vineri , 26 iunie 2020
Home / Stiri / Pandele Florentin Costel face referendum care vrea să interzică jocurile de noroc (2019) – @cotă în urcare

Pandele Florentin Costel face referendum care vrea să interzică jocurile de noroc (2019) – @cotă în urcare

Pandele face referendum, știre care pare din benzile desenate. Mai mult decât atât, vrea să interzică jocurile de noroc. Nu se cunoaște exact dacă se referă la table ori șeptică sau a luat în vizor cazionurile din Macao.

Dicționarele spun că denumirea vine din latină, dar nu precizează ce jocuri de noroc se practicau în Roma Antică. De reținut sunt 2 expresii comune definițiilor:

de o deosebită importanță pentru stat

situații de importanță națională

REFERÉNDUM, referendumuri, s. n. Consultare directă a cetățenilor, chemați să se pronunțe, prin vot, asupra unui proiect de lege de o deosebită importanță pentru stat sau asupra unor probleme de interes general. – Din lat. [ad] referendum, fr. référendum. (https://dexonline.ro/definitie/referendum)

Referendumul reprezintă procesul de consultare directă a cetățenilor unei țări în legătură cu un text de lege de o importanță cu totul deosebită sau asupra unei situații de importanță națională. Referendumul este o formă de democrație directă, în contrast cu democrația reprezentativă. (https://ro.wikipedia.org/wiki/Referendum)

Pandele vrea sa faca un referendum pe 26 mai, sa interzică jocurile de noroc

ziare.com: Noi vrem sa facem referendum, daca primim aprobare, ca aceste activitati comerciale sa fie interzise pe raza administrativa a orasului Voluntari. Banutii pe care cetatenii ii lasa in aceste spatii comerciale pot fi folositi in cu totul alte scopuri, care sa intareasca familia, nu sa o dezechilibreze.

Multi vor spune ca nu-i impinge nimeni (pe cei care practica jocuri de noroc, n.red.), eu consider, ca primar, ca pe raza orasului aceste activitati nu trebuie sa se mai desfasoare”, a explicat, la Antena3, Florentin Pandele.

hotnews.ro: „Costurile nu sunt mari pentru că vom avea într-o sală urna pentru voturile pentru europarlamentare, în cealaltă sală va mai fi urna de care discutăm, pentru referendum, – dacă va fi sau nu – și celălalt referendum pe care îl propune președintele republicii. (…) Nu pot face un pronostic vizavi de câți vor veni să voteze, cert este un lucru, că voința Consiliului Local ar trebui să se materializeze prin acest referendum. Sunt convins că sunt foarte mulți cetătățeni care și-ar dori mai multe subiecte care să poată fi prezentate la un referendum, dar eu consider că oportunitatea în momentul de față este această acțiune, iar demersul nostru este, nu căutăm neapărat să fie unul aplaudat, lăudat, dar credem că este de oportunitate maximă”, a mai precizat edilul.

Cele mai comune greșeli pe care le fac pariorii și cum să le eviți în 2019

Cota lui Pandele în urcare liberă, deja operatorii concep pariuri pe numărul de ani. Nu au apărut informații despre ce fel de ani este vorba și nici despre cum vor fi stabiliți. Viorel Lis nu a emis niciun punct de vedere în privința acestei inițiative edilice.

Florentin Costel Pandele, referendum în Voluntari!

fanatik.ro: Nu are nicio legătură cu referendumul pe justiţie, absolut niciuna. (… ) O altă modalitate legală prin care să ne facem auzită vocea şi de a interzice această activitate nu există, decât prin referendum. Nu se poate da o dispoziţie de primar prin care să se interzică jocurile de noroc în oraşul Voluntari, sau o hotărâre de consiliu”, a mai spus Pandele.

”Sunteți de acord cu interzicerea jocurilor de noroc pe raza administrativ-teritorială a orașului Voluntari?”, potrivit hotărârii care a fost publicată și de pagina de Facebook a Primăriei din Voluntari.

Cu cât mai multe referendumuri, cu atât mai bine. Poate că în agenda lui Florentin Costel Pandele figurează și alte  demersuri pentru scoaterea delfinilor în afara lacurilor din Voluntari sau pentru alungare muștelor din păduri.

Nu poți să interzici, poți reglementa!

Sorin Constantinescu a sintetizat perfect inițiativa edilului din Voluntari arătând că este un populism ieftin. Un demers pe baza anumitor audiențe, al căror număr este necunoscut.

„În niciun mod. Nu poți să faci un referendum local. Pandele face o campanie electorală ieftina. Populism extrem de ieftin. Să spună câte mame au venit bătute de soți din cauza alcoolului, de ce nu interzice alcoolul sau țigările, copiii fură bani pentru țigări. Sunt alegeri, mai trebuie contracarat și referendumul președintelui și atunci vine cu populismul asta ieftin”, a declarat Sorin Constantinescu, președintele Asociației Operatorilor de Cazinouri din România la digi24.

STAI! Citeste si despre

Se reia fotbalul, iata unde!

Pandemia de COVID-19 ne-a privat de foarte multe dintre lucrurile si activitatiile cu care eram …

Cum să pariezi pe DOTA2, unul dintre cele mai populare jocuri video

Cum să pariezi pe DOTA2? Este simplu sau dificil? Cât este de cunoscut? Unde poți …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *