vineri , 14 august 2020
Home / Strategii Pariuri / Pariuri împotriva marilor favorite – o strategie viabilă în 5 pași

Pariuri împotriva marilor favorite – o strategie viabilă în 5 pași

Pariuri împotriva marilor favorite se referă la acele pariuri în care o echipă are cota @1.20 sau mai mică, la victorie. Putem aveam și cazuri în care una dintre echipe să aibă cota @1.30, chiar și puțin mai mare, dar sunt destul de rare. Putem lua cota ca un punct de referință în cazul acestui sistem de pariere.

Am observat, nu de puține ori, cât de slab pot evolua echipe de la care avem așteptări. Echipe care au un lot valoros, numeros și care domină în campionatele interne. Am putea să ne gândim simplu: în Italia – Juventus, Inter, Napoli; în – Spania Real Madrid, Barcelona și Atletico Madrid; în Anglia – Manchester City, Liverpool și Chelsea; în Germania – Bayern Munchen, Borussia Dortmund și RB Leipzig. Asta, dacă ar fi să luăm exemple practice cu cele mai cunoscute echipe europene.

Nu este deloc simplu să jucăm împotriva marilor favorite. În primul rând, acționează anumite blocaje psihologice care ne împiedică să fim detașați. Avem tendința să considerăm că cele mai puternice echipe pot câștiga orice joc. În al doilea rând, cu cât o cotă este mai mare, cu atât pare mai nesigură chiar și pentru pariori experimentați. Nu în ultimul rând, a juca împotriva marilor favorite presupune multă răbdare, urmărirea constantă a echipelor și identificarea oricărei oportunități pe care ni le oferă casele de pariuri.

Pariuri împotriva marilor favorite

În același timp, a paria împotriva marilor favorite nu înseamnă să alegem cele mai bune echipe din fiecare campionat și să mizăm împotriva lor. Nimic mai riscant, nimic mai toxic.

Dar să luăm exemplul celor de la Liverpool. Echipa lui Klopp domină copios Premier League în acest sezon. După câștigarea Champions League, cormoranii s-a concentrat asupra campionatului intern iar rezultatele sunt vizibile:

 • o medie de 2.3 goluri marcate/meci
 • posesie medie de peste 58%
 • acurateșea paselor 83.8%
 • o medie de 10 driblinguri/meci
 • o medie de 15.6 șuturi spre poartă/meci
 • 15.2 tacklinguri/joc

Este Liverpool un exemplu bun?

Pariuri împotriva marilor favorite – Liverpool pare imbatabilă în sezonul 2019-2020

Record: 25 de victorii – 1 egal – 0 înfrângeri, 76 puncte (2.92 per meci), primul loc în Premier League

Record pe teren propriu: 39 puncte (13-0-0) Record în deplasare: 37 puncte (12-1-0)

Goluri: 61 (2.35 per meci), Goals Primite: 15 (0.58 per meci)

xG: 51.9, xGA: 25.1

 xG, xGA și xPTS: cum să utilizezi acești indicatori statistici în cele 5 campionate europene mari

Nu trebuie să uităm însă că așa cum domină Liverpool în Premier League (2019-2020), așa au dominat Juventus, PSG, Bayern în campionatele interne. O echipă poate ajunge la maturitate sportivă, relațiile de joc sunt la maxim, randamentul jucătorilor este excelent.

În aceste cazuri, este de preferat să evităm meciurile acelei echipe. Chiar dacă ajungem la concluzia că nu poate continua seria la nesfârșit, chiar dacă anticipăm un fiasco.

Care sunt pariurile bune de jucat

Chiar dacă nu există o modalitate unanim acceptată, mulți pariori reușesc să facă profit jucând împotriva favoritelor. Cele mai utilizate tipuri de pariuri sunt:

 • handicap asiatic în favoarea echipei mai slabe. Vom găsi +1.5, +1.75 chiar +2, asta însemând că echipa mai slabă pornește cu un avantaj de unu, două goluri.
 • gol primit de către echipa mai puternică. Aflată în căutarea victoriei, poate încasa chiar dacă înscrie mai mult.
 • peste 2.5 goluri, GG3+, pariuri care presupun goluri indiferent de rezultatul final.

Să luăm exemplul celor de la Real Madrid în meciul cu Celta Vigo pe Bernabeu (16 Februarie 2020). Real Madrid era mare favorită, cota la victorie fiind în jurul valorii de @1.20. Celta a marcat prima, au urmat 2 goluri ale Realului și 2-1. În minutul 85 însă Mina a egalat ducând scorul la 2-2. Un joc de peste 2.5 goluri, H2+1.5, GG3+, min. o repriză 2, toate aceste pariuri arătându-se a fi foarte valoroase. Orice gol marcat de către oaspeți avea o cotă de @1.70.

Pariuri împotriva marilor favorite – Real Madrid oferă surprize

Statistici ale marilor favorite

Este simplu să avem acces la orice statistici privind forma echipelor. La data publicării acestui articol, Liverpool era echipa cu cea mai lungă serie de victorii, 17. Urmau Hammarby (8), Celtic (7), Feyenoord (6) și Steaua Roșie Belgrad (6).

Dacă ne referim doar la forma recentă, un clasament al echipelor europene arată așa:

Statistici ale marilor favorite 17 Feb 2020

Dacă mergem la general, avem următoarea situație:

Statistici ale marilor favorite 17 Feb 2020
Pariuri împotriva marilor favorite – Situația celor mai bune echipe europene 17 Feb 2020

Dacă în cazul altor tipuri de pariuri putem miza bazându-ne pe statistici, aici contează foarte mult capacitatea de a alege. Observăm clar că multe dintre marile favorite fac pași greșiți, important este tipul de pariu pe care îl utilizăm.

ICE LONDON 2020 – Privește în viitor

O strategie viabilă în 5 pași

Cele mai mari întrebări rămân legate de alegerea meciurilor și a tipurilor de pariuri. De-a lungul timpului, am conturat câteva criterii pentru alegerea meciurilor și a pariurilor bune de jucat. Iată pașii pe care îî parcurgem când alegem ariuri împotriva marilor favorite:

 1. Forma recentă – un egal sau o înfrângere pot avea repercursiuni asupra moralului jucătorilor. Iar un egal poate fi urmat de o înfrângere sau invers, mai ales dacă apar și probleme de lot. Atmosfera în vestiar are o anumită pondere, la fel și oboseala, însă nu sunt neapărat decisive.
 2. Diferențele în campionat – când o echipă are o diferență confortabilă de puncte, poate scădea nivelul de concentrare în joc.
 3. Probleme de lot – pot apărea probleme de lot, accidentări, suspendări. Lipsa unui jucător cheie într-un compartiment, își poate spune cuvântul.
 4. Meciuri europene și miza lor – meciurile în Champions League sunt tratate cu maximă atenție. Chiar dacă au un lot numeros la dispoziție, mulți antrenori preferă să se concentreze asupra meciurilor europene. Tot datorită acestora poate apărea oboseala, suprasolicitarea unor jucători.
 5. Miza adaptată în funcție de cotele pariurilor – handicapurile asiatice sunt valoroase în multe cazuri. Chiar dacă nu este nevoie să folosim o miză foarte mică, trebuie să urmărim cu atenție orice detaliu legat de partidă.

Topul caselor de pariuri online la care găsești handicap european

Merită să pariem împotriva marilor favorite?

Putem paria simplu sau putem face asta pe bilete. În al doilea caz, avem avantajul că miza este mică și nu ne afectează bugetul. Iată mai jos un bilet câștigător în care cea mai mare pondere a avut-o pariul pe Dinamo – FCSB. Un pariu împotriva opiniei generale care o dădea câștigătoare pe FCSB.

Chiar dacă nu o putem considera mare favorită pe FCSB, echipa a atras multe pariuri. Inițial cotată la @1.96, FCSB a ajuns la o cotă de @1.80 înainte de începerea partidei.

În aceeași zi, Real Madrid a remizat cu Celta Vigo, 2-2. Lyon nu a fost în stare să învingă pe Strasbourg, 1-1. Sevilla a făcut egal cu ultima clasată, Espanyol, 2-2.

STAI! Citeste si despre

Șansă dublă și goluri un pariu multiplu foarte competitiv (2020 – Netbet)

Șansă dublă și goluri înseamă 1 sau x sau 2 și total goluri în meci. …

Influența VAR-ului asupra pariurilor sportive (2020)

Influența VAR-ului asupra pariurilor sportive (2020)

Influența VAR-ului asupra pariurilor sportive este incontestabilă și a afectat deja tipologia pariurilor live. VAR-ul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *