marți , 5 noiembrie 2019
Home / Strategii Pariuri / Mărirea progresivă și necontrolată a mizei, una dintre cele mai mari greșeli la pariuri sportive

Mărirea progresivă și necontrolată a mizei, una dintre cele mai mari greșeli la pariuri sportive

Mărirea progresivă și necontrolată a mizei este una dintre cele mai prostești greșeli pe care le facem ca pariori. Mai mult decât atât, avem tendința să o repetăm persistând în această greșeală. Iar motivații putem găsi suficient de multe, unele având argumente credibile. Principalul motiv însă este dorința de a recupera unele pierderi. Pariuri necâștigătoare, minusuri în buget, rațiuni de ordin financiar care ne îndeamnă să apelăm la mărirea progresivă a mizei.

De câte ori nu am spus după un pariu pierdut: ”Lasă că pun mai mult pe următorul și recuperez”? Iar creșterea progresivă și repetată a mizei a dus la pierderi mai mari și un disconfort indiscutabil. Nu este deloc simplu să ieșim dintr-o perioadă nefastă la pariuri însă mărirea progresivă a mizei este cea mai proastă soluție pe care o putem alege.

5 strategii de pariere faimoase cu exemple simple și ușor de înțeles

Cu cât mărim miza mai mai repede după un pariu pierdut, cu atât este mai periculos. De exemplu, mizăm într-un meci pe 1 la @1.90, 100 Lei. Avem un potențial profit de 90 Lei. Dar meciul nu se desfășoară conform scenariului nostru. Marchează oaspeții de două ori și în minutul 50 este 0-2. Ne speriem și spunem să mai recuperăm ceva. Mizăm 200 Lei pe 2 live @1.30. Iar gazdele revin și partida se termină 2-2. Cel mai mizerabil scenariu posibil pentru noi. Unul în care am pierdut 300 Lei în doar 90 de minute.

Mărirea progresivă a mizei – când se utilizează

Această tehnică de joc este derivată din sistemul Martingale. Presupune dublarea constantă a mizei, în condițiile în care pariem pe cota @2.00. Este o strategie viabilă, dacă am avea buget nelimitat. Altfel, este toxică și duce rapid la pierderi năucitoare.

Nu este nimic greșit în a mări miza progresiv, cu o anumită rată. Este însă prostesc să mărim miza de 3 sau 5 ori după un pariu pierdut, doar pentru a recupera pierderile. Iar când o facem, apare (cel mai ades) factorul hazard care ne poate genera pierderi necontrolate. Când folosim însă o rată, asta presupune că avem o strategie pe pariere pe care o respectăm și ne încadrăm într-un buget stabilit.

Mărirea progresivă a mizei, una dintre cele mai mari greșeli la pariuri sportive
Miză mare, cote mici – Bemelmans pierde după ce ia primul – Pariu pierdut

Presupunând că jucăm, în general X și cote de @3.00, cu un buget de 100 Lei. O miză fixă de 10 Lei/pariu ne permite 2 pariuri pierzătoare și unul câștigător. Al treilea pariu (cel câștigător) reface pierderile provocate de primele două. În cazul în care nu este câștigător, putem mări miza la 20 Lei. Ar fi aproape suficient pentru două pariuri.

Miză mare, cote mici – Zverev pierde cu talent – Pariu pierdut

Cât este de periculoasă mărirea progresivă a mizei

Iată mai un meci din Liga 1 la care am pariat 1000 Lei pe cota @1.25. Ar fi un câștig potențial de aproape 250 Lei. De fapt, riscăm 1000 pentru un profit pe sfert. În cazul în care pariul nu ar fi câștigător am avea 2 variante principale pentru a recupera:

Mărirea progresivă a mizei - când se utilizează

Varianta 1: Să mizăm 4000 Lei pe următoarea cotă de @1.25 pe care o găsim valoroasă pentru noi.

Varianta 2: Să mizăm câte 1000 Lei pe următoarele 4 cote de @1.25 pe care le identificăm bune de pariat. Toate cele 4 pariuri trebuie să fie câștigătoare

Cât este de periculoasă mărirea progresivă a mizei

Cât de mare ar trebui să fie miza noastră?

Criteriul Kelly este o formulă folosită pentru a determina dimensiunea optimă a mizei. Putem determina cu ajutorul lui și randamentul preconizat al pariului. Formula este simplă, dar dezavantajul este că necesită un calcul precis al probabilității unui rezultat. Acest lucru poate fi dificil chiar și pentru cei care au cunoștințe probabilistice avansate.

O regulă bună pentru noi ca pariori obișnuiți, ar fi să mizăm între 1% și până la 5% din bugetul de pariere. Asta înseamnă, de exemplu, la un buget de 200 Lei, să punem pariuri cu o miză cuprinsă între 2 și 10 Lei.

Această strategie ne permite să pariem mai mult, să avem un număr mai mare de pariuri. În timp, putem construi un buget care să ne asigure mărirea mizei și obținerea unor profituri constante.

STAI! Citeste si despre

7 mari capcane la pariuri live și cum putem să le evităm

7 mari capcane la pariuri live și cum putem să le evităm

7 mari capcane la pariuri live în care am căzut de multe ori. Foarte mulți …

Ce pariem pe Viitorul în sezonul 2019 – 2020 (Liga 1)

Ce pariem pe Viitorul în sezonul 2019 – 2020 (Liga 1)

Pariem pe Viitorul în acest nou sezon, un proiect ce li-a dovedit viabilitatea. Viitorul Constanța …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *