marți , 27 septembrie 2022
Home / Strategii Pariuri / Pariuri împotriva egalului (lay the draw) – câștiguri mici cu riscuri reduse
Pariuri împotriva egalului (lay the draw) - câștiguri mici cu riscuri reduse

Pariuri împotriva egalului (lay the draw) – câștiguri mici cu riscuri reduse

Pariuri împotriva egalului (lay the draw) este printre cele mai apreciate strategii de pariere. A fost chiar extrem de populară și a dat nașteri la multe dezbateri. Ne putem gândi că pariuri împotriva egalului sunt cele bazate pe 12, dar nu este deloc așa.  Pariind 12 prin acoperirea celor două semne (victorie gazde sau victorie oaspeți) estimăm un meci în care se vor lua cele 3 puncte.

Pariuri împotriva, reprezintă toate pariurile care exclud un rezultat pe aceeași piață. Fiind vorba de rezultatul final, 1, X sau 2, prin excluderea x-ului rămân celelalte două semne: 1 și/sau 2. Însă această abordare este una simplistă. Desfășurarea unei partide de fotbal nu este liniară și, oricât de bine ne-am pricepe, pot interveni factori neprevăzuți. Iar acești factori afectează pariurile, cotele, piețele și eventualul nostru profit.

INIȚIATIVA “PAPERLESS” PENTRU INDUSTRIA JOCURILOR DE NOROC

Egal sau împotriva egalului?

Dar să luăm o etapă din Bundesliga, desfășurată în 8 Februarie 2020. Este vorba despre 6 partide pe care le avem mai jos:

  • 2 meciuri din 6 s-au încheiat la egalitate (X), același scor final, 1-1
  • 2 partide au fost câștigate de oaspeți (0-2 și 1-3)
  • 2 partide au fost câștigate de către gazde
  • doar 2 jocuri din 6 au avut peste 2.5 goluri
  • în  4 din 6 partide au fost goluri de ambele părți, GG

Cota (medie) pentru X a fost situată în jurul valorii de @3.60. Dacă am fi pariat câte 10 lei pe X la fiecare meci, la o cotă medie de @3.60, câștigul ar fi fost de 12 Lei. Asta, în condițiile în care am fi mizat unitar pe egal.

Scalpingul la pariuri sportive și cum să faci mici profituri în mod repetat

Pariuri împotriva egalului

Inter Milano – AC Milan – min. 6

Dacă nu se înscrie, cota egalului are tendința să scadă. Dacă pariem 100 Lei împotriva egalului, riscăm 250 Lei și avem un câștig potențial de 250 Lei.

Nu este chiar atât de simplu pe cât pare. Să jucăm împotriva egalului presupune alegeri inspirate dar și atenție sporită la pariuri live. Sunt mai multe variante după care ne putem selecta meciurile susceptibile a nu se termina în X. Pe de altă parte, ne interesează ca în meciurile alese să se înscrie.

Un gol marcat schimbă cotele, X-ul crește și putem obține profit.

Inter Milano – AC Milan – min. 6

Și iată minutul 78 la Inter Milano – AC Milan:

Urmărind cota egalului (X) înțelegem cel mai cum vine câștigul

Cum pariem împotriva egalului

Nu este chiar foarte complicat de înțeles că putem obține profit din variația cotelor. Pe de-o parte, cotele variază natural în funcție de evoluția partidei. De exemplu, dacă nu se înscrie, unele cote scad și altele cresc, în minutul 23 al unei partide. Cota pentru X scade, cota pentru sub 2.5/sub 3.5 scade. Cota pentru victoria unei echipe crește, la fel și cota pentru peste 2.5/peste 3.5 goluri. Totuși, ritmul și procentele modificărilor sunt influențate și de piață.

Chiar dacă pare simplu de intuit, avem nevoie de multă experiență pentru a anticipa modificarea cotelor. Un gol marcat afectează într-un procent  pe când un cartonaș roșu are un procent diferit.

Ce este cel mai important: nu trebuie să așteptăm să se încheie jocul pentru a obține profit. Mai devreme sau mai târziu, putem acoperi pariu inițial și să luăm diferența.

Să luăm alt exemplu, în cazul Ligue 2 din Franța. O ligă în care se pariază I1+ adică gol marcat în prima repriză. Totul este să pariem împotriva egalului pre-meci la acele jocuri. După înscrierea primului gol, cota egalului crește și putem paria contră.

Cum pariem împotriva egalului

Atenție și concentrare

Dacă respectăm câteva reguli, strategiile de pariere împotriva egalului pot fi foarte rentabile. Ca și în cazul activităților comerciale, ideea este să cumperi ieftin și să vinzi mai scump. Diferența reprezintă profitul care ne rămâne. Practic, cotele devin o marfă pe care o tranzacționăm.

Sunt cazuri în care meciul nu va evolua conform scenariilor făcute. În aceste situații ne vom concentra pe minimizarea pierderilor.

Tot ce trebuie să știi despre cash-out la Betfair

Ponturi și sfaturi:

O selecție bună de jocuri: este bine să facem câteva cercetări și să găsim jocuri în care una dintre echipe este de așteptat să câștige. De preferat să nu ne lăsăm influențați de cotele listate la casele de pariuri.

În mod ideal, trebuie să alegem meciuri ale echipelor care marchează din timp; ori partide în care se înscrie, indiferent de ligă.

Lăcomia este cel mai mare dușman la pariuri: cheia acestei strategii este că de multe ori vom câștiga și vom pierde doar o parte din investiția făcută.

Răbdare: nu este necesar să închidem un joc imediat ce favoritul preia conducerea. Un al doilea sau al treilea gol ne va aduce un profit mult mai mare. De obicei, ar trebui să așteptăm un timp înainte de a închide pariul.

Experiența este importantă însă analizele și inspirația au un rol covârșitor. Trebuie doar să câștigăm pariul pentru o anumită perioadă de timp.

STAI! Citeste si despre

Avantajele boților de pariere și cele mai cunoscute aplicații automatizate

Avantajele boților de pariere și cele mai cunoscute aplicații automatizate

Avantajele boților de pariere nu sunt greu de anticipat și nici de remarcat atunci când …

7 sfaturi care te ajută să depășești perioadele slabe la pariuri sportive (2021)

7 sfaturi care te ajută să depășești perioadele slabe la pariuri sportive (2021)

Perioadele slabe la pariuri sportive pot fi asimilate tilt-ului din poker. Termenul de tilt provine …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *