vineri , 13 septembrie 2019
Home / Strategii Pariuri / Pariuri pe 1-0, un scor înșelător – mizăm sau nu doar pe 1 gol marcat?
Pariuri pe 1-0

Pariuri pe 1-0, un scor înșelător – mizăm sau nu doar pe 1 gol marcat?

Pariuri pe 1-0, merită sau nu merită să mizăm pe așa ceva? Practic, pariurile pe scor corect reprezintă o loterie. Cu cât mai multe scoruri corecte alegem, cu atât ne creștem șansele de câștig. Însă acestea rămân fermecătoare atunci când sunt cu prietenii la o bere și vizionăm o partidă de fotbal. Adrenalină și distracție, iar dacă și câștigăm, rămânem cu o frumoasă amintire.

Cu toții am întâlnit nenumărate meciuri care s-au încheiat 1-0. Victoria echipei gazdă la doar 1 gol diferență și fără gol al echipei oaspete. Jocuri de sub 2.5 goluri, NGG, de obicei partide foarte tacticizate și foarte strânse. În același timp, 1-0 asigură cele 3 puncte ale victoriei. Din punct de vedere statistic, este o victorie bifată și care poate arăta ca echipa este în formă.

De multe ori, ambele echipe ajung să fie mulțumite la final de meci. Gazdele și-au asigurat victoria, oaspeții nu au încasat mai mult de 1 gol. Situația se schimbă însă, atunci când este vorba de partide europene, confruntări tur-retur. În acele cazuri, echipa care are avansul unui gol este sub o presiune imensă și, adeseori, cedează.

Strategii pariuri: Cum să pariezi pe scor corect

Pariuri pe 1-0 – unde întâlnim acest scor cel mai des

Des întlnit în Superliga argentiniană procentul acestui scor este foarte mare. Este depășit doar de League Two și La Liga. În cazul primei divizi spaniole, este un caz izolat pentru că procentul este după o singură etapă.

Aceste procente suferă modificări în timp, pe măsura evoluției fiecărui campionat. Doar un număr mare de meciuri ne poate oferi o imagine de ansamblu.

În prima ligă engleză, au fost luate în calcul 2123 de partide. Dintre acestea, doar 11.02% s-au încheiat cu 1-0. A 11-a parte dintr-un total destul de mare și elocvent. Urmărind graficul, observăm că 1-1 este scorul cel mai apropiat și cu o repartiție asemănătoare.

1-0 este cel mai întâlnit scor după 1-1, egalul cu goluri fiind cel mai des vizibil.

Pariuri pe 1-0 – cote și pariuri adiacente

Am văzut mai sus că 1-0 este unul dintre cele mai întâlnite scoruri corecte. Cel puțin în fotbalul britanic, este unul dintre cele mai importante și mai întîlnite scoruri. Până la urmă, 1-0 reprezintă o victorie care asigură cele trei puncte.

Altfel, acest scor presupune anumite evenimente:

  • un singur gol marcat, deci sub 1.5, 2.5 etc.
  • fiind doar un gol asta însemnă că marchează o singură echipă. Astfel, sunt eliminate pariurile de tip GG, GG3+ chiar și foarte popularul 1 & 2+
  • victoria obținută de gazde la limită, dar valorând 3 puncte în clasament. Chiar și așa, doar un gol marcat poate fi puțin dacă echipa are nevoie de goluri. La golaveraj, poate conta și o diferență de câteva goluri poate asigura o poziție mai bună.

Pariurile adiacente: 0-0 și 1-1. Lipsa unui gol marcat și 2 goluri. Automat, 1-1 presupune GG, egalitate, X și o cotă implicit mai mare. 0-0 este un scor care poate fi aruncat în aer în orice moment. În ciuda acestui fapt, sunt destule partide care se termină fără gol.

Pariuri pe 1-0 – pariuri contră și volatilitatea 

Iată, mai jos, un exemplu practic la meciul tur CFR Cluj – Slavia Praga. Echipele sunt valoric, apropiate, în această confruntare. Slavia este considerată ca având mai mare experiență europeană și un lot ceva mai valoros. CFR Cluj este pe terenul propriu și are moralul ridicat după o serie excelentă de jocuri.

Cotele sunt la Netbet, o casă de pariuri care oferă cote bune pe scor corect.

1-0 are cota @7.75, fiind unul dintre scorurile ușor de realizat

0-1 are cota @6.60, direct proporținal cu modul în care echipa cehă este considerată mai experimentată

1-1 are cota @5.60, cea mai mică dintre acestea. Este scorul cel mai așteptat și are probabilitatea cea mai ridicată.

Pentru a evita volatilitatea și a reduce riscurile, putem paria pe 2 sau 3 scoruri corecte. De exemplu, 1-0, 0-1 și 1-1. Astfel, avem suficient timp să urmărim desfășurarea partidei și să calculăm variante de pariuri contră: peste 1.5/peste 2.5 goluri.

Ce strategii și tehnici putem folosi la pariuri pe 1-0

Una dintre cele mai utilizate strategii este să urmărim câteva echipe care nu au înregistrat acest scor pe teren propriu. Pornind de la datele statistice și studiul echipelor, putem lua 1-0 în mai multe situații:

  • meci echilibrat, cu gazdele mai determinate reușind să înscrie
  • meci în care oaspeții sunt echipa mai puternică, însă gazdele se mobilizează, înscriu și își apără avantajul
  • partidă în care gazdele au nevoie de victorie și goluri, însă nu reușesc decât un gol și numeroase rătări
  • evităm acest scor în cazul partidelor la care anticipăm durități, cartonașe galbene sau roșii
  • în cazul echipelor care se bazează foarte mult pe terenul propriu dar nu înscriu ușor

O altă strategie des folosită de pariori este pariul contră 1-0 (lay 1-0). Tehnica constă în a paria împotriva acestui scor în meciuri analizate și previzionate de GG3+.

Altă tehnică este derivată din hedging și presupune alegerea mai multor scoruri corecte. 1-0, protejat de alte câteva alegeri. Este un caz care prezintă mai multe riscuri și presupune combinarea tehnicilor de pariere pre-meci cu cele live. Mai multe alegeri, profit mai mic. Neacoperirea unei variante plauzibile = risc ridicat.

STAI! Citeste si despre

Easy money (strategia cățărătorului) în 3 exemple simple și ușor de înțeles

Easy money (strategia cățărătorului) este una dintre cele mai îndrăgite strategii de pariere. Din păcate, …

Linii asiatice - ce sunt și cum tratăm aceste pariuri Admiral

Linii asiatice – ce sunt și cum tratăm aceste pariuri la Admiral (2019)

Când vine vorba de linii asiatice, Admiral este una dintre casele de pariuri care oferă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *