duminică , 21 iulie 2019
Home / Articole populare / Pariuri complexe: ce trebuie să știi despre ele și 5 ponturi ca să câștigi

Pariuri complexe: ce trebuie să știi despre ele și 5 ponturi ca să câștigi

Pariuri complexe pot fi considerate acele pariuri care oferă două sau mai multe piețe ale unui meci într-una singură. O singură cotă, o singură validare (câștigător sau necâștigător) chiar dacă este vorba despre două pariuri distincte.

Sunt mai multe feluri de pariuri complexe și le-ai întâlnit, cu siguranță. Fiecare dintre ele are particularitățile lui, câteva se întâlnesc la majoritatea caselor de pariuri, însă altele se găsesc mai rar.

Aceste pariuri câștigă din ce în ce mai mult la capitolul popularitate. Tot mai mulți pariori corelează timpul alocat studiului unei partide cu valoarea cotei. Cu cât prinzi o cotă mai mare, cu atât satisfacția intelectuală este mai mare.

Să dai cash-out sau să aștepți? – riscuri, sfaturi și idei

Nu studiezi 2 ore pentru a miza 2 Lei. Timpul înseamnă bani!

pariuri complexe

Dacă însă mizezi 300 Lei, vei cerceta mult mai multe aspecte ale unui joc. Un fapt cunoscut și firesc care satisface nevoia de recunoaștere a priceperii și atestă cunoștințele parioristice și sportive.

Echipa care marchează mai mult, câștigă partida. Este unul dintre adevărurile axiomatice cunoscut de către toți pariorii. Această propoziție ascunde implicit 2 pariuri: câștigarea partidei și mai multe goluri. Cumva sintetizează pariurile complexe și arată faptul că poți face alegeri multiple.

Filozofia pariurilor complexe este simplă: cote mai mari, tentații ridicate. Cu cât crește cota, cu atât scade probabilitatea de a câștiga. Casele de pariuri oferă ”produse” cât mai tentante pentru jucători. Cu atenție și răbdare însă reușești să profiți și să găsești valoare în aceste pariuri.

Care sunt pariurile complexe

O trecere în revistă a acestor pariuri, fără pretenția de a le clasifica sau a stabili ierarhii. Este bine de știut însă faptul că ar trebui să fii perfect familiarizat cu pariurile simple.

Să luăm exemplu un meci din Premier League: Liverpool – Manchester City. Am ales Sportingbet pentru pariurile ușor de înțeles.

Tot ce trebui să știi despre Premier League, cel mai tare campionat din lume

Primul pariu complex îl găsești destul de ușor în partea superioară a ofertei pentru meci: Rezultatul meciului şi ambele echipe înscriu

La acest pariu sunt combinate cele mai cunoscute piețe. Cele mai populare două pariuri într-unul singur. O analiză atentă îți arată faptul că meciul este dificil dar predispus la un număr mai mare de goluri. Valoarea ofensivă ridicată a ambelor formații, ne indică rapid faptul că GG este un pariu atractiv.

Când pariem “Ambele echipe marchează” | Tipuri de pariuri

În privința rezultatului final, aici apar dubiile și realizezi că este deschis. Este momentul în care pariul devine dificil.

La Fortuna găsești același tip de pariu complex însă în aceeași rubrică. Acest lucru te ajută la o privire de ansamblu mai rapidă și la calculul comparativ al cotelor.

– cât de ușor devii familiar cu pariurile complexe

Foarte simplu, cu majoritatea pariurilor ești deja obișnuit. Nu este nimic nou, iar combinare a două (sau mai multe) pariuri în unul singur este deja un lucru obișnuit.

Cunoașterea unui tip de pariu presupune mai multe aspecte ce țin de la apariția și listarea pariului până la valoarea cotei și variația cotei.

Dacă piețele simple sunt mai sensibile și mai ușor influențabile, la pariurile complexe piața este ajustată de operator. Oricum, marja casei este mai mare și operatorul poate jongla mai ușor la aceste cote.

Spre deosebire de cotele la 1, X, 2 sau peste/sub număr de goluri, pariurile complexe nu sunt listate și monitorizate în mod constant.

– câte tipuri de pariuri complexe întâlnești

Pe zi ce trece mai multe. Casele de pariuri își diversifică oferta în mod constant, iar pariorii găsesc din ce în ce mai multe pariuri complexe și derivate.

Sunt mai multe tipuri, cele mai cunoscute și întâlnite fiind:

 • rezultat final și număr de goluri ex. 1&1+, 2&3+, X&peste 2.5
 • rezultat final și goluri de ambele părți ex. 1&GG, 2&GG
 • rezultat final șansă dublă și număr de goluri ex. 1X&3+, X2&peste1.5
 • cursul jocului ex. o echipă marchează prima și câștigă, gazdele marcează primele sî meciul se termină egal

– notații, coduri, derivate

Poți întâlni diverse notații și conduri, în funcție de fiecare casă de pariuri. Fie că este vorba de Superbet, Get’s Bet, Winner ori alte case de pariuri sunt două modalități mari de a clasifica:

 • notații/coduri
 • explicit

– unde găsești pariurile complexe

Toate casele de pariuri au în ofertă pariuri complexe, însă numărul acestora diferă substanțial.

Nu este simplu să oferi pariuri complexe iar traderii au mai mult de muncă. În ciuda faptului că operatorii scad marjele, variația cotelor poate influența substanțial o piață. Iar când vine vorba despre un pariu combinat este cu atât mai interesant.

Pariorii pot găsi valoare mai repede și o pot specula.

– publicitatea agresivă

Unele studii făcute în timpul Cupei Mondiale au constatat că publicitatea influențează în mod decisiv pariorii nehotărâți. În acest caz este vorba despre pariurile care oferă șanse probabile jucătorilor care vor înscrie primul gol, echipele favorite să câștige la scoruri mai mari sau ambele.

Un pariu de genul “Thomas Müller să înscrie primul și Germania să câștige cu 3-1”, pare foarte probabil la o primă vedere. Dacă te și gândești la acel meci și vezi cota publicată de către casa de pariuri care @100.00, poți acționa impulsiv.

Când analizezi compoziția pariului și vezi că orice alt marcator îl face necâștigător, lucrurile se schimbă. Totuși, mirajul cotei este mare și te poți gândi la o mică sumă.

Studiile privind comportamentul pariorilor au indicat faptul că aceștia devin mai optimiști cu cât complexitatea pariurilor crește.

Dr. Newall, de la Școala de Management Stirling, a declarat: “Pariurile live-tv cu cote în direct, care promovează pariurile complexe, în timpul evenimentelor sportive, devin din ce în ce mai căutate în Marea Britanie.

Aceste tipuri de pariuri sunt atractive pentru jucători datorită câștigului potențial ridicat

“Aceste tipuri de pariuri sunt atractive pentru jucători datorită câștigului potențial ridicat: totuși, datorită numărului mare de rezultate potențiale, acestea sunt foarte dificil de cuantificat și prognozat rațional și, prin urmare, duc la pierderi medii semnificative”.

Mai mult de 500 de milioane de lire sterline au fost cheltuite pentru publicitate începând din 2012, cu venituri publice anuale estimate la peste 13 miliarde lire sterline.

Dr. Newall a adaugat: “Se pare că fanii fotbalului rareori sunt capabili să raționalizeze probabilitatea unor câștiguri pentru evenimentele complexe care domină acum publicitatea pariurilor sportive în Marea Britanie. Toată lumea, de la fanii fotbalului, până la jucătorii începători, se străduiesc să estimeze rezultatul pariurilor live și pot subestima costul acestor pariuri “.

Psihologia pariorului de succes pe fotbal

Adrian Parkinson de la Campania pentru jocuri de noroc mai echitabile, a declarat: “Industria de pariuri a dezvoltat de ceva timp aceste tipuri de pariuri cu un accent deosebit pe atragerea tinerilor.

“Ele creează iluzia unei câștiguri ușoare, bazate pe ceva la care consumatorul se simte bine informat, dar realitatea legată de aceste structuri complexe de pariuri arată că șansele de a câștiga sunt neglijabile. Este vorba despre manipularea consumatorilor și este momentul în care casa de pariuri arată că este foarte bine informată cu privire la valoarea reală a acestor pariuri. “

Ce impact are un gol marcat și ce trebuie să faci atunci când pariezi

Totuși, studiile de mai sus ignoră câteva aspecte semnificative:

 • pariurile complexe sunt cerute de piață, altfel nu ar fi rentabile pentru operatori;
 • jucătorii caută, în primul rând, să se distreze și să găsească oportunități, nicidecum să parieze în lipsa informațiilor;
 • segmentul de pariori care se informează doar dintr-o singură sursă și apoi mizează live este mic;
 • în Marea Britanie există o cultură parioristică iar caracteristicile pieței nu pot fi extinse.
 • pariorii atenți pot găsi diferențe de valoare și cote bune de jucat, chiar obținând avantaj.

– avantaje și dezavantaje atunci când utilizezi astfel de pariuri

În primul rând este vorba despre combinarea a două pariuri distincte într-unul singur. Nu poți pune pe un bilet și peste 2.5 goluri și GG decât dacă ai un pariu complex.

Indiscutabil că obții o cotă comparativă mai mare, superioară fiecărui pariu simplu. Dacă faci bilete în mod constant, știi acest lucru și este important pentru diferite oferte de care beneficiezi.

Cât este de importantă intuiția pentru un parior

Timpul pe care îl petreci studiind un eveniment se reflectă mai bine în alegerea făcută. Dacă iei în calcul să pariezi la Arsenal – Leicester 1 & peste 3.5 goluri atunci studiezi cumva separat victoria și piața de goluri. Timpul pe care îl petreci analizând este mai mare. Dacă petreci 40 de minute și ai o miză de 10 Lei, este posibil ca timpul tău să nu merite efortul pentru cota @1.80. Dar pentru cota @4.60, s-ar putea să merite. Voi detalia aceste aspecte în continuare.

Pariuri complexe la Baumbet

Ca și dezavantaje, acestea sunt evidente când pariezi single. Cotele compuse și adunate sunt mai mari. Însă poate ca rezultatul final să fie nefast.

Pariurile complexe sunt mai dificil de contrat și nu au opțiuni de cashout. Te poate scoate o parte și atunci nu mai ai ce face. La fel de bine, o parte poate fi câștigătoare iar alta completată cu un pariu acoperitor.

Dacă ai un bilet format doar din mai multe pariuri complexe, este imposibil să faci cashout după câteva meciuri bune. În schimb, poți contra, poți juca pariuri opuse și să te acoperi în acest fel.

Motive să folosești pariuri complexe

Cote mai mari

Comparația de cote: dacă pui două pariuri simple, acestea pot fi contrare. Câștigul poate fi mai mic datorită mizei dublate.

Dacă pui un singur pariu, analizezi partida o singură dată. Ai avantajul unei analize atente și pertinente.

Printr-un pariu complex obții o cotă mai mare, însă nu exagera căutând doar un potențial câștig.

Lipsa evenimentelor într-o zi

În unele zile, oferta sportivă este redusă și poate vrei să pariezi. Acest motiv nu este neapărat benefic. Mai degrabă să îl tratezi cu reticență și să fii atent.

Sunt unele zile când găsești foarte puține evenimente de pariat la care te pricepi. Teoria spune că ar trebui să eviți acele zile. Dar la teorie, oricine te poate învăța.

Dacă găsești un meci sau două bune de pariat și nu sunt destule evenimente, ai tendința să crești cota. Este o tendință reală și care poate fi înțeleasă.

În acest caz, recomand să alegi o cotă suficient de mare și o miză mică, în consecință.

Posibilitatea de a face profit mai rapid

Aici intervine tehnica (strategia) pe care o utilizezi, capaciatea de a alege și consistența. Dacă ești obișnuit să pui mai multe bilete și să încerci diverse sisteme și combinații la pariuri, atunci obții cote mai mari cu mai puține evenimente. Cel puțin aparent.

Pariuri sistem | Permutări, Aranjamente, Combinări la casele de pariuri

Evident și faptul că unele echipe au posibilități ofensive mari. Tendința de a marca peste 2 goluri meci de meci este evidentă. Câștigă + peste 1.5 goluri, câștigă și peste 2.5 goluri devin astfel opțiuni normale.

Mai multe opțiuni, mai puține pariuri

Pariind complex și constant, apare o anumită disciplină foarte utilă pentru oricine. Mult mai ușor cunoști unele echipe și particularitățile lor de joc. Mai mult decât atât, le și urmărești în detaliu și ai o evidență clară a pariurilor puse.

De fapt, poți dubla chiar numărul de pariuri. Dacă alegerile tale sunt multiple, poți ajunge la cote amețitoare prin alegerile făcute.

În cazul opțiunilor de cote mărite, operatorii de pariuri oferă chiar unele cote valoroase, mai mari decât cele listate.

Încerci și altceva, care se poate dovedi profitabil

Sunt anumite momente când simți efectiv o anumită limitare calitativă. Oboseala, stresul, lipsa de atenție ori inspirație, pot conduce la perioade în care să nu obții câștiguri așteptate.

Atunci încerci și altceva până revii la o stare normală. Pe lângă faptul că trebuie să reduci mizele pariurilor tale, cauți și alte tehnici de pariere. Unele se pot dovedi viabile.

Promoții, beneficii sau alte avantaje oferite de către casele de pariuri

În cazul acestor pariuri, operatorii promovează anumite evenimente. Astfel poți obține cote mărite sau freebet-uri ori alte avantaje. Casele de pariuri au oferte constante prin care promovează pariurile complexe: fie că este vorba de meciuri internaționale sau partide importante din anumite campionate, găsești destule variante.

Un tip de pariu complex de week-end este cel în care sunt oferite mai multe favorite la victorie. De exemplu, Ajax + Manchester City + Juventus + Lyon toate să câștige. Indiferent că echipele joacă în deplasare ori pe teren propriu.

5 ponturi ca să câștigi folosind pariuri complexe

Folosește doar acele pariuri pe care le stăpânești și pe care le găsești constant la casele de pariuri la care joci

Dacă joci 1,X, 2 și sub/peste număr de goluri în mod constant, nu este cazul să treci pe cornere doar pentru cote. Dacă joci GG în mod obișnuit, poți combina acest pariu cu sub/peste, victorie sau egal în funcție de analiza partidei.

Un pariu ca și eveniment poate avea 2 părți: pro (back) și contra (lay). Partea în care pariezi efectiv, în care iei o cotă, și partea în care pui contră, în care te acoperi. Deși ajungem în partea de trading sau la aspecte ce țin de cash-out, cunoașterea unui tip de pariu presupune mai mult decât să apeși pe buton ori să notezi un cod.

Compară cotele și fă corelații între ele

În cazul pariurilor complexe întâlnești 2 pariuri într-unul singur. Dacă iei cele două pariuri separat, poți avea cote mai mari, în ansamblu.

Totuși, piețele simple sunt mai ușor afectate de modificări. Evoluția cotelor este mult mai dinamică decât la pariurile complexe.

BAUMBET: nu juca la această casă de pariuri în 2018 până nu citeşti aici

Dacă observi scăderi drastice ale cotei pe un anumit semn, înseamnă că ceva se produce la acel meci. Ori se pariază masiv, ori există anumite informații legate de jucători sau evoluția unei echipe, ori piața reacționează la alți factori. Operatorii pot modifica unele cote cu ușurință, altele însă pot fi trecute cu vederea.

Urmărește pariurile puse și asigură-te că nu pierzi

Este vorba de a paria în contră, de a asigura pariurile atunci când poți obține un câștiga.

Luând exemplul unui pariu gen: rezultat meci + marcator la Juventus – Bayern Munchen (joc în grupele Champions League), poți observa oferta:

Dacă Ronaldo marchează, poți acoperi pariul cu X2. Dacă Lukaku marchează, poți acoperi pariul cu 1. Asta în cazul în care ai considerat pariurile de mai sus. Fiind vorba de cote mărite, pariurile contra îți aduc profit și nu ar trebui să eziți.

Consistența: urmărește modelul pariurilor și statisticile

Multe astfel de pariuri se repetă ritmic, iar cotele sunt suficient de mari încât să îți asigure profit și după câteva pariuri pierdute.

Există numeroase baze de date statistice și care îți oferă cam orice despre un meci. Totul este să aplici aceste modele pe o perioadă mai lungă de timp: un an sau chiar doi, două ediții diferite de campionat, etc.

Indiferent dacă un pariu este câștigător sau pierzător, se impune post analiza acestuia. Posesia, șuturile spre poartă, catonașele, golurile marcate și tot ce îți poate întregi imaginea unui pariu.

Șansă dublă și număr de goluri la Baumbet. O piață EXTREM DE ATRACTIVĂ

Utilizează un model sau două și stabilește anumite limite

La ce se referă modelul de pariere? Este vorba despre un anumit tip de pariu pe care să îl utilizezi în mod constant. Trecând la un model care se apropie de unul matematic, va trebui să renunți la unele variabile și să aplici altele. Poți reduce timpul de studiu dar mărești intervalul de pariere. Practic, răbdarea este cea de care ai nevoie cel mai mult alături de disciplină.

Ce îți trebuie pentru a fi parior profesionist?

Sunt destule modele, majoritatea presupun un tip de pariu complex aplicat la nivelul anumitor echipe (sau campionate). Spre exemplu, sunt campionate pretabile la X pauză, competiții în care se înscrie mai greu în prima repriză. Dacă însă apelezi la un pariu complex X/X (pauză/final), poți obține profit cu doar 2 pariuri câștigătoare din 10.

Concluzii pariuri complexe

Dacă iei în considerare toate cele spuse mai sus și le analizezi cu atenție, vei vedea că pariurile complexe merită utilizate.

Distracția e dublă, la fel și riscul, dar câștigul poate fi pe măsură! Doar dacă iei în considerare cei trei factori: distracție, risc și câștig, observi că sunt mai mari decât în cazul pariurilor simple.

Asta înseamnă că miza poate fi mică sau foarte mică. Distracția e  asigurată de adrenalina cotelor iar o strategie adecvată te poate ajuta să obții câștiguri constante.

Strategii pariuri – Cum câștigăm când mizăm pe X (egal)

Orice considerații privind riscurile sunt acoperite de strategie. Lipsa ei duce la pariuri haotice și inconsistente. Chiar dacă obții un câștig, acesta nu este susținut și nu are decât un caracter sporadic. Nici nu vei putea câștiga fiecare pariu pus, însă nu vei fi un donator constant.

Analiza, informarea constantă, studiul și răbdarea au un cuvânt greu de spus și sunt cheia plusurilor tale.

STAI! Citeste si despre

Rusalii 2019

Programul agențiilor de pariuri de Rusalii 2019

Programul agențiilor de pariuri de Rusalii 2019, pentru ca acesta ne interesează, este un program …

GG3+ la Baumbet, un pariu foarte căutat

GG3+ la Baumbet, un pariu foarte căutat

GG3+ la Baumbet reprezintă acel tip de pariu în care ambele echipe înscriu iar una …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *