numărul de cornere care apar pe durata unei partide. Întrebarea este dacă ar trebui să pariem pre-meci sau să așteptăm să înceapă meciul și să pariem în timp ce urmărim partida.

Pariuri pre-meci

Pariorii experiementați preferă să vadă jocul, să urmărească desfășurarea partidei, însă și pariurile pre-meci au cote destul de bune compensând puțin faptul că live-ul este deseori oprit la cornere.

Ce este cu adevărat dificil atunci când pariezi pe cornere pre-meci, este să anticipezi ritmul și presiunea din teren. Este adevărat că o privire rapidă asupra formațiilor de joc, a atacanților și mai ales a mizei, pot să îți ofere o idee generală asupra jocului cât și asupra presiunii din teren și a numărului de cornere.

Sfat: pariază pe cote mai mari decât cele oferite pre-meci, atunci când este vorba de cornere. În funcție de ostilitățile din teren, pariază pe over, peste număr de cornere dacă de vorba de cel puțin 2 cornere, cel mult 3.

Cornere + cartonașe

Dacă utilizezi pariuri combinate, cornere + cartonașe, cotele cresc substanțial și poți câștiga mai mult. În același timp, riscul crește pe măsură.

Cotele pot fi destul de mari (pre-meci) pentru ca o echipă să primească un corner în primele 10 – 15 minute de joc. Totuși, predicția este destul e dificilă și ar trebui să urmărești o echipă de-a lungul întregului sezon pentru a putea ști particularitățile și stilul ei de joc în detaliu.

Sfat: studiază cu atenție echipa de start și stilul jucătorilor ofensivi

Presiunea jocului live

Când vine vorba de partide în desfășurare, presiunea este mare atât pentru jucători cât și pentru pariori. Nu te gândi că doar jucătorii au obiective, mai degrabă gândește-te doar la acțiunile tale ca parior.

Este clar că atunci când sunt partide decisive în campionat, ori meciuri de Champions League, echipele sunt motivate diferit și fiecare încearcă să obțină un rezultat cât mai bun.

Într-o situație în care ehipa mai puternică dar care este condusă cu un gol diferență și are controlul  posesiei va presa, va juca extrem de ofensiv pentru a egala.

Se produc schimbări în economia jocului pentru că echipa care este condusă începe să își asume riscuri din ce în ce mai mari. Cu cât trece timpul și nu înscrie cu atât presiunea devine mai mare. Pe fondul aceste presiuni cornerele apar frecvent, rezultat firesc al unor atacuri nefinalizate din varii motive.

Loviturile de colț apar și ca urmare oboselii acumulate și a faptului că apăratorii resping mingea în corner, mai ales pe final de meci. Frecvența cornerelor pe final de meci este mai mare în foarte multe cazuri de partide cu miză, intens disputate.

Sfat: Pariază pe cornere pe final de meci în cazul partidelor disputate.

Strategie de pariat pe sub la numărul de cornere

Live-ul va fi întotdeauna partea preferată pentru pariorul foarte experimentat și implicat. Dar nu este nici simplu, nici motivant faptul că multe cote tind să fie subevaluate atunci când e vorba de pariuri pe cornere live.

În general, sub nr. de cornere ar o cotă mai mică decât cea reală.

Strategia nu este prea dificil de pus în practică, trebuie doar să urmărești jocul cu atenție și să iei în calcul presiunea la care este supusă una dintre echipe.

Dacă luăm exemplul unei echipe care este favorită pe teren propriu dar care este condusă și nevoită să atace, cu cât jocul se apropie de final și nu se marchează, cu atât crește numărul de cornere. Este valabil și în cazul agresivității, aceasta crescând într-o măsură propoțională cu timpul de joc rămas. Se poate observ și o creștere a numărului de cartonașe în repriza secundă, lucru firesc.

Echipa care atacă mai mult, are tendița de a neglija apărare și a lăsa spații libere pentru contraatac. Când observi o astfel de situație ești tentat să pariezi repetat peste număr de goluri. Nu te grăbi să faci acest lucru deoarece casele de pariuri oferă cote sub-evaluate în acele momente.

Un alt aspect ține de ergonomia jocului de final – după 5-10 minute de joc agresiv, ambele părți au tendința de a juca mai sigur, concentrându-se asupra controlului balonului și a așteptând greșeala adversarului.

Sfat: Luarea unui nou corner atunci când este echipa mai puternică este condusă cu 1-0 pe final, este o tactică de pariere care oferă o valoare destul de bună. Șansele sunt mari ca să apară un nou gol și scenariul de joc să se shimbe complet. Acela este momentul în care treci pe sub la numărul de cornere.

Strategia lui Greg Gordon, jurnalist și consultant al caselor de pariuri

Aceasta este o abordare destul de cunoscută și care a fost prezentată de către Greg Gordon, jurnalist la Financial Times, Sunday Times, și The Observer. Cariera și experiența jurnalistică, precum și relația sa cu un club de fotbal scoțian au făcut posibilă “Next Opponent Reports”, o carte în care sunt analizate rivalități și scheme tactice. Gordon a desfășurat și activități de scouting și consultanță sportivă pentru case de pariuri sau clienți privați.

Greg a dezvăluit pentru Quora strategia personală de pariere pe cornere:

“Una dintre strategiile mele preferate de pariere este pe un număr mare de cornere atunci când favoritul pre-meci urmărește în mod activ să egaleze” – Greg Gordon

Pariuri pe cornere

Pentru paria efectiv, trebuie îndeplinite următoarele condiții:

1. Un ritm ridicat al partidei dublat de un număr mare de schimbări ale jocului.

2. Atacanții primesc mingea în apropiere careului advers și nu coboară foarte mult pentru preluare.

3. Atacul echipei conduse (favorita) este rapid și puternic împotriva unei echipe care se apără cu marcaj om la om

4. Galeria zgomotoasă aflată în apropierea terenului, fără a fi despărțită de pista de alergare, are un impact puternic asupra apărării care are tendința să respingă multe mingi în corner. În acest caz și executantul cornerului poate fi influențat.

Acest lucru este valabil în ligi europene precum EPL și La Liga.

Când să mizezi: În jurul  minutului 55-60 .  Dacă se marchează sau se produce o eliminare, atunci reevaluezi condițiile de pariere. Obiectivele echipelor tind să se schimbe instantaneu în funcție tempo-ul și stilul jocului.

Condițiile, în general, pentru o strategie la pariuri pe cornere sunt în mare parte aceleași. Diferența de strategie va varia în funcție de metoda de pariere.

În principiu, repriza secundă este cea mai importantă și unde poți găsi cote valoroase atunci când mizezi live.

Importanța statisticii la pariuri pe cornere

Numărul mediu de cornere în Premiership timp de 8 sezoane  (1997-98 până la 2004-05) a fost 11. În partide fără goluri, numărul mediu de cornere per meci a fost 11. În jocuri în care s-au marcat 2 goluri, numărul mediu de cornere a fost tot 11.

Pe football-lineups.com se găsesc toate campionatele din lume și sunt prezentate evenimentele din meciurile jucate anterior. Sunt puse în evidență chiar diferite statistici ale meciurilor ca: așezarea în teren, șuturi la poartă, șuturi pe cadrul porții, faulturi, galbene, cornere, off-side uri, chiar și posesia echipelor.

Trebuie doar să alegi campionatul, meciul și să dai click pe rezultat. Se afișează automat o pagină cu statistica meciului respectiv.

Mai sunt statistici pentru cornere pe siteul flashscore

„Un corner este ca jumatate de penalty” spun englezii referindu-se la loviturile de colț și la cât de importante le consideră.

STAI! Citeste si despre

Strategia peste 1.5 goluri (2+) – cota @2.00 – 3 meciuri (17 Mar 2019)

Peste 1.5 goluri (2+) este un pariu care poate fit utilizat în multe variante. Mai …

X pauză un pariu de cota @2.00 – Când și în ce campionate să pariezi pe X pauză (2019)

X pauză reprezintă egalul după primele 45 de minute. Pariul pe X pauză se încasează …

3 comentarii

 1. O strategie presupune un money management un calcul /simulare de calcul ….Numar de pasi..Ce faci cand pierzi un pariu/ ce faci cand castigi un pariu..cu ce mize continui…la ce cote pariezi etc…De aia ii zice strategie…
  Ce se descrie pe aici sunt mai mult tipuri de pariui..ca pariezi sub ca pariezi peste ca e alba ca e neagra..asta nu inseamna strategie..bafta!

  • De acord cu tine cu o singura remarca. Nu există un site de pariuri consacrat care să prezinte o astfel de strategie despre care vorbesti. Oricare, inclusiv BA; PL sau alte site-uri recunoscute, prezintă experiențe ale pariorilor sub rezerva că nimeni nu îți poate garanta câștigul. Este valabil și în cazul mizei. Nimeni nu îți poate impune o miză ”garantat câștigătoare”, indiferent de opțiuni și alegeri. Excludem din discuție site-urile de ponturi plătite sau tipsteri care oferă alegeri pe bani.

   Orice strategie oferă liniile generale de aplicat nicidecum impuneri.

 2. Stiu ca nu exista..Nu va exista niciodata.Cine are o strategie care functioneaza de regula o tine pentru el…
  Dar ca idee sa analizam ce recomanda acest Greg Gordon:
  -echipa favorita sa fie condusa-ok
  -sa fie un nr mare de schimbari de joc..Pai deja e rar sa gasesti asa ceva.Cand underdogul conduce de regula incearca sa se apere si sa plece pe contra nici vorba de schimbari multe de joc…(banuiesc ca la asta se refera ..sa se joace de la o poarta la alta)
  -la 2 -pai daca se joaca de la o poarta la alta nu prea au cum sa nu coboare si atacantii…e cam ilogic ce zice bunelul…
  -la 3…wtf?E asa ca sa para ceva pompos…

  Intelegi ideea?Adica is niste chestii asa foarte vagi..nimic concret de genul…Echipa favorita e condusa…dar are x suturi pe poarta/ x suturi spre poarta / se pariaza pe nr de cornere..cate anume? etc…doar teorii fanteziste…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *