luni , 24 iunie 2019
Home / SLIDESHOW / Gibraltar United devine prima echipă de fotbal din lume care-și plătește jucătorii în criptomonede

Gibraltar United devine prima echipă de fotbal din lume care-și plătește jucătorii în criptomonede

Criptomonedele câștigă rapid popularitate ca mijloc de plată la nivel global. Anul trecut, pe 29 iulie, echipa de fotbal Gibraltar United a anunțat că își va plăti jucătorii în criptomonede în sezonul următor.

Fotbalul și criptomonedele

Pablo Dana, proprietarul acestei echipe de fotbal și un investitor de multă vreme în Quantocoin (QTC), a început o campanie de sponsorizare a clubului care va include contracte de plată către jucători în criptomonede. QTC este o platformă de plată descentralizată construită pe bază de blockchain. QTC își propune să promoveze public această metodă de plată prin integrarea QTC în serviciile financiare de zi cu zi. Dana este în prezent co-fondator și CEO al QTC, potrivit site-ului companiei.

Gibraltarul adoptă pe scară largă blockchain-ul și criptomonedele

Gibraltar a devenit un lider important in industria integrarii blockchain-ului. La începutul anului 2018, Gibraltar a adoptat un set de reglementări pentru zona de business legat de tehnologia blockchain și este acum pe cale să lanseze primul cadru legal pentru ICO (initial currency offering).

Cu aproape două decenii în urmă, Gibraltar a promovat primul set de reglementări pentru firmele de pariuri și a devenit un centru global pentru companiile de jocuri de noroc. Văzând o creștere similară în economia digitală emergentă, ministrul de finanțe din Gibraltar, Albert Isola, a declarat că blockchain-ul ar putea fi “următorul nou flux semnificativ de afaceri”, potrivit The New York Times.

În timp ce Gibraltar face progrese remarcabile în legiferarea criptomonedelor, Dana spune că introducerea criptografiei în industria fotbalului ar putea atenua corupția și ar oferi o mai mare transparență. Plățile prin cripto-monede permit micilor cluburi de fotbal și echipelor semi-profesioniste să plătească, de asemenea, jucători străini care ar putea avea probleme în stabilirea serviciilor financiare în țările din străinătate.

Gibraltar United nu este prima entitate din fotbal care colaborează cu o companie de criptomonede. La sfârșitul lunii mai 2018, fostul jucător olandez și directorul vSport, Wesley Sneijder, a lansat un ecosistem de tip blockchain dedicat industriei sportive în parteneriat cu TRON.

STAI! Citeste si despre

Blackstone, unul dintre cele mai mari fonduri de investiții din lume, devine acționar minoritar al Superbet în urma unei investiții de 175 de milioane de euro

Grupul Superbet, cea mai mare companie de pariuri sportive & gaming din România, anunță atragerea …

5 bilete senzaționale care s-au încasat la SenatorBet (2019)

4 bilete senzaționale care s-au jucat și încasat la SenatorBet și pe care vreau să …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *