marți , 27 septembrie 2022
Home / Strategii Pariuri / Handicap asiatic explicat pas cu pas cu exemple concrete
Handicap Asiatic
Handicap Asiatic - Ghid complet pentru pariori

Handicap asiatic explicat pas cu pas cu exemple concrete

Ce este handicapul asiatic? Handicap asiatic: este un pariu originar din Indonezia și care a devenit popular după anul 1998.

Se referă la a oferi 2 opțiuni, fiecare având 50% șanse de reușită.

Handicapul asiatic a apărut pentru a oferi pariuri de valoare egală atunci când diferența între oponenți este semnificativă.

Avantaje și dezavantaje sunt pentru ambele părți, case de pariuri și pariori.

În continuare vei aflat totul despre pariurile pe handicap asiatic și cum să le folosești în avantajul tău.

Handicap asiatic explicat

Handicapul asiatic a fost introdus în pariurile sportive pentru a reduce sporturi precum fotbalul cu 3 semne (1×2) la numai două semne (1 si 2). Deși există șansă dublă, 1X, 12, X2, acestea nu sunt suficiente uneori.

 Ideea de bază este să ai de ales doar între două posibilități de pariere, 3 fiind prea mult.

Astfel au apărut și s-au consacrat 2 termeni de specialitate: favorit (ă) şi outsider (underdog). Favorita este cea care are șansele mai mari de câștig, iar outsiderul reprezintă echipa cu şansa mai mică de a câștiga.

Fiind vorba despre sistemul zecimal al cotelor, cu cât cota este mai apropiată de @1.00, cu atât favoritul este mai clar.

 Afară de cei doi termeni, mai există noţiunea de pariu valoros. Acesta este un număr care este egal cu produsul dintre cota şi probabilitatea matematică de a se întâmpla acel eveniment.

Din păcate, această ecuaţie matematică are o mare necunoscută, respectiv probabilitatea de reuşită a pariului, aceasta putând fi aproximată doar cu ajutorul experienţei și a priceperii unei parior. Când acest număr este mai mare sau egal cu 1, pariul este valoros!

Când se întâlnesc două echipe care sunt de valori apropiate,  în general, cotele tind să fie egale, poate cu un mic avantaj pentru gazde. În acest caz, oricare din cele 3 semne are o valoare de peste 2.70 – 2.80 chiar.

Dar ce se intâmplă când raportul de forţe al celor două echipe este disproporţionat, iar o echipă pare mult prea puternică?

Atunci, favorita are un factor de multiplicare mai mic, nefiind aşa atractivă pentru public. În acel moment, favorita porneşte cu un handicap asiatic negativ, și trebuie să se impună mai categoric pentru a învinge pariul asiatic.

Logica e destul de simplă simplă: după mult studiu asupra unui meci/grup de meciuri, analiștii caselor de pariuri setează valoarea acestui handicap negativ pentru favorită şi pozitiv pentru outsider (egale, dar de semn opus!).

Pentru a înţelege mai bine, iată un exemplu:

În Arsenal – Stoke, să presupunem că Arsenal este la cota @1.34. Pariul favorabil englezilor are o valoare relativ scăzută, iar pentru a putea găsi o mai mare valoare, casele setează un handicap asiatic.

Pentru o cotă de 1.34, se poate ajunge la -1/+1 sau chiar -1.5/+1.5. Astfel, la -1/+1, Arsenal câştigă pariul dacă învinge la 2 sau mai multe goluri diferenţă şi pierde în cazul unui egal sau o înfrângere de orice fel.

Stoke câştigă doar la x2, adică în caz de remiză sau victorie.

Dacă Arsenal învinge la fix un gol diferenţă, pariul este declarat nul.

În cazul limitei de 1.5 goluri, Arsenal câştigă la victorie la 2 sau mai multe goluri, în timp ce Stoke câştigă la x2.

Diferenţa dintre -1 şi -1.5 este evidentă, dar şi valoarea cotelor diferă în funcţie de risc, astfel, pentru Arsenal (-1) poți avea undeva în jur de 1.70-1.80, iar pentru Arsenal (-1.5) avem peste 1.95 – 2.10.

Aşadar, handicapul asiatic reprezintă stabilirea momentului când favorita are şanse egale cu outsidera.

Care este filozofia acestor pariuri și cine este în avantaj

Se ştie că operatorul de pariuri are nenumărate avantaje faţă de pariorul simplu.

Începând de la o documentare statistică net superioară, o armată de oameni, până la informaţii din interiorul echipelor ce publicului larg îi sunt servite în cel mai bun caz în locuri extrem de greu accesibile (forumuri cu circuit închis), dar de obicei apar doar sub forma de manipulări.

Afară de toate aceste avantaje, el îşi arată asul din mânecă printr-o subtilitate matematică. Mai precis, în loc să respecte matematica probabilităţilor unui raport de forţe egal (50-50%), setând cotele la 2.00-2.00, agentul ne oferă în cel mai bun caz 1.91 – 1.91. Trebuie înţeles că acest 9% pe care-l pierdem la fiecare pariu constituie o mare sursă de venituri pentru casele de pariuri. Am dat acest exemplu fericit în care cotele sunt acceptabile, ce să mai vorbim de raporturi de tipul 1.70-1.70, cum se mai pot întâlni la evenimente cu 2 semne. Astfel de raporturi nu sunt recomandate în niciun caz, ele fiind un prag aproape imposibil de depăşit pe termen lung.

Totuşi, agenţii de pariuri sunt şi ei oameni şi mai fac mici greşeli sau, pur şi simplu, mai oferă cadouri din când în când. Astfel, momentele în care putem profita de neglijenţa lor sunt atunci când setează limita handicapului asiatic greşit (mai mică sau mai mare decat în ‘realitate’) sau prin oferirea unor cote valoroase. Pentru aceste momente este nevoie de foarte multă experienţă pe care pariorii începători cu siguranţă nu o au.

Toate pariurile de tip handicap asiatic cu exemple

Ce înseamnă Handicap (0)

Câştigi dacă echipa pe care ai pariat câştigă termină victorioasă. Dacă partida se încheie la egalitate (0 goluri diferență), primești înapoi suma pariată.

Handicap asiatic 0

Dacă ai pariat 100 RON pe Manchester United și se termină egal, primești 100 RON înapoi. Dacă Arsenal câștigă, pierzi.

Poți folosi acest pariu când echipele sunt relativ echilibrate și vrei să găsești valoare fără a risca egalul.

Ce înseamnă Handicap (+0.25)

Câştigi dacă echipa pe care ai pariat caştigă meciul. Dacă jocul se încheie la egalitate, pariul se împarte în două – o jumătate a mizei se consideră câştigătoare, iar cealaltă jumătate este rambursată în contul tău de pariuri.

Handicap asiatic 025

Dacă ai pariat 100 RON pe Arsenal și se termină egal, primești 50 RON + 50 x 1.57 = 78.5 RON. Dacă Manchester United câștigă, pierzi.

În general, un tip de pariu foarte interesant și care îți permite să pariezi pe valoare fără să riști prea mult.

Ce înseamnă Handicap (+0.50)

Câştigi dacă echipa pe care ai pariat termină partida la egalitate sau învinge.

Acest tip de handicap asiatic este similar pariului european șansă dublă. Deși reprezintă același lucru, majoritatea caselor de pariuri oferă cote diferite, în general mai bune pentru handicapul asiatic.

Handicap asiatic 05

Dacă ai pariat pe Manchester United +0.5, înseamnă că echipa trebuie să câștige sau să facă egal pentru a câștiga pariul.

Ce înseamnă Handicap (+0.75)

Câştigi dacă echipa pe care ai pariat termină partida la egalitate sau învinge. Dacă este învinsă la un gol diferenţă, pierzi jumătate din miza pariată.

Handicap asiatic 075

Dacă ai mizat 100 RON pe Manchester United +0.75, câștigi la victorie sau egal. Dacă Arsenal câștigă cu 1-0, 2-1, 3-2, 4-3 sau orice diferență de 1 gol, pierzi 50 RON.

Acest tip de pariu avantajează echipa mai slab cotată de către casa de pariuri în cazul unei diferențe de valoare care nu este prea mari.

Ce înseamnă Handicap (+1)

Câştigi dacă echipa pe care ai pariat termină partida la egalitate sau câștigă. Dacă este învinsă la un gol diferenţă, suma mizată ți se retunează.

Handicap asiatic 1

Dacă ai pariat pe Man Utd +1 100 RON, câștigi 127 RON la victorie sau egal. Dacă Arsenal câștigă cu un singur gol diferență, atunci primești înapoi 100 RON.

Un handicap folosit, în general, pentru a-și mări cota pe echipa favorită.

Ce înseamnă Handicap (+1.25)

Câştigi dacă echipa pe care ai jucat termină partida la egalitate sau învinge. Dacă este învinsă la un gol diferenţă, pariul se împarte în două – o jumătate a mizei se consideră câştigătoare, iar cealaltă jumătate este returnată în contul tău de pariuri.

Handicap asiatic 125

Dacă iei Manchester United +1.25 cu 100 RON și câștigă Arsenal cu 2-1 primești 50 + 50 x 1.23 = 61.5 RON. Dacă Arsenal câștigă cu 2-0, 3-1 sau orice altă diferență mai mare de 1 gol, atunci ai pierdut.

Îl poți folosi când joacă una dintre echipele mari și diferența de valoare este de netăgăduit.

Ce înseamnă Handicap (+1.5)

Câştigi dacă echipa pe care ai pariat învinge, termină partida la egalitate sau pierde la un gol diferenţă.

Handicap asiatic 150

Dacă iei Manchester +1.5 cu 100 RON, câștigi 150 RON dacă diavolii roșii înving, fac egal sau pierd la 1 gol diferență. Dacă Arsenal câștigă cu 2-0, 3-0 sau orice alt scor cu 2 goluri diferență, atunci ai pierdut.

Ce înseamnă Handicap (+1.75)

Câştigi dacă echipa pe care ai pariat învinge, termină partida la egalitate sau este învinsă la un gol diferenţă. Dacă este învinsă la două goluri diferenţă, pierzi jumătate din miza pariată.

Handicap asiatic 175

Ce înseamnă Handicap (+2)

Câştigi dacă echipa pe care ai pariat învinge, termină partida la egalitate sau este învinsă la un gol diferenţă. Dacă este învinsă la două goluri diferenţă, miza pariată se returnează în contul tău de pariuri.

Ce înseamnă Handicap (+2.25)

Câştigi dacă echipa pe care ai pariat învinge, termină partida la egalitate sau este învinsă la un gol diferenţă. Dacă este învinsă la două goluri diferenţă, pariul se împarte în două – o jumătate a mizei se consideră câştigătoare, iar cealaltă jumătate este trimisă în contul tău de pariuri.

Ce înseamnă Handicap (+2.5)

Câştigi dacă echipa pe care ai pariat învinge, termină partida la egalitate sau este învinsă la mai puţin de trei goluri diferenţă.

Ce înseamnă Handicap (-0.25)

Câştigi dacă echipa pe care ai pariat învinge la cel puţin un gol diferenţă. Dacă partida se încheie la egalitate, piezi jumătate din miza pariată.

Ce înseamnă Handicap (-0.5)

Câştigi dacă echipa pe care aţi pariat câştigă meciul.

Ce înseamnă Handicap (-0.75)

Câştigi dacă echipa pe care ai pariat câştigă meciul la cel puţin două goluri diferenţă. Dacă câştigă la diferenţă de un gol, pariul se împarte în două – o jumătate a mizei se consideră câştigătoare, iar cealaltă jumătate este rambursată în contul tău de pariuri.

Ce înseamnă Handicap (-1)

Câştigi dacă echipa pe care ai mizat câştigă meciul la cel puţin două goluri diferenţă. Dacă câştigă la diferenţă de un gol, primești înapoi suma pariată.

Ce înseamnă Handicap (-1.25)

Câştigi dacă echipa pe care ai pariat câştigă meciul la cel puţin două goluri diferenţă. Dacă câştigă la diferenţă de un gol, pierzi jumătate din miza pariată.

Ce înseamnă Handicap (-1.50)

Câştigi dacă echipa pe care ai pariat caştigă meciul la cel putin două goluri diferenţă.

Ce înseamnă Handicap (-1.75)

Câştigi dacă echipa pe care ai pariat câştigă meciul la cel puţin trei goluri diferenţă. Dacă câştigă la diferenţă de două goluri, pariul se împarte în două – o jumătate se consideră câştigătoare, iar cealaltă jumătate o primești înapoi în contul de pariuri.

Ce înseamnă Handicap (-2)

Câştigi pariul dacă echipa pe care ai mizat câştigă meciul la cel puţin trei goluri diferenţă. Dacă câştigă la o diferenţă de două goluri, primești înapoi miza pariată.

Ce înseamnă Handicap (-2.25)

Câştigi dacă echipa pe care ai mizat câştigă meciul la o diferenţă de cel puțin 3 goluri. Dacă câştigă la diferenţă de două goluri, pierzi jumătate din suma pariată.

Ce înseamnă  Handicap (-2.50)

Câştigi dacă echipa pe care ai pariat câştigă meciul la cel puţin trei goluri diferenţă. În general, acest pariu îl poți utiliza în cazuri în care diferența de valoare este uriașă. Meciurile echipelor naționale sunt un bun exemplu în acest caz.

 

 

Handicap asiatic la pariuri live

Pe lângă linia 1X2, sub/peste, o componentă foarte importantă pentru pariurile live, la casele de pariuri online handicapul asiatic pleacă , în general, de la scorul iniţial când faceţi pariul.

Atunci când pariezi live folosind handicap asiatic, scorul la care pui pariul este 0-0, oricare ar fi scorul înscris pe tabela de marcaj. Optica este cât se poate de firească, mai ales că întotdeauna o echipă este mulțumită de scorul afișat de către tabela de marcaj.

Handicap asiatic Roma - Spal

Iată mai sus handicapurile la pariuri live în minutul 48 al meciului Roma – Spal, scor 2-, un scor așteptat după prima repriză. Cotele de mai sus sunt la Winmasters.ro, casa de pariuri fiind destul de precaută. Totuși, acest lucru este de înțeles, fiind vorba un meci care a fost tranșat din prima repriză.

Îți recomand să fii foarte atent când folosești handicapul astiatic la pariurile live. Datorită dinamicii meciului dar și a întârzierilor în transmisia caselor de pariuri, pot apărea sincope.

Topul caselor de pariuri care oferă handicap asiatic:

  1. Handicap asiatic Betfair Exchange

  2. Handicap asiatic Baumbet

  3. Handicap asiatic superbet

  4. Handicap asiatic Unibet

  5. Handicap asiatic Netbet

  6. Handicap asiatic Gameworld

STAI! Citeste si despre

Avantajele boților de pariere și cele mai cunoscute aplicații automatizate

Avantajele boților de pariere și cele mai cunoscute aplicații automatizate

Avantajele boților de pariere nu sunt greu de anticipat și nici de remarcat atunci când …

7 sfaturi care te ajută să depășești perioadele slabe la pariuri sportive (2021)

7 sfaturi care te ajută să depășești perioadele slabe la pariuri sportive (2021)

Perioadele slabe la pariuri sportive pot fi asimilate tilt-ului din poker. Termenul de tilt provine …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *