duminică , 24 octombrie 2021
Home / Strategii Pariuri / Easy-money (strategia cățărătorului) și cele 7 secrete ale ei (2021)
Easy-money (strategia cățărătorului) și cele 7 secrete ale ei (2021)

Easy-money (strategia cățărătorului) și cele 7 secrete ale ei (2021)

Easy-money (strategia cățărătorului) este o strategie de pariere foarte îndrăgită și aplicată de un număr enorm de pariori. În principiu, se referă la parierea pe cote mici și care prezintă un grad ridicat de încredere. Câștigurile sunt reinvestite în totalitate, în mod repetat. Unii pariori au adaptat strategia și i-au adus modificări, însă principiile de bază cele mai importante rămân neschimbate:

 • Plecând de la o sumă modică, urmărim multiplicarea ei într-un anumit timp
 • În cazul unor nereușite, reluăm cu miza inițială încercând să ne îmbunătățim pariurile
 • Ne oprim atunci când ne atingem obiectivul propus

Spre deosebire de alte strategii și tehnici de pariere, aceasta nu presupune cunoștințe matematice și nici analize detaliate, însă cere foarte multă răbdare.

De ce răbdarea la pariuri este o trăsătură esențială a celor care au succes

Întelegerea conceptului Easy-money (strategia cățărătorului)

Easy-money este sinonim cu răbdarea. Mai mult decât atât, nu se poate combina cu alte tehnici și metode de pariere. Poate fi însă modificată miza și profitul pe care dorim să îl obținem. Dar, ce înseamnă Easy-money (strategia cățărătorului), la ce se referă:

Exemplu practic:

 • Pornim cu o miză de 10 Lei şi vrem să obținem 30 Lei. Practic, să multiplicăm de 3 ori investiția noastră.
 • Pariem 10 Lei pe o cotă de @1.20 » obținem 12 Lei
 • Pariem 12 Lei pe o cotă de @1.17 -> obținem 14 Lei
 • Pariem 14 Lei pe o cotă de @1.28 -> obținem 18 Lei
 • Pariem 18 Lei pe o cotă de 1.21 -> obținem 21 Lei
 • Pariem 21 Lei pe o cotă de 1.24 -> obținem 26 Lei
 • Pariem 26 Lei pe o cotă de @1.29 -> obținem 33 Lei
 • Este momentul în care am atins obiectivul. Putem lua profitul de 20 Lei și începe din nou cu 10 Lei.

5 bilete senzaționale care s-au încasat la SenatorBet (2019)

Desigur, alegerea cotelor ține de fiecare parior, tendința fiind spre cote mici și care prezintă șanse ridicate de reușită

Testarea strategiei în condiții diferite

Această strategie de pariere se pretează la utilizarea online, la orice casă de pariuri. Datorită faptului că avem la dispoziție cote pentru majoritatea evenimentelor dorite iar câștigurile sunt accesibile după meci, putem aplica pașii destul de repede.

Online – DA

Strategia nu este chiar potrivită pentru utilizarea la agențiile terestre. Datorită taxei administrative de 5% percepută pentru fiecare bilet, nu am obține niciun profit utilizând cote mici.

Topul caselor de pariuri online la care găsești handicap european

Offline – NU în forma clasică

Chiar și așa, putem utiliza bilete cu mize mici și cote alese (până în @1.30, de exemplu) și să urmăm modelul financiar. Întregul câștig și miza devin miză pentru următorul bilet.

Money-managementul și modul în care pariem

La fel ca la oricare strategie, money-managementul joacă un rol crucial. Money-managementul este cel care ne susține în aplicarea corectă a oricărei strategii de pariere. Nu ne învață să câștigăm însă ne ajută să ne gestionăm mai bine bugetul, să pariem responsabil, practic să jucăm mai mult cu șanse mărite de a câștiga.

În cazul Easy-money (strategia cățărătorului), principul de bază este al reinvestirii întregii sume disponibile în următorul pariu. Totuși, mecanismele psihologice acționează diferit atunci când pariem 10 Lei față de 1000 Lei. Acesta este principalul motiv care îndeamnă la prudență dar și la conștientizarea câștigurilor. Cum? Prin stabilirea unor obiective realiste și care pot fi atinse. Este important și să urmăm ce am stabilit după atingerea unui obiectiv.

Când să începem și când să renunțăm

Am putea crede că putem începe oricând și putem renunța oricând. Nu este chiar așa. Putem renunța oricând, în condițiile în care avem tendința să nu respectăm strategia, mizele, cotele, modul de pariere. Pur și simplu, poate fi o strategie care să nu ni se potrivească. Astfel, putem fi tentanți să ignorăm unele principii, chiar cu riscul pierderilor.

Cel mai bine este să aplicăm Easy-money (strategia cățărătorului) pe o anumită perioadă de timp:

 • un turneu/competiție de fotbal
 • o anumită parte a sezonului
 • un turneu de tenis

În privința pariurilor alese, acestea pot fi din mai multe campionate (și/sau sporturi) atâta timp cât avem încredere în alegerile noastre. Deși miza inițială este mică, putem ajunge în situații în care să pariem sume mai mari datorită câștigurilor ulterioare.

În unele cazuri, putem apela la cash-out sau pariuri contră, însă aceste tehnici nu fac parte din filozofia acestui sistem.

Succesul și recunoașterea sunt relative, profitul este ce ne rămâne

Această strategie reușită poate inspira alți pariori. Este un model recunoscut, însă există destul de puține exemple foarte cunoscute ale unor pariori care au pornit de la 10 Euro ajungând la 3000 sau 5000 Euro. Nici măcar acei pariori nu au mizat pentru recunoaștere ci pentru a demonstra veridicitatea strategiei de pariere.

Mai mult decât atât, Easy-money (strategia cățărătorului) este o strategie întâlnită și în alte activități, nu este specifică pariurilor. Este derivată din ”strategia pașilor mici” care presupune multă răbdare, atenție și nervi de oțel.

Obiectivele realiste

Această strategie nu presupune să pornim de la o sumă mică și să ajungem la o sumă mare. Nu aceasta este ideea de bază a strategiei, ci să multiplicăm miza inițială prin pariuri repetate. Este o greșeală să interpretăm Easy-money (strategia cățărătorului) ca o modalitate de a câștiga mult pornind de la puțin. Aceasta este și capcana în care cad majoritatea pariorilor atunci când o aplică pentru prima dată.

Astfel, prin obiective realistea înțelegem acele obiective pe care le putem atinge cu puterea și priceperea noastră. Dacă bugetul nostru este de 50 Lei la pariuri, putem utiliza câte 10 Lei în 5 încercări. Obiectivul propus poate fi între multiplicarea de 3 ori, 5 ori 10 ori a sumei dar este bine să evităm încercări hazardante.

Nu este prea realist să ne propunem 10 000 lei pornind de la 10 Lei și folosind cote medii de @1.20.

Întotdeauna există o oportunitate de pariere mai bună mâine

Asta nu înseamnă să lăsăm pe mâine ce putem face azi, ci ne îndeamnă să nu ne grăbim considerând orice pariu o oportunitate. Și, de aici, regretele de a nu fi pariat pe un anumit meci, pe un eveniment. Nu este o optică foarte constructivă și duce, de cele mai multe ori, la o anumită grabă și, inerent, la multe greșeli. Iar greșelile costă bani la pariuri sportive.

Pot fi zile în care să nu găsim pariuri valoroase pentru această strategie. La fel de bine, pot fi zile în care să găsim 2-3 pariuri și să facem un plus de 30-40%, ceea ce nu este deloc puțin.

Este cel mai bine să aplicăm această strategie de pariere luând în considerare și cadrul sportiv, competițiile, turneele, faza în care se află campionatele în care pariem.

STAI! Citeste si despre

Chiar este avansul de 2 goluri periculos la pariuri?

Avansul de 2 goluri este considerat foarte periculos. Sunt mai multe motive pe care le …

Introducere în lumea boților de pariere

Ne-am gândit că v-ar fi de folos o introducere în lumea boților de pariere. Pariorii …

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *