marți , 27 septembrie 2022
Home / Strategii Pariuri / Martingale la pariuri sportive – avantaje, limite, riscuri și tipuri de pariuri unde putem aplica
Martingale la pariuri sportive - avantaje, limite, riscuri și tipuri de pariuri unde putem aplica

Martingale la pariuri sportive – avantaje, limite, riscuri și tipuri de pariuri unde putem aplica

Prin Martingale la pariuri sportive încercăm să vedem utilitatea practică a acestei strategii de pariere. Martingale își are originile în Franța secolului al XVIII-lea ca o metodă destinată jocurilor de noroc. Inițial, a fost concepută pentru un joc simplu în care se arunca o monedă și existau două posibilități: cap sau pajură (cele două fețe ale monedei). Strategia de joc presupunea dublarea repetată a mizei pentru a recupera pierderea anterioară.

Foarte simplu și ușor de aplicat. Din această cauză, popularitatea acestei strategii a crescut exponențial și a căpătat o recunoaștere uriașă. Din păcate, cei mai mulți doar teoretizează pe marginea ei. Putem găsi pe net o mulțime de site-uri care ne garantează câștiguri folosind acest sistem. Alte site-uri ne îndeamnă să îl utilizăm, chiar și atunci când matematica este împotriva noastră. Iar multe site-uri de pariuri sportive fac diverse teorii în care explică și explicitează mai nimic.

Jalnic când e plin de tâmpiți care ne arată că infinitul e mare și nu se termină niciodată. Din păcate, încă sunt destul de mulți care cad în plasa acestei păcăleli. Practic, Martingale este o strategie a dublării. E simplu, pierzi, dublezi ca să recuperezi.

Metoda Martingale pas cu pas, la pariuri sportive, cu exemple simple

Avantaje – Martingale la pariuri sportive

Dacă nu ești printre cei care au experiementat practic această strategie, e cazul să treci mai departe. Vei găsi multe alte subiecte interesante care să îți provoace inteligența. Dacă însă ai pariat, ai dublat, ai câștigat, ai pierdut, ai recuperat și ai văzut ce înseamnă, putem discuta și analiza împreună. Mai ales dacă ai trecut de faza în care spui că ”este o prostie și o aberație” și putem vedea detașat.

Câteva articole foarte interesante și bazate pe simulări și modificări ale parametrilor de pariere, pe care merită să aruncăm o privire:

The martingale betting system in roulette | by Markus Rene

martingale-systems-and-scamdicappers

A_Statistical_Analysis_of_the_Roulette_Martingale_System_Examples_Formulas_and_Simulations_with_R

Fiind vorba despre pariuri sportive, implicit despre cote, trebuie să avem în vedere cota pe care pariem. E cota @2.00, e cota @3.00 ori cota @4.00, pentru că dinamica pariurilor presupune variații și procente diferite. Chiar și atunci când este vorba despre egal, cota nu va fi mereu @3.00 datorită factorilor diferiți care influențează un meci. Aceste abateri ni le asumăm, însă, de multe ori, trecem destul de repede peste ele.

Un grafic simplu are ne arată că am putea avea profit dacă avem un buget de pariere nelimitat

Avantaje mai mari sau mai mici

Niciun parior nu are un buget nelimitat. Nici timpul și nici răbdarea de paria la nesfârșit sume infime în căutarea unui câștig. Însăși strategia în sinea ei este una de recuperare a pierderilor. Cu cât pierdem mai mult, cu atât avem mai mult de recuperat. Iar una dintre regulile de bază ale pariurilor sportive se referă la evitarea recuperării imediate a pierderilor. Ciudat, nu e așa?

Putem lua avantajele pe termen scurt:

  • dublarea repetată a mizei pe un pariu așteptat de genul 1&3+ la meciurile celor de la City. Chiar și în acest caz, ar trebui să luăm în calcul maxim 3-4 pariuri.
  • aplicarea Martingale la pariuri sportive în cazul unor cote stabile cum sunt cele pentru par/impar, în general @1.90 cu @1.90. Marja casei de pariuri va trebui să o compensăm din bugetul nostru. Adică acea diferență de la @1.90 la @2.00. Chiar și în acest caz, 5-6 pariuri sunt arhisuficiente.
  • în cazul unor pariuri pe intervale la un meci de fotbal în care ne așteptăm la mai multe goluri. Datorită limitării dată de cele 90 de minute, putem încerca 3-4 pariuri care să ne aducă profit.

Cum ne alegem pariurile pe Victorie & peste 2.5 goluri

Limite – Martingale la pariuri sportive

Da, există limite și limitări. Limitele sunt legate de cotele pe care le găsești iar limitările sunt impuse de către casele de pariuri. Multe case de pariuri, chiar și dintre cele respectate, vor încerca să îți limiteze contul atunci când câștigi. Și reușesc fără prea mari probleme. Este vorba despre casele de pariuri online. În privința caselor de pariuri stradale, cele din retail, nu prea are rost să discutăm când facem un calcul simplu:

100 Lei/miza = 95 Lei efectiv pariați (datorită taxelor administrative impuse) – 5%

200 Lei/miză = 180 Lei efectiv pariați (datorită acelorași taxe administrative) – 5%

400 Lei/miză = 360 Lei efectiv pariați (tot despre taxe e vorba) – 5%

800 Lei/miză = 720 Lei efectiv pariați (aceleași taxe cumva?) – 5%

Tragem linie și vedem că au zburat 80 Lei la 4 pariuri, bani pe care îi aruncăm pe fereastră. Iar orice calcule am face pe termen lung, ne dă un mare minus. Cu virgulă, desigur.

Strategii de pariuri aplicate: Martingale (1.12)

Riscuri – Martingale la pariuri sportive

Nu este exemplu mai bun în aceste zile decât cel cu Dinamo București. O echipă cu tradiție și cu pretenții, salvată de la retrogradare datorită pandemiei de coronavirus. Echipa a fost preluată, mai mult sau mai puțin, de către un impresariat spaniol. Au fost aduși jucători, un antrenor cu rezultate și a început ediția 2020-2021. A urmat dezastrul:

Dinamo București – UTA Arad – Dinamo a avut cota @1.54 la victorie – a luat bătaie, împotriva tuturor așteptărilor

FCSB – Dinamo București – Dinamo a avut cota @2.20 la victorie – a încasat-o, după cum era de așteptat

Dinamo București – Univ Craiova – Dinamo a avut @2.35 la victorie – o nouă înfrângere

Sepsi – Dinamo – Dinamo a avut @2.70 la victorie – a reușit să o încaseze din nou

FC Viitorul – Dinamo – Dinamo a avut @2.85 la victorie – a luat-o și de la echipa lui Hagi

Dinamo București – Astra Giurgiu – Dinamo a avut @1.80 la victorie – a reușit să ia un singur punct

Oricât am dublat miza pe victoria echipei lui Contra, aceasta și-a arătat neputința. Nu va pierde la nesfârșit, va veni o zi în care va obține victoria. Dar avem timpul și banii necesari pentru a aștepta victoria proștilor?

Tipuri de pariuri unde putem aplica Martingale

Foarte mult timp s-a vehiculat ideea că egalul este cel mai potrivit pentru Martingale. Datorită cotei de @3.00, nu suntem nevoiți să dublăm miza după o pierdere. Mai putem tolera încă una după care avem nevoie de un câștig pentru a compensa. Foarte multe țin aici de alegerile pe care le facem. Putem urmări echipe care nu au făcut egaluri sau putem urmări specialiste în remize. Un număr minim și maxim de pariuri se impune. Totuși, este bine să mergem pe 3-4 echipe simultan dacă bugetul ne permite.

Un alt pariu de luat în calcul este victorie & 3+ sau victorie & GG ori GG3+. Aici apar variații însă nu sunt chiar atât de mari încât să ajustăm miza dramatic. O cotă medie de @2.30 este de preferat.

În general, pariurile complexe sunt de luat în calcul. Fotbalul modern a devenit destul de ofensiv iar în campionate cum sunt Seria A sau Ligue 1, putem juca repetat GG3+. Casele de pariuri vor diminua însă cotele, pe măsură ce statisticile lor le indică acest lucru. În multe cazuri, ajungem să pariem cu o zi înaintea partidei, tocmai în căutarea unei valori pozitive așteptate.

Merită sau nu să folosim Martingale?

Orice progresie presupune avantaje ce țin de recuperarea rapidă a pierderilor. În același timp, riscurile epuizării rapide a fondului pentru pariuri sunt foarte mari. Dublarea progresivă a mizei are un impact psihologic foarte puternic asupra creierului nostru. Să aplicăm Martingale după ce am pierdut 100 Lei, poate deveni aberant. 200, 400, 800, 1600 Lei …și asta dacă luăm în calcul cotele de @2.00. Și se poate întâmpla des să nu ne iasă 5 pariuri consecutive.

Pariuri online sau pariuri offline – cum este mai bine să pariezi?

Fiind una dintre cele mai cunoscute strategii de pariere, am fi tentați să spunem că da, merită. Dat fiind faptul că am aplicat această strategie, am văzut ce riscuri presupune. Punând în balanță avantajele și dezavantajele strategiei Martingale, răspunsul este simplu:

!NU SE MERITĂ SĂ APLICĂM MARTINGALE LA PARIURI SPORTIVE!

Dacă luăm în calcul pariuri pe termen scurt și diverse experiemente, ne putem ajuta de această strategie. Însă impactul psihologic al pierderilor repetate la miză dublă este mult prea mare pentru a fi suportat.

STAI! Citeste si despre

Avantajele boților de pariere și cele mai cunoscute aplicații automatizate

Avantajele boților de pariere și cele mai cunoscute aplicații automatizate

Avantajele boților de pariere nu sunt greu de anticipat și nici de remarcat atunci când …

7 sfaturi care te ajută să depășești perioadele slabe la pariuri sportive (2021)

7 sfaturi care te ajută să depășești perioadele slabe la pariuri sportive (2021)

Perioadele slabe la pariuri sportive pot fi asimilate tilt-ului din poker. Termenul de tilt provine …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *