vineri , 23 februarie 2024
Home / Articole populare / Moneymanagement explicat la pariuri – miza fixă și marile ei avantaje (în 2020)
Moneymanagement explicat la pariuri - miza fixă și marile ei avantaje (în 2020)

Moneymanagement explicat la pariuri – miza fixă și marile ei avantaje (în 2020)

Miza fixă este poate cea mai populară și cea mai utilizată metodă de moneymanagement la pariuri sportive. Cel puțin în teorie, pentru că în practică apar diferențe. Prin fixă putem înțelege ”care nu se schimbă, care nu variază”. Așadar, miza devine un punct de reper și de sprijin în strategia noastră de pariere.

Pornim de la ideea că orice ai juca la pariuri, trebuie să ai un plan. Un plan care să te ajute în gestionarea banilor tăi (moneymanagement). În teorie și practică sunt cunoscute câteva stragegii de pariere care au dat roade de-a lungul timpului. Miza fixă, criteriul Kelly, sistemul Martingale, șirul Fibonacci, procentul % din bancă, fiind printre cele mai cunoscute.

Ne oprim la miza fixă în rândurile care urmează. Ideea este foarte simplă, dacă utilizezi miza fixă de 10 Lei, să zicem. Vei pune doar pariuri de 10 Lei pe o anumită perioadă de timp (2 săptămâni, 1 lună), în funcție de bugetul tău disponibil pentru pariuri sportive. Iar dacă pui paiuri de 10 Lei, practic, fiecare dintre acestea nu ar trebui să însemne mai mult de 5% din buget. Chiar și atunci când găsești pariuri care ți se par foarte valoroase, îți asumi riscul doar în limita mizei fixe.

5 principii importante de care să ții cont la pariuri sportive

Miza fixă la diferite tipuri de pariuri sportive

Sistemul mizei fixe presupune invariabil acceași sumă/pariu/bilet. De exemplu, dacă ai bugetul de 500 Lei și pariezi câte 5 Lei miza. La o probabilitate de a câștiga de 55%, este clar că nu vei pierde tot cu ușurință. În același timp, creșterile procentuale ale bugetului tău vor fi lente. Nu vei pierde prea mult, nu vei câștiga prea mult. Asta dacă respecți strategia propusă iar aceasta este una corectă și fără vicii.

Degeaba respecți miza fixă dacă pui 100 de pariuri în 24 de ore. Practic, este imposibil să ai atâtea cunoștințe despre evenimentele pariate. Așadar, când spui miză fixă, trebuie să ai în vedere următoarele:

  • miza care să rămână neschimbată într-o perioadă de timp
  • nivelul, tipul și marja cotelor pe care pariezi
  • obiectivele propuse și măsurile pe care să le iei dacă ceva nu funcționează

Easy money (strategia cățărătorului) în 3 exemple simple și ușor de înțeles

Miza fixă la bilete

Când vine vorba de bilete cu alegeri multiple, lucrurile devin mai simple. Dar, și în acest caz, trebuie să ai câteva repere după care să te orientezi. Cu cât reușești să le respecți mai bine, cu atât nivelul disciplinei crește și ești în avantaj.

  • aceeași miză fixă pe toate biletele
  • nivelul mizei poate scădea proporțional cu banca. Dacă folosești 5% pentru pariuri single, pentru bilete poți folosi 0.5% sau 1%.
  • cota totală trebuie să aibă un nivel maxim dinainte stabilit. Poate fi @5.00, @12.00 sau până în @20, spre exemplu. Cu cât cota este mai mare, cu atât poți diminua miza. Este bine totuși să ai în vedere că și șansele de câștig se reduc
  • tipurile de pariuri pe care le folosești cel mai des. Există diferențe mari să ai pe bilet 5 meciuri de GG sau 5 meciuri de câștigă minim o repriză ori PsF. Fiecare tip de pariu are anumite limite specifice de cote, fiecare are particularitățile lui

Avantajele mizei fixe la pariuri 

Miza fixă are o mulțime de avantaje care nu pot fi contestate. În primul rând, îți asigură o activitate constantă de pariere. În al doilea rând îți protejează bugetul. Foarte IMPORTANTĂ este însă disciplina financiară. Iar aici trebuie să corelezi miza cu numărul de pariuri pe care le pui zilnic ori săptămânal.

Cel mai mare avantaj vine din controlul pe care îl ai asupra pariului tău. Fiind vorba despre un pariu simplu pre-meci, poți urmări și controla acest pariu în detaliu. Poți pune pariuri contră, poți da cashout sau poți veni cu pariuri adiacente. Dinamica unui simplu pariu este mult mai ușor de înțeles.

Orice pierdere nu afectează semnificativ bugetul. În acest fel ești relaxat și nu trebuie să urmărești recuperarea sumelor pierdute.

La ce case de pariuri putem utiliza miza fixă

În general, toate casele de pariuri acceptă. Trebuie totuși să ții cont de miza ta și de valoarea bugetului. Dacă la un pariu de 10 Lei nu sunt probleme, când vine vorba de o miză de 2000 Lei, pot apărea. Unii operatori nu acceptă pariuri mai mari de 1000 Lei sau 2000 Lei/meci. Va trebui să ții cont de acest lucru.

Un alt aspect important este ritmul în care apar câștigurile. Iar dacă acestea apar ca urmare a unor mize mari, te poți trezi limitat. Poți descoperi că îți sunt acceptate doar pariuri de 5 Lei după ce ai avut mai multe câștiguri repetate. Casele de pariuri nu iubesc câștigătorii!

Cele de sus sunt valabile online, la agențiile stradale regimul fiind mai permisiv. Totuși, te poți întâlni cu scăderi dramatice de cote. Atunci când pariezi 1000 Lei pe @2.00, poți avea surpriza să ți se accepte miza dar pe @1.85.

Cum sunt afișate cotele live de către casele de pariuri

Foarte mulți factori care țin de soliditatea casei de pariuri dar și de sumele pariate pe un anumit pronostic/cotă/meci.

STAI! Citeste si despre

Capcanele pariului 1Solist. Despre încredere, marjă, payout și profit

Întrebarea care persistă mereu la un parior este ”Pot face profit cu meciuri de 1Solist?”. …

Erori și greșeli la casele de pariuri – cum mă afectează ca jucător?

Erori și greșeli la casele de pariuri sau cum le înțeleg ca jucător experimentat, cu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *