sâmbătă , 23 martie 2019
Home / Articole populare / Bonus hunting sau vânatoarea de bonusuri la casele de pariuri licențiate

Bonus hunting sau vânatoarea de bonusuri la casele de pariuri licențiate

Bonus hunting a fost un concept cândva popular printre pariori însă și-a pierdut din interesul pe care îl genera cu ani în urmă.

În rândurile care urmează încerc să îți arăt ce înseamnă și ce presupune vânătoarea de bonusuri la pariuri sportive.

 

Totul despre vânătoarea de bonusuri sau bonus hunting-ul

Cele mai multe case de pariuri online oferă stimulente clienților noi ca o modalitate de ai încuraja să își deschidă cont de joc. Bonus-hunting este acțiunea prin care un parior profită de aceste stimulente. De obicei acest fapt implică obținerea de avantaje și beneficii financiare fără a risca prea mult.

De asemenea, cunoscut și sub numele de whoring bonus sau bagging bonus, bonus-hunting-ul a fost mult timp popular printre pariorii online. În prezent există argumente potrivit cărora nu mai este chiar profitabil și câștigurile nu sunt pe măsura eforturilor.

Bonus hunting

Conceptul de bază al bonus hunting-ului este într-adevăr destul de simplu, însă această strategie necesită timp, atenție și un buget destul de consistent!

 

Parior sau bonus-hunter?

În rândurile care urmează îmi propun și să răspund întrebării: bonus-hunterul este parior profesionist?

Bonus-hunterul este acel parior care încearcă să profite cât mai mult de pe urma promoțiilor și a ofertelor de la casele de pariuri online. Activitatea sa nu poate fi considerată una profesionistă deoarece nu-i poate aduce un venit constant pe termen lung, ofertele caselor de pariuri fiind limitate. În plus, numărul caselor de pariuri online licențiate este destul de mic.

Totuși, având în vedere avantajul enorm oferit de către bonusurile de primă depunere sau alte promoții oferite de catre casele de pariuri, nu pot să nu recomand această activitate celor care sunt la început. Bonusurile pot reprezenta un avantaj pentru începătorii al căror buget de pariuri se presupune a fi scăzut.

Există însă și riscul de a nu putea îndeplini condițiile de rulaj cerute, iar acest lucru poate duce la pierderi financiare usturătoare.

Cum funcționează? Majoritatea caselor de pariuri oferă bonusuri între 50% și 100% (chiar mai mult în puține cazuri) pentru a atrage pariori noi.

Depui o sumă, primești încă pe atât după care trebuie să rulezi de un anumit număr de ori pentru a putea elibera bonusul, depozitul și eventualele câștiguri. Adică la un bonus de 100% până la 100 Lei, depui 100 Lei, mai primești încă 100 Lei și ai la dispoziție 200 Lei. Această sumă de 200 Lei reprezintă depozitul + bonusul. Pentru a o putea retrage trebuie să o rulezi de 5, 7, 10 ori sau cât impun condițiile casei de pariuri. De exemplu, dacă ar trebui să rulezi de 7 ori, atunci vei paria 200 X 7 = 1400 Lei. Bineînțeles că aceste pariuri se fac la o anumită cotă minimă.

Îți recomand ca atunci când descoperi o ofertă foarte tentantă din partea unei case de pariuri să citești cu mare atenție termenii și condițiile acesteia.

Cum să iei un bonus de 100% până la 400 Lei

Să spunem că observi o promoție și vrei să iei acei bani. 100% până la 400 Lei.

Asta la o casă de pariuri licențiată și despre care ai mai auzit. Ai încredere în ea, prezintă toate condițiile de siguranță de care ai nevoie și vrei să beneficiezi de ofertă.

Citești cu atenție termenii și condițiile iar acolo observi formulări de genul:

– suma bonus + depozitul trebuie rulate de 8 ori (x8) înainte de a efectua o retragere

– doar pariurile pe cote mai mari sau egale cu @2.00 contribuie la îndeplinirea cerințelor de rulaj

– pariurile pe handicap asiatic și pe numărul de goluri (sub/peste) nu se iau în considerare

Mai sus este doar un exemplu semnificativ, condițiile fiind diferite la fiecare operator.

Ce este însă important: cota cerută și suma totală pe care trebuie să o pariezi. Pentru acest lucru ai la dispoziție, în general 30 de zile, dar sunt case de pariuri care îți acordă și mai mult timp.

Depui 400 Lei și vezi că ai în cont deja 800 Lei. Bani pe care trebuie să îi pariezi pentru a îndeplini rulajul. Ce faci în acest moment?

Cauți meciuri la care găsești cote de @2.00 sau mai mari. Găsești, de exemplu, următoarea partidă:

Arsenal – Livepool 1@2.10  X@3.30 2@3.70

Pariezi 400 sau orice sumă dorești pe 1 la cota @2.10. 400 X 2.10 = 840 Lei (potențial câștig)

Pentru că nu vrei să riști și să depinzi de jocul rezultatelor, te duci la o agenție stradală unde pariezi și pe X2, pariu pe care îl găsești la cota @1.70. Pe acest pronostic pariezi potețialul câștig net, diferența care ți-ar rămâne.

1 la cota @2.10. 400 X 2.10 = 840 Lei

X2 la cota @1.70 440 X 1.70 = 748 Lei

În cazul în care bate Arsenal, atunci banii tăi se duc în contul online și trebuie să rulezi în continuare. Dacă Arsenal nu câștigă, deja ai făcut profit câștigând la agenția stradală. De fapt, o parte din banii primiți ca și bonus au trecut în câștigul total pe care îl încasezi.

Avantaje și dezavantaje atunci când faci bonus hunting

Nu este absolut nimic ilegal sau imoral în această metodă, însă poate conduce la abuzuri. Iar casele de pariuri nu tolerează abuzurile. Acestea apar ca urmare a conturilor multiple deschise de către unii pariori care tind să repete și să multiplice conturile. Rude, prieteni…

Operatorii de pariuri au softuri și departamente specializate care urmăresc comportamentul pariorilor. Mai ales dacă este vorba de înțelegeri între jucători (collusion) care urmăresc câștiguri financiare abuzând de bonusuri.

Bineînțeles că pentru un parior orice sumă în plus este tentantă. Totuși, pentru asta trebuie să înțelegi și să respecți termenii și condițiile stipulate. Uite un exemplu semnificativ care se referă la Bonus hunting:

Utilizarea de bonusuri în bani reali este supusă revizuirii de către operator pentru modelele de joc nereglementare. Pentru a asigura un joc echitabil și utilizarea corespunzătoare a bonusurilor, casa de pariuri consideră limita scăzută de pariere, parierea egală, pariuri cu risc zero sau eschivarea de la pariere a fi un mod de joc de noroc nereglementar atunci când sunt practicate pentru a profita de bonusuri.

”Alte exemple de modele de joc neregulamentar includ, de asemenea, dar nu se limitează la: (i) plasarea de pariuri simple sau multiple cu o valoare de 50% sau mai mult din bonus pe orice joc individual, mână individuală, sau rundă, constituirea unui sold și schimbarea semnificativă a modelelor de joc (dimensiunea pariului, tipuri de jocuri, structuri de pariuri, etc.), în scopul de a îndeplini cerințele de eliberare a bonusului, (ii) plasarea de pariuri mari, care au ca rezultat un câștig substanțial, urmate de o scădere în dimensiunea pariurilor egală cu sau mai mare cu 75% din media dimensiunii pariului anterior până ce cerințele de deblocare a bonusului au fost îndeplinite, (iii) dacă există motive întemeiate să se bănuiască că ai avut scopul unic să beneficiezi de un bonus oferit de bună-credință de operator pentru a îmbunătăți divertismentul vostru (de exemplu, la acceptarea unui bonus, cerința minimă de pariere este îndeplinită și fondurile sunt retrase ulterior). În cazul în care casa de parirui apreciază că este vorba de un model de joc neregulamentar, își rezervă dreptul de a te împiedica să încasezi fondurile din cont și / sau de a reține oricare dintre câștigurile provenite din utilizarea de către voi a bonusului.”

Așadar, termeni și condiții specifice pot apărea la orice operator de pariuri sub diverse forme.

Mai sus este doar un exemplu pe care îl găsești la o casă de pariuri licențiată. Cât sunt de corect formulați termenii de mai sus rămâne de discutat, însă observi cu ușurință formulări foarte vagi, destinate parcă mai mult să încurce decât să clarifice.

Ideea este că orice comportament parioristic care naște suspiciuni poate fi sancționat. Deci nu ai doar avantaje atunci când vânezi o promoție sau când faci asta în mod repetat (Bonus hunting), ci te expui și unor riscuri.

STAI! Citeste si despre

Erori logice la pariuri sportive de care ar trebui să știi când faci o analiză (2019)

Erori logice la pariuri sportive sunt foarte multe și le întâlnești la tot pasul. De …

Tehnica ”dacă-atunci” la pariuri sportive și ce greșeli poți evita

Dacă-atunci se referă la ipoteze și erori pe care le întâlnești la orice pas. Te-ai …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *