luni , 2 octombrie 2023
Home / Strategii Pariuri / Ghidul complet al pariurilor pe cornere (2019)
Ghidul complet al pariurilor pe cornere (2019)

Ghidul complet al pariurilor pe cornere (2019)

Ghidul complet al pariurilor pe cornere ne aduce în atenție aspectele pe care trebuie să le cunoaștem pentru aceste tipuri de pariuri. Vom vedea și cele mai bune strategii de pariere pe cornere atât șa pariuri pre-meci cât și live.

La câteva cornere se înscrie un gol, mai puține goluri, mai multe cornere, echipa care obține mai multe cornere câștigă meciul, iată doar câteva afirmații mai mult sau mai puțin viabile la pariuri sportive. Dar fiecare dintre ele conține fragmente care ne oferă o anumită imagine a pariurilor pe cornere.

Lovitura de colț, uzual numită și corner (colț, traducere din limba engleză) se acordă atunci când mingea iese de pe suprafața de joc, după linia porții, fiind atinsă de un jucătorul al echipei aflată în apărare. Aceasta se execută din colțul terenului de joc, din partea în care mingea a părăsit terenul.

Cornerele apar, în general, în urma unor atacuri și se pot repeta pe fondul presiunii. Fiecare echipă are mai multe scheme tactice pe care le aplică la loviturile de colț.

5 strategii de pariere faimoase cu exemple simple și ușor de înțeles

Strategii de pariere pe cornere

Dinamica cornerelor într-un meci de fotbal este foarte variabilă și încă nu poate fi înțeleasă după niște principii fixe. Pentru foarte mulți pariori, încă este un tip de pariu considerat instabil și greu de previzionat. Sunt multe opinii care susțin că numărul cornerelor este aleator și nu merită analizat decât la modul superficial.

Cu cât o echipă are atacul mai prolific, cu atât poate obține mai multe cornere sau, dacă o echipă practică un stil defensiv și numărul cornerelor în meci va fi redus.

Aceste optici sunt greșite. Pariurile pe cornere devin una dintre cele mai interesante opțiuni din 2 motive principale:

 • cotele pariurilor pe cornere au doar bază statistică și putem găsi pariuri valoroase cu ușurință;
 • mizele plasate pe acest tip de pariuri sunt, în general, mici. Din acest motiv, casele de pariuri nu acordă o atenție sporită cotelor și nu aplică marje care să ne descurajeze.

Cele mai cunoscute strategii de pariere pe cornere

 • peste 4.5 cornere în prima repriză, în cazul partidelor foarte ofensive, cu atacuri de ambele părți. În general, un gol marcat rapid (până în minutul 20) are tendința să reducă numărul cornerelor dacă echipa care a înscris se mulțumește cu acest rezultat la pauză.
 • urmărirea cotelor valoroase la cornere pentru o favorită pe teren propriu.
 • peste/over la numărul general de cornere live. Numărul cornerelor nu este liniar dar există avantajul că pot apărea 2 chiar 3 cornere la o acțiune ofensivă.
 • sub/under la numărul de cornere în meciurile în care avem egalitate cu goluri în minutul 60.
 • cornere pe echipă – în funcție de jucătorii ofensivi vs. jucători defensivi din teren.
 • cornere + cartonașe în meci. Chiar dacă nu există o legătură directă între cele două tipuri de pariuri, mullți jucători le preferă datorită diversității.
 • cornere + goluri în meci. În cazul în care urmărim cu mare atenție unele echipe și pariem pe ele, etapă de etapă.

Strategii de pariere pe cornere pre-meci

Este adevărat că majoritatea pariorilor plasează pariuri live atunci când vine vorba de cornere. Cu toate acestea, există strategii profitabile de pariere pe cornere utilizate înainte de începerea partidei.

Cele mai bune:

Cornere în prima repriză. De obicei, casele de pariuri online nu acordă prea multă atenție liniilor din prima jumătate. Operatorii consideră doar o linie de piață peste / sub întregul meci (adică peste / sub 9.5, 10.5, 11.5 sau 12.5 cornere) și o împart în două, scăzând sau adăugând un corner de cele mai multe ori (adică peste / sub 4.5 cornere +/- 1).

Presupunând că în mai multe ligi (precum Eredivisie sau Bundesliga germană) există un număr ascendent de cornere chiar și din primele minute, merită să pariem peste 4.5 înainte de pauză.

Linii greșite pe anumite echipe. Aceasta este o strategie, care se concentrează mai mult pe echipe și nu pe meciuri. Se referă la urmărirea unei echipe care evoluează pe teren propriu și are nevoie de victorie contra unui adversar mai slab. Trebuie doar să ne alegem  câteva echipe, de obicei favoritele din fiecare ligă, care sunt disperate să câștige fiecare meci, mai ales acasă.

În acest caz este importantă și atitudinea echipei: nu trebuie să fie obosită după un meci european iar jucătorii ofensivi trebuie să fie prezenți în teren. 

Factori care influențează numărul cornerelor

Portarii: Abilitatea portarilor de a bloca mingea ori de a o respinge este  un factor crucial în privința numărului de cornere. Este bine să observăm comportamentul portarilor. Cum reacționează când sunt pase lungi, șuturi pe spațiul porții sau spre poartă. Important este și comportamentul portarilor la cornere. Stau pe linia porții sau ies agresiv și încearcă să îndepărteze balonul ori pericolul de la poarta proprie.

Fundașii centrali: Jucătorii înalți și puternici dar tehnici și dispuși la efort susținut sunt destul de rari, chiar și în fotbalul modern.  Noi suntem însă interesați de jucători defensivi ale căror abilități tehnice sunt mai reduse. Un apărator lipsit de tehnică, are tendința să îndepărteze balonul de poartă în orice direcție. Astfel de jucători favorizează un număr crescut de cornere.

Condițiile atmosferice grele (ploaie, ninsoare etc.): Sunt două puncte de vedere diferite în privința vremii dificile. Primul susține că pe un teren greu, portarul și fundașii nu ezistă prea mult în a respinge mingea în corner. Al doilea punct de vedere susține faptul că jucătorii ofensivi devin mult mai precauți (pentru a se feri de accidentări), prin urmare vor ataca mai puțin și vor încerca să se protejeze. Fiecare meci are însă particularitățile lui și ambele puncte de vedere pot fi luate în calcul.

Accidentări/suspendări: Jucătorii prezenți în teren afectează direct numărul mediu de cornere. O schimbare a portarului, un jucător ofensiv de viteză care vrea să stea cât mai în față, un mijlocaș ofensiv care șutează bine sau unul care pasează lateral cu precizie, sunt factori decisivi.

Rezultatele aranjate: Chiar dacă nu avem dovezi prea multe, meciurile aranjate reprezintă o realitate. Poate fi stabilit chiar numărul exact de cornere iar acest lucru nu afectează grav rezultatul final. Putem urmări un meci și să observăm că apărătorii unei echipe dau mingea în corner foarte lejer. În acest caz merită să pariem pe un număr de cornere ridicat la acea echipă.

Șuturile expediate: Fie că e vorba de șuturi spre poartă, șuturi pe poartă sau șuturi simple, acestea pot duce la apariția cornerelor. Cu cât numărul de șuturi este mai mare, cu atât probabilitatea apariției mai multor cornere crește. Totuși, în cazul echipelor care au jucători ofensivi recunoscuți, casele de pariuri acordă o atenție sporită cotelor oferite la cornere,

Strategii de pariere pe cornere live

Una dintre cele mai bune strategii de pariere este considerată peste 1 corner după minutul 85. De preferat la handicap asiatic, astfel încât să primim banii înapoi dacă nu se marchează și să câștigăm la 1 sau mai multe cornere.

Este vorba despre meciuri pe cale să se încheie iar pariul va fi disponibil timp de câteva minute. Variabila acestei strategii este peste 0.5 cornere pe final de meci și sunt de urmărit meciurile în care favorita încearcă să câștige sau să egaleze. Cotele sunt, de obicei, cuprinse între @1.70 – @1.80 în min 85 și cresc progresiv și în funcție de minutele de prelungiri.

Când sunt mai multe cornere în prima jumătate, casele de pariuri au tendința să dubleze numărul pentru partea secundă. De exemplu, dacă sunt 7 cornere până în pauză, linia se va duce la 14.5, chiar 15.5. În aceste cazuri, sub este o alegere implicit valoroasă.

O altă strategie de pariere live este cea care insistă pe linia de start. De exemplu, la începutul meciului linia de start este la 10.5 cornere. Pană la pauză avem 3 cornere, linia scade la 9.5 și cota devine valoroasă. Asta, în contextul în care golurile marcate nu influențează radical desfășurarea partidei. 2-3 cornere în primele minute ale părții secunde vor duce linia din nou la 10.5 și peste este pariul potrivit.

În cazul unor jocuri în care la pauză este un scor clar (2-0, 3-0) pentru favorită este clar că merită să luăm cât mai puține cornere. În special dacă linia este crescută față de prima repriză. Partida poate intra într-un ritm de joc diferit, mai ales că favorita nu va forța.

Specificul cornerelor în diverse ligi

Un corner poate atrage foarte ușor încă unul. Este cunoscut faptul că pot apărea serii de 2-3 cornere, mai ales când o echipă este presată foarte intens.

 1. Serie A nu arată chiar ca un campionat unde să putem paria constant pe cornere. Multe echipe sunt focusate pe defensivă și au un atac precis. Altele, joacă la rezultat iar liniile la cornere sunt estimate destul de precis.
 2. În ligi ofensive cum e Bundesliga sau Eredivisie există tendința să apară un număr crescut de cornere. Se datoreză și faptului că echipa care înscrie continuă să atace, indiferent de rezultatul înscris pe tabelă/.
 3. În America de Sud, în special în Brazilia și Colombia, apar multe cornere datorită extremelor și fundașilor laterali foarte ofensivi.
 4. În țările din Estul Europei, în general, media cornerelor este mai mică decât în cele vestice. Tempo-ul de joc este mai redus, condiția fizică mai slabă, calitatea jucătorilor și terenurile de joc duc spre un număr mai scăzut de cornere.

STAI! Citeste si despre

Top 5 cei mai bine platiti jucatori de la PSG

Ce puteti citi in acest articol Top 5 cei mai bine platiti jucatori de la …

Strategii de pariere cu riscuri scăzute - fotbal și alte sporturi

Strategii de pariere cu riscuri scăzute – fotbal și alte sporturi

Există strategii de pariere cu riscuri scăzute? De fapt, strategii care presupun minimizarea riscurilor pe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *