marți , 27 septembrie 2022
Home / Strategii Pariuri / A face sau a nu face Cash Out?
cash out
cash out

A face sau a nu face Cash Out?

Încercăm să-i lămurim odată și pentru totdeauna pe pariori cu privire la a face sau a nu face Cash Out  înainte de termen!

Poate că te-ai întrebat vreodată de ce oferă casele de pariuri funcția Cash Out.

 

Motivele introducerii cash out-ului

Bineînțeles, există mai multe motive pentru care mai toți operatorii care se respectă au inclus deja această facilitate pe platforma de pariuri online.

  1. Unul dintre ele ar putea fi că au dorit să se alinieze concurenței, pentru a nu-și pierde utilizatorii existenți. Argumentul este cât se poate de pertinent, întrucât funcția este deja foarte la modă și era clar că majoritatea caselor de pariuri online de top trebuiau să se alinieze, însă cu siguranță nu este singurul motiv pentru care o casă de pariuri ar face o astfel de mutare.
  2. Un alt motiv este că jucătorii au mai multe șanse să folosească funcția în defavoarea lor pe termen lung, mai ales dacă nu respectă o strategie clară în ceea ce privește folosirea ei. Cu alte cuvinte, prin intermediul funcție Cash Out casa de pariuri îți oferă încă o oportunitate să iei o decizie greșită și să-ți pui mai mult la îndoială deciziile.
  3. Și lista nu se termină aici: operatorilor li se mărește marja de câștig atunci când un jucător închide pariul. Practic, dacă operatorul are un payout de 95%, iar tu plasezi un pariu și apoi îl închizi – jucând practic încă o selecție contrară – este ca și cum îi oferi de două ori acei 5%; pe termen lung chiar contează, se simte.

 

Dacă pariorii ar închide toate pariurile câștigătoare plasate, marja de câștig a operatorilor pur și simplu s-a dubla.

Totuși, să nu cădem în extreme, deoarece această facilitate le oferă utilizatorilor și câteva avantaje.

Jucătorii se pot acoperi fără să mai fie nevoiți să investească alți bani.

De multe ori se întâmpla ca pariorii să nu mai dispună de fonduri necesare pentru a se contra – situație în care nu este totuși ideal să se ajungă niciodată, însă din nefericire, se întâmplă destul de des.

 

Când este util un cash-out

Funcția Cash Out poate fi extrem de utilă pentru pariori atunci când aceștia plasează un pariu greșit.

Spre deosebire de casele de pariuri offline, care acceptă anularea biletelor plasate în urmă cu cel mult 5 minute, biletele jucate online nu pot fi anulate, iar în aceste situații, închiderea pariurilor permite recuperarea investiției aproape în totalitate.

Totodată, această opțiune facilitează punerea în practică a unor strategii de pariuri online.

Una dintre cele mai populare metode de joc bazate pe funcția Cash Out este cea care are la bază jucarea pariului Peste 1.5 goluri.

Ideea din spatele acestei strategii este ca pariorul să identifice meciuri în desfășurare care aveau șanse inițiale mari în a se încheia cu cel puțin două sau trei goluri, în care nu s-a deschis încă scorul în prima jumătate de oră.

Odată ce cota pentru pariul vizat a crescut, în intervalul minutelor 30-40, jucătorul urmează să mizeze pe pariul Peste 1.5 goluri și apoi, să închidă pariul imediat ce se modifică scorul de pe tabelă. Atâta timp cât meciurile sunt selectate cu atenție, în urma unei analize și nu la întâmplare, această strategie promite câștiguri mici și rapide.

Aceasta este numai una dintre numeroasele strategii de pariuri sportive care au la bază închiderea pariurilor, însă există multe alte metode interesante.

Deși funcția în sine poate fi utilă, trebuie să fim conștienți de faptul că introducerea ei nu s-ar fi produs niciodată dacă nu ar fi sporit profiturile agențiilor.

Să ne gândim: înainte de lansarea acestei opțiuni, de câte ori își contrau jucătorii pariurile?

Marea majoritate a pasionaților, de foarte puține ori!

Astăzi, lucrurile s-au schimbat iar funcția este folosită extrem de des.

Problema este că acum, parcă această facilitate ne este pusă prea la îndemână pe tavă și din această cauză, numeroși pariori sunt practic ghidați să o folosească mult mai des decât este cazul. Gândiți-vă câte sute de mii sau chiar milioane de Lire Sterline au pierdut cei care au făcut Cash Out pe Leicester în urmă cu două sezoane.

Ba chiar există mărturii ale unor pariori care spun că nu mai pot efectiv să aștepte ca un pariu să se soluționeze în mod pozitiv, pentru că apelează la Cash Out de fiecare dată.

În plus, anumiți operatori au introdus și funcția de Cash Out parțial, care permite închiderea unei părți din miza inițială a pariului jucat.

Această variantă parcă îi împinge de la spate pe pariorii indeciși să acționeze: chiar dacă nu închid pariul, își opresc o parte din miză și lasă o sumă în joc de dragul suspansului.

Pe cât este de adevărat că agențiile de pariuri nu își doresc ca vreunul dintre clienții lor să-și piardă casa și să rămână în stradă din cauza jocurilor de noroc, pe atât este de adevărat că operatorii nu vor lansa și promova niciodată facilități care le vor scădea profiturile.

Cel mai dezavantajos lucru pentru un jucător este să nu aibă o strategie fixă cu privire la închiderea pariurilor și să facă Cash Out în mod complet haotic.

Pe termen lung, o asemenea abordare transformă și mai mult pariurile sportive în jocuri de noroc sau mai bine spus, în jocuri de noroc la care casa are un avantaj insurmontabil. Pentru jucătorii care vizează realizarea profitului pe termen lung, cel mai indicat este să nu apeleze niciodată la această facilitate.

by Valentin Macovei

STAI! Citeste si despre

Avantajele boților de pariere și cele mai cunoscute aplicații automatizate

Avantajele boților de pariere și cele mai cunoscute aplicații automatizate

Avantajele boților de pariere nu sunt greu de anticipat și nici de remarcat atunci când …

7 sfaturi care te ajută să depășești perioadele slabe la pariuri sportive (2021)

7 sfaturi care te ajută să depășești perioadele slabe la pariuri sportive (2021)

Perioadele slabe la pariuri sportive pot fi asimilate tilt-ului din poker. Termenul de tilt provine …