joi , 15 august 2019
Home / Stiri pariuri / Numărul minorilor care pariază a crescut de 4 ori în ultimii 2 ani în UK
Numărul minorilor care pariază a crescut de 4 ori în ultimii 2 ani în UK

Numărul minorilor care pariază a crescut de 4 ori în ultimii 2 ani în UK

Numărul minorilor care pariază a crescut de 4 ori în ultimii 2 ani în UK la peste 50 000, arată ultimele rapoarte publicate. Este vorba de un studiu care relevă riscurile în creștere alarmantă.

Chiar dacă este vorba despre UK, iată că problemele de responsabilite socială au un impact uriaș.

Numărul minorilor care pariază a crescut de 4 ori în ultimii 2 ani în UK

Studii are Comisiei pentru Jocuri de Noroc sugerea că peste 450 000 de copii, cu vârste între 11 și 16 ani pariază regulat. Acest număr este mai mare decât cifrele legate de droguri, consum de alcool și fumat juvenil.

Pariatul cu prietenii, sloturile și cardurile răzuibile sunt cele mai populare. Chiar a fost utilizată expresia “generational scandal” pentru a arăta problemele cu care se confruntă noile generații din UK. Acest lucru este îngrijorător și un semnal de alarmă dramatic pentru părinți.

Totul despre CASELE DE PARIURI ONLINE SI OFFLINE| BettingInside.ro

Rapoartele publicate au arătat următoarele:

  • În ultimele 12 luni, 39% dntre copii cu vârste între 11 și 16 ani au pariat, 14% făcând acest lucru chiar și ultima săptâmână;
  • În acest segment de vârstă, suma pariată a fost de 16 £ (lire sterline), în medie;
  • 6% au pariat utilizând contul unui părinte sau tutore;
  • 60% dintre aceștia cred că părinții lor ar vrea ca ei să nu parieze deloc, iar 19% au spus că părinții le-au impus reguli stricte dacă o fac.

O parte dintre copii au recunoscut că au utilizat site-uri sau agenții de pariuri chiar dacă știau că este ilegal până la vârsta de 18 ani.

Numărul minorilor care pariază reprezintă o mare problemă 

Analizele arată că unul din șapte au fost direct influențați de brand-uri și de către social media. Așadar numărul minorilor care pariază este afectat de media în mod direct.

O altă problemă ridicată de către Comisia pentru Jocuri de Noroc se referă la expunere. Potrivit datelor colectate, aproape 1 milion de tineri eu fost expuși prin intermediul jocurilor video și a aplicațiilor de smartphone. Aici este vorba și despre alte jocuri, nu doar despre pariuri. De exemplu, FIFA 2019 permite să cumperi pachete în care ai unele șanse de a primi anumite obiecte sau caractere.

Potrivit unui jucător, cel mai scump pachet “gold” costă £1.20 dar îți oferă doar  4.5% șanse de a obține cel mai bun jucător.

Datele provin dintr-un studiu Ipsos Mori făcut pe 2,865 tineri cu vârste între 11 și 16 ani, între lunile Februarie și Iulie. Printre alte concluzii se arată și faptul că tentațiile cresc pe măsură ce jocurile de noroc sunt publicitate tv.

Ora pauzei de masă și pariurile

Raportul Comisiei menționează faptul că doar 10% dintre pub-uri intervin și împiedică minorii să parieze.

Este cunoscut deja cazul Liz Ritchie, al cărei fiu s-a sinucis la vârsta de 24 de ani. Urmare adicției și consumului de droguri, deznodământul a fost tragic pentru tănăr.

7 sfaturi și ponturi pentru pariorii online aflați la început

Liz Ritchie a invinuit guvernul pentru dereglări are pieței. Este vorba despre numărul de aparate slot-machine aflat în creștere exponențială și traficul de droguri scăpat de sub control.

“S-a întâmplat datorită faptului că nu au fost reglementări clare, sloturile au apărut pe stradă iar Jack și prietenii lui au putut juca în pauza de prânz.”

Totodată a făcut și un apel către guvern pentru a interzice publicitatea jocurilor de noroc printre tineri. În acest moment, a spus Liz, această problemă a fost lăsată doar în responsabilitatea părinților și profesorilor.

Riscurile sunt mari dar se fac demersuri

Directorul executiv al Comisiei pentru Jocuri de Noroc,  Tim Miller a solicitat o abordare mai mai realistă și acțiuni concrete.

“Nu e niciun dubiu că adulții ar trebui să fie îngrijorați și să facă copii să asculte,” a spus el.

A adăugat însă și faptul că putem fi îngrijorați cu privire la copii care intră în agenții sau joacă pe telefoane, dar imaginea de ansamblu este mai complexă.

Cele mai întâlnite pariuri ale minorilor nu sunt la operatori licențiați!”

“În shimb, am descoperit minori jucând în afara cadrului regulat. Pariuri private între prieteni, minori jucând cărți pe bani, minori cumpărând carduri răzuibile”. Eforturile ar trebui canalizate în această direcție.

De asemenea, trebuie să adăugăm faptul că în UK, Societatea pentru Jocuri de Noroc a strâns 4 milioane de semnături pe o petiție pentru a interzice pachetele plătite în jocurile digitale.

Ei au spus că nu există motive suficiente pentru a le interzice ca fiind jocuri de noroc ci precursori.

Surse: bbc.com  sky.com

STAI! Citeste si despre

2 pariuri complexe la Malta - România, partidă pe care nu o putem rata

2 pariuri complexe la Malta – România, partidă pe care nu o putem rata

Malta – România se joacă în Grupa F, cele două echipe fiind la prima întâlnire …

Amicale internaționale la SenatorBet (2019)

Amicale internaționale la SenatorBet (2019)

Când campionatele de fotbal au terminat sezonul, ne orientă și spre amicale internaționale. Unele dintre …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *