marți , 27 septembrie 2022
Home / Strategii Pariuri / Tehnici de pariuri / Echipele joacă mai slab după întâlniri europene. Adevăr sau mit?
Echipele joacă mai slab după întâlniri europene. Adevăr sau mit?

Echipele joacă mai slab după întâlniri europene. Adevăr sau mit?

O analiză extrem de pertinentă legată afirmația că echipele joacă mai slab după întâlniri europene și care merită mai multă atenție din partea pariorilor. Departe de a fi un clișeu sau o afirmație fără sens, aceasta poate ascunde unele probleme pe care pariorii ar trebui să le cunoască.

Am auzit acest lucru ani întregi. Să mă feresc de echipele care tocmai au evoluat în Champions League (sau UEFA League) atunci când revin în campionat.

Ca parior, am observat anumite schimbări în stilul echipei. Culmea este că, aceste schimbări au loc, ma degrabă înaintea jocurilor europene, nu după acestea. Fără îndoială că solicitarea fizică este diferită atunci când joci 2 partide oficiale pe săptămână. La aceasta se adaugă deplasările și eventuale schimbări de fus orar. Oboseala își spune cuvântul.

Pariurile pe cornere – Matematica a două puncte de vedere diferite

Mit: Echipele joacă mai slab după întâlniri europene

Este o afirmație viabilă?

Într-un studiu foarte interesant, publicat de bbc sport apar aspecte demne de luat în calcul. Analiștii sportivi au comparat rata de succes al marilor echipe la intern după evoluții europene.

Din 6 echipe engleze de top care au jucat în Europa în ultimele 6 sezoane, 3 au avut rezultate mai bune în Premier League după jocurile europene, două au avut rezultate mai slabe iar Tottenham a avut aceleași cifre.

Graphic showing how teams perform after European games
Comparații ale jocului imedia următorul unei partide europene cu rata de succes medie/sezon sudiu bbc sport 

Au existat chiar două situații în care echipele au câștigat fiecare meci după un joc european – Manchester United în ultimul sezon al lui Sir Alex Ferguson ca manager în 2012-13 (Liga Campionilor) și Tottenham sub Harry Redknapp în 2011-12 (Europa League, excluzând calificările).

Contra la pariuri cu exemple practice și explicații

Realizările obținute de Ferguson au fost cu adevărat impresionante, deoarece diavolii roșii au avut meciuri la Chelsea (3-2), Manchester City (3-2), Liverpool (2-1) și Newcastle 0) imediat după cele europene.

Pentru United, 2015-2016 a fost primul sezon (în perioada de eșantionare) când forma lor a suferit la intern după jocuri europene. Acest lucru nu s-a întâmplat sub David Moyes, sau în cele trei sezoane anterioare cu Ferguson.

Graphic showing how Man Utd perform after European games
Echipele joacă mai slab după întâlniri europene – Manchester United

Deși Tottenham a făcut un sezon excelent în timpul campaniei în Europa League (care include o victorie de 4-0 la Liverpool și o victorie cu 2-1 contra Arsenal), aceasta a fost, mai degrabă, o excepție decât regula pentru clubul White Hart Lane.

Echipele engleze sunt o prezență constantă în Europa

În cinci din cele șase sezoane studiate, jocul în Europa – și predominant în zilele de joi – a afectat forma în EPL. Dar acesta a fost daor un caz izolat la sezonul 2011-12.

Graphic showing how Tottenham perform after European games
Echipele joacă mai slab după întâlniri europene – Tottehnam

Arsenal este cel de-al doilea mare club mai puțin afectat de meciurile europene. Tunarii au avut rezultate mai bune după meciuri euroepene în trei sezoane și mai slabe în trei sezoane. Diferența victoriilor obținute  în fiecare an este relativ mică.

Graphic showing how Arsenal perform after European games
Echipele joacă mai slab după întâlniri europene – Arsenal

Ce să mai zici de Chelsea? În ultimele două sezoane cu Jose Mourinho ca manager, albaștrii au evoluat mai slab după meciurile europene. Acest lucru nu s-a întâmplat în anii precedenți. Recordul lor în 2015-2016 – atât în ligă, cât și în Europa – este cel mai rău pe care l-a avut echipa în perioada cercetată.

Graphic showing how Chelsea perform after European games
Echipele joacă mai slab după întâlniri europene – Chelsea

Manchester City s-a luptat să devină o forță în Champions League de la revenirea la competiție în 2011-12.

Cum să calculezi șansele unui REZULTAT DE EGALITATE la pariuri | Cum poți previziona X-ul

În trecut nu s-au descurcat prea strălucit la intern după jocuri euroepe. Numai o dată în perioada de șase ani s-au descurcat mai bine după jocuri europene.

Graphic showing how Man City perform after European games
Echipele joacă mai slab după întâlniri europene – Manchester City

Liverpool a evoluat în Europa patru din cele șase sezoane. Rata de câștig după meciurile continentale a fost mai mai mică decât în cazul celorlate echipe. Totuși, cormoranii au fost greu de învins după meciurile din Europa League. Au pierdut doar o dată în șase jocuri.

Graphic showing how Liverpool perform after Europe
Echipele joacă mai slab după întâlniri europene – Liverpool

Concluzii:

Cel puțin la marile echipe din Premier League, statisticile arată că echipele au rezultate mai bune, nu mai slabe.

În cel mai rău caz, după jocurile europene, echipele mari din EPL obțin ca aceleași rezultate.

Pariuri complexe: ce trebuie să știi despre ele și 5 ponturi ca să câștigi

Desigur, există o mulțime de variabile în joc – lotul, calitatea adversarului și timpul petrecut pe drum – dar este destul de clar că nu există o cocluzie cu aplicabilitate directă asupra rezultatelor.

Dacă luăm în calcul numărul de goluri, acesta poate fi influențat de către calitatea atacului. Nicio echipă de top nu își va risca vedele împotriva unui adversar rudimentar.

Sursa bbc sport

STAI! Citeste si despre

Strategia pașilor mici la pariuri | Cote de @1.5 | 2 – 30 Sep 2017

Continuă astăzi Strategia pașilor mici la pariuri care constă în cote de @1.40 – @2.00, obținute din …

Strategia pașilor mici la pariuri

Strategia pașilor mici la pariuri | Cote de @1.5 | 1 – 27 Sep 2017

Începem astăzi Strategia pașilor mici la pariuri care constă în cote de @1.40 – @2.00, obținute …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *