joi , 21 martie 2019
Home / Strategii Pariuri / Ce îți trebuie pentru a fi parior profesionist?

Ce îți trebuie pentru a fi parior profesionist?

Deși meseria de parior profesionist nu este definită printre meseriile din nomenclatorul românesc. Departe de discuții lipsite de substanță, pro nu înseamnă a pune bilete pe Facebook sau a vinde ponturi. Totuși, orice activitate ce ține de acest domeniu, făcută în mod consistent, poate crea condițiile unor venituri stabile în acest domeniu.

De multe ori sensul de ”profesionist” poate fi înlocuit de ”cu profesionalism”, iar, oricâte discuții am avea, totul se poate rezuma la veniturile pe care le obții.

De ce ai deveni parior profesionist? Care sunt motivele care te pot împinge să faci din pariat o activitate zilnică? În teorie și în filme, imaginea pariorului profesionist este una învăluită de o aură de mister. În realitate, foarte mulți pariori vorbesc despre o himeră, fiecare dorindu-și să cunoască un parior profesionist sau să devină unul. Asta, atunci când pariurile devin o activitate responsabilă și profitabilă în același timp.

Adevărul este că această categorie de pariori este ”vânată” de către casele de pariuri. În termenii și condițiile operatorilor, vei întâlni formulări care prevăd că serviciile de pariere nu sunt oferite pentru pentru pariori profesioniști. Asta deoarece casele de pariuri promovează parierea responsabilă și distracția, nu încurajează activități care să ofere senzația unor câștiguri garantate. Pe de altă parte, nu te poți aștepta ca un operator de pariuri să încurajeze

Ce trebuie să știi pentru a deveni parior profesionist?

Care este diferența între a paria de distracție și a paria pentru a-ți câștiga existența?

Ce ar trebui să ai în vedere atunci când pariezi full-time?

Mai sus regăsești punctele esențiale pe care le-am abordat în discuția noastră pe această temă. Da, au fost ani în care am fost un parior care și-a asigurat existența jucând. Nu a fost însă singura sursă de venit, dar a fost cea mai consistentă.

Pariuri (2-5 pe zi), pariuri live, trading, concursuri de ponturi, analize, bonusuri, 10 – 12 ore zilnic și unele nopți nedormite, o activitate susținută și consistentă din care reușeam să obțin o sumă cuprinsă între 700 și 1500 de Euro/lunar.  Câteodată e mai ușor doar să prezinți fapte decât să dai sfaturi altora.

Trading-ul face parte din arsenalul unui parior profesionist

Cert este faptul că trebuie să înțelegi cam toate aspectele ce țin de această activitate și să o tratezi ca pe o afacere, managementul ținând de capacitatea ta de organizare.

Ce trebuie să știi pentru a deveni parior profesionist?

Dacă majoritatea pariorilor mizează pentru distracție, pentru adrenalină sau pentru se relaxa și a-și verifica cunoștințele sportive, există și o categorie aparte a celor fac din pariuri un mod de viață. Un mod de a-și câștiga existența.

Acest fapt este demonstrat cu prisosință pe toate grupurile de discuții, pe Twitter, pe forumuri de specialitate, pe blogurile caselor de pariuri sau în informările acestora. Dar, să vedem de ce este nevoie.

Orice parior experimentat știe că ai nevoie de timp și de o anumită dedicație pentru a face pasul către o activitate consistentă, pe care să o faci cu profesionalism. În primul rând, ai nevoie de o educație sportivă foarte solidă, în al doilea rând de fondurile necesare pentru a-ți putea construi o independență financiară.

Cunoștințe și bani. Simplu.

Pentru a face pasul de la parior ocazional la parior profesionist ai nevoie de fonduri asiguratoare
  1. DEDICAȚIE PENTRU SPORTURILE PE CARE PARIEZI
  2. FONDURI ASIGURATOARE

Ce înseamnă ”dedicație” în acest caz? Înseamnă a acumula informații pe care să le utilizezi în favoarea ta. Sunt pariori care studiază și știu cu precizie perioadele în care jucătoarele de tenis de top au menstruație. Alți pariori urmăresc cu maximă atenție orice știri legate de culisele echipelor de fotbal, iar alții studiază în detaliu starea vremii la o partidă de fotbal. Alții analizează arbitrii și comportamentul acestora, sau doar al anumitor jucători predispuși la fapte.

Nu doar informațiile sunt importante, ci și felul în care le exploatezi în favoarea ta.

Chiar și atunci când ai acces la informații pe care alții nu le au, chiar utilizând strategii în mod riguros și cu o mare atenție asupra mizei, chiar și așa, tot este un drum lung și care poate lua ani de zile.

Cât este de importantă o miza?

Atunci când pariezi pentru a-ți asigura existența, totul se rezumă la a face bani. Două dintre cheile importante sunt psihologia de parior și  managementul perioadelor dificile. Oricâd de bun și de inspirat ai fi, oricât de bine ai alege și oricât de atent ai paria, poți intra într-o perioadă proastă.

Pot fi zile în care să nu obții profit, chiar săptămâni. Atunci senzația este extrem de incomodă și nu te vei simți prea încrezător în forțele tale.

Ce ai de făcut? Atunci când nu câștigi, încearcă măcar să limitezi pierderile. Acest punct este deosebit de important.

Chiar și cei mai profitabili pariori, cei mai buni tipsteri sau analiști sportivi, plasează destule pariuri necâștigătoare. Totul este să îți adaptezi strategia de moneymanagement și metoda de stabilire a mizei în cel mai adecvat mod posibil.

De fiecare dată când aveam o astfel de perioadă, începeam să acopăr cât mai mult posibil pariurile puse apelând la trading, under/over, uneori chiar făcând bilete de 4-5 meciuri și încercând să le acopăr cât mai bine.

Dacă scazi miza dramatic, poate fi o soluție bună, dar este valabilă doar pe termen scurt. Crescând miza, există riscul să îți epuizezi banca rapid. Din nou, echilibru, căutare de pariuri valoroase. Este momentul în care trebuie să te ferești cât poți, inclusiv la pariuri live, de sporturile sau evenimentele pe care nu le cunoști. Ce nu cunoști, nu are valoare pentru tine!

Metode de stabilire a mizei

Valoarea informației la pariuri

Casele de pariuri efectiv ”cumpără informație” de la pariori oferind anumite cote și apoi făcând ajustări în funcție de cât de valoaroasă este informația obținută.

Pariorii profesioniști fac bani anticipând rezultatul unui meci dar, la rândul lor, pot face bani din variația cotelor. Probabil că succesul vine din combinarea celor două metode. De exemplu, la tenis live (ATP), cotele variază teribil în funcție de serviciu. Majoritatea meciurilor echilibrate, îți pot asigura 10% sau 15 % doar cumpărând și vânzând cotele.

Adică priceperea de a alege, capacitatea unică de anticipare combinată cu modul în care știi să îți protejezi investiția. Pentru că dacă vezi că ceva merge prost, că meciul nu se desfășoară cum ai anticipat, atunci acoperi nu te apuci de rugăciuni.

profesionist

Când un jucător este accidentat, când revine după o accidentare, când este suspendat, când revine și în ce condiții, să știi câte ceva despre aceste chestii e important dacă vrei să pariezi pe un meci. Însă acest lucru ia timp, atenție, dedicație și răbdare.

Nu e vorba doar despre capacitatea de a alege

Pentru a face bani, trebuie să ai un management al mizei care să îți asigure profitabilitatea. E inutil să mai spun că, degeaba alegi tu cele mai bune pariuri, prevezi până și marja de goluri sub/peste dacă miza este nepotrivită.

Am întâlnit destui pariori de live, obișnuiți să facă profit din pariuri repetate pe cote mici și considerate foarte sigure. Fotbal, tenis, handbal, pariuri consistente pe meciuri în desfășurare care aduc 2-5% la fiecare meci. Conform teoriei, acest lucru nu este chiar recomandat însă constanța și consitența

În loc să pariezi pe orice și oricând, mai bine îți îndrepți atenția către un anumit sport pe care îl cunoști și îl înțelegi cel mai bine.

Pe ce să pariezi și la ce case de pariuri

Două aspecte deosebit de importante: sportul (sporturile uneori) pe care pariezi și casele de pariuri care îți asigură platforma.

Sportul, are particularitățile lui. Știm cu toții acest lucru. Nu este o activitate mecanică, perfect predictibilă ci una care se supune competiției și dorinței de a câștiga. Astfel că apar suprize și tot felul de fenomene mai mult sau mai puțin credibile.

Pe unele le punem pe seama șansei, a norocului, sau, pur și simplu le vedem ca blaturi. Este un lucru de netăgăduit existența meciurilor trucate sau suspecte de a fi aranjate. Chiar dacă întâlnești un astfel de meci, pe care pierzi, important este ca pierderea să nu te afecteze.

Casele de pariuri oferă platforma de joc. Ca orice operator economic, acestea urmăresc să obțină profit. De unde? De la cei care pariază, de pe urma lor, de pe urma banilor pe care aceștia îi rulează.

Casele de pariuri nu sunt inamicii jucătorilor, nu sunt oponenții lor. Singurii așa-zis inamici ai unui parior sunt: lipsa de informare și lăcomia. Nu sunt alții.

Revenind la casele de pariuri, da sunt și case de pariuri care nu au nimic de oferit. Cote reduse, slabe (deci operatorii își măresc marja pentru a obține profit mai mare), meciuri care nu sunt cotate etc. Ce îți spune asta?

Vei avea tendința să răspunzi ”o casă de pariuri slabă”.  Nu te obligă nimeni să pariezi acolo. Caută alta, asigură-te că joci la casele care îți oferă cele mai bune cote, cel mai complet live, cea mai stabilă ofertă. Contează enorm!

 

STAI! Citeste si despre

5 tipuri de pariuri pe care le evit de fiecare dată

Există destule tipuri de pariuri de evitat. Chiar dacă nu te-ai gândit la acest lucru, …

De ce pariem pe favorită chiar și atunci când cota nu este valoroasă

Pariem pe favorită poate mai mult decât este cazul și știm cu toții acest lucru. Chiar …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *