marți , 6 octombrie 2020
Home / Pariuri pe ESPORTS / Ponturi, sfaturi, cote, predicții pe eSports în 2020
Ponturi, sfaturi, cote, predicții pe eSports în 2020

Ponturi, sfaturi, cote, predicții pe eSports în 2020

Când vine vorba despre ponturi, sfaturi, cote, predicții pe eSports, totul pare complicat. Mai ales dacă ești un parior care s-a obișnuit cu evenimentele și pariurile clasice. eSports este un domeniu care a căpătat foarte multă multă popularitate în ultimii ani. Iar foarte mulți pariori pe eSports susțin că este simplu să mizezi pe competițiile de jocuri video.

Dacă pisicile ar juca hochei pe gheață, am putea paria pe așa ceva. Iată doar un motiv întemeiat și rezonabil pentru a acord ceva atenție acestei activități. Așa cum am pariat pe ogari, pe ski alpin și pe alegeri legislative, pot paria și pe eSports. Desigur, în anumite condiții și la mize cât mai mici. Pentru distracție și amuzament, încercând să fii deschis la nou.

Este simplu să pariezi pe eSports. Alegi casa de pariuri, competiția, jocul, pronosticul și pui câțiva lei. Dar stau și mă întreb, oare găsesc ceva informații despre meciul/jocul pe care am pariat? Care este adrenalina pe care mi-o oferă un meci de DOTA 2? Dar cât de interesant este să pariez pe prima hartă în CS: GO?

Cu astfel de întrebări, ajung la un punct foarte sensibil. Pentru că multe voci susțin că trebuie să cunoști jocul pe care pariezi. Trebuie să fi jucat sau să joci Overwatch, ca să știi să pariezi pe el. Iar aceasta este una dintre regulile de bază a pariurilor sportive, să cunoști sportul pe care pariezi. Este valabil și la Starcraft 2? Dar acesta este doar un joc. Și uite așa apar milioane de întrebări.

Pariez pe ceea ce cunosc – eSports în 2020

În general, pariez pe DOTA 2, pe League of Legends și, uneori, pe Overwatch. Chiar dacă fotbalul este sportul rege, recunosc, nu am o atracție prea mare pentru pariurile pe FIFA2020. Și datorită numărului mic de pariuri oferite, dar și datorită faptului că nu am prea mare încredere în jucătorii care manevrează o echipă.

Prefer jocurile de echipă, acolo unde poate interveni factorul aleator dar contează foarte mult interacțiunea coechipierilor. Există și multe asemănări între pariurile clasice și cele pe eSports, dar principiile de bază ale pariurilor rămân neschimbate. Din această cauză, pariază atâta cât îți poți permite să pierzi este atât de important. Iar aici vei pierde, vei suferi multe înfrângeri până înveți și te obișnuiești cu specificul.

În general, casele de pariuri oferă cote jalnice pe eSports. Dacă privești detașat, vei vedea cote de genul @1.80 cu @1.85 ori @1.70 cu @1.90, ceea ce este comic pentru un parior cu experiență.

Cotele pe eSports sunt dezavantajoase pentru pariori!

Trebuie să iei în calcul acest aspect și să te gândești că nu există o piață foarte mare pentru aceste pariuri. Chiar dacă jocurile video acaparează un segment titanic. pariurile pe jocurile video sunt, totuși, ceva diferit.

Esports Ecosystem Report 2020 a estimat că această piață va depăși 1.5 miliarde $ până în 2023

Asia-Pacific (APAC), America de Nord și Europa sunt, în ceea ce privește audiența și veniturile, primele trei piețe pe eSports. APAC a reprezentat peste jumătate (57%) din publicul global de în 2019, în creștere cu 51% față de 2017, conform Newzoo. Între timp, America de Nord urmează să atingă 300 de milioane de dolari în venituri din eSports în acest an, în timp ce Europa va ajunge la 138 de milioane de dolari, conform estimărilor PwC.

Ponturi, sfaturi, cote, predicții pe eSports în 2020

Există o diferență de fond între eSports și pariurile virtuale. Dacă eSports a devenit o activitate foarte populară, pariurile virtuale s-au impus prin simplitate. Ambele pot fi considerate alternative la pariurile clasice, dar trebuie făcută o delimitare clară. Dacă la pariuri virtuale factorul aleator este cel mai important, la eSports contează priceperea și abilitățile jucătorilor. Desigur, apar și aici multe nuanțe care țin de hazard, dar este specific jocurilor video.

Popularitatea se datorează faptului că pariurile pe eSports sunt simpliste

Totuși, lucrurile se complică puțin. Pariurile sportive sunt suficient de simple dacă vrei doar să te distrezi, dar trebuie să înveți o mulțime de lucruri dacă vrei să obții un profit.  În plus, la unele sporturi mă pricep. La jocuri însă, sunt multe de învățat. Vestea bună este că nu trebuie să înveți totul o dată. Cea mai bună abordare la început este te concentrezi asupra elementelor de bază. 

Revista Casino Inside – editiile din 2020

Mă focusez asupra elementelor de bază și a aspectelor esențiale la un joc. Apoi, reduc miza foarte mult și urmăresc evoluția pariului. Există și surse de informare și statistici, chiar dacă sunt într-o fază incipientă. esports.com, esportsmedia.ro, escharts.com, gol.gg, apsportseditors.org sunt doar câteva dintre ele.

Înțelegerea riscurilor este foarte importantă

În momentul de față,cotele și liniile pentru piețele de pariuri sportive sunt greu de învins. La eSports, lucrurile stau ceva mai diferit. Furnizorii de cote și traderii caselor de pariuri au și ei dificultăți în stabilirea cotelor. Asta poate fi o bună oportunitate sau un risc major. Oportunitatea apare datorită faptului că putem avea cote dezechilibrate. Riscul majoc apare datorită lipsei de informații.

Astfel, marja cotelor apare ca un element de urmărit și studiat cu atenție. Pot apărea diferențe de cote mari și acestea pot fi exploatate.

Obietivele pe care le am pariind pe eSports

Se spune că obiectivele nu trebuie să fie cele financiare. Ar trebui să fie realizabile în mod realist. Este firesc să mă gândesc însă, că un obiectiv aferent pariurilor ar trebui să fie financiar, cum ar fi „suma x pe lună”. Totuși, există și alte obiective care trebuie luate în considerare.

Obiectivele principale nu ar trebui să fie despre a câștiga bani. Poți lua în calcul îmbunătățire cunoștințelor și abilitățile de pariere. Adică să urmărești un joc, să studiezi echipele, jucătorii, dinamica jocului. Eu așa am făcut. De multe ori, mizând câte 2 lei pentru a urmări evoluția pariului.

Bugetul de pariere strict

Este bine să am stabilești un buget clar. Mai ales la început, de preferat ca acesta să fie cât mai echilibrat. În funcție de evoluția bugetului meu pentru eSports pot decide suplimentarea sau reducerea lui. Obișnuiesc să aloc un buget care să îmi asigure 20-30 de pariuri la cote cuprinse între @1.70 și @2.20, miza fiind fixă.

Fotbal virtual – cum pariem, unde găsim, ce avantaje avem la acest joc

Cunosc jocul pe care pariez!

Aproape toate deciziile la pariuri sportive se bazează în primul rând pe ceea ce știu despre echipele și jucătorii relevanți. Cu cât știu mai multe, cu atât șansele de a lua decizii bune cresc. Prin urmare, este în interesul meu să știu cât mai bine echipele și jucătorii. Cu siguranță poate fi mai ușor în comparație cu majoritatea sporturilor tradiționale, deoarece jucătorii sunt mult mai accesibili. Mulți dintre ei sunt activi pe rețelele de socializare, postând în mod regulat actualizări despre ce au făcut și cum joacă. De asemenea, publică videoclipuri în joc (uneori live) și discută cu cei care îi urmăresc.

Folosesc comunitățile de jocuri

Comunitatea de jocuri video este URIAȘĂ. Este o resursă excelentă pentru a fi la curent cu ceea ce se întâmplă pe scena eSports. Există sute de bloguri, forumuri și alte site-uri web unde poți găsi informații. Dar trebuie să ai răbdarea să cauți, să urmărești și să discerni care sunt cele mai utile pentru tine. Unul dintre cele mai bune site-uri de utilizat este Reddit. Are multe comunități de jocuri și există mai multe subreddituri utile dedicate. 

STAI! Citeste si despre

Pariuri pe @1.01 - o strategie de pariere care are multe secrete

Pariuri pe @1.01 – o strategie de pariere care are multe secrete

Prin pariuri pe @1.01 înțelegem generic pariuri plasate pe cote cuprinse între @1.01 și @1.09. …

Pariuri împotriva marilor favorite – o strategie viabilă în 5 pași

Pariuri împotriva marilor favorite se referă la acele pariuri în care o echipă are cota …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *