sâmbătă , 1 aprilie 2023
Home / Articole populare / KYC, verificare cont, validare, acte, proceduri, obligații, avantaje și riscuri
KYC, verificare cont, validare, acte, proceduri, obligații, avantaje și riscuri

KYC, verificare cont, validare, acte, proceduri, obligații, avantaje și riscuri

KYC provine de la know your customer sau know your client iar KYC, verificare cont este partea pe care o parcurgem atunci când pariem online. În offline, treburile sunt mult mai simple și mai ușor de gestionat. Cel puțin din punct de vedere al unui parior, atunci când câștigi un bilet, mergi la agenție și îți încasezi câștigurile. Este simplu și trebuie să respecți doar câteva principii:

  • să ai biletul câștigător și un act de identitate. Încasarea câștigurilor se face completând biletul cu nume, prenume, CNP și semnătură și se verifică prin confruntarea datelor.
  • să încasezi câștigurile de la agenția unde ai pariat. Totuși, acest principiu a suferit modificări și, la mai mulți operatori, poți încasa câștigurile și din alte puncte de lucru.

Când vine vorba despre partea de online, lucrurile se schimbă radical. Sunt mult mai multe probleme de rezolvat și aspecte la care trebuie să fii atent. Pentru tine, ca parior, jucător și client, KYC poate fi, uneori, foarte neplăcut.

Ce case de pariuri plătesc cel mai repede retragerile

KYC, verificare cont, validare, acte, proceduri, obligații, avantaje și riscuri

În zilele noastre, principiile KYC se aplică în domeniul financiar-bancar dar și în restul afacerilor online. Scopul este de minimiza riscurile de fraudă și de a crea un climat de încredere și siguranță.

Știm că KYC înseamnă know your client sau know your customer și este un ansamblu de proceduri care asigură identificarea, potrivirea și estimarea riscurilor apărute într-o relație de afaceri. Una din regulile de bază în domeniul jocurilor de noroc este legată de vârsta obligatorie. Doar persoanele majore (ce au împlinit 18 ani) au acces la pariuri sportive. Pentru a dovedi faptul că ai varsta legală pentru a paria online sau a merge într-o sală de pariuri sportive vei avea nevoie de CNP. Implicit, Cartea de Identitate care să ateste vârsta legal acceptată.

Practic, operatorul de pariuri se asigură de câteva aspecte, unele obligatorii prin lege altele ce țin de proceduri interne, că:

  • te poate identifica ca persoană reală pe baza informațiilor furnizate
  • îndeplinești condițiile specifice impuse de legislația jocurilor de noroc
  • nu prezinți riscuri în privința termenilor și condițiilor agreate
  • sunt repectate cerințele legale privind politica spălării banilor

7 secrete la pariuri pe care casele online nu ar vrea să le știi

Verificare cont, validare, acte, proceduri, obligații

O procedură KYC poate implica ID, recunoaștere facială, documentație și verificare biometrică. Departe de a fi un proces simplu, se poate transforma într-un calvar care presupune furnizarea multor documente și explicații.

Este cunoscut faptul că un operator de pariuri îți poate solicit ”orice acte sau documente” care să ateste sau să confirme datele pe care le furnizezi. În gneral, operatorii acceptă copii după documente în fișierele de format .jpg, .jpeg, .png, .tiff, .bmp, .doc, .docx & PDF.

Validarea unui cont de joc se face, în general, prin furnizarea următoarelor copii după:

  • un document de identitate oficial (CI, Permis de conducere, Pașaport)
  • instrumentul de plată (copie card față – verso, copie tranzacție portofel electronic șamd)
  • extras de cont sau factură de utilități (pentru confirmarea adresei de domiciliu)
  • orice alte acte sau documente considerate necesare pentru verificarea datelor sau operațiunilor efectuate.

Se observă clar că este o încadrare foarte largă și care poate fi exploatată de către operatorii de pariuri. Formulări care pot fi interpretabile, expresii care acoperă mai mult decât este cazul și de care se prevalează casele de pariuri în relațiile cu jucătorii.

Avantaje și riscuri

În general, operatorii de pariuri vor face KYC cât mai neplăcută pentru un client care prezintă riscuri. Aceste riscuri sunt destul de discutabile, pentru că pot fi și riscuri interne sau diverse închipuiri.

Pornind de la riscuri, acestea sunt legate de gestionarea datelor personale. Au fost cazuri, foarte rare, când au serverele operatorilor au fost expuse la riscuri și au fost compromise bazele de date.

Avantajele sunt legate de validarea corectă și completă a contului de joc. Pot fi limite mărite, retrageri mai rapide și un suport mai bun. Totuși, validarea contului este obligatorie prin lege în majoritatea legislațiilor. În cazul în care nu vei parcurge verificarea, contul de joc va fi suspendat iar fondurile virate către bugetul de stat.

STAI! Citeste si despre

Capcanele pariului 1Solist. Despre încredere, marjă, payout și profit

Întrebarea care persistă mereu la un parior este ”Pot face profit cu meciuri de 1Solist?”. …

Erori și greșeli la casele de pariuri – cum mă afectează ca jucător?

Erori și greșeli la casele de pariuri sau cum le înțeleg ca jucător experimentat, cu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *