miercuri , 23 mai 2018
Home / Strategii Pariuri / Freebet – ce este și cât valorează de fapt un pariu gratuit

Freebet – ce este și cât valorează de fapt un pariu gratuit

Pariu gratuit sau Freebet este un cuvânt care începe să fie din ce în ce mai ultilizat de către pariorii români.

Dar și casele de pariuri licențiate se folosesc de acest tip de pariu (iată lista ONJN și la care poți paria legal).

Pentru mulți pariori, alegerea casei de pariuri la care joacă este o decizie bazată nu atât pe valoarea și marja cotelor cât pe bonusurile și ofertele promoționale pe care le oferă.

Da, bousurile și promoțiile au un rol hotărâtor în alegerea unei case de pariuri.

Ce este un Freebet, cât valorează și cum îl obții?

Dacă stai și te gândești bine, și la cumpărături ești puternic influențat de către ofertele promovate și pe care comerciantul ți le pune la dispoziție.

La fel și atunci când pariezi, ofertele și promoțiile sunt cele care te influențează puternic.

Mai ales când vine vorba de un pariu gratuit, atracția devine și mai mare.

 

Ce este Freebet (Pariul gratuit)?

 • Freebet este acel pariu pe care cineva îl pune fără a miza banii proprii.
 • Pariurile gratis (freebets) sunt oferite de către casele de pariuri pentru a atrage noi clienți sau a răsplăti pe cei vechi care îndeplinesc anumite criterii.
 • Pariurile gratis (Freebets) sunt un instrument de marketing des utilizat de către casele de pariuri.
 • Acestea sunt pariuri fără niciun risc (legat de miză) pentru parior și care îți permit să mizezi o anumită sumă oferită de către operatorul de pariuri.
 • Un pariu gratuit te atrage și te încântă, mai ales dacă te gândești că poți câștiga cu el.

 

De ce casele de pariuri oferă Freebet-uri?

Freebet-ul nu este nici pe departe un gest de bunăvoință din partea casei de pariuri, nici un gest de curtoazie.

Este una dintre cele mai bune tehnici de marketing pentru a obține noi clienți sau a-i fideliza pe cei deja existenți.

Un freebet – pariu gratuit – este sinonim cu:

 • un pariu fără risc
 • un pariu gratis de o anumită sumă
Un Freebet are de îndeplinit anumite condiții de rulaj la fel ca orice bonus pe care îl primești

De fiecare dată când primești sau când accesezi un pariu gratuit (pariu gratis), vei avea de îndeplinit anumite condiții de pariere, de rulaj, de exemplu:

 • un freebet are o anumită valabilitate – câteva zile în general – după care nu mai este disponibil dacă nu a fost utilizat. Trebuie să verifici cu atenție termenii în care acest freebet îți este oferit
 • trebuie să pariezi bonusul primit de 3, 5, 7 ori, x3 , x 5, x 7 – în funcție de termenii și condițiile specifice
 • pentru a retrage, să zicem, 200 RON de la banii bonus va trebui să pariezi 200 RON x 5 (dacă este x5) = 1500 RON. Se iau în calcul pariurile care sunt plasate sau finalizate, depinde de fiecare operator
 • numai pariurile cu cote de cel puțin @1.5 (sau orice cotă cerută de operator) care sunt plasate în perioada de valabilitate a bonusului se califică pentru completarea cerințelor de rulare
 • păstrezi doar câștigurile, nu și miza

Cel mai întâlnit tip de freebet este cel ”fără risc” (no risk freebet). Oarecum contradictorie această abordare, pentru că nu prea există fără risc.

Ca să te califici pentru acest tip de ofertă, trebuie să fii client nou, să nu mai fi avut cont la acea casă de pariuri și, în principiu, să pierzi primul pariu pus.

Cum funcționează? Trebuie să îți deschizi cont, să pariezi o anumită sumă de bani, să pierzi primul pariu și vei primi un freebet, în valoare de 100% sau 50% din cât ai mizat la primul pariu. Pot fi și excepții în care să primești un freebet după ce îți deschizi contul (de exemplu la Get’s Bet). Cea mai cunoscută dintre casele de pariuri online care practică acest sistem este Fortuna.

Așadar, motivele pentru care casele de pariuri oferă freebeturi jucătorilor sunt următoarele:

 • pentru câștiga noi clienți, pentru a atrage noi pariori;
 • pentru a răsplăti consistența și fidelitatea unor clienți;
 • pentru a determina depuneri mai mari
 • pentru a determina pariorii să mizeze pe anumite meciuri sau evenimente
 • pentru a face pariorii să încerce un produs nou sau o secțiune nou lansată

Ce este cât valorează de fapt un pariu gratuit

Sunt mai multe oferte și promoții cu care jonglează casele de pariuri, iar freebet-ul se află printre ele. Așa putea spune că este chiar una dintre cele mai uzitate oferte promoționale.

Ce fel de oferte la pariuri vei găsi la operatorii licențiati:

 • Bonusuri la prima depunere, bonusuri de bun venit (la cele mai multe case de pariuri: Sportingbet,  Baumbet, Netbet, Betfair, Get’s Bet, Winmasters, Maxbet, Gameworld)
 • Pariuri gratis (Freebets) (Netbet, Sportingbet, Betstars)
 • Bonusuri fără depozit (sume de bani pe care le primești doar pentru autentificarea contului: Maxbet, Gameworld
 • Pariuri fără risc gen Cash Back (Unibet, Fortuna, Superbet)
 • Returnări de miză speciale – pentru diferite evenimente (Netbet, Sportingbet, Betfair, Fortuna, Maxbet)

Acestea sunt specifice caselor de pariuri online, care oferă, bineînțeles, și alte bonusuri și promoții preluate din offline. Vezi casele de pariuri care sunt prezente atât online cât și offline (Superbet, Fortuna, Get’s Bet, Baumbet, Stanleybet)

Pariu gratuit

Cotele mărite și impactul acestora

Multe dintre casele de pariuri prezente pe piața românească offline și online oferă așa numite cote mărite (plus, extra, super-extra, etc.) în cazul cărora își reduc marja aplicată.

De fapt, în cazul acestor cote mărite, casele de pariuri nu pierd. Doar își reduc procentul pe care îl câștigă la fiecare pariu (uneori până la 0% cum face Betano cu marja zero la anumite meciuri pe 1×2).

Fără îndoială că obții cote mărite la acele meciuri. De exemplu, în timp ce media cotelor pe piață poate fi la @1.85, vei găsi acel pariu la cota @1.90, deoarece casa de pariuri în cauză și-a redus semnificativ marja.

Citește totul despre marja la casele de pariuri – cum să o folosești în avantajul tău!

Pentru un parior cotele mărite sunt importante, pentru un parior experimentant marja mică este decisivă. Pe piața românească sunt case de pariuri care oferă cote de până la @1.92 cu @1.92, există însă și operatori (nelicențiați) care oferă cote de @1.98 cu @1.98, deci procentul de reducție a cotelor este foarte mic.

Există o tehnică de marketing pe care o utilizează unele case de pariuri care îți oferă freebeturi atunci când pariezi pe aceste cote mărite, ori când se înscrie un anumit număr de goluri, ori când pariezi pe un anumit semn.

De exmplu, Betstars oferă chiar 2 freebeturi noilor clienți:

Dacă plasezi primul tău pariu de $/£/€10 la cote de minimum 2,0 (plată de 1 la 1) pe ORICE sport sau opţiune de pariere şi casa de pariuri Betstars îți dă 2 pariuri gratuite de $/£/€10, pe care le poți utiliza pe orice sport. (Pariurile gratuite sunt depus în cont în maximum 48 de ore.)

Este un caz bun, în care freebeturile nu sunt condiționate de pariuri, nu trebuie să pierzi sau să câștigi pentru a beneficia de pariurile gratuite. Și, până la urmă, sunt mai mult decât suficiente pentru a testa această casă de pariuri care face parte din familia cunoscutei platforme de poker, Pokerstars.

Cash-out și Asigurări Acca

Este vorba despre posibilitatea de a-ți asigura un anumit câștig sau de a primi o parte din miză în cazul în care pierzi un meci pe un bilet.

Diferită de pariul șansă asigurarea acca are în vedere 3, 4 sau 5 meciuri, iar dacă pierzi doar un singur pariu, primești o parte din miză. Ai ghicit, poate fi și sub formă de Freebet.

Să zicem că ai un bilet compus din cinci cote: @1.90, @1.47, @1.74, @2.39 și @1.80. @1.74 nu iese, biletul este necâștigător, însă poți primi o mică sumă înapoi.

De exemplu, la Get’s Bet:

În fiecare zi în care te logezi în contul tău, Get’s Bet îți oferă un pariu Șansă 5. (Limitat la un bonus pe zi).

Ce trebuie să faci pentru a primi pariul gratuit:

 • Să plasezi pariuri combo cu un număr minim de 5 selecții, cotă minimă de 1.35 pentru fiecare selecție.
 • Să plasezi pariuri eligibile cu miza totală de cel puțin 20.00 de lei
 • Să pierzi exact 1 selecție din pariul tău pentru a te califica la pariul gratuit
 • Combo-ul trebuie să conțină evenimente prematch, cele Live nu sunt eligibile pentru această promoție din orice sport disponibil în ofertă
 • Pariul Gratuit va fi egal cu 100% din miza totală, până la 200 de lei
 • Pentru a folosi Pariul Gratuit ai la dispoziție 48 de ore de la primirea acestuia
 • Pariul Gratuit NU se acordă dacă unul dintre meciuri primește cotă 1 și nu se mai respectă condiția de minim 4 evenimente câștigătoare (fără cota 1).

Un alt exemplu vine de la Winmasters, operator de pariuri la care asigurarea combo/acca este mai mult decât profitabilă pentru un parior:

– Plasează un pariu combo cu minim 5 selecții (miză minimă 20 RON, cotă min per selecție 1.25)

– Dacă pariul are o singură selecție pierdută , te rugăm să ne trimiți un email la support@winmasters.ro, cu subiectul. Asigurare pariu combo și adaugă în textul mailului Id- ul (urile) pariului (pariurilor) pierdute și noi iți returnăm 100% din miza până la 50 RON sub formă de pariu gratuit! (Ex. Pentru o miza de 27 RON vom returna 27 RON sub forma de pariu gratuit)

*Pariurile pe marketurile handicap, precum și pariurile de tip sistem nu se califică la promoție! Dacă un bilet conține o singură selecție plasată pe un market de tip handicap(inclusiv miza returnată la egal ) atunci pariul este exclus de la promoție!

Atenție asigurările de gen acca nu sunt sinonime cu bonusul pariu șansă pe care îl întâlnești la agențiile stradale și la unele case de pariuri online.

Pariu sansă la Baumbet – Nu este Pariu Gratis (Freebet)

Cum să pariezi un Freebet

Atunci când ai un cont un pariu gratis ești tentat să pariezi diferit. Să cauți mai multe meciuri pentru biletul zilei, să încerci cote mai mari, să testezi și alte modalități de joc.

Citește totul despre biletul zilei

Pe acest lucru mizează și casele de pariuri care se așteaptă să pariezi acel pariu gratuit imediat.

Oricum, acesta are o durată de valabilitate destul de mică, așa că va trebui să fii pe fază.

Netbet este una dintre casele de pariuri care ofertă foarte multe freebeturi clienților săi. Deși există și freebeturi oferite fără condiții speciale, multe sunt de genul:

La NetBet primești 3 X 50 RON FREEBETURI garantat dacă alegi să pariezi pe ATP Monte Carlo. Și nu uita că toate partidele pot fi urmărite LIVE la NetBet TV!

Adică, dacă pui 10 pariuri pe meciuri dintr-un turneu (cote mai mari sau egale cu @1.50 sau @1.60), vei primi 3 Freebeturi pe care le poți utiliza pe același turneu sau pe alte campionate, în funcție de termenii și condițiile specifice.

Când pariezi un freebet, păstrezi doar câștigurile

Cum vine asta? E foarte simplu, dacă ai primit un Freebet de 50 RON și vrei să îl pariezi pe o cotă de @2.30, vei putea câștiga 50 X 2.30 – 50 = 60.5 RON

Dacă pariezi un freebet pe o cotă de @10.20, poți câștiga Freebetul X 10.20 – Freebetul

Mai multe despre bonusuri și alte oferte promoționale

Pe piața noastră sunt mai multe case de pariuri care oferă Freebeturi, unele fiind mai greu, altele mai ușor de obținut.

Depinde doar de abilitățile tale la pariuri și de modul în care abordezi aceste oferte promoționale.

Unele case de pariuri oferă freebeturi fără cerințe speciale, doar cu condițiie de pariere. Netbet este una dintre casele care oferă cele mai bune freebeturi.

Trebuie doar să îți accesezi contul și să pariezi freebetul primit (de obicei pe cote cel puțin egale cu @2.00).

Care sunt casele de pariuri licențiate care ofertă Freebeturi

Netbet

Oferă multe freebeturi și bonusuri pentru evenimente, aproape pentru fiecare competiție importantă, turneu sau campionat.

Sportingbet

Oferta foarte generoasă, o mulțime de meciuri de pe urma cărora poți obține Freebeturi.

Chiar poți obține câte un freebet zilnic până la 200 RON, după următorul tabel:

Pariuri soluționate cu o miză totală de:Premiu
40 RON – 79 RON*Pariu gratuit de 4 RON*
80 RON – 199 RON*Pariu gratuit de 8 RON*
200 RON – 399 RON*Pariu gratuit de 20 RON*
400 RON – 799 RON*Pariu gratuit de 40 RON*
800 RON – 1999 RON*Pariu gratuit de 80 RON*
2000 RON* sau mai multPariu gratuit de 200 RON*

Freebeturile sunt creditate clienților automat la finalul fiecărei runde zilnice.

Fortuna

Din când în când, această casă de pariuri oferă anumite bonusuri și freebeturi.

Gameworld

Poate cele mai consistente pariuri gratis, sub forma unor oferte ca cea de mai jos:

Depune și pariază minim 100 Lei pe meciul Real Madrid – Athletic Bilbao (bani reali – pariu simplu – pre meci – cota >= 1.80) și vei primi un Pariu Gratuit de până la 100 Lei.

Betfair

Din când în când, această casă de pariuri oferă anumite bonusuri și freebeturi, însă nu se poate vorbi de o ritmicitate.

Betstars

Pe lângă freebet-urile pe care le obții ca și nou client, poți câștiga și alte pariuri gratis în funcție de cât și cum joci la acestă casă de pariuri.

Summary
Review Date
Reviewed Item
freebet - pariu gratuit
Author Rating
51star1star1star1star1star

STAI! Citeste si despre

Marja cotelor la casele de pariuri – cum să o folosești în avantajul tău!

Marja cotelor la casele de pariuri este la fel ca adaosul comercial în economie. Casele …

Money management și cele 3 strategii principale la pariuri

Money management: este considerat procesul prin care îți gestionezi sumele pe care le ai disponibile …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *