luni , 16 septembrie 2019
Home / Strategii Pariuri / Merită să pariezi câștigă minim 1 set la tenis?

Merită să pariezi câștigă minim 1 set la tenis?

Câștigă minim 1 set este un pariu care devine din ce în ce mai atractiv. Pariurile cu durată de timp mai mică sunt din ce în ce mai populare. Așa cum la fotbal, câștigă minim o repriză este foarte câutat, la tenis avem un pariu echivalent. Asta înseamnă că un jucător să câștige 1 set fără ca pariorul să fie interesat de soarta meciului.

Tenisul este un sport cu un grad mediu de predictibilitate dar casele de pariuri oferă cote, de cele mai multe ori, dezavantajoase. De exemplu, putem paria pe câștigătorul unui set atunci când avem încredere în outsider. Este foarte probabil ca jucătorul mai slab cotat la câștigarea partidei să aibă un start bun de meci. Astfel, poate să iar primul set, iar apoi favoritul să revină. Ori invers. În funcție și de rapiditatea unui break, un set poate fi decis rapid. Chiar dacă este vorba de hard, zgură sau iarbă, unele seturi au durată de timp scăzută. Motivele sunt foarte multe și le vom analiza la dinamica setului.

Tipul de pariu Câștigă minim 1 set (2 din 3 ori 3 din 5) este acel tip de pariu prin care se indică care dintre jucători câștigă minim un set în partidă.

1 – primul jucător câştigă  minim un set în meci

2 – cel de-al doilea jucător câştigă  minim un set în meci

Ghem, set, meci: cum să alegi meciurile de tenis la pariuri în 2019

Un meci poat fi jucat dupa sistemul “cel mai bun din 3 seturi” (un jucător sau echipă trebuie să câștige 2 seturi ca să câstige meciul) sau după sistemul “cel mai bun din 5 seturi” (un jucător sau echipa trebuie sa câstige 3 seturi ca sa câstige meciul).

Câștigă minim 1 set – cote, dinamica, statistici

Cea mai bună strategie în tenis este similară cu cea din orice alt sport: câștigă cât mai multe puncte și cedează cât mai puține. Sunt 4 mari categorii de jucători: cel care returnează orice, agresiv de pe linia de fund, de toate suprafețele și serviciu-voleu. Fiecare stil are particularitățile lui și se adaptează mai bine pentru anumite suprafețe de joc. Este cel mai important aspect atunci când analizezi un meci de tenis pentru a paria câștigă minim 1 set.

@Cote

Deoarece poate fi prea previzibil să pariem pe câștigător complet, o altă opțiune este să pariem pe seturi. Practic este un pic mai dificil decât să pariați pe rezultatul întregului meci. Dacă însă pariem doar pe câștigul unui set, lucrurile devine mai simple. Și cotele mai mici. iată un exemplu relevant mai jos:

  • duel în semifinalele turneului ATP de la Miami
  • John Isner era favorit la câtștiarea meciului cu @1.53 și avea @1.18 să câștige cel puțin un set
  • întregul turneu, Isner s-a bazat pe serviciu și pe forheandul devastator
  • evoluția scorului arată că fiecare set a fost o loterie, ajungând în tie-break
  • Auger Aliassime putea să câștige oricare set și ar fi fost un pariu aparent bun. Dacă te gândești însă că urmează zgura, nu ai consistența următoarelor turnee pe hard

Câștigă minim 1 set - cote, dinamica, statistici

Iată o comparație în partida Federer @1.23 – Shapovalov @4.20. Față de @1.23 la câștigarea meciului, Federer are @1.07 la pentru a câștiga minim 1 set. Shapovalov are @2.10, deci cotele sunt mai mici decât 1/2 din cele pentru meci. @1.07 este lipsită de orice substanță și nu are nicio valoare pe termen lung iar @2.10 este o investiție riscantă. Federer a jucat la maxim în acest turneu

Cele mai frumoase jucătoare de tenis | Top 7 WTA

@dinamica

De multe ori vrei să pariezi pe favorit dar îți este teamă. Cel puțin la fete, în circuitul WTA, foarte multe din jucătoarele de top nu prezintă încredere. Este cazul Simonei Halep, al Karolinei Pliskova, al lui Kiki Bertens ori Kontaveit sau Garcia. Doar câteva exemple de jucătoare inconstante și a căror evoluție este, cel puțin ciudată de foarte multe ori.

Dacă ai min 1 set, poți închide pariul după primul set, acesta este un avantaj. În același timp, gândește-te că un jucător de top poate să renunțe la un set dar să nu renunțe la întregul meci.

Sunt de acord cu faptul că partida dintre Bart și Pliskova este pierdere de timp, dar să vedem cotele. Câștigă minim un set este @1.28 sau @1.42, deci casa de pariuri estimează un joc disputat fără o favorită. Barty are avantajul unui turneu bun și a susținerii din tribună. Dacă te gândești la cum a ”distrat-o” pe Halep cu 7-5, 6-1, @1.42 devine o cotă bună de luat pe bilete.

DataTUMeciScorTeren
2018-09-02UONYBarty, AshleighPliskova, Karolina0:2Suprafață dură
2017-09-28WCPliskova, KarolinaBarty, Ashleigh1:2Suprafață dură
2016-06-11NMBPliskova, KarolinaBarty, Ashleigh2:0Iarbă
2012-06-16NMBCBarty, AshleighPliskova, Karolina2:1Iarbă

Istoric echilibrat, 2-2, fiecare câștigând câte o partidă pe hard și una pe iarbă. Foarte probabil să avem @1.90 cu @1.90 la începutul meciului.

Strategia cotelor în scădere – ponturi, idei și sfaturi (dropping odds)

@statistici

Putem lua mai multe site-uri relevante care prezintă statistici din tenis: ultimatetennisstatistics.com, wtatennis.com, tennisexplorer.com, tennis-x.com, tennisrecords.php, tennisabstract.com, tennis.wettpoint.com/en/. Toate ne ajută să ne facem o părere asupra istoricului unor jucători și să vedem statisticile rivalităților.

Chiar și cu aceste statistici bine puse la punct, fiecare set reprezintă un joc distinct. Seriviciu, returul, greșelile neforțate, loviturile câștigătoare, determinarea, atitudinea în teren – toate pot fi observate doar când începe partida. Multe agenții de pariuri oferă statistici live ale fiecărei partide cât și transmisiuni video, în unele cazuri.

Dacă la masculin te poți baza pe tendințele din cele 2 ghemuri anterioare, la femei este total imprevizibil. Din acest motiv, este bine să fii îngăduitor față de pariurile la fete ori să le eviți când vine vorba de a paria serios.

Dinamica setului și alte pariuri pe care le poți pune

Match-up-ul este principalul factor care influențează scorul întâlnirilor directe dintre doi jucători, cunoscut ca ”head to head” (H2H). Atunci când ai un H2H foarte dezechilibrat, de cele mai mule ori, acesta semnalează o problemă de match-up. Cazurile mai celebre sunt Federer-Roddick (21-3), Serena-Sharapova (19-2) sau Nadal-Berdych (19-4), însă tenisul e plin de astfel de exemple. Ele presupun crearea unui ascendent ori chiar a unor obsesii față de un adversar pe care nu îl poți învinge.

Conform statisticilor, există o probabilitate de aproximativ 87% ca jucătorul care servește primul într-un meci ATP să câștige acest joc. În crcuitul WTA avem o probabilitate de 74%. Deci, statisticile indică în mod clar că primul servant tinde să ia primul set. Un set câștigat contează foarte mult în psihologia oricărui jucător de tenis și îi oferă o motivație puternică. Dacă vorbim despre primul set din meci, atât pe ATP, cât și pe WTA există o probabilitate de 55% ca jucătorul care servește primul (în setul de deschidere) să câștige setul. Este o probabilitate mai mare decât arată cifrele? De exemplu, există o probabilitate de căștigat 43% a primului servant din al treilea set (ATP).

Atenție! Betano este una dintre casele cu cea mai bună ofertă la tenis

În orice meci de tenis cât de cât echilibrat, limita unui set este la 9.5 ghemuri. Sub și peste 9.5 ghemuri. 6-3 sau 6-4, totul depinzând de momentul primului break. O diferență (handicap) de 2 sau 3 ghemuri, reprezintă alt pariu de luat în calcul.

Când pariem câștigă minim 1 set

Trebuie să știm ce jucător servește mai bine și care este mai bun la retur.  Finalul fiecărui set este, de obicei,  o schimbare a raportului de putere între jucători. Din acest motiv este bine să evităm plasarea pariurilor pe primele două puncte din fiecare set, mai ales dacă pariem live.

Un set câștigat este important în economia meciului însă nu este hotărâtor. Revenirile și schimbările de scor sunt curente atât în circuitul masculin cât și în cel feminin.

1  Investighează. Studiază jucătorii și stilurile lor de joc, starea lor fizică și motivația. Atenție la suprafața terenului de joc. Fii familiarizat cu diferitele turnee și cu câștigătorii acestora.

2  Nu face o alegere pe baza cotelor. Înainte de a plasa un pariu, alege mai întâi meciul, dar nu pe site-ul web al casei de pariuri. Compară și analizează cei doi jucători și gândește-te la șansele pe care le pot avea unul împotriva celuilalt. După ce ai făcut acest lucru, poți verifica și cotele.

3  Observă toate evenimentele din turneu. Dacă jucătorul a jucat meciuri lungi și strânse și este favorit în următorul, ia în considerare posibilitatea unui rezultat surprinzător.

4  Zvonurile pot fi utile. Citește știri și zvonuri despre jucători, vezi ce poți afla despre viața privată și starea lor fizică. Aceste lucruri pot influența foarte mult performanța jucătorului într-un anumit turneu.

5 Vremea este neregulată. Luând în considerare factorul vreme poți observa ce jucator se comportă mai bine în soarele fierbinte, pe vreme închisă sau atunci când bate vântul ușor.

De Mircea-Nicolae Panait
Surse:

tennisworldusa.org

treizecizero.ro/news/yes-no-problemele-de-match-up-cum-afecteaza-dinamica-in-tenis-si-ce-solutii-pot-spera-sa-gaseasca-jucatorii

On the Advantage of Serving First in a Tennis Set: Four Years at Wimbledon Jan R. Magnus and Franc J. G. M. Klaassen

Journal of the Royal Statistical Society. Series D (The Statistician)

goranivanisevic.com/tennis-betting

wiseguybet.com/best-betting-strategy-tennis/

winningsportsbets.co.uk/tennis-betting-strategies/

Dynamics of players’ relative positioning during baseline rallies in tennis João Carvalho a b, Duarte Araújo b , Bruno Travassos c, Pedro Esteves b, Luís Pessanha d, Fernando Pereira b & Keith Davids e

protennistips.net/tennis-strategy/

howtheyplay.com/individual-sports/12-Singles-Tennis-Strategy-Tips-To-Help-Your-Game

http://bet-ca.com/tennis-betting/double-and-game-betting

STAI! Citeste si despre

Cum pariem pe outsideri la tenis – Wimbledon 2019

Wimbledon 2019: când vine vorba de pariuri valoroase, pe outsideri la tenis avem de unde …

Easy money (strategia cățărătorului) în 3 exemple simple și ușor de înțeles

Easy money (strategia cățărătorului) este una dintre cele mai îndrăgite strategii de pariere. Din păcate, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *