luni , 6 decembrie 2021
Home / Articole populare / esports la nivelul anului 2019 – viitorul pariurilor sau o prostie fără sens?

esports la nivelul anului 2019 – viitorul pariurilor sau o prostie fără sens?

esports sau cotarea jocurilor favorite la casele de pariuri este din ce în ce mai discutată. Cu 10 ani în urmă, să pariezi pe jucători de Call of Duty ori Street Fighter ar fi produs hohote de râs. Însă acestea au prins, s-au devoltat și promovate de marile companii media, jocurile video au devenit atractive. Pentru pariori? Pentru casele de pariuri? Pentru cei ca vor să se distreze urmărind jucători profesioniști?

În acest moment, esports este unul dintre cele mai rapide segmente sportive sportive din lume. Analiștii chiar au susținut că este al doilea sport cu adevărat global după fotbal.

După succesul masiv al industriei esports în Asia, este doar normal ca alte țări să încerce să reproducă modelul. Chiar acum, se pare că Las Vegas se pregătește să încerce să se stabilească ca un centru esports. Chiar și guvernatorul statului Nevada a declarat că se angajează să ajute orașul să devină capitala lumii în acest domeniu.

Despre esports, Las Vegas și globalizare

Esports (întâlnit și sub numele de electronic sports, e-sports sau eSports) este o competiție utilizând jocurile video.

În 2016, unele dintre cele mai mari companii de sport, de divertisment și jocuri video din lume, s-au reunit pentru a forma Allied Esports, o rețea de locații dedicate esports. Allied Esports are în prezent opt locații pentru esports, două în China, două în Europa operate de ELC Gaming și patru în America de Nord, care se află sub umbrela Esports Arena.

Cea mai recentă locație Allied Esports s-a deschis în America de Nord a fost un alt Arena Esports, care se află la Hotelul Luxor și Casino din Las Vegas.

Judy Hannigan, CEO al Allied Esports International, a declarat: “Foarte devreme, am știut că vrem un centru  global, situat pe Vegas Strip și în centrul mișcării esports Vegas.

Call of Duty este unul dintre cele mai apreciate și pasionante jocuri video

“Este stranglehold ca titlul de” capital de divertisment al lumii “nu a fost niciodată mai puternic. Cu o infrastructură capabilă să găzduiască zeci de evenimente și mii de oameni în week-end pe tot parcursul anului, esportul este pur și simplu următoarea fază a ceea ce face Las Vegas special.

“Unele dintre cele mai importante evenimente de esporturi au avut loc deja în Las Vegas de ani de zile. Există, de asemenea, o comunitate de jocuri video pasionată deja înființată în oraș, care va acționa ca fundație în timp ce acest efort continuă să se extindă”.

Potențialul de pariere pe esports

La nivelul anului 2019 este încă neclară poziția operatorilor de pariuri. Unele case de pariuri cotează aceaste competiții iar altele evită cu desăvâșire orice asociere cu jocurile video.

În general, marii operatori de pariuri tind să fie tradiționali. Există o diferență uriașă între cei interesați de gaming și pariurile aferente și cei care evită subiectul.

Jucătorii și spectatorii de esports nu au tendința de a fi organizați demografic. Tiparul este diferit de cel tradițional, ceea ce înseamnă că pariurile vor trebui abordate într-un mod foarte diferit, dar și că pot fi atinse piețe cu totul noi.

Analiștii apreciază că produsul este într-adevăr sărac (doar câteva excepții), în special la casele de pariuri tradiționale. Atât de slab încât chiar și fanii esportului pariază cu mare greutate pe un eveniment. Piața nu este publicitată și nici adusă în atenția jucătorilor. Există chiar un dezinteres din partea operatorilor de pariuri, în mare parte datorat și faptului că acești nu cred în potențialul acestui sector.

Cele mai cotate jocuri:

  • Call of Duty
  • Starcraft II
  • Starcraft
  • League of Legends
  • Counter Strike: GO
  • Dota 2

Case de pariuri unde găsești esports

Netbet

Găsești secțiunea la Sporturi (litera aferentă) și este bine populată. Fiecare eveniment are între 1 și 5 tipuri de pariuri cotate și poți sorta modul de vizualizare.

Netbet: Totul despre o casă de pariuri de TOP

Cotele sunt la fel ca la un meci de tenis, aproape @1.80 cu @2.00 ceea ce arată un anumit interes pentru secțiunea de gaming.

Betano

Aici găsești mai multe tipuri de pariuri, gen câștigător, se califică în finală, regiunea câștigătoare.

Atenție! Citește aici înainte să joci la Betano. Vezi cum e oferta în 2018!

Oarecum surprinzător, cotele sunt bune, în cazul unui meci fiind de @1.70 cu @2.00.

Partea neplacută este că nu găsești informații de încredere în baza cărora să pariezi. Dacă nu cunoști specificul jocului, competitorii, tipul de ligă sau turneu, ești pierdut …pe internet.

Competiția cu alte piețe

Odată cu apariția esports în Statele Unite, a existat percepția de copiere a unor modele din Coreea de Sud și China.

Totuși în State piața s-a dezvoltat rapid și este foarte urmărită. Și datorită aspectelor comerciale, SUA este “cea mai importantă piață din punct de vedere al maturității”, cu “multe echipe care semnează contracte de sponsorizare și câștigă sume importante de bani prin finanțare”.

În trecut, Coreea de Sud a fost liderul de piață care este adesea citat și, evident, China. Ambele au un interes enorm datorită dimensiunii țării și interesului față de jocurile de noroc, dar SUA se apropie cu pași mari.

În piețele occidentale, jocurile tradiționale de lupte, cum ar fi Street Fighter și Mortal Kombat, au fost considerate jocuri de tip esports. Cu toate acestea, pe principalele piețe specifice, tipurile de jocuri jucate sunt mai variate ca niciodata, de la jocuri tip shooter la jocuri de strategie si jocuri multiplayer cu acțiune în arenă.

Interesant este și faptul că în State nu există o competiție reală cu pariurile sportive. Datorită în primul rând legislației.

În Europa există un interes moderat față de sectorul sporturilor electronice. Sunt destule ligi și competiții europene, iar unii jucători urmăresc acest sector în mod constant.

Viitorul și provocările esports 

Cu viitorul atât de neclar, Vegas este foarte posibil să se instaleze drept capitală mondială a esports. Este doar o chestiune legată de câteva lucruri corecte. Primul lucru ar fi instituțiile din Vegas care trebuie să se asigure că acționează pentru fanii diferitelor genuri de esporturi. Al doilea lucru, este legat de cadrul legislativ cu anumite piedici. De exemplu, în Vegas vârsta legală pentru a paria este de 21 ani. Mai mult decât atât, pot apărea însă riscuri legate de o anumită depărtare de segementele tradiționale.

Dacă partea de gambling a industriei de diverstisment este încă privită cu reticență, esports reprezintă subiectul la care pariorii au rezerve. În plus, dacă nu ai jucat anumite jocuri video, cu greu poți cunoaște specificul și adrenalina fiecăruia.

Pe de altă parte, în condițiile ofertelor de pariuri pe câini, melci sau alte rozătoare respectabile, pariurile pe jucători de League of Legends sunt mai mult decât interesante. Doar comparând domeniile îți poți da seama cu adevărat de potențialul pariurilor pe jocuri electronice.

STAI! Citeste si despre

Fun Tokens - criptomonezi echipe de fotbal; chiliz, superfani, riscuri și câștiguri

Fun Tokens – criptomonezi echipe de fotbal; chiliz, superfani, riscuri și câștiguri

Fun Tokens sunt, în general, active care pot reprezenta dovada proprietății sau chiar a calității …

Cine ar putea provoca marea supriză la Euro 2020?

Euro 2020 se apropie cu pași repezi și ne pregătim pentru o vară plină de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *