duminică , 21 iulie 2019
Home / Strategii Pariuri / 5 tipuri de pariuri pe care le evit de fiecare dată

5 tipuri de pariuri pe care le evit de fiecare dată

Există destule tipuri de pariuri de evitat. Chiar dacă nu te-ai gândit la acest lucru, o știi cumva. Unele pariuri sunt mai puțin interesante decât altele. Unele pariuri au șanse reduse încă de când sunt listate de către operatori. Altele presupun evenimente interdependente. Unele tipuri de pariuri nu sunt oferite cu regularitate iar cotele lor variază substanțial dacă faci comparații statistice.

Majoritatea pariorilor evită anumite piețe, anumite pariuri. Care sunt motivele lor?

Nu spun că sunt tipuri de pariuri bune și tipuri de pariuri rele. Spun că unele piețe/tipuri sunt mult mai slabe decât altele. Acest lucru este validat și de sumele mizate. De-a lungul timpului am observat că unele pariuri nu au nicio valore pentru mine. Din discuțiile purtate cu alți pariori a reieșit că fiecare are mari reticențe față de anumite alegeri.

Pe de altă parte, casele de pariuri oferă tot mai multe opțiuni. Unele pot reprezenta solicitări ale pariorilor, altele pot fi piețe care se validează în timp. Dar sunt și pariuri care te plictisesc efectiv și cărora nu le acorzi importanță. Concurența între operatori este acerbă și fiecare încearcă să vină cu oferte cât mai atractive. Iată doar unul dintre motivele pentru care apar pariuri neobișnuite și, pentru mine, total neatractive.

5 tipuri de pariuri pe care le evit

 1. PRIMUL MARCATOR – FIRST GOALSCORER

Un pariu pe care l-am evitat dintotdeauna. Nici măcar nu pot considera că îmi oferă indicații clare cu privire la jucătorii care vor fi prezenți în teren. De obicei, echipele de start sunt cunoscute cu foarte puțin timp înaintea începerii partidei.

Pentru cei care insistă să parieze așa ceva, ar trebui să aștepte și să mizez atunci când echipele de start au fost confirmate. Adică cu o oră înainte de startul jocului. Chiar și atunci, ai la dispoziție cotele făcute (poate) cu câteva zile înainte de meci. Iar în cazul primului marcator, cotele sunt făcute parcă împotriva pariorilor.

Cum anticipezi cine va fi primul jucător care va marca? Care sunt factorii de care trebuie să ții cont? Anumiți jucători, cum ar fi golgheterii fiecărei echipe, au șansele cele mai mari dar, este imposibil să alegi rezonabil un prim marcator. Și nu este vorba de încredere ci despre economia partidei de fotbal. Golul este urmărit de către fecare echipă și este rezultatul ei. Chiar dacă cel care marchează are contribuția decisivă.

Primul marcator la Barcelona – Valencia Feb/2019 5 tipuri de pariuri pe care le evit de fiecare dată

Sunt echipe care joacă foarte mult pe un jucător (Messi, Ronaldo, Neymar, Icardi), pentru ca acesta să marcheze oricând este posibil. Aici intervine strategia fiecărei echipe și dependența față de o ”vedetă”.

Primul marcator – un pariu mult mai nesigur decât arată cotele

Ia în considerare câte moduri există pentru ca o echipă să înscrie un prim gol, Apoi vezi jucătorii care au marcat primii. Acasă – deplasare – minute – scor final – importanța partidei. Nu există nici măcar anumite tendințe. De ce? Pentru că este nerelevant marcatorul primului gol.

Ce posibilități ai la acest tip de pariu? Să alegi echipe aflate la jumătatea clasamentului, să alegi dintre jucătorii ofensivi și să aștepți. Marele dezavantaj este că orice gol marcat de alt jucător te face să pierzi pariul. Cel mai bine este să ignori această piață cu totul.

 1. ULTIMUL MARCATOR – LAST GOALSCORER

Multe dintre regulile de la primul marcator se aplică și aici. Totuși, acest pariu este diferit. Intervin schimbările, golurile marcate pe final de meci, tempo diferit.

Aici, formula de start nu este atât de importantă, deoarece echipele vor fi diferite în final, din cauza înlocuirilor. Acest lucru face ca pariul să fie și mai greu de controlat. Cum știi pe cine va trimite antrenorul în teren? Cât de bine poți aprecia jucătorii care vor fi schimbați?

Dacă totuși vrei să pui pe așa ceva, ia în considerare apărătorii în primul rând. În cazul ultimului marcator pot fi mai valoroși decât atacanții. Mulți tind să avanseze și să fie prezenți în careul advers la cornere sau lovituri libere. Un fundaș înalt și cu o lovitură bună de cap poate fi o alegere bună.

5 tipuri de pariuri pe care le evit de fiecare dată
Ultimul marcator la Betis – Atletico Madrid Feb/2018 5 tipuri de pariuri pe care le evit de fiecare dată

Atacanții sunt schimbați mai des decât apărătorii. Cotele pe final avantajează apărătorii. Un atacant poate avea @4.00 să marcheze în ultimle 10 minute dar un fundaș poate sări de @35. Iar acest exemplu arată doar diferența valorică a cotelor.

Dacă analizezi doar cotele ai putea crede că este o piață similară cu primul marcator. Eventul să crezi că ai cote bune la dispoziție. Departe de adevăr. Dacă alegi să joci la loterie ai cote ceva mai mari. Și șanse mai ridicate de câștig.

 1. PAUZĂ/FINAL HALF-TIME/FULL-TIME

În cazul acestui tip de pariu, pot spune că am destulă experiență încât să îl abordez cu prudență maximă. Primele două categorii prezentate sunt hazlii și hilare. Pauză/final este însă apreciat de mulți jucători. Chiar sunt destule tehnici și abordări. Am văzut și bilete câștigătoare. Personal, am avut ceva satisfacții, însă nu te gândi la 1/2 sau 2/1 ori variante fanteziste. Din contră, am jucat pe 1/1, mizând pe favorită. Să conducă la pauză și să câștige la final.

Operatorul  îți oferă un pariu complex. De fapt, două pariuri. Dinamica meciului de fotbal te poate poate conduce la rezultate contradictorii. Nu este deloc ușor să prevezi cum se va desfășura fiecare repriză. În plus, ai tendința să cauți cote cât mai mari. Implicit, alegeri riscante și cu o probabilitate redusă a evenimentului de a se produce.

Dar ce presupune asta cu adevărat? Două reprize diferite pe care să le analizezi și pariezi diferit. Rezultatul final însă este singurul care aduce cele 3 puncte. Practic, poți analiza fiecare dintre reprize în parte dar ai de două ori mai mult de studiat. Iar asta nu conferă decât o vagă urmă de încredere. Adaugă și faptul că poți pierde pariul încă de la pauză.

Pauză/final este un pariu de 2 ori mai riscant

Scenariul devine și complicat pentru echipele considerate favorite – o echipă care @1.30 pentru a câștiga un meci poate avea @1.60 pentru pauză-final. Cota pentru pentru scenariul 1/1 este de aproximativ @1.66, X/1 este de multe ori la aproximativ @4.5, în timp ce @28.00 vine pentru 1/2 sau 2/1. Adică una dintre echipe să fie condusă la pauză și să întoarcă meciul la final. Nu sunt deloc cote bune de jucat pe termen lung. Și un calcul matematic simplu (împărțind la 2) arată că suporți cel puțin o pierdere de 30% pe termen lung.

Acest tip de pariu este periculos datorită tentației cotelor. Chiar dacă ai putea alege atent, poți cădea în capcana cotelor mari.

 1. PARIURI LEGATE DE NUMERELE PE TRICOU – FIXED-ODDS SHIRT NUMBERS

Mai întâlnești și pariuri pe care ar trebui să le găsești Bingo sau Lucky 6. Dacă ai destul umor, îl poți trata cu indulgență. Poți să te gândești la toate variantele posibile:

Pariuri pe numerele de tricou pot fi de: “Faceți un pariu pe meciul X și, dacă jucătorul dvs. este eliminat, vă vom rambursa o sumă egală cu numărul de pe tricou”. Adică, la eliminarea numărului 10 primești 10 Lei.

Alt exemplu: ”Pariați pe echipa care va avea cel mai mare număr ca sumă a cifrelor de pe tricourile jucătorilor”. Pot fi numeroase variante în funcție de ceea ce vrea să publiciteze casa de pariuri.

Pur și simplu ridicol. Îți este adusă în atenție o partidă pe care ai ignora-o în mod obișnuit. Astfel de pariuri ignoră complet principiile de bază ale pariurilor de căutare a valorii și analiză a datelor statistice. Despre strategie, informații, urmărirea jocului …nici nu mai poate fi vorba.

Este o loterie – de evitat cu orice preț.

 1. OFERTELE PE  MAI MULTE MECIURI

Acest tip de pariu este undeva între distracție și capcană. De ce să nu aleg eu ce vreau să pariez? De ce să îmi îndrept atenția asupra unor cote umflate la meciuri care nu mă atrag? Este evident că sunt oferte de marketing destinate să atragă pariorii.

Să luăm 6 meciuri din 5 campionate diferite. Toate aceste partide sunt alese de către casa de pariuri. Mai mult decât atât, mai apar și diverse alte cerințe. Pe scurt, un bilet făcut în condițiile dictate de către agenția de pariuri. Nu este nimic rău în acest lucru, însă șansele mele reale de a obține profit din așa ceva sunt infime.

Este un bilet cu valoare slabă creat de către casa de pariuri. Și totuși ce atrage? Faptul că vezi anumite pronosticuri și te gândești că au fost alese și de alții? Cote sau pronosticuri apropiate de cele pe care vrei să le joci? Pariuri care prezintă un grad ridicat de încredere? Orice răspuns aș căuta nu oferă un argument solid.

Putem trage concluzii?

Da, sunt câteva concluzii pe care este bine să le ai în vedere:

 • creșterea numărului de pariuri oferit nu înseamnă și valoare mai bună a cotelor.
 • evită pariuri cărora le lipsesc unele caracteristici de bază – nu le găsești în mod constant, nu pot fi acoperite, sunt imposibil de analizat, fac apel la emoțiile tale.
 • prezența valorii este foarte discutabilă însă poți analiza și compara cotele la mai multe case de pariuri. Chiar poți compara cotele pe piețe diferite la aceeași casă de pariuri. Vei avea multe semne de întrebare și vei sesiza diferențe semnificative.
 • un câștig izolat nu atrage de la sine faptul că un tip de pariu prezintă încredere.
 • cele mai importante criterii pe care trebuie să le ai în vedere sunt siguranța ta financiară și specificul pariurilor. Să pariezi în siguranță și să te distrezi sunt principii de bază ale pariurilor sportive. Ai grijă de siguranța ta și alege să mizezi pe acele pariuri care îți prezintă încredere.
5 tipuri de pariuri pe care le evit de fiecare dată
 • unele tipuri de pariuri sunt oferite pentru adrenalină. Altele pentru a-ți distrage atenția. Iar unele, pur și simplu sunt împotriva princiilor de pariere.

STAI! Citeste si despre

Vremea la un meci de fotbal și care sunt cele mai bune pariuri în funcție de condițiile atmosferice (2019)

Vremea la un meci de fotbal este un factor destul de important și care se …

Cât timp îți ia să analizezi un meci de fotbal în 7 pași la miză fixă (2019)

Când analizezi un meci de fotbal, de cele mai multe ori nu te gândești cât timp …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *