marți , 27 septembrie 2022
Home / Strategii Pariuri / Par-Impar un tip de pariu mai interesant decât crezi – Cum pariezi pe numărul de goluri par-impar
par-impar

Par-Impar un tip de pariu mai interesant decât crezi – Cum pariezi pe numărul de goluri par-impar

Par-Impar este un tip de pariu pe care îl găsești la majoritatea caselor de pariuri. Chiar ai putea spune că este inspirat de la ruletă și nu ai fi prea departe de adevăr.

După cum indică numele, poți paria câte goluri se înscriu într-un meci. Dacă te gândești la fotbal, îți vin în minte scorurile: 0-0, 1-0, 0-1, 2-1, 1-2, 3-0 … etc.

Alegi un campionat de fotbal (pentru că la asta mă pricep, însă poate fi și alt sport) și îl monitorizezi încă de la început. Îți alegi câteva echipe, 2-4 și începi să pariezi pe ele. Bineînțeles că vei juca par. Asta înseamnă 0-0, 1-1, 3-1, 1-3, 4-2, 2-2 ș.a.m.d. Înclinația psihologică spre numerele pare este mai mare.

Contra la pariuri cu exemple practice și explicații

Poți stabili și anumite criterii. De exemplu, iei doar meciurile în care echipa favorită are o cotă de aproximativ @1.30 la victorie. Pe meciul ei alegi număr de goluri par. Cotele ideale pentru această piață ar trebui să fie @1.90 sau mai apropiate de cotele de @2.0. În realitate sunt apropiate de @1.90, la foarte mulți operatori chiar mai mici. Dacă pierzi primul pariu, mizezi pe al doilea mai mult: miza  X 2.25. Teoretic, poți ajunge să câștigi tot dublând miza. De fapt, aplicând un sistem Martingale.

Pentru a face acest sistem de pariuri aplicabil, alege o echipă cu 4-5 meciuri jucate la un gol diferență. O echipă care nu a făcut egal, doar a câștigat sau pierdut la un gol diferență. Se va întâmpla, cel puțin teoria așa spune, să aibă un joc cu număr de goluri par în următoarele 5. Apoi, treci la altă echipă ce corespunde acestui criteriu. Un punct important de reținut: ar trebui să ai un buget de pariuri relativ mare  pentru a reuși. Recomandarea este să te oprești dacă ratezi 5 pariuri consecutive.

Mai sus este doar un exemplu de strategie care poate fi aplicată atunci când vine vorba de pariuri de tip par-impar. De fapt, are doar un caracter explicativ și partea practică este ceva mai dificilă.

Par-Impar și tehnica de pariere

În practică, număr de goluri par-impar este un tip de pariu foarte interesant. Asta pentru că acoperă și echivalează multe pariuri dar și pentru faptul că îți garantează cote la valori constante. Chiar atunci când sunt meciuri dezechilbrate ori afectate de alți factori, pariurile par-impar (pe număr de goluri) nu suferă modificări majore.

Ce este un pariu pe numărul de goluri par-impar?

Acest tip de pariu se bazează pe numărul de puncte sau goluri marcate într-un meci, o repriză, un set, o perioadă. Sunt doar două variante: par și impar. Nu există o alternativă, nici matematică, nici la pariuri.

Pariurile par-impar pot fi atât pentru pauză cât și pentru final. Este foarte recomandat să reținem faptul că un scor 0-0 este considerat par. Casele de pariuri iau în considerare numai timpul obișnuit pentru validarea acestui tip da pariu. Înseamnă că pentru pariurile par-impar este sunt incluse minute de prelungire. Sunt excluse reprizele suplimentare și loviturile de departajare.

Get’s Bet 2018 – verificare bilet, Gets bet rezultate, agenții, oferte pariuri

Opțiunile pentru acest tip de pariu sunt două:

Par = Golurile totale înscrise în meci vor fi pare.
Impar = Totalul golurilor înscrise în meci va fi un număr impar.

Pot părea dificil de previzionat însă au și destul puncte de sprijin.

Par: 0-0, 1-1,  2-0, 0-2, 2-2, 3-1, 1-3, 3-3 etc

Impar: 1-0, 0-1, 2-1, 1-2, 3-2, 2-3, 4-3, 3-4 etc

Statistic vorbind, scorul de 1-0 este mai întâlnit decât cel de 0-0 sau 2-0. Așadar o înclinație spre impar demonstrată. Pe de altă parte, un gol în plus face diferența și aduce victoria. Câștigă echipa care marchează un gol în plus.

Cotele pentru pariurile par-impar se situază,  de obicei în jurul valorii de @1.90. Tendința este ca acestea să fie ceva mai mici de @1.90, undeva între @1.80 și @1.90. Pe termen lung, avantajul operatorului este mai mare.

Par-impar combinații și exemple

Opțiunea 1: Dacă pariezi pe par, vei câștiga atunci când numărul total de goluri marcat este par (0, 2, 4 etc.)

Opțiunea 2: Dacă pariezi pe impar, vei câștiga atunci când numărul total de goluri marcat este impar (1, 3, 5 etc.)

La o confruntare Chelsea – Manchester United, presupunând cât urmărești cele două echipe un întreg sezonn și pariezi pe meciurile din toate competițiile. Alegi par și aplici acest pariu la toate jocurile. Cele două se întâlnesc de 6 ori de-a lungul sezonului pe care l-ai ales, fie că e vorba de EPL sau Carabao Cup sau partide de pregătire.

Cota medie pe care o găsești este @1.90. Dacă ai paria câte 100 Lei pe fiecare dintre partide, rezultatul ar fi (-100+100+100+100+100-100) * @1.90 = 400 * @1.90 = 760. Un profit de 160 Lei, utilizând miza fixă. Asta, în condițiile în care 2 partide se termină la egalitate și doar în una singură se face diferența de un gol.

Par Chelsea Man United Total Rezultat
100 Lei 2 1 3 Pierdut
120 Lei 3 1 4 Câștigat
200 Lei 0 0 0 Câștigat
300 Lei 1 3 4 Câștigat
150 Lei 0 2 2 Câștigat
100 Lei 3 2 5 Pierdut

Dacă ar fi doar 3 pariuri câștigătoare din 6, rezultatele ar fi total diferite. 300 * @1.90 – 600 (miza totală) = – 30 Lei. Deloc avantajos pentru un parior. Dar acest lucru este valabil doar dacă pariezi meci de meci pe toate întâlnirile celor două și nu găsești o cotă mai bună.

Avantajele pariurilor pauză – final

Am văzut mai sus că la @1.90, șansele de a face profit sunt destul de mici. Mai ales dacă accepți ideea de 50/50 dar și faptul că poți rata unele pariuri din motive subiective.

Dacă ești înclinat spre statistici, este posibil să faci un profit bun pe termen lung prin aplicarea pariurilor par-impar.

Cu toate acestea, dacă nu preferi acest tip de pariuri unde trebuie să analizezi mult pentru a obține un profit, atunci acest lucru nu este pentru tine. Este nevoie de o mulțime de pregătire și de muncă pentru a realiza un profit pe par-impar. Pentru că trebuie să te acoperi, să pariezi și live, să fii foarte atent.

Reluând ideea pauză-final, poți paria atât la pauză cât și la final. Care este avantajul? Cota crescută și faptul câ poți paria pe final un eventual profit făcut la pauză.

Cota ceva mai mică pentru prima repriză. Principalul motiv este probabilitatea mare de 0-0 la pauză. Însă dacă mizezi 10 Lei pe @1.60 iar la pauză este 0-0 sau 1-1 ori 2-2, ai un profit de 6 Lei, total 16 Lei la dipoziție.

par-impar

Cei 16 Lei mizați pe @1.75 (par) = 28 Lei. Eventual profit 19 Lei. Dacă ai paria 10 Lei pe final – par @1.90, câștigul ar fi de doar 9 Lei. Desigur, este vorba de 2 pariuri și de aplicarea unui procedeu de ”rostogolire”, însă randamentul este foarte bun.

BAUMBET: nu juca la această casă de pariuri în 2018 până nu citeşti aici

De ce strategia par-impar este dificilă (în special la basket)

Șansele ca punctele înscrise de o echipă într-un joc să fie impare sau pare sunt aceleași cu șansele cap-pajură, adică 50%. Mai ales într-un sport, cum ar fi baschetul unde scorurile sunt mari și punctele se marchează rapid. Poate părea că este un joc de numere. Dacă știi că probabilitatea reală pentru fiecare rezultat este de 50%, poți folosi legile distribuției binomiale pentru a estima șansele.

Asta este în teorie. În practică, mai ales în ultimul sfert la baschet, se poate înscrie la foc automat. Și sunt coșuri de 1 punct, 2 puncte sau 3 puncte. Aproape imposibil chiar să pui contre live.

Din cauza vitezei de joc (NBA), pariurile sunt pe victorie, handicapuri sau peste/sub. Marja însă este atent calculată și modificată de către operatori.

De ce strategia par-impar este simplă (în special la fotbal)

Fotbalul este un joc în care nu se înscrie prea des. Din acest motiv schimbarea par-impar poate fie exploatată mai ales dacă pariezi și live. Orice gol marcat modifică pariul schimbând numărul de goluri din par în impar și invers.

Este foarte simplu:

  • par acoperă X-ul și handicapul la un gol sau sau trei (nu luăm în considerare maidanul)
  • impar acoperă celelalte scoruri

 Cum să calculezi șansele unui REZULTAT DE EGALITATE la pariuri | Cum poți previziona X-ul

Poți porni de la cotele de peste @3.00 necesare jocurilor de egal ajungând la @1.90 – pentru par. În acest caz, se presupune că triezi alegerile cu atenție sporită și joci par toate meciurile de X.

O altă abordare foarte simplă este următoarea:

  • alegi meciuri la care te aștepți să se înscrie. Orice joc pleacă de la 0-0, deci număr de goluri par. Înainte de începerea jocului pariezi IMPAR @1.90. De exemplu, dacă pariezi 100 Lei pe impar la @1.90, câștigul potențial este de 90 Lei.  Imediat ce se înscrie, pariezi și pe par.  Adică, va trebui să aștepți până se marchează primul gol. După marcarea acestuia, cota pentru par crește. De la @1.90 poate ajunge la @2.10 – 2.30 în funcție de evoluția jocului. Tot ce trebuie să faci este să calculezi și să pui un pariu contră.
X-ul presupune întotdeauna un număr de goluri par

Unii pariori utilizează și scorul corect atunci când pariază pe par-impar:

  • alegi un meci sau două la care estimezi că numărul de goluri va fi par. Mizezi pe acest tip de pariu: par. Cota @1.90, miza consistentă. Să zicem 400 Lei. potențial câștig 360 Lei. Acest reprezintă eventualul profi pentru acoperiri. Această sumă o împarți în mai multe mize pe scor corect: 2-1, 1-0, 0-1. În acest fel acoperi mai multe opțiuni și reduci riscurile foarte mult. În cazul acestei tehnici intervin și priceperea la pariuri live, atenția și răbdarea.

3 trucuri la pariuri sportive live pentru un profit pe termen lung

Concluzii și sfaturi atunci când pariezi pe numărul de goluri par-impar

Utilizează un sistem de money-management.  Când aplicați un sistem de gestionare a banilor, trebuie să ții cont de cote. Cele mai populare, cum ar fi Martingale și Labouchere, au nevoie de cota @2.00 pentru a fi profitabile. Dacă te ții de teorie, trebuie să excluzi toate pariurile sub cote de @2.00. Practic însă, mai găsești un pariu mic pentru a mări cota.

Money management și cele 3 strategii principale la pariuri

Acoperă pariurile live. Când pariați pe cote valoroase, devine mai ușor să te acoperi live. Cash-out sau contră, important este să obții profit. Nu este vorba atât de siguranță cât de reducerea riscului și asigurarea de profit. Să presupunem că ai pariat ca o echipă să marcheze un număr impar de goluri. Cota @2.05. Poți sacrifica o parte din potențialul câștig și să îl transformi în profit, atunci când echipa marchează și cota scade suficient de mult ca să îți asigure un 10 – 15%.

Arbitraj pe 2 piețe: Arbing sau jocurile de noroc, așa cum este adesea descris, este un capitol lung și ușor diferit în pariuri. Una dintre regulile sale principale include contrarea pariului inițial la cote egale sau mai bune. Acest lucru îți oferă o șansă mult mai bună de a face un pariu sigur. De exemplu, au plasat un pariu pe un jucător de tenis pentru a câștiga la cote de @2.20, miza 95 Lei. Dacă găsești adversarul la cota @2.00, poți să pariezi cu ușurință 105 Lei și să obții un profit de aproape 5% indiferent de rezultat. Esența arbitrajului constă în găsirea de cote înainte de începerea meciului. Cu toate acestea, oportunitățile apar în pariurile live.

Ce fel de parior ești? – Cele mai cunoscute 10 tipuri de jucători

Trebuie să cunoști evoluția cotelor în funcție de fiecare gol marcat. Acest fapt te ajută să iei decizii rapide și fondate în timp real.

Deși cotele sunt la limita valorii, pariurile par-impar sunt departe de a fi pură loterie. Simplul fapt că X-ul este acoperit de par (orice rezultat de egalitate presupune un număr de goluri par) și este deja concludent.

STAI! Citeste si despre

Dinamica și variația cotelor la pariuri sportive (generalități)

Dinamica și variația cotelor la pariuri sportive (generalități)

Dinamica și variația cotelor la pariuri sportive se referă la evoluția indicilor pentru un anumit …

Avantajele boților de pariere și cele mai cunoscute aplicații automatizate

Avantajele boților de pariere și cele mai cunoscute aplicații automatizate

Avantajele boților de pariere nu sunt greu de anticipat și nici de remarcat atunci când …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *