vineri , 19 aprilie 2019
Home / Strategii Pariuri / Metoda Martingale pas cu pas, la pariuri sportive, cu exemple simple

Metoda Martingale pas cu pas, la pariuri sportive, cu exemple simple

Martingale este sinonim cu dublajul mizei la pariuri sportive. În timp au fost creeate diverse tehnici şi modalitaţi de pariere. Fiecare dintre ele are avantaje și dezavantaje, totul depinde de aplicarea fiecărei strategii.

Metoda Martingale este una dintre acestea, în cele ce urmează vom vedea cum aceasta reuşeşte să îl ajute pe parior.

Metoda Martingale
Martingale

Originea acestei metode provine din Franța secolului al 18-lea și a fost destinată pentru jocul cu moneda cap sau pajură. Esența ei este dublarea sumei după o pierdere astfel încât să se recupereze și să se obțină un câștig.

Martingale a fost aplicată și la ruletă (chiar foarte mult), acolo unde probabilitatea de a obține roșu sau negru este de aproape 50%.

Ce trebuie să știi despre Martingale

Trebuie să știi, în primul rând, că această metodă presupune că vei câștiga pe termen lung și că ai o bancă nelimitată la dispoziție.

Desigur, pentru un parior cu un buget nelimitat, acesta va câștiga cu siguranță. Dar…nimeni nu are la dispoziție un buget nelimitat.

Dacă pariezi plecând de la 10 RON, să zicem. Presupunând că nu reușești să plasezi un pariu câștigător va fi o serie de genul:

10, 20, 40, 80, 160, 320, 640, 1280…

Ce reprezintă acest lucru? Dacă nu câștigi primul pariu, la al doilea va trebui să mizezi 20 RON. Dacă nu câștigi nici al treilea pariu, la al patrulea va trebui să mizezi 80 RON. Iar progresia continuă.

Vei spune că este aproape imposibil să pierzi 8 pariuri simple consecutiv. Și dacă e întâmplă? Dacă banca ta este de doar 700 RON?

Ce presupune Martingale

Vezi cele mai bune 7 strategii de pariuri (2018)

Strategia Martingale este foarte simplă, aceasta se bazează pe calculul dublării permanente.

Luând în acest caz pariurile sportive şi alegem un rezultat care nu este prea des întâlnit şi pe care vom paria până când câştigăm.

Atunci când iese alt rezultat decât cel ales de noi, vom dubla miza.

Avem un exemplu: putem să alegem un rezultat de egalitate, de obicei întâlnit la cote de peste 3, folsind semnul  X, pentru o formaţie şi îl jucăm etapă de etapă.

În sezonul 2007-08 din Bundesliga, Bayern Munchen a remizat de 10 ori.

 • Etapa 1: Mizez 1 Euro şi pierd pariul
 • Etapa 2: Mizez 2 Euro şi pierd pariul
 • Etapa 3: Mizez 4 Euro şi pierd pariul
 • Etapa 4: Mizez 8 Euro şi câştig

Am mizat 1+2+4+8 (15 Euro) şi am câştigat peste 24 Euro, deci un profit de peste 9 Euro!

După ce am câştigat, o luăm de la început, cu miza de 1 Euro. Nu vom continua de unde am rămas, ci vom continua să jucăm pe varianta cea mai sigură, pentru că, dacă următorul X iese peste multe etape, este posibil să suferim pierderi.

Pentru a ieşi în câştig folosind această tehnică, ai nevoie de destui bani încât să rezişti până când vei câştiga, adică până când semnul X iese prima oară.

Dacă acest semn iese o dată la 2 etape, atunci totul e foarte simplu, însă dacă iese o dată într-un campionat întreg, atunci o să ai nevoie de o sumă consistentă.

În etapa a 10-a, dacă ai început cu 1 Euro, deja ai nevoie de 512 Euro (adică 1+2+4+8+16+32+64+128+256…).

Dacă semnul X iese abia după 10 etape, câştigul este de peste 1.500 Euro (profit mai mare de 1.000 Euro).

Martingale la pariuri www.bettinginside.ro

Cum se aplică la pariuri sportive

Între cele mai cunoscute tipuri de pariuri pe care putem aplica strategia Martingale se regăsesc:

 • Under/over (Echipe care sunt cunoscute că fac multe under/over);
 • X (egal – echipe care fac multe egaluri. Cotele pentru X fiind mari îţi permiţi să aştepţi şi 10-12 meciuri un X);
 • înfrângerea unui jucător de tenis. Alegi un jucător slab (sub locul 100 ATP/WTA). Pariezi pe el că pierde din primul tur. Dacă învinge, pariezi pe el că pierde în turul 2. Şi tot aşa până pierde. Dacă alegi bine jucătorul nu o să ai surprize să ajungă prea “sus” în turneu. Sunt de prefereat turneele de Grand Slam, deoarece poţi lua mai mulţi jucători slabi, care în proporţie de 99% nu câştigă turneul. Dar pentru asta îţi trebuie o bancă destul de mare pentru a putea acoperi 4-5 meciuri şi profitul este destul de mic în comparaţie cu riscul. De aceea este indicat să îţi alegi duminică seara 2-3 jucători pe care să pariezi săptămâna următoare.
 • X la pauză (de obicei la o cotă ușor mai mare decât @2.00, ceea ce permite dublarea sumei)
 • odd/even – par/impar (de obicei la acest tip de pariu cota este de @1.90 ceea ce face aplicarea metodei ceva mai dificilă)
 • 2-3 goluri (un tip de pariu pe care îl poți găsi la cote supra-unitare și poate fi jucat destul de eficient)
 • GG – ambele marchează (un pariu foarte îndrăgit, dar trebuie să fie o diferență de valoare între cele două echipe astfel încât să ai o cotă mai mare decât @2.00)
 • peste 1.5 goluri în prima repriză (unul dintre cele mai populare și complicate tipuri de pariuri în același timp. De ce? Pentru că în fotbal contează rezultatul final, după 2 reprize, nu cel din prima repriză. Pe de altă parte, prima repriză este cea care oferă cele mai mari oportunități de trading pentru casele de pariuri. 2 goluri înscrise de către o echipă în primele 45 de minute, aproape că decid meciul, pe când câte un gol de fiecare parte arată o partidă extrem de disputată, cu înclinație la peste 2.5 goluri, dar deschisă oricărui rezultat)

Poate că cel mai important aspect de care trebuie să ținem seama este faptul că nu avem niciodată un buget nelimitat.

Ori de câte ori am încerca Martingale, trebuie să avem bugetul foarte bine dimensionat și să nu îl depășim niciodată. Dacă încercările te conduc la o sumă prea mare și care nu se încadrează în banca ta, atunci renunță și refă strategia sub alți pași.

Un alt aspect extraordinar de important și la care foarte mulți nu se gândesc, se referă la limitări. Casele de pariuri îți pot limita mizele sau, pur și simplu, să nu accepte mize decât într-o anumită limită.

De exemplu, aplicând Martingale trebuie să pui pe Manchester United peste 3.5 goluri la un joc. Ai de pus 1600 RON dar casa de pariuri nu acceptă această miză, ci doar 840 RON. Ce faci atunci? Desigur sunt soluții alternative, dar…

Nu alegeţi evenimente cu o cotă mică!

Sună foarte bine: “Pun pe Barcelona că bate, folosesc strategia, că doar nu o să piardă 10 jocuri la rând”.

Aşa este. Nu o să piardă 10 meciuri consecutiv.
Dar Barcelona la victorie are cotă de @1.20-1.40 acasă şi @1.40-1.70 în deplasare (doar în derby-uri cotele cresc).

La cotele astea, cu o bancă de 100  Euro şi un profit dorit de X5, în 4 jocuri în care Barcelona nu câştigă, s-a dus banca.
De aceea este bine să alegeţi echipe de mijlocul clasamentului sau echipe în criză (care au 4-5 meciuri fără victorie).

Aceste echipe or să câştige un meci până la urmă şi cotele oferite pentru victoriile lor sunt foarte bune.

Metoda Martingale poate fi jucată atât online, cât şi offline.

Poate fi folosită atât la pariuri, cât şi la ruletă, blackjack, ş.a.m.d..

În afară de calcularea unui buget realist, mai ai nevoie de încă un lucru extrem de important: trebuie să fii foarte disciplinat!

Dacă nu respecţi paşii indicaţi şi dacă nu  aloci un buget pe care să îl păstrezi doar pentru acest sistem, atunci şansele de a eşua sunt mari.

Chiar dacă nu sunt câştiguri spectaculoase mereu, la sfârşitul sezonului poţi deţine un profit satisfăcător.

În plus, dacă îţi permiţi, poţi încerca în paralel două sau mai multe astfel de tehnici, pe lângă metoda Martingale.

Există și Anti-Martingale, metodă ce presupune o abordare contrară și anume să crești miza după fiecare pariu câștigător și să o scazi după fiecare pariu pierzător.

Ideea general acceptată la Anti-Martingale este că un parior poate beneficia după o serie pozitivă de succes și poate să își diminueaze pierderile reducând miza atunci când, pur și simplu, are o perioadă proastă.

STAI! Citeste si despre

Cât de bun este pariul 1&GG și când să mizezi pe el (Tipuri de pariuri)

1&GG este un tip de pariu din ce în ce mai abordat de către mulți …

Erori logice la pariuri sportive de care ar trebui să știi când faci o analiză (2019)

Erori logice la pariuri sportive sunt foarte multe și le întâlnești la tot pasul. De …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *